CV for indretningsarkitekt – Hvorfor er det vigtigt og hvordan laver man et godt CV? I denne guide vil vi forsøge at svare på alle spørgsmål, man kan have som indretningsarkitekt, der skal lave et CV. Læs med for at blive klogere på emnet.
Vores organisation har specialiseret sig i at vejlede og stille skabeloner til rådighed, der kan hjælpe dig med at lave et godt CV.
Indholdsfortegnelse
Eksempel på et CV som indretningsarkitekt
En CV-skabelon kan være et rigtigt godt værktøj at tage i brug, hvis du vil sikre dig at have det hele på plads og opstillet på en professionel måde.
Nedenstående kan ses vores eksempel på et CV for en indretningsarkitekt. Vi har taget udgangspunkt i en person, der har relevant erfaring og uddannelse. Hvis du ikke har dette, er det også helt fint. Vi vil give råd til hvordan du alligevel kan skriv et rigtigt godt CV.
Det er vigtigt at huske på, at alle CV’er ser forskellige ud og dit CV ikke nødvendigvis kommer til at ligne vores eksempel. Et CV kommer rigtigt meget an på ens baggrund og tilgang.
Indretningsarkitekt Marie Sø Andersen, tlf. +45 12 34 56 78, email: mariesøa@gmail.com, LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mariesøandersen/
Profil
Kreativ og detaljeorienteret indretningsarkitekt, der med erfaring fra private såvel som institutionelle opgaver, kan håndtere en lang række opgaver. Der er fokus på detaljerne hvorfor det kan forventes, at alt er gennemtænkt.
Erfaring
Designer og indretningsarkitekt, BRANDT Collective
2017-2022
- Projektstyring ved indretningsprojekter
- Projektstyring af designopgaver ved produktudvikling
- Opsætning af grafiske opgaver
Indretningsarkitekt i halvtidsstilling, Multiform Design Center
2015-2017
- Præsentation af projektforslag
- Planlæggelse og udvikling af projektsalg, B2B og B2C
- Godt samarbejde med underleverandører
Sælger på deltid, Bolia
2013-2015
- Månedens sælger af flere omgange
- En del af teamet, der byggede butikker i Spanien
- Rekordholder for månedligt salg
Uddannelse
Indretningsarkitekt, IndretningsAkademiet
2014-2017
- Interesse for udvikling af grafiske løsninger
- Praktik i dansk virksomhed
- Afsluttende projekt med fokus på boligindretning og interiør
Afsluttende karaktergennemsnit: 9.1
Faglige kompetencer
- Design og udvikling af nye projektforslag
- Planlæggelse af af projektsalg, B2B og B2C
- Projektledelse
- Skriftlig formidling
Personlige kompetencer
- Detaljeorienteret
- Målrettet
- Fokuseret
- Proaktiv
Sprog
- Dansk, modersmål
- Engelsk, flydende
- Italiensk, samtaleniveau
Lønninger som indretningsarkitekt
Lønninger for indretningsarkitekter varierer meget alt efter hvor meget erfaring og uddannelse man har indenfor området. Lønninger som ansat i det private og stat vil primært være baseret på erfaring og uddannelse.
Som selvstændig er der ikke et loft for hvor meget man kan tjene, men man er heller ikke sikret en fast løn. Det samme er gældende, hvis man er freelancer.
I følge Danmarks Statistik, så tjener en nyuddannet indretningsarkitekt mellem 26.000 og 36.000 kroner om måneden. Dette er inkluderet tillæg, pension værdi af personalegoder osv.
Sådan laver du et CV som indretningsarkitekt fra bunden
På baggrund af ovenstående eksempel kan vi nu dykke ned i de enkelte punkter, der tilsammen udgør et godt CV. Ligesom inddraget i eksemplet, bør dit CV også indeholde følgende punkter:
- Profil
- Erhvervserfaring
- Uddannelse
- Sprog
- Kontaktoplysniner
- Personlige kompetencer
- Faglige kompetencer
Alle CV kan ikke se ens ud, da det er forskelligt hvilken uddannelse, erfaring og kompetencer man har. Vores eksempler er blot for inspiration, hvor du kan fokusere på de punkter du mener, er relevante for dig.
