Sådan laver du et godt administrationsassistent CV

Det er i den grad en alsidig stilling at arbejde i en administration, og der er næsten ikke en opgave, der ikke kan ligge på det bord på et eller andet tidspunkt. Hvis du derfor er interesseret i at arbejde i en administration, betyder det også, at du ønsker en alsidig stilling og har forståelse for, at det indbærer mange forskellige arbejdsopgaver.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er en stilling, der opstår i både mindre og større virksomheder. Dog vil det ofte være sådan, at stillingen i mindre virksomheder består af flere forskellige opgaver, da der ikke er råd til at ansætte en til specifikt at varetage økonomi, løn eller eksempelvis markedsføring.

Administrationsassistent cv

Indholdsfortegnelse

En lang række forskellige opgaver

I en større virksomhed kan det være, at du arbejder mere specifikt med en række få arbejdsopgaver, da der er flere afdelinger og medarbejdere til at få virksomheden til at køre rundt.

Det er ofte en stor samling af mange forskellige opgaver, der kommer til at blive varetaget af en som dig. Det kræver derfor, at du har kompetencer, der stikker lidt i alle retninger. Hvilke kompetencer der er allermest vigtig afhænger selvfølgelig af den enkelte virksomhed.

Hvorfor er det vigtigt at lave et CV, der er skarpt?

Der er så meget snak om CV, og alt det der hører sig til, når man gerne vil have et godt job. Det er der en grund til: CV’et er det som alle arbejdsgivere læser eller skimter, inden at de inviterer folk til samtale.

Rent faktisk er det sådan, at CV’er bliver læst meget oftere end ansøgningen, som man kan sende med. Forskning viser af 2 ud af 3 rektutteringsfolk ikke læser ansøgningen, men de læser blot CV’et. Nogle læser det endda ikke men skimter blot ud fra nogle enkelte parametret.

Det kan være, at de kun lige tjekker, om du har en relevant uddannelse, eller om du har relevant erfaring fra et andet job. Nogle andre kigger måske mere i dybden, men det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, og hvor meget tid de har til det indledende arbejde med at indkalde til samtale.

Det er altså vigtigt at lave et skarpt CV, da det kan give dig adgang til en jobsamtale. Og en adgang til en jobsamtale er en adgang til et potentielt job. Og hvem vil ikke gerne blive budt velkommen til et job og velkommen til gode kollegaer?

Sæt dig ind i virksomheden og stillingen inden du sender dit CV

Som person og medarbejder indeholder du helt sikkert en masse god erfaring, gode kompetencer og en lang række andre ting, som ville være guld værd for en virksomhed. Det er op til dig at formidle din erfaring og kompetencer på bedst mulig måde, så virksomheden kan se, hvem du er som person og medarbejder.

Det er i den forbindelse super vigtigt, at du læser alt det, der står om jobbet, så du kender de behov som virksomheden har. Det kan være, at de opgaver, som de har brug for hjælp til er præcis sådan nogle opgaver, du er ekspert i at løse. Det kan også være, at du blot har styr på nogle enkelte dele – det er helt lige meget.

Hvilke ting skal stå i dit CV?

Et CV skal gerne kun være 1-2 sider, da det ellers kan være for langt til, at nogen vil læse det. Der er dog nogle helt basale ting, der skal stå i CV’et, og hvad det er kan du få afvide lige her.

Det skal der stå i dit CV:

  • Navn
  • E mail
  • Telefonnummer
  • Tidligere jobs
  • Uddannelser
  • Andre kompetencer

Personlige oplysninger

Den del er en meget lille ting, men det har alligevel rigtig stor betydning. Du skal selvfølgelig skrive dit navn, e mail og telefonnummer. Det er helt basalt sådan, at virksomheden kan kontakte dig, hvis de gerne vil indkalde dig til jobsamtale. Så kan de enten rigtige til dig eller skrive dig en mail.

Der er også nogen, der vælger at vedhæfte et billede, men det er helt op til dig selv, om du vil gøre det.

Tidligere jobs, uddannelse og andre kompetencer

Nu kommer vi til det, der rent faktisk fylder på CV’et. Du skal starte med at skrive, hvilken uddannelse du har, hvis du har nogen. Det kan rigtig mange virksomheder godt lidt, men der er også nogle, der går mere op i, hvad du har af praktisk erfaring. Skriv gerne din uddannelse, hvor du har taget den, og hvornår du blev færdig.

Hernæst skal du skrive, hvad du har arbejdet med tidligere, og hvilke ting du har arbejdet med der. Det er en god ide, hvis du skriver perioden, hvor du har arbejdet der, og hvilken stilling du varetog.

Administrationsassistent cv

Det er en god ide, hvis du i de sektioner har fokus på det job, som du søger. Hvis stillingen eksempelvis lyder på, at du skal kunne være god til at samarbejde, så kan det være en god ide at flette det ind i din erfaring. Det kunne jo være, at du samarbejdede i et stort team om en eller anden opgave.

Det er dit job at kunne sælge dig selv så godt som muligt i et CV, og der kommer du langt med at fremhæve dine kompetencer, som matcher dem som virksomheden leder efter. Det kan de fleste virksomheder godt lide. Du skal bare ikke gøre det alt for meget, så det virker falsk!

Påpeg dine gode kvalifikationer

Det er dog altid en for del, hvis du kan nikke genkendende til de funktioner, som virksomheden søger i en medarbejder. En del kunne være hvis virksomheden søger en til at sidde med regnskab og bogholderi. Så kan det være, at du måske før har siddet med regnskab og bogholderi i en anden virksomhed. Det er en stor fordel.

