Eksempel på et advokat-CV | Guide til opbygning af dit CV

Hvordan laver man et godt advokat CV? Det er der ikke ét svar på, da alt afhænger af det job, du er ved at søge. Men der er dog nogle generelle retningslinjer samt tips og tricks, som det er en god idé at følge, hvis man vil optimere sine chancer og stå ud blandt alle de mange kandidater. De retningslinjer samt tips og tricks kigger vi på her.

Nota media para esta plantilla

En rapport fra Djøf viste i 2018, at der er meget lav ledighed blandt advokater. En journalister, der havde læst Djøf-rapporten, skrev sågar at “Jurister er en mangelvare”. Fordi jurister er en mangelvare, står man godt som jobsøgende advokat.

Det betyder imidlertid ikke, at man ikke skal bruge en rum tid på at få lavet et godt CV, for der vil stadig være andre ansøgere, og er det drømmejobbet det gælder, ja så vil det være ærgerligt ikke at have forbedret sine chancer så meget som muligt.

Lad os straks komme i gang og kigge på, hvordan man laver det bedste advokat CV.

Indholdsfortegnelse

Advokat CV eksempel

Nogle gange kan det være en god idé bare at benytte en skabelon, da de ofte har alt, hvad man behøver, og man kan spare en hel del tid ved at gøre det. I nogle tilfælde er det dog nødvendigt at skræddersy et CV og vælge sine elementer omhyggeligt, og i de tilfælde, er det en god idé at have et godt overblik over de forskellige elementer, der bør være på ens curriculum vitae, og det er sådan et overblik, vi forsøger at give dig her.

Kontaktoplysinger

Advokat Kenneth Top | Kenneth Top, Møllevænget 13, 8990 Tørreminde; tlf. 29591655, e-mail kim.top@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kimtop/

Profil

Fokuseret og dedikeret advokat med sunde værdier, internationalt udsyn og veludviklet retfærdighedsfølelse og forståelse. 7+ års erfaring med fokus på og stor juridisk viden inden for fast ejendom, herunder – og særligt – køb og salg af erhvervsejendomme, ejendomsprojekter, erhvervslejeforhold, enterpriseret og miljøret. Jeg har i mit virke rådgivet nogle af Danmarks bedste kendte organisationer, bl.a. C20-virksomheder. Jeg er videbegærlig og søger altid at dygtiggøre mig – bl.a. gennem efteruddannelse og kurser.

Erhvervserfaring

Advokat, Ret skal være Ret
2017-2021

  • Leder af rådgivningsområdet fast ejendom
  • Rådgiver om fx køb og salg af erhvervsejendomme og enterpriseret og miljøret
  • Involveret 4/10 af de største og mest komplekse transaktioner og projekter i den danske ejendomsbranche

Advokatfuldmægtig, Strøm Advokaterne
2011-2014

  • Bidrog til større sager inden for området fast ejendom i samarbejde med andre fuldmægtige, advokater og partnere
  • Udførte selvstændig sagsbehandling inden for særligt miljøret
  • Rådgav advokathusets kunder inden for erhversvlejeforhold
  • Bidrag til forskellige juridiske opgaver

Uddannelse

KA i jura, Københavns Universitet
Lyngby 2020-2022

Relevante kurser: Skatteret, Civilprocesret …

Gennemsnit: 12

BA i jura, Københavns Universitet
København, 2007-2010

Relevante kurser: Retssystemet og juridisk metode, familie- og arveret
Strafferet og straffeproces, Individets grundlæggende rettigheder
Institutionel forfatningsret og EU-forfatningsret, Erstatning og kontrakt, EU-ret, International Law, Obligationsret, Forvaltningsret, Tings- og kreditorret, Ret, Moral og Politik, Retshistorie

Gennemsnit: 10.4

Færdigheder

Professionelle

  • Køb og salg af erhvervsejendomme
  • Enterpriseret
  • Erhvervslejeforhold
  • Miljøret

Sprog

  • Dansk (fuld professionel færdighed)
  • Engelsk (fuld professionel færdighed)
  • Fransk (begrænset professionel færdighed)

Personlige

  • Ledelse
  • Initiativrig
  • Skriftlig kommunikation
  • Samarbejde

Beskæftigelsesfrekvens og lønninger for advokater

Vi har tidligere set, at ledigheden for advokater ligger på ca. 2 % og at advokater anses for værende en mangelvare. Der er altså gode jobmuligheder.