Layout
Når det kommer til layout, er det til et vist punkt en smagssag. Der er dog visse retningslinjer, der bør følges. Der er nemlig nogle generelle regler og forventninger, som arbejdsgiver vil regne med, at du følger.
Hvis du vælger at lave et CV i farver, så forsøg at vælge farver, der er enkelte, nedtonede og passer sammen. Det typiske farver, der fungerer i et CV udover sort/hvid, er mørkeblå, mørkegrøn, grå, beige, nedtonet lyserød eller lignende farver i samme nuancer.
Specielt som designer og indretningsarkitekt, kan det være oplagt at vise nogle af ens kreative evner på CV’et.
Format og struktur
Ligesom ved layoutet, er der generelle retningslinjer, som der forventes, at du følger. Overordnet findes der to forskellige metoder man kan opbygge sit CV efter
Det sikreste og ofte også det nemmeste er at vælge det kronologiske CV. Her får man fremlagt sin erhvervserfaring, uddannelse og kompetencer på en god måde. Det kronologiske er specielt attraktivt for dig, som har en uddannelse og god relevant erhvervserfaring. I det kronologiske CV præsenterer du erfaring og uddannelse i en omvendt kronologisk rækkefølge.
Alternativt kan du vælge at skrive det funktionelle CV. Det funktionelle CV lægger i højere grad vægt på dine evner, samt hvorfor du er den rette kandidat til stillingen. Dette CV kan være attraktivt for dig, som ikke har meget erhvervserfaring og uddannelse. Det kan også være oplagt hvis man er i gang med et karriereskift.
Titel og kontaktoplysninger
Dette punkt er nok det nemmeste at fuldføre, men det er rigtigt vigtigt at huske. Hvis ikke du giver arbejdsgiver dine kontaktoplysninger, kan det være svært at få kontakt på dig.
Det er i de fleste tilfælde følgende kontaktoplysninger, som arbejdsgiver forventer at få af dig:
- LinkedIn URL
- Telefonnummer
Med flere kontaktoplysninger kan du kontaktes på den måde, som din kommende arbejdsgiver foretrækker. Dette er ofte værdsat.
Sørg altid for at linke til din LinkedIn profil. Det ukorrekte eksempel illustrerer, hvordan tlf. nr. og LinkedIn oplysninger helst ikke bør se ud. Der er tale om små ændringer, der hurtigt kan laves – men det kan betyde meget.
Erfaring: Grundlæggende i branchen
Erhvervserfaring er et af de klart vigtigste punkter i dit CV. Erhvervserfaring siger nemlig meget om hvad du kan, hvor loyal du er til en arbejdsplads og hvad dit engagement er. Du skal derfor have fokus på at inddrage det på en professionel måde.
Når du skal inddrage din erfaring, så forsøg så vidt muligt at have følgende punkter med:
- Navn på virksomhed/organisation
- Navn på din rolle – f.eks. Indretningsarkitekt eller designer
- Hvilken periode du har været ansat
- 2-3 punkter hvor nævner hvilket ansvar eller arbejdsopgaver du har været ansvarlig for
Nedenstående kan ses vores eksempel på erhvervserfaring præsenteret, fra tre forskellige roller i tre forskellige virksomheder. Hvis du har arbejdet et sted i en meget kort periode (meget få måneder), skal du overveje om det giver mening at inddrage. Det skal nemlig helst ikke se ud som om, at du springer rundt mellem forskellige arbejdspladser hele tiden.
