Nem guide til et godt apotektekniker CV

Alle vi mennesker har på et eller andet tidspunkt i vores lig brug for medicin, og hvis vi vil hve det, skal vi et smut på apoteket. De personer der arbejder der skal være kompetente og vide rigtig meget om al den medicin, der bliver solgt.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er et af de jobs, der kræver rigtig meget viden, og det kommer også med et ansvar over for dem, der kommer og køber medicinen. Hvis du vil arbejde som apotekteknikker, så er du en af dem, der skal stå og sælge medicin til alle os andre.

Apotektekniker cv

Du skal have professionel erfaring med lægemidler, medicin, behandling og også gerne det at stå på apotek. Det sidste kan du lære så længe at du har en masse grundviden inden for det, som du skal sælge.

Indholdsfortegnelse

Nem måde at lave sit CV på

Hvis du står overfor at skulle søge et job på et apotek, så er du muligvis ikke den mest kreative person. Du vil nok bare godt få lavet det CV hurtigt, så det kan blive sendt afsted til dit potentielt nye job.

Derfor har vi lavet en lang række flotte og professionelle CV skabeloner, som du kan bruge. Det fungerer på den måde, at du får en skabelon præsenteret, som det er din opgave at udfylde. Alt det vi kommer til at gennemgå i denne her artikel omkring, hvilke dele der skal med på et CV, er også det, du skal skrive ind der.

Vi kommer til i de kommende afsnit at forklare alt om, hvorfor et CV er vigtigt og ikke mindst hvad et CV skal indeholde.

Hvad er det ved et CV, der gør det så vigtigt?

Du har garenteret hørt om, at CV er vigtigt – ellers havde du nok ikke gide at læse denne her artikel. Når man søger et job, er det super vigtigt at skille sig ud og sælge sig selv bedste muligt – og det gør man blandt andet med at skrive et godt CV.

Det er faktisk sådan, at man ofte sender både sit CV og en god ansøgning afsted, når man søger et job. Mange tror fejlagtigt, at det er ansøgningen, der vægter højest, men sådan er det sjældent.

Det er rent faktisk sådan skruet sammen, at langt de fleste læser kun CV’et. Det er oftest sådan, at det er 2 ud af 3, der kun læser CV’et og så læser resten begge dele. Det er sjældent, at det er ansøgningen der bliver læst alene.

Grunden til det er, at CV’et er sat op på sådan en måde så arbejdsgiveren nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over hvem du er og dine kompetencer. De kan hurtigt se dine tidligere jobs og uddannelser og vurdere ud fra det, om du er interessant for det.

Hvad skal et CV indeholde?

Nu er vi nået til den del, hvor det handler om, hvad et CV skal indeholde, og hvilke ting der er gode at have med, og hvad du generelt skal overveje. I denne her artikel gør vi det hele med udgangspunkt i, hvis du skal arbejde på et apotek med lægemidler, farmakologi, recepter osv.

Dog er der altid en række helt grundlæggende ting, der er gode at have med, når det kommer til et CV, og så er der de ting, som vi ikke kan komme uden om. Alt det og meget mere kommer vi ind på lige her.

Her er en liste over de forskellige dele, som et CV skal indeholde:

  • Oplysninger på dig selv (navn, telefon nummer, e mail adresse osv.)
  • Dine tidligere jobs og dine erfaringer herfra
  • Dine uddannelser

Oplysninger på dig selv (navn, telefon nummer, e mail adresse osv.)

Inden du går alt for godt i gang med at skrive om dine færdigheder, din uddannelse og alt det andet, så er der nogle basale ting, du kan starte med at skrive på dit CV.

For det første kan du skrive dit navn. Det kan være et sted, hvor det står tydeligt, så det kan enten være oppe øverst eller ude i kanten – alt efter hvad der passer til layoutet.

Navnet skal på, så virksomheden kan se, hvem det er, som de potentielt set vil indkalde til samtale, og som de kan få til at ansætte sammen med andre farmaceuter. Når du har skrevet det, kan du skrive dit telefon nummer og din e mail adresse.

Det er helt basalt set, hvis de har en interesse i dig, så kan de kalde dig til jobsamtale. Det kan også give dem mulighed for at stille spørgsmål om nogle detaljer ved dit CV.

Tilføj eventuelt et link til din LinkedIn profil

Det er efterhånden blevet meget normalt, at man har en LinkedIn profil. Det er her, at du kan have en form for online CV, og der er efterhånden mange virksomheder, der lige tjekker op på deres ansøgere der. Det er ligesom, at mange lige vælger at lave en hurtigt Google søgning på personen.

Det er derfor en god ide at sørge for, at din profil der er opdateret, og der ikke står nogle ting, der ikke er rigtige. Så er du i hvert fald forberedt på, at de klikker sig ind på profilen. Så kan den profil ikke gøre ting værre, men det kan kun bekræfte de færdigheder, du selv fremhæver.

Apotektekniker cv

Dine tidligere jobs og din professionel erfaring herfra

Næsten lige meget hvilket job man søger, så vil det være en stor fordel, hvis man har erfaring fra et andet job. Det kan være, at du før har arbejdet med lægemidler og har fået en del færdigheder af at arbejde med andre farmaceuter.

Hvis du har arbejdet med recepter før, så har du en stor fordel, hvis du gerne vil arbejde på apoteker, hvor udlevering af recept er en stor del af det. En udlevering skal ske med nøjagtighed, men der er efterhånden så meget teknologi, at du næsten med sikkerhed kommer til at udlevere med høj nøjagtighed.