Djøf hjælper os igen, igen og giver os indsigt i, hvor hurtigt advokater typisk får et job, når de er færdige:

cv advokat

Størstedelen af alle jurister får altså et job efter bare 0-3 måneder, hvilket passer godt med det, at de anses for en mangelvare. Men hvad med lønningerne for advokater? Hvordan ser de egentlig ud?

Som advokat kan man se frem til en god løn. Det er vist ingen hemmelighed. Her er løndata fra lønstatistik.dk:

cv advokat

Sådan skriver du et CV som advokat

I denne del af vores guide kigger vi nærmere på de forskellige sektioner, vi har præsenteret ovenfor. Det gælder grundlæggende om at afklare, hvad de forskellige sektioner skal bestå af.

Der er en tommelfingerregel, man aldrig bør afvige fra, og det er at ens curriculum vitae, ligesom en ansøgning i øvrigt, skal være rettet specifikt til den organisation eller virksomhed, man søger et job hos. Hvis du søger job to steder, og det, de to organisationer eller virksomheder søger er ungefähr det samme, så kan du i nogle tilfælde godt bruge det samme CV.

Du kan skære lidt hjørner ved at have et master CV, hvor al din uddannelse, hvoraf alle dine ansættelsesforhold og færdigheder fremgår. Det kan du så modificere, så det passer til den stilling du søger, dvs. du kan. tage de ting ud, der ikke er relevante i forhold til den stilling, du søger.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et godt advokat CV?

  • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder?
  • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
  • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

Som udgangspunkt er det altid en god idé at vælge et layout, der er kronologisk orienteret, særligt et, der præsenterer din erfaring i omvendt kronologisk rækkefølge. Undtagelsen er tilfælde, hvor du ikke har den store erfaring, og denne undtagelse vender vi tilbage til lidt senere.

Design – detaljen, der kan gøre forskellen?

Søger man et kreativt job, dvs. et som arkitekt, designer eller noget i den dur, kan det at designe eller anvende et design CV være en god måde at fremvise sin tekniske kunne på og vise, at man har æstetisk sans.

Advokatmetien er anderledes, noget mere konservativ, så her giver det mening, at man passer på med alt for meget design. Et CV må gerne være veldesignet, men det bør stadig udvise seriøsitet, være lidt mere konservativt end som så og kan man kalde det “understated”, ville det heller ikke være skidt.

Titel og kontaktoplysninger

Først skal man kunne se hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan kontakte dig. Først skal man altså kunne finde din professionelle titel, fx advokat. Desuden skal dine kontaktoplysninger også præsenteres her. Her skal dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mail være at finde, og de fleste ville i dag også tilføje et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Advokat Kenneth Top | Kenneth Top, Møllevænget 13, 8990 Tørreminde; tlf. 29591655, e-mail kim.top@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kimtop/
Ukorrekt
Møllevænget 13, 8990 Tørreminde; tlf. 29591655, e-mail kim.top@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kimtop/

I det ukorrekte eksempel har Kenneth glemt at skrive dels hvad han laver og dels hans navn. Givetvis vil man kunne se, hvad han hedder enten andre steder på hans CV eller på hans ansøgning, men det er alligevel en anelse mærkeligt, at det ikke fremgår her. Det skyldes nok, at vi er vant til at se et navn, når vi bliver præsenteret for en persons adresse.

Skal jeg inkludere et foto på mit advokat CV?

Det er efterhånden blevet normalt, at man inkluderer et billede på ens CV. Inkluderer man derfor ikke et foto, risikerer man at stå ud. Det er ikke godt, for hvorfor få den rekrutteringsansvarlige til at rejse spørgsmål, hvis det kan undgås? Måske tænker denne, at du ikke har påhæftet et billede, fordi du har et udseende, der ikke passer ind i butikken: “Har vedkommende mange piercinger?”, “Måske har denne person tatoveringer i ansigtet?” – denne slags spørgsmål kan den rekrutteringsansvarlige potentielt stille sig selv, og det er der ingen til at få denne til.

Med et foto på dit CV, kan du pgså vise, at du passer ind. For at sikre, at dit billede viser, at du gør det, er det nødvendigt, at du ved, hvad det er, du skal passe ind i.