2017-2022
- Projektstyring ved indretningsprojekter
- Projektstyring af designopgaver ved produktudvikling
- Opsætning af grafiske opgaver
Indretningsarkitekt i halvtidsstilling, Multiform Design Center
2015-2017
- Præsentation af projektforslag
- Planlæggelse og udvikling af projektsalg, B2B og B2C
- Godt samarbejde med underleverandører
Sælger på deltid, Bolia
2013-2015
- Månedens sælger af flere omgange
- En del af teamet, der byggede butikker i Spanien
- Rekordholder for månedligt salg
Hvis du står som ansøger, men ikke har meget relevant erfaring, er der et par ting du kan gøre, for stadig at få skrevet et godt CV.
Først og fremmest er det en god ide at lægge vægt på kompetencer og hvorfor, at du uden erfaring, fortsat er en god kandidat. Derudover kan du overveje at skrive det funktionelle CV, der lægger op til at fokusere på dine færdigheder frem for erfaring og uddannelse.
Sådan viser du din uddannelse på dit CV
Ligesom i afsnittet om erhvervserfaring, er der en række punkter, der skal inddrages. Dette er punkter såsom:
- Tidsperiode
- Navn på skole eller universitet
- Navn på rolle
- Karaktergennemsnit
- Gerne hvad du har haft interesse i
- Eventuelle relevante kurser og ekstra fag
Hvis du ikke har nogen relevant uddannelse, kan du f.eks. inddrage gymnasial uddannelse og lægge vægt på hvad du har lært, som du kan bruge i det job du søger.
2014-2017
- Interesse for udvikling af grafiske løsninger
- Praktik i dansk virksomhed
- Afsluttende projekt med fokus på boligindretning og interiør
Afsluttende karaktergennemsnit: 9.1
De mest efterspurgte færdigheder hos indretningsarkitekter
Alt efter hvilken rolle du søger, er der nogle kompetencer og færdigheder, der forventes af dig som jobsøgende.
Det er meget forskelligt hvad du skal lægge vægt på, alt efter om du søger en lederstilling eller en stilling som f.eks. deltidsmedarbejder.
Hvis du søger et job med en ledende rolle, så vil det vægtes meget højt, at du har kompetencer indenfor projektledelse, projektstyring samt erhvervserfaring med ansvar. Som medarbejder under en chef vægtes dette ikke højt i samme grad.
Nedenstående kan ses eksempler på faglige og personlige kompetencer, som du kan inddrage i dit CV. Husk på at du skal kunne stå inde for hvad du skriver i dit CV.
Faglige kompetencer
- Projektstyring ved designopgaver
- Indrettelse af private hjem og kontorer
- Indretning med fokus på bæredygtighed i materialer
- Godt samarbejde med arkitekter
- God forståelse for inddragelse af kunst i boligbyggeri
- Projektledelse
- Design og udvikling af nye projektforslag
- Planlæggelse af af projektsalg, B2B og B2C
Personlige kompetencer
- Proaktiv
- Målrettet
- Detaljeorienteret
- Pligtopfyldende
- Analytisk
- Kreativ
- Udadvendt
- Omsorgsfuld
Det er som regel en god ide at skrive 3-4 af hver form for kompetence på dit CV. Hvis du skriver for mange, kan det virke meget overfladisk. Fokuser i stedet på nogle få du er rigtigt god til.
Professionelt resumé: Kort præsentationen af dit CV
Med denne sektion har du mulighed for at give arbejdsgiver et indtryk af hvor du er ekspert fagligt, hvad du har opnået og hvor dine interesser finder sted.
Du har meget lidt plads at udfolde dig på, hvorfor du bør være så kort og konkret som muligt. Undgå så vidt muligt brug af fyldord.
Fortæl så meget som muligt på lidt plads.
Det burde være klart og tydeligt hvordan det korrekte eksempel adskiller sig og fremstår langt mere professionelt. Der er ingen grund til at bruge fyldord og andre ord, der ikke beskriver dig som person. Undgå så vidt muligt at skrive “jeg” og fortæl så meget som muligt med beskrivende ord.
