Sådan laver du det bedste pædagog CV

Det at arbejde som pædagog må være et af de vigtigste jobs i verden, da det er jer, der passer på vores børn og andre, der har brug for omsorg og pleje i hverdagen. Selvom I er vigtige, er det ikke altid, at det er nemt at få et job i den branche.

Nota media para esta plantilla

Derfor har vi skrevet denne artikel, så du kan bedst muligt finde ud af, hvordan du kans skrive dit CV bedst muligt, så du kan få dit drømmejob.

📌 Hvis du lige vil have et virkelig godt tip til at lave det bedste CV, hvis du vil arbejde som pædagog, så læs med her:

Du kan lave et virkelig professionelt CV ved hjælp fra vores CV skabeloner, der er skræddersyet hver branche. Du kan også finde inspiration fra et godt CV, hvor du præcist kan se, hvordan du kan gøre det i praksis.

Indholdsfortegnelse

Derfor skal du bruge tid på at udarbejde dit CV

Hvis du ikke har meget erfaring med at søge jobs og gå til jobsamtaler, så kan det måske være lidt svært at forstå, hvorfor det er så vigtigt at lave et godt CV. For mange er det bare noget, man hurtigt smider sammen og sender afsted sammen med ansøgningen.

Hvis du er af samme overbevisning, må du tro om igen! Når du laver et CV skal du sælge dig selv som den rette kandidat til jobbet, og det vil du kunne uddybe i din ansøgning, som du sender med.

I CV’et kan en potentiel kommende arbejdsgiver læse kort om dig, dine kompetencer, uddannelsesmæssige baggrund, tidligere erhvervserfaring og andre kvalifikationer. Det giver dem altså et lynhurtigt overblik over, om du vil være et godt match til stillingen, og om du skal kaldes ind til jobsamtale eller ej.

2 ud af 3 virksomheder læser kun CV’et

Den største grund til at det er vigtigt, at lave et godt CV er, at 2 ud af 3 virksomheder og institutioner kun læser CV’et. Det vil altså sige, at 2 ud af 3 aldrig kommer til at læse andet end dit CV, og de kommer altså ikke til at læse ansøgningen, hvis du har sendt en med.

Pædagog cv

I og med at CV’et næsten er det eneste, som de læser om dig, så skal det også bare sidde i skabet, så du kan blive betragtet til den stilling, som du søger. Du skal derfor kunne beskrive ud fra din erfaring og uddannelse, hvorfor du vil være oplagt at ansætte.

Læs alt om den nye stilling inden du søger job

Noget af det bedste råd vi har til pædagoger og andre, der gerne vil have et nyt job er at læse selve stillingsopslaget grundigt inden. På den måde er du slet ikke i tvivl om, hvad det er for en stilling, du søger, og hvad den stilling kræver af dig.

Igen her skal vi huske, at du via dit CV skal sælge dig selv over for arbejdsgiveren. Derfor er det en god ide at se på, hvad er det, som de fokuserer på, at deres nye medarbejder skal kunne og have af færdigheder.

Det kan være, at de skriver, at de har brug for en, der er omskiftelig eller måske er meget kreativ. Hvis der står de to ting, og det er noget, som du selv synes, at du er, så er det en god ide at skrive det på under kompetencer i dit CV.

Brug ord fra stillingen

Det er ofte smart, da virksomheden selv har sat konkrete ord på, hvad de vil have, og så skriver du direkte, hvad du selv er. Derfor er det en god ide at skrive dit CV direkte ud for hver stilling opslag. Det kan være, at du måske bare har et grundlæggende CV, og så kan du tilpasse enkelte dele mere specifikt til den enkelte skole eksempelvis.

Pædagog cv

Det er en god ide at gøre CV’et så personligt og tilpasset over for den enkelte skole og konkrete stilling. Det er der også en stor læring i, men for hver job du søger i pædagogfaget, jo nemmere bliver det for dig.

Du skal selvfølgelig kun inddrage de ord, der er relevante for dig, og det som du kan og din faglighed. Det er ikke en god ide, hvis du giver arbejdsgiveren falske forhåbninger om dine evner. Så er det bedre at være ærlig omkring, hvem man er, og hvad man kan.

Sådan søger du et job som nyuddannet pædagog

Det kan være, at du sidder nu og er helt nyuddannet pædagog, og skal til at søge dit første fuldtidsjob efter 3,5 år på skolebænken og i praktik. Det kan være, at du ikke føler, at du har relevant erfaring, hvilket en potentiel arbejdsgiver ikke altid er glade for.

Dog kan man sige, at du ved at have taget uddannelsen som pædagog og måske andre relevante kurser, så har du en god baggrund for at kunne arbejde inden for det pædagogiske område.

Du har en stor fordel ved at have den uddannelse, som du har. Derfor skal du ikke være nervøs for, om du kan få et job efter endt uddannelse. Dog vil du ofte stå bedre stillet, hvis du sideløbende med dit studie også har arbejdet som pædagog i praksis.

Det er en fordel med erfaring fra tidligere jobs

Der er utrolig mange pædagog studerende, der enten laver noget frivilligt arbejde, eller har haft andet relevant erhvervserfaring i form at et studiejob. Det kan være, at du har arbejdet på en skole, efter at du gik ud af gymnasiet, eller imens du studerede.

Pædagog cv

Det er en stor fordel, hvis du har haft nogle ansvarsområder, hvor du eksempelvis også har arbejdet sammen med andre pædagoger. Pædagoger kan have hjulpet dig med at lære en masse om faget og give dig en god idé om, hvad det kræver.