Er det et miljø, hvor folk typisk har jakkesæt på? Eller er det snarere et miljø, hvor der er plads til lidt mere kreativitet og personlighed?

Sørg for, at du med dit billede viser, at du passer ind i det miljø, du skal arbejde i. En måde, du kan finde ud af dette på er ved på LinkedIn at fremsøge medarbejdere, der er ansat i den afdeling, som du vil blive en del af, hvis du bliver ansat. Tag foto, hvor du er klædt som dem for at vise, at du passer ind.

Sådan skriver du et CV som advokat

På denne del af dit curriculum vitae skal du præsentere dine ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge. I forhold til dine forskellige ansættelsesforhold skal det fremgå

  • hvad din position var
  • hvilken organisation du var ansat i
  • hvornår du var ansat der

Derudover skal du beskrive, hvad du egentlig foretog dig i den rolle, du var ansat i. Hvad var dine opgaver og ansvarsområder? På det seneste er det blevet mere vigtigt at fremhæve achievements. Man taler om en X-Y-Z formular, som bl.a. Google anvender. Her skriver man, hvad man opnåede, hvordan dette resultat måles (kvantificeres) og hvad årsagerne er til at man nåede det – har du stået for nogle store ejendomshandler? I så fald kan du præsentere dem som achievements og på en eller anden måde kvantificere dem.

Eksempel på advokat

Advokat
Ret skal være Ret 2017-2021
København, Danmark

  • Leder af rådgivningsområdet fast ejendom
  • Rådgiver om fx køb og salg af erhvervsejendomme og enterpriseret og miljøret
  • Involveret 4/10 af de største og mest komplekse transaktioner og projekter i den danske ejendomsbranche

Advokatfuldmægtig
Strøm Advokaterne 2011-2014
Esbjerg, Danmark

  • Bidrog til større sager inden for området fast ejendom i samarbejde med andre fuldmægtige, advokater og partnere
  • Udførte selvstændig sagsbehandling inden for særligt miljøret
  • Rådgav advokathusets kunder inden for erhversvlejeforhold
  • Bidrag til forskellige juridiske opgaver

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har nogen erfaring

Når du søger et job som advokatfuldmægtig er der ikke en forventning om, at du har den store erfaring. Du skal netop erhverve dig erfaring gennem denne stilling. Når du søger dit første job og du ikke har den store erhvervserfaring, kan du dog overveje at bruge et funktionelt CV, hvor du har vægt på dine færdigheder eller kompetencer. Du præsenterer dem først, så din uddannelse og slutteligt din erhvervserfaring.

Man i forhold til kompetencer om overførbare færdigheder, som du kan læse om her, og det er i virkeligheden dem, du skal præsentere. Tænk over, hvilke du har opnået gennem de erfaringer, du har gjort dig i livet, og kombinér dem så med de hårdere færdigheder du har fået under din uddannelse.

Fremhæv din uddannelse inden for jura

I dette afsnit skal du skrive lidt om din uddannelse. Det skal fremgå, hvilken uddannelse du har, hvornår du har taget den, hvor du har taget den, hvilke kurser du har haft og hvilket gennemsnit, du har opnået (såfremt det er godt, ellers udelades det).

Eksempler

KA i jura, Københavns Universitet
Lyngby 2020-2022

Relevante kurser: Skatteret, civilprocesret …

Gennemsnit: 12

BA i jura, Københavns Universitet
København, 2007-2010

Relevante kurser: Retssystemet og juridisk metode, familie- og arveret
Strafferet og straffeproces, Individets grundlæggende rettigheder
Institutionel forfatningsret og EU-forfatningsret, Erstatning og kontrakt, EU-ret, International Law, Obligationsret, Forvaltningsret, Tings- og kreditorret, Ret, Moral og Politik, Retshistorie

Gennemsnit: 10.4

Anbefalede faglige og personlige kompetencer på et CV for advokater

Der er nogle færdigheder, som de fleste advokater forventes at have, og dem præsenterer vi her en oversigt over.

