Sådan laver du et godt administrativ assistent CV

Som assistent har du en utrolig alsidig hverdag, og du skal derfor kunne besidde en bred vifte af forskellige kompetencer. Det kan være, at du allerede arbejder inden for det felt, men det kan også være, at du blot skal til at sende en ansøgning og CV afsted.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Hvis du gerne vil øge dine chancer for at blive kaldt til samtale og lande drømmejobbet, så kan det være en god ide at bruge CV skabeloner. Det gør det muligt for dig at skabe et CV, der skiller sig visuelt ud fra alle de andre, som virksomheden modtager.

Administrativ assistent cv

Det kan være svært at skille sig ud, og mange ansøgere kan fremstå på samme måde. Derfor kan det være en god ide at vise lidt digitale kompetencer og lave et flot layout. Dog behøver du ikke selv bikse med et layout, da du blot kan finde vores flotte skabeloner. Så skal du blot skrive alle dine kompetencer, uddannelse og andet relevant der gør dig til den ideelle kandidat.

Indholdsfortegnelse

Hvad kan man arbejde med som administrativ medarbejder?

Det at arbejde med administrativt arbejde indebærer en helt masse forskellige opgaver. Hvad du kan arbejde med kommer helt an på, hvad du har af interesser, og hvad virksomheden har brug for hjælp til.

Eksempler på opgaver du kan varetage:

  • Deltage i rekruttering af medarbejde
  • Sørge for at der er kontorartikler
  • Håndtere indgående og udgående opkald
  • Navigere i de forskellige afdelinger
  • Planlægning af sociale medier
  • Varetage ansøgninger
Det her er blot et lille udpluk af, hvilket ansvar du som administrativ medarbejder kan få i en virksomhed. Hvad du kommer til at kunne arbejde med, kommer helt an på, hvad virksomheden har brug for let til.

Det kan i virkeligheden være en blanding af økonomi, marketing, HR, office management og meget andet. Det er med til at gøre stillingen virkelig spændede, da du har så alsidig hverdag.

Læs stillingsopslaget

Hvad virksomheden har brug for hjælp til vil højst sandsynligt fremgå af stillingen, der er slået op. Her vil de ofte skrive, hvad det er, de forventer, at du kan som medarbejder, og hvad du har af kvalifikationer.

Det vil være her, at du kan se, om du skal kunne en masse forskelligt, eller om de har brug for en økonomihaj eksempelvis.

Inden at du laver dine CV’er som led i din jobsøgning, er det nemlig vigtigt, at du læser stillingsopslaget ordentligt. Det er ud fra det, at du kan se, hvad du skal fokusere på i dit CV.

Lad os tage et eksempel

Lad os antage at virksomheden har brug for en, der kan tage ansvar for al løn, holde styr på indgående opkald til virksomheden og samtidig styre virksomhedens sociale medier. Hvis du så har erfaring med nogle af de dele, så er det en god ide at lade det fremstå tydeligt på dit CV.

Så kan virksomheden hurtigt se dine faglige og personlige kompetencer, og så er det nemmere for dem at se dig i stillingen.

Det er derfor vigtigt, at du tilpasser dig CV til hver enkelt stilling – også selvom stillingen er inden for samme felt. Så har virksomhederne ofte nogle forskellige ønsker til, hvad du skal kunne som medarbejder.

Hvad skal et CV kunne?

Helt basalt set så skal et CV vise en potentiel kommende arbejdsgiver, at du har nogle kompetencer og færdigheder, der gør dig særligt egnet til at varetage stillingen. Du har oftest kun ganske kort tid til at fange virksomheden let, uden at de vælger at invitere en anden til jobsamtale.

Du skal på cirka 1 side kunne opliste kort og kontant, hvilke relevante kompetencer, uddannelser osv som du besidder. Det er en måde hvorpå at virksomheden let kan se, om du kan indgå i deres team fremadrettet og blive en del af arbejdspladsen.

