Nem guide til et godt key account manager CV

Her i Danmark tager vi rigtig mange af de engelske titler til os og bruger dem i det danske sprog. En af de jobtitler er titlen 'Key account manager'. I ordets bogstavligste forstand går jobbet som account manager ud på, at man er kundernes primære kontakt og ansvarlige.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Hvis du altså søger sådan et job, så vil du arbejde i tæt samarbejde med kunden og være den person, der skal opfylde deres behov samtidig med, at du varetager virksomhedens behov. Det er også ofte, at du har at gøre med flere af virksomhedens primære kunder.

Account Manager cv

Lige meget om du søger et job som account managers eller noget andet, så skal du i langt de fleste tilfælde sende en ansøgning og et CV afsted til virksomheden.

Hvordan sådan et CV kan se ud, og vigtigst af alt, hvad det skal indeholde, kan du læse mere om i denne her tekst.

Inden du læser videre, kan du gøre dig selv den tjeneste at tjekke vores mange CV skabeloner ud. Det er en nem både for dig at lave et CV, der indeholder de korrekte ting, men også ser meget professionelt ud.

Nu er du klar til at læse videre om alt det vigtige, der er at vide om CV og jobbet som key account manager.

Indholdsfortegnelse

Hvad arbejder man med som key account manager?

Ofte er betegnelsen for key account manager meget bred, og det er en, man finder i langt de fleste større virksomheder. Er virksomhedens omsætning høj, og er der mange ansatte, er det næsten garanteret, at de har en til flere account managers.

Det er for mange et meget attraktivt job, da man arbejder tæt med salgsafdelingen og sørger for at være kundeansvarlig samtidig. Det er ens job at have et godt forhold til virksomhedens nøglekunder, og det er op til dig at opfylde kundens behov og varetage en stor kundeportefølje.

Med andre ord er du mellemledet mellem kunden og det team, der skal levere varen til kunden. Det gør dig til ansvarlig for den kunderelation, og det er derfor alfa omega, at du kan servicere kunderne på den rette måde og levere hver gang.

Det er altså et job fyldt med udfordringer, men det er også et job, der er meget velset i mange brancher grundet den store kundekontakt og ansvar.

Hvorfor er et CV vigtigt som key account manager?

I langt de fleste tilfælde er et CV helt elementært, når man skal søge et job. Mange virksomheder, der er større har en HR afdeling, der har ansvaret for at hyre nye ind. I mindre virksomheder vil det ofte være en chef, der læser og udvælger kandidater.

Når du søger et job, så er det en unik mulighed for at fortælle, hvorfor du skal have jobbet. Dog vil der i nogle situationer være mange andre ansøgere, og derfor er der stor konkurrence blandt ansøgerne.

CV’et er din måde at imponere på

Hvis der er tale om mange ansøgere, så har du ofte ikke lang tid til at imponere og fortælle om dine kompetencer. CV’et er i første omgang din eneste måde at sælge dig selv på som deres kommende key account managers.

Rent faktisk er det sådan, at langt de fleste slet ikke læser den ansøgning, som du sender med. De bruger kun ganske kort tid på at læse dit CV, og derfor skal du være meget opmærksom på, hvad du skriver om dig selv som key account manager.

Account Manager cv

Hvad skal et CV indeholde som key account manager?

Når du skal søge et job som account manager, er det meget vigtigt, at du har alle de forskellige dele med på dit CV. Mangler der noget, kan du blive valgt fra, og så går stillingen som account manager til en anden – mega ærgerligt.

Helt grundlæggende set skal dit CV indeholde følgende dele:

  • Kontaktoplysnigner på dig selv
  • Din uddannelse
  • Din tidligere erhvervserfaring

Når du har forskellige ting med som ovenstående, så er du ret godt på vej.

Kontaktoplysninger på dig selv som key account manager

Det første vi vil komme ind på kan godt virke meget basalt. Ikke mindre er det meget vigtigt. Du skal selvfølgelig skrive dit navn, e mail adresse og telefon nummer på. Det er grundlæggende set, så virksomheden kan kontakte dig, hvis du skal være deres nye key account manager.

Din uddannelse som key account manager

Nu er det sådan, at der ikke lige er en decideret key account manager uddannelse, men du kan dog stadig have en uddannelse, der gør dig særligt egnet. Der er nogle firmaer, der har nogle bestemte uddannelseskrav til dem, som de ansætter, men det kommer an på de forskellige afdelinger.

Helt grundlæggende set, så kan det være en god ide at have en bachelor eller kandidat inden for erhvervsøkonomi, marketing, salg og lignende uddannelser. Jobbet som key account manager er nemlig en god blanding af de tre uddannelser, og du kan derfor stå stærkt i rollen over for ledelsen, hvis du har det med i bagagen.

Man kan tage en privat key account manager uddannelse

Med det sagt er der dog flere private firmaer, der udbyder en betalt key account manager uddannelse. Det er en, som folk typisk tager, imens de er i job, og så bliver den betalt af jobbet imens.

Hvad hvis du ikke har en relevant uddannelse som key account manager?

Du må endelig ikke lade dig skræmme af, at du ikke har en af de ovenstående uddannelser. Uddannelse er ikke alt inden for det job, men det kan jo klart være en fordel. Hvis du ikke kan fremhæve en key account manager uddannelse, så kan du trække på noget erfaring potentielt set.

Som key account manager skal du både have viden inden for økonomi, salg og markedsføring, og det kan jo være, at din uddannelse alligevel har haft det inden over. Og hvis du ikke har, så er det her, at du skal gøre ekstra meget ud af det næste afsnit, vi kommer ind på.