Har du slet ingen erfaring med det, som virksomheden søger i en profil, kan det være mere svært at blive betragtet til en ansættelse. Det er dog slet ikke umuligt, da du så kan have en række andre kompetencer, som virksomheden også leder efter.

Sæt dig derfor ind i hvad virksomheden søger efter. Hvis de søger efter nogle ting, som du har og kan, så skal det fremgå tydeligt af dit CV. Det vil give dig en kæmpe fordel i rejsen mod drømmejobbet.

Lav et nemt CV

Og så lige et tip herfra inden at du læser videre og bliver klogere på alt der er at vide: du kan bruge vores bedste online CV skabeloner til at lave dit CV. Med andre ord betyder det at du blot kan indtaste alle de forskellige oplysninger, der skal fremgå, og så bliver det helt automatisk sat flot op i et dokument.

Det bliver simpelthen næsten ikke nemmere at lave et CV, der bedst muligt kan vise al din erfaring og relevante kompetencer frem på.

Hvordan kan en arbejdsdag se ud på kontoret?

Det er utrolig svært at sige, hvordan en almindelig arbejdsdag kan se ud. Hvordan dagen er skruet sammen afhænger selvfølgelig af virksomheden, og hvilke arbejdsopgaver du varetager.

Efter corona er der rigtig mange, der både arbejder hjemme eller er på kontor. Der er stadig mange, der elsker at arbejde hjemme, imens at andre godt kan lide at komme hen på kontoret til kollegaer.

Du vil oftest arbejde en fuldtidsstillinge, men det virker også til, at der er flere og flere steder, hvor man kan få en deltidsstilling eller blot arbejde 30 timer om ugen i stedet for 37 timer.

Hvis du bliver kaldt til samtale, er det desuden et spørgsmål, som du sagtens kan stille til jobsamtalen. Det viser bare, at du er nysgerrig over for, hvad det er for et job. Så kan du samtidig få mere af vide og gøre dig klar i hovedet, om det er et job med udfordringer for dig.

Administrationsassistent cv

Vis at du er en struktureret medarbejder

Et af de vigtigste egenskaber at have, når du skal arbejde inden for administration er, at du skal kunne vise, at du er struktureret. Det er alfa omega, hvis du har mange bolde i luften, at du trives i at have struktur, og det er noget, som du brænder for.

Det kan være svært for dig at varetage jobbet, hvis du ikke trives i at arbejde inden for rammer og struktur. Det er derfor en god ide at vise på dit CV, at du arbejder godt med struktur. Så kan du eventuelt skrive mere om det under tidligere jobs, eller andet god erfaring du har med dig.

Det vil højst sandsynligt være en af de kompetencer, som virksomheden særligt har brug for, at du besidder.

Vis at du har en række personlige kompetencer

Når virksomheder ansætter folk, så ansætter de mennesker og de kompetencer som de besidder. Som nævnt kan du komme til at varetage en lang række forskellige arbejdsgiver.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan vise, hvad du. kan præstere rent fagligt, men det er mindst lige så vigtigt, at du kan vise, hvem du er som person. Det er utrolig svært gennem et CV, og derfor er det ekstra vigtigt, at du bliver kaldt til samtale, så du kan vise, hvem du i virkeligheden er.

Dog kan du allerede i CV’et prøve at fokusere på nogle af dine personlige kompetencer, som ville være gode at have i jobbet. Det er, hvad du skriver i CV’et, der danner et udgangspunkt for en potentiel samtale.

Det er også på baggrund af CV’et og ansøgningen, at virksomheden kan stille spørgsmål til samtalen. Spørgsmål som dem kan være svære at svare på, men du kan altid prøve at forberede dig på, hvordan din egen situation er.

Vis at du kan varetage økonomi

Det kan være, at virksomheden kræver, at du skal have en god forståelse for økonomi, en god forståelse for controlling eller endda en god forståelse for mail og andet administrativt. Rigtig mange ting i virksomheder har næsten altid noget at gøre med økonomi og tal. Derfor er det en stor mulighed rent jobmæssigt, hvis du også er god til tal.

Det kan nemlig give dig en større mulighed for at få et job, hvis du opfylder det krav. Derudover er det altid godt at have en vis forståelse for tal generelt, når man arbejder med det administrative.

Her er det vigtigt at påpege, at hvis du ikke opfylder det “krav” om økonomi, så skal du altså ikke blive nervøs over det. Det er blot noget som mange stillinger ser som en stor mulighed, når de skal ansætte. Hvis du ikke kan det, så kan du sikkert en helt masse andet derudover.

Bliv skarp til at lave CV’er der ser spændende ud

Hvis du har læst med så langt, så du er nået her ned til, har du gjort det godt! Så ved du rigtig meget om, hvorfor et CV er vigtigt, hvad der skal indgå og meget mere. Du har med andre ord en god forståelse, hvordan du kan få et spændende job med og uden erfaring, hvis du gerne vil arbejde inden for det administrative felt.

Desværre er det sådan, at der ofte kan være mange ansøgere til sådanne job. Hvor mange der søger afhænger helt af selve stillingen, hvor mange steder stillingen er slået op og mange andre ting.

Skil dig ud med CV’et

Lige meget hvad så skal du kunne lave et CV der skiller sig ud. Her kan du heldigvis få en hjælpende hånd! Hos os har vi lavet en lang række CV skabeloner, der kan tilpasses lige præcis den branche, som du søger job i.

Det er super nemt for dig. Du står nemlig blot for at udfylde alle de tomme felter i skabelonen, og så bliver det hele sat flot og professionelt op på ingen tid. Det er både nemt og super effektivt for dig. Så sikrer du dig, at du har et layout, der skiller sig ud fra de kedelige sort/hvide dokumenter.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]