Yderligere afsnit til et CV som indretningsarkitekt
Uanset hvilken stilling du søger til, kan det være en god ide at overveje et ekstra afsnit til CV’et. Et CV skal meget gerne udfylde en hel side, hvorfor det er en rigtigt god ide, hvis du har pladsen til det.
Et yderligere afsnit til CV’et kunne f.eks. være dine publikationer, udmærkelser, priser, egne projekter eller andet du finder relevant for den stilling du søger. Du kan også tilføje et ekstra afsnit hvor du beskriver frivilligt arbejde eller praktik, hvis det er noget du har haft.
Resumé: Skriv et upåklageligt CV fra nul
Nu skal du til at i gang med at skrive dit CV. Her kan du se nogle af hovedpointerne fra denne guide:
- Hold dit CV til én side og så simpel og overskueligt som muligt
- Inddrag den erhvervserfaring du mener, er relevant for stillingen
- Vær kort og konkret i dit resumé – fortæl så meget som muligt på få ord
- Fremfør færdigheder der passer til stillingen – tilpas dit CV hver gang du søger et nyt job
Vores CV skabeloner kan være en god hjælp til at få alt det vigtigste med, samt at få et godt layout.
Supplér dit CV med en ansøgning
Et CV er essentielt ved jobsøgning, men i de fleste tilfælde ikke nok i sig selv. Medmindre du er direkte frabedt det, skal du altid skrive et følgebrev/ansøgning. Her kan du på flere ord uddybe, hvorfor netop du og dine kompetencer er perfekt til stillingen.
Ansøgningen kan minde om et forlænget resumé, men i ansøgning bør du ikke lægge vægt på informationer, der allerede står i CV’et. Inddrag aldrig kontaktoplysninger. Ansøgningen bør ikke være mere end én side lang. Du kan med fordel opdele din ansøgning med 2-3 overskrifter, for at gøre det mindre tungt at læse igennem.
CTA: Find den rette skabelon hos CV-skabelon.com idag
Ofte stillede spørgsmål
Skal jeg lave et CV som selvstændig indretningsarkitekt?
Som selvstændig indretningsarkitekt kan der være andre ting, der er langt vigtigere end hvis man søger til en stilling som ansat. Uddannelse og erfaring er to af de vigtigste forhold, når man søger en stilling i en virksomhed.
Som selvstændig er disse forhold ikke nær så vigtige. Som selvstændig vil det som regel være langt mere relevant at kunne fremvise tidligere jobs og det arbejde, du har udført hos tidligere kunder. Du kan evt. høre tidligere kunder om de vil skrive en anmeldelse eller fungere som reference.
Skal man bruge et billede?
Når du ansøger til et job i Danmark, bør du så vidt muligt altid tilføje et billede til dit CV. Specielt hvis der i jobopslaget står beskrevet at billede er et krav, skal du huske at inddrage det. I mange tilfælde vil det øge dine chancer for at få jobbet, hvis du tilføjer billede.
Hvor mange sider skal mit CV og ansøgning være?
Et CV og en ansøgning skal du sigte efter at have på én side hver. Det fremstår langt mere professionelt og mange vil forvente at modtage en one pager.
Hvorfor skal jeg tilpasse mit CV, til hver stilling jeg søger?
Når du skriver din ansøgning og dit CV, skal du tilpasse, fordi der forventes forskellige kompetencer til forskellige stillinger. Nedenstående kan der ses de forskellige kompetencer som forventes til to forskellige stillinger:
Relevante færdigheder og værdier til en lederstilling kunne være:
- Motivation for at skabe resultater
- Være god til at motivere andre ansatte
- Særlig interesse for struktur
- Målrettet
- God til kommunikation
Relevante færdigheder og værdier til en stilling som medarbejder i et team:
- Mødestabil
- Pligtopfyldende
- God med mennesker
- Stort engagement og interesse indenfor faget
- God til samarbejde
Det er selvfølgelig ikke altid sådan det hænger sammen, men blot et eksempel på hvordan det kunne være.