Det er det dokument som virksomheden læser forud for en ansættelse, og det er her, at de skiller forskellige kandidater fra og inviterer kandidater til samtale, når de finder en interessant profil.

Det er en måde, hvorpå virksomheden nemt kan danne sig et overblik over, hvilken kandidat de sidder med i hænderne, og hvad personen kan bidrage med. Hvis der så er noget interessant, kan det være, at de læser ansøgningen og kalder til samtale.

Dit CV skal indeholde følgende dele

Der er utrolig meget, som man kan have lyst til at inkludere i et CV, men i virkeligheden er der ikke plads til at inddrage særligt meget. Et CV er ofte kun 1-2 sider langt, og da meget bliver skrevet i punktform og med korte sætninger, er der ikke plads til at opliste særlig mange ting.

Derfor skal du virkelig undlade bare at fylde det med alt muligt information, hvis det ikke er noget, der er relevant at have med.

Administrativ assistent cv

Som påpeget tidligere i teksten er det vigtigt, at du læser stillingsopslaget inden at du laver CV’et. Det er fordi, at du skal fremstå som den ideelle kandidat, når virksomheden læser. Du skal ikke oversælge dig selv og skrive ting, som du ikke kan leve op til, men du skal stadig sælge dig selv som en engageret medarbejder, der kan bidrage!

Du skal have følgende dele med i dit CV:

  • Navn, e mail, telefon og link til LinkedIn
  • En liste over relevante uddannelser
  • En liste over relevante fagligheder og tidligere jobs

Skriv navn, e mail, telefon og din LinkedIn profil

Man kommer ikke uden om ikke at skrive sit navn, e mail og telefonnummer på CV’et. Det er helt basalt for at virksomheden kan komme i kontakt med dig. Det kan være, hvis de har spørgsmål til noget, som du skriver. Det kan også være, hvis de gerne vil kalde dig til en samtale – så skal de gerne kunne komme i kontakt med dig.

De seneste år er der flere og flere der bruger LinkedIn som led i jobsøgningen. Det er et socialt medie, hvor karriere er i fokus. Det kan også ses som en form for online CV, hvor man kan udfylde tidligere uddannelse, tidligere jobs og andet relevant.

Der vil nogen gange være nogen arbejdsgivere, der tjekker ens profil ud på LinkedIn som et led i ansættelsesprocessen. Derfor kan det være en god ide at linke til den, særligt hvis du har gjort noget ud af at holde den opdateret.

Og så er det her lige en opsang til dig, der ikke er på LinkedIn og leder efter job. Sørg for at du opretter dig og gør noget ud af at skrive dine forskellige egenskaber der. Du kan desuden også finde mange jobs den vej igennem, så det er helt klart værd at se på.

En liste over relevante uddannelser

Uddannelse vil for rigtig mange være relevant, Det kan være, at du har taget en kontor uddannelse, eller måske er du uddannet inden for økonomi eller markedsføring. Alle dele er super relevant, når man skal søge job som administrativ medarbejder.

Hvis du ikke har en direkte uddannelse, der kan give dig en fordel i jobsøgningen, så kan du stadig skrive dine uddannelser på. Så kan det være en god ide lige at tilknytte nogle få ord til hver enkel uddannelse, og hvordan den uddannelse alligevel kan have relevans for jobbet.

En liste over relevante fagligheder og tidligere jobs

Selvom uddannelse betyder meget, så betyder det heldigvis ikke alt. Det er særligt godt for dig, der måske ikke har taget en uddannelse, men som stadig besidder en masse gode kvaliteter.

Du skal derfor også gøre plads til, at du skriver en liste over mange af de færdigheder, som du har fået. Det er også her, at du kan skrive, hvad du har arbejdet med før, hvilken stilling og hvor du har arbejdet henne.