Hvis du stadig har et år eller to tilbage af din uddannelse, så kan du med fordel gå ud og få et relevant job. Så står du væsentlig bedre stillet, når du skal ud og søge et job som nyuddannet.

Skriv et kronologisk CV eller et CV i omvendt kronologisk rækkefølge

Der er mange måder at skrive et CV på, men helt overordnet kan det snævres ned til to måder at gøre det på. Enten skriver man sit CV i en kronologisk rækkefølge. Det betyder, at du skriver øverst, hvad du først lavede, og jo længere ned man kommer i dokumentet, jo tættere kommer vi på, hvad du laver nu.

Den anden måde er at lave et CV i omvendt kronologisk rækkefølge. Det giver måske lidt sig selv, men her starter du med øverst at skrive de ting, der er tættest på nutiden, og jo længere ned vi kommer i dokumentet, jo længere tilbage i tiden kommer vi.

Hvad skal du vælge?

Det er ofte en smagssag, om du har lyst til at gøre det ene og det andet. Der er også fordele og ulemper ved begge dele, og der er nogle virskomheder, der foretrækker det ene frem for det andet.

Nogle gange kan det stå i stillingsopslaget, om virksomheden gerne vil have det på en bestemt måde. Står der ikke noget angivet, så kan du helt selv bestemme.

Pædagog cv

Først og fremmest så er der en fordel i, at det mest relevante kommer først på dit CV. Det vil ofte være mere relevant, hvad dit sidste job var frem for det job, som du havde for 10 år siden. Derfor kan det være logisk at benytte den kronologiske form, da du så giver din måske kommende arbejdsgiver mulighed for at læse det mest relevante først.

Det vil ofte være dine seneste erfaringer ift job og uddannelse, der kan være med til at afgøre, om du er en oplagt kandidat til jobbet eller ej.

Med det sagt kan du også sagtens gøre det i omvendt kronologisk rækkefølge. Så tager du først udgangspunkt i den uddannelse og det job, som du først havde i dit liv, og så bliver det mere og mere det nye, vi kommer til.

Der er nok flest, der synes om det kronologiske CV, men du kan helt selv bestemme, hvordan du vil gøre det. Det kan være, at det for dig giver mere mening af lave dit CV på den ene måde frem for den anden måde.

Hvad skal et CV indeholde?

Det er egentlig ret basale ting, der skal være med i dit CV, men det er alligevel vigtigt at gøre sig umage med det. Det kan være din eneste chance for at vise, hvem du er, og hvad du kan, så du kan blive indkaldt til samtale.

Nedenfor finder du en liste over de ting, som det er godt at have med i sit CV.

  • Oplysninger på dig selv (navn, telefonnummer, mailadresse)
  • Oplysninger om din uddannelse(er)
  • Oplysninger om dine tidligere jobs

Oplysninger om dig selv

Noget af det der altid skal være på dit CV er oplysninger om dig selv. Det er sådan, så arbejdsgiveren kan se dit navn og vide, hvordan de kan komme i kontakt med dig. Det er altid godt, at de kan komme i kontakt med dig på flere måder, hvis de gerne vil kalde dig til samtale eller har spørgsmål til noget i din ansøgning.

Oplysninger om din udannelse

Hernæst kan du skrive det uddannelse du har i bagagen. Hvis du ikke har noget, eller måske kun en folkeskole uddannelse kan du blot skrive det, du har gennemført. Som pædagog er det dog altid en fordel, hvis du har taget pædagoguddannelsen.

Pædagog cv

Hvis du har det, skal det selvfølgelig også fremgå. Her skal du skrive, hvor du har taget uddannelsen henne, og hvornår du blev færdig.

Oplysninger om dine tidligere jobs

Det næste på listen er selvfølgelig, at du skal skrive, hvad du har arbejdet med før. Det giver et godt indblik i, hvad du kan, når man ser på, hvad du har lavet før. Igen her er det altid godt, hvis du har arbejdet inden for det pædagogiske felt. Har du ikke erfaring med det, kan du sagtens skrive dine andre jobs på.

Du kan altid prøve at dreje dine tidligere jobs så de stadig er relevante, hvis du skulle arbejde som pædagog. Det kan være svært i nogle jobs, men det kan også være, at du eksempelvis har arbejdet som guide, og derigennem har haft meget med børn at gøre.

Det kan også være, hvis en fra din familie har haft særlige behov, som du har hjulpet med gennem årene.

Lav dit CV til et godt CV med skabeloner

Det kan godt være en lille kunst at lave et CV, der viser dig fra din bedst mulige side, så du bliver kaldt til samtale og forhåbentlig får et job. Dog håber jeg, at du trods alt har lært noget idet, som du har læst igennem denne her artikel.

Det primære formål med et CV er jo, at det skal give dig en jobsamtale og et job. Du skal derfor skille dig ud og gøre dig bemærket allerede, når CV’et bliver læst af stedet, hvor du har søgt job.

Det gør du først og fremmest med, hvad du skriver i det, og den del har du forhåbentlig godt styr på nu. Det andet du kan gøre for at skille dig ud og blive bemærket er, at du kan lade selve designet skille sig ud.

CV skabeloner

De fleste ville måske blot lave et dokument i format Word eller lignende og så liste alle de forskellige dele op. Det kan man også sagtens, men det gør ikke, at man bliver ekstra bemærket af arbejdspladsen.

Du kan i stedet gøre sådan, at du bruger vores bedste online CV skabeloner. Det er som det lyder: en god layout skabelon der gør, at du blot skal udfylde de tomme felter i skabelonen, og så bliver det helt automatisk lavet til et flot CV i et godt layout!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]