Din tidligere erhvervserfaring som key account manager

Denne her del er super vigtig, og den bliver endnu mere vigtig, hvis du ikke har en relevant uddannelse som key account manager eller noget, der minder om.

Du skal skrive dine tidligere jobs på, og det er især godt, hvis du har arbejdet som key account manager i en anden stilling.

Hvis du allerede ved, hvordan du kan udfylde positionen som key account manager, så er det nemmere for virksomheden at ansætte dig som key account manager.

Har du ikke erfaring som key account manager, så kan du stadig skrive en masse gode ting på CV’et.

Udvælg få jobs at skrive om

Skriv lidt om de sidste 3-4 jobs, som du har haft. Skriv dem gerne med det for øje, at du søger en stilling som key account manager.

Det er godt at fremhæve her, hvis du har haft med økonomi, salg eller markedsføring at gøre, da det også er noget, som du kan bruge i jobbet som key account manager. Det kan også være, at du har været en anden form for account manager.

Påpeg dit ansvar og kompetencer

Når du skriver dine CV og erhvervserfaringer, så er det vigtigt, at du ikke bare oplister din stilling. Du skal gå ind i nogle af de kompetencer, du har fået med fra det job. Det kan være, at du havde en fast portefølje af kunder, hvor du skulle pleje relationer, hvilket var et stort ansvar.

Det kan være, at du har haft et stort etableret netværk fra en vis stilling, og har været med til at skabe nye salgsmuligheder for virksomheden i samarbejder med andre account managers. Det er især en fordel, hvis du kan skrive på, at du har arbejdet med account managers og inden for account management.

Account management er meget bredt, så sæt gerne nogle ord på, hvordan du har arbejdet med account management. Har du ikke direkte arbejdet med account management, så kan du skrive noget andet på.

Din erfaring inden for account management og account managers

Som altid er det jo godt, hvis du kan skrive på, at du har haft din egen kundeportefølje i dit tidligere jobs og generelt arbejdet med account management. Ved at kunne skrive det på, viser du, at du kan arbejde med eksisterende kunder og ved, hvad jobbet indebærer.

Så skal den nye virksomhed ikke starte med at lære dig op fra bunden, men de kan have en tiltro til, at du har en god portion viden. Så viser du også, at du kan opbygge relationer og nøglekunder og varetage dem.

En key account manager uddannelse

Som nævnt er det en fordel, hvis du har taget en uddannelse, hvor du har kunne få uddannelse i det, som man arbejder med inden for jobbet. Det er meget forskelligt fra branche til branche, om du skal have den for at varetage visse ansvarsområder.

Igen skal du huske på, at uddannelse ikke er alt, og du kan komme langt, hvis du har lidt forstand på kundepleje og kommunikere.

Løn som key account manager

Det er meget forskelligt, hvad man kan få i løn, når man arbejder som key account manager. Det kommer ofte an på, hvilken type virksomhed der er tale om, og hvordan branchen er skruet sammen.

I følge nogle statistikker så er den normale løn for en account manager omkring 35.000 kr. Hvis du er key account manager, så er lønnen lidt højere på omkring 40.000 kr. Dog er det sådan, at særligt denne her stilling bliver lønnet meget ud fra, hvad du kan levere af resultater.

Kommer du derfor fra et andet job, hvor du har leveret mange resultater, så vil du komme fra en højere løn. Du skal derfor overbevise dit nye job, at du er den høje løn værd.

De lønninger vi skriver her er blot vejledende, og det vil altid være op til den enkelte virksomhed at bestemme din løn.

Du skal dog huske, at du altid kan lønforhandle, og at du altid har ret til at få en god løn, der afspejler dine evner og kompetencer. Hvis du gerne vil have mere i løn, men din månedsløn ikke er at rykke på, så kan du godt forhandle andre ting og lave lidt opsøgende salg.

Det kan være, at du kan få mere i pension, eller du kan forhandle en række andre goder, der er en god kompensation.

Søg jobbet på engelsk

Du kan komme ud for at søge et job på engelsk, og du vil derfor skulle kunne læse og forstå engelsk. En virksomhed kan eksempelvis skrive ‘To ensure you are qualified you must have an education”.

Gør det nemt at lave et CV som key account manager

Nu ved du forhåbentlig ret meget om, hvordan du skal lave dit CV, og hvad der er rigtig godt at ligge vægt på, når du skal søge et job som key account manager. Noget af det der også kan have stor betydning er, hvordan CV’et ser ud, og hvordan det er opstillet.

Hvis der er mange ansøgere, så vil de hurtigt skimte din ansøgning igennem for at vurdere, om du skal kaldes ind til jobsamtalen eller ej. Derfor gælder alle kneb om at få den gode opmærksomhed på, og en af de måder er ved at sætte CV’et flot op.

Account Manager cv

Brug vores CV skabeloner til at sende til dine relationer

Vi nævnte det kort oppe i starten, men en genvej til at lave et professionelt CV er ved at bruge vores CV skabeloner. Her kan du finde et hav af forskellige skabeloner, der ser professionelle ud.

Det eneste du skal gøre er at udfylde den med alle de nødvendige oplysninger, som du har læst om her. I takt med at du gør det, så vil CV’et lige så stille udforme sig. Når alt er tastet ind, er det klar til, at du kan sende det afsted.

Det kan have store konsekvenser, hvis du ikke laver et godt CV – så vil du simpelt hen ikke blive kaldt til samtale.

Rigtig god fornøjelse og held og lykke med jobsøgningen!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]