Professionelle kompetencer, eksempler:

Her er det svært at sige noget generelt, fordi man som advokat ofte er meget specialiseret. Hvis du er specialiseret i fast ejendom, kunne listen se sådan her ud:

  • Rådgivning
  • Køb og salg af erhvervsejendomme
  • Enterpriseret
  • Erhvervslejeforhold
  • Miljøret

Personlige kompetencer, eksempler:

  • Problemløsning
  • Samarbejde
  • Initiativrig
  • Hårdtarbejdende
  • Kommunikation
  • Planlægning

Sådan skriver du dit faglige resumé

Det faglige resumé eller den professionelle profil er helt essentielt. Særligt for advokater. Her har du mulighed for at give den rekrutteringsansvarlige et kort og koncist indblik i hvem du er fagligt og personligt. Bider læseren ikke på her, læser denne nok ikke videre.

Denne del af advokat CV’et bør prioriteres. Der er meget software, der blot scanner for keywords, der matcher dem, der er i jobopslaget, og forekommer de ikke her, bliver du slet og ret ikke taget i betragtning.

Korrekt
Fokuseret og dedikeret advokat med sunde værdier, internationalt udsyn og veludviklet retfærdighedsfølelse og forståelse. 7+ års erfaring med fokus på og stor juridisk viden inden for fast ejendom, herunder – og særligt – køb og salg af erhvervsejendomme, ejendomsprojekter, erhvervslejeforhold, enterpriseret og miljøret. Jeg har i mit virke rådgivet nogle af Danmarks bedste kendte organisationer, bl.a. C20-virksomheder. Jeg er videbegærlig og søger altid at dygtiggøre mig – bl.a. gennem efteruddannelse og kurser.
Ukorrekt
Fokuseret og dedikeret advokat med sunde værdier, internationalt udsyn og veludviklet retfærdighedsfølelse og forståelse. Stor erfaring med og betydelig juridisk viden. Jeg har i mit virke rådgivet nogle af Danmarks bedste kendte organisationer, bl.a. C20-virksomheder. Jeg er videbegærlig og søger altid at dygtiggøre mig – bl.a. gennem efteruddannelse og kurser.

Problemet med den ukorrekte version er, at den ikke er præcis eller at den er ukonkret. Det er ikke klart, hvad “stor” i “stor erfaring” dækker over. Desuden så er “betydelig juridisk viden” også upræcist. Hvilken form for viden er der tale om? Advokater specialiserer sig ofte og man kan have betydelig viden inden for fx fast ejendom eller strafferet og har man denne viden det ene sted, har man den nok ikke det andet sted. Derfor er det vigtigt at fremhæve, hvor det er man er stærk.

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

Ovenstående er de primære afsnit. Det kan dog være relevant at tilføje andre sektioner afhængig af det specifikke jobopslag.

Sprogfærdigheder

I nogle tilfælde er det en god idé at skrive lidt om ens sprogfærdigheder. Det er særligt relevant, hvis man har internationale kunder. Det bedste er at kunne præsentere færdigheder, der underbygges af et certifikat  – fx CEFR-standarden.

Har du ikke et certifikat, er det stadig en god idé at benytte en eller anden standard. Det kunne fx være den, man bruger på LinkedIn. Her kan man fx beskrive sit niveau med “full professional proficiency” og “limited professional proficiency”.

Tips til at forbedre dit advokat-CV

Der er et par tips, der hurtigt kan gøre en forskel, når det kommer til CV’et.

  • Gå efter et mere rent, stilfuldt og konservativt design
  • Fremhæv dit specialistviden
  • Gør brug af et billede
  • Brug god tid på din professionnelle profl

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som advokat

På et godt advokat CV finder man mindst disse elementer:

  • Kontaktinformation
  • En professionel profil
  • Erhvervserfaring
  • Uddannelse
  • Professionelle, personlige og tekniske færdigheder
  • Et foto

FAQ

Skal man bruge et design CV?

Nej eller jo. Du skal ikke bruge en farverig, alt for kreativ skabelon, men gå efter et rent, minimalistisk, konservativ og mere stilfuldt design.

Skal man bruge et billede?

Både fordi du ikke ønsker at afvige fra normen, der efterhånden er sådan, at man skal have et billede på sit CV, men også fordi du gennem dit billede kan vise, at du passer ind.

Skal jeg anføre min specialistviden?

Ja, mere end for andre gælder det for advokater, at det er en rigtig god idé at påføre de felter, inden for hvilke man har specialistviden. På den måde kan den rekrutteringsansvarlige også let se, at du har de faglige kompetencer, der efterspørges.

skriv Advokat CV

Advokat CV eksempler cv med erfaring til Advokat
ingen erfaring cv til Advokat download cv til Advokat

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]