Nu er det sådan, at med denne her type job, så tæller uddannelse meget højt. Med det sagt så er det langt fra ligegyldigt, hvad du har lavet, før du søger det job, du er i gang med at søge. Du kan skrive nogle af de egenskaber, tekniker og forståelse du har med fra dine tidligere jobs. Det kan være, at du godt kan arbejde med recepter og dagen med medicin.

Dine uddannelser

Uddannelse er som påpeget utrolig vigtigt i den medicinske verden, at man har noget kendskab og teori omkring medicin, en patient og tekniker. I Danmark har vi en uddannelse, der hedder farmakonom uddannelsen, som er en uddannelse, hvor man lærer alt det, der er at vide, hvis man gerne vil arbejde med medicin.

Det er en uddannelse på 3 år, hvor du lærer forholdet mellem medicin og patienter. På den måde kan du være klædt helt rigtigt på til, hvad en patient skal have af medicin, hvordan det virker og alle bivirkninger og lignende ved det.

Det er super vigtig viden at have, og det er langt hen af vejen ikke noget, du bare kan arbejde dig til. Derfor vil langt de fleste apoteker, sygehuse og lignende kræve, at du har en uddannelse inden for feltet.

Det kan være, at du netop har taget denne uddannelse inden for farmakologi, men det kan også være, at du har en anden medicinsk uddannelse. Det er rigtig godt og en stor fordel for dig.

Hvis du ikke har en medicinsk uddannelse

Som du nok kan regne ud fra at have læst det ovenstående tekst, så er du ikke så godt stillet, hvis du ikke har en medicinsk uddannelse. Grunden til det er, at du skal have en masse faglig viden om medicin for at være godtaget til at kunne sælge og rådgive andre.

Vi kan ikke bare have ufaglærte stå på apoteket og rådgive os om medicin, hvis de ikke har en faglig begrundelse for, hvad de gør. Derfor hvis du gerne vil arbejde

Det er en klar fordel for dig at have professionel erfaring fra et andet apotek

Lad os antage at der er rigtig mange, der gerne vil have jobbet, og I har alle sammen en god uddannelse, hvor I har lært alt, I bør vide. Derfor har virksomheden brug for at kunne skelne mellem jer alle sammen på en anden måde. Næste skridt er derfor at se på, hvad I hver især har arbejde med.

Hvis du kan fremvise, at du eksempelvis har 10 års erfaring fra et andet apotek, er det en stor fordel for dig. Du er næsten aldrig dårligere stillet, hvis du kan vise, at du har arbejdet et andet sted og fået en masse praktisk erfaring med dig.

Apotektekniker cv

Det kan være det, der skiller dig ud fra de andre kandidater og give dig den endelige fordel til, at du bliver indkaldt til samtale, og de ikke gør.

Hvis du lige er blevet uddannet inden for feltet, må du ikke lade dig skræmme. Der vil stadig være rigtig mange, der meget gerne vil ansætte nyuddannede. Så kan de lære dig tingene i praksis, og du har lige fået al teori afvide.

Du skal sende måde en ansøgning og et CV afsted

Selvom vi her har lagt stor vægt på, at CV’et er det vigtigste, så betyder det ikke, at en ansøgning ikke er vigtig – det har blot mindre betydning. Derfor er det også vigtigt at understrege, at du stadig skal lave en god ansøgning for at komme i betragtning til et job.

I ansøgningen kan du komme lidt mere ind på, hvem du er som person, og hvordan du er som medarbejder. Der har man flere ord at beskrive ting på, så det kan være godt at skrive lidt andre ting, end der stået i CV’et.

Selve CV’et kræver mere rent opsætningsmæssigt, hvor at du godt kan være mere simpel, når det kommer til ansøgningen. Du kan dog med fordel bruge nogle af de samme farver, som du har brugt på CV’et – så er der en form for rød tråd.

På et af de to dokumenter kan du også vælge at tilføje et billede, så de kan se, hvordan du ser ud. Du behøver ikke at gøre det på dem begge, da du kan bruge pladsen på noget andet i stedet for. Det er helt op til dig.

Gør det nemt for dig selv at søge et job

Nu er du nok blevet en del klogere på, hvad det vil sige at skulle gå i gang med den store proces det er at søge et job. Vi har gennemgået en lang række ting, der er meget relevant for dig at vide forud for denne her proces.

Efter du har læst denne her artikel, skal du måske lige have lidt ro på, så du kan danne dig et overblik over de forskellige dele. Når du har gjort det, er du klar til at skrive dit CV og ansøgning og sende det afsted.

Hvis du gerne vil have en hjælpende hånd, kan du med fordel bruge vores CV skabeloner. Det er genvejen til dig, der gerne vil have, at dit CV ser flot ud, men ikke har så mange evner eller den store lyst til at sætte det professionelt op.

Det fungerer på den måde, at du vælger den skabelon, du synes passer til dig og det job, som du gerne vil søge. Herefter udfylder du den med alle de informationer, du føler er gode for at sælge dig selv. Det er helt på samme måde, som vi har gennemgået her.

Når det hele er udfyldt, og du lige har rettet den lidt til, er du klar til at sende den afsted. Så krydser vi bare fingre for, at du bliver kaldt til samtale og senere hen får jobbet!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]