Så kan en kommende arbejdsgiver se, om du eksempelvis har erfaring fra en lignende branche, eller har haft et særligt ansvarsområde. Det er altid godt at have erfaring med noget, som man skal bruge i det kommende job. Det betyder nemlig, at virksomheden ikke skal bruge nær så lang tid på at sætte dig ind i tingene, som hvis du ikke havde samme erfaring.

Administrativ assistent cv

Igen her er det vigtigt, at du skriver erfaring ind, der kan bruges i det job, som du søger. For at sætte det lidt på spidsen er det eksempelvis ikke relevant, at du har arbejdet som pædagogmedhjælper, hvis du i jobbet slet ikke skal arbejde med børn på den måde. I andre situationer kan det sagtens have relevans.

Sørg derfor hele tiden at tænk over, hvad der er interessant for arbejdsgiveren at læse. Inkluder alle de ting der sælger dig bedst muligt og som viser, at du er motiveret over for at få jobbet. Det giver dig en større chance.

Send en motiveret ansøgning med dit CV

Det er super vigtigt, at du lader en god ansøgning, da det jo kan være, at arbejdsgiveren læser den. Det er ofte sådan, at 2 ud af 3 virksomheder slet ikke læser andet end det CV, der er blevet sendt. Med det sagt er der jo så stadig 1 ud af 3 virksomheder, der trods alt læser begge dele.

Det er altså vigtigt, at du som led i din jobsøgning også laver en god ansøgning og sender med. I din ansøgning har du mulighed for at sætte nogle flere ord på dig selv.

Det er ofte i ansøgningen, at du kan skrive mere om, hvem du er som person, og hvad de kan forvente af dig som en ny mulig medarbejder ved opstart.

Brug faglig sparring til at fastlægge dine personlige kompetencer

Det kan være rigtig svært at vide, hvad man selv har af gode kompetencer og færdigheder. Det er ofte først, når man snakker med andre, at man finder ud af, hvad man egentlig kan bidrage med til kollegaer. Det er altså en stor fejl at undlade at tage en dialog med en ven eller ens nuværende team for at finde ud af, hvad man kan.

Det kan eksempelvis være, at dit team kan fortælle dig, at du er en rigtig team leder, uden at det er noget, som du selv har haft indsigt i. Det kan også være, at de kan være med til at skabe og opbygge din profil på en måde, som du ikke har tænkt over før.

Hvis du ikke har en arbejdsplads lige nu, så kan du sagtens tage fat i nogle af dine tidligere gode kollegaer. Det kan være, at de kan hjælpe dig med at håndtere en jobsøgning.

Brug en CV skabelon til at lave gode CV’er

Der er utrolig meget konkurrence på arbejdsmarkedet, og derfor handler det sig om at skille sig ud og vise stor interesse for den stilling, som du søger. Udover at du skal virke motivere, så skal du også sørge for, at dit CV er opsat flot.

Det kan være, at du normalt bare laver dit CV i Word eller et andet tekstprogram. Så ser det sikkert helt simpelt ud uden de store grafiske indslag. Det er også en helt fin måde at lave det på, men du har ikke stå stor chance for at skille dig ud fra de andre ansøgere.

Skil dig ud af mængden med et flot CV med fokus

Og det er nemlig super vigtigt, at du skiller dig ud. Ofte har arbejdsgivere ikke sat lang tid af til at vurdere, om en person skal indkaldes til samtale eller ej, og valget bliver derfor trukket ret hurtigt. Det er derfor op til dig at vise, at du skal til samtale.

Du kan derfor med fordel bruge vores CV skabeloner, der gør det nemmere for dig at udarbejde et CV, der skiller sig ud fra mængden og vækker opsigt hos en mulig potentiel arbejdsgiver. Det er ret simpelt at bruge skabelonerne, og du skal blot sørge for at fylde dem med al den relevante information, som arbejdsgivere skal vurdere dig ud fra.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]