Nem guide til et godt barnepige CV

Det lyder så dejligt, at du gerne vil tilbyde børnepasning til familier, der har brug for en ekstra hånd i hverdagens travle skema. Der er flere og flere, der arbejder på skæve tidspunkter, og derfor kan nogen have brug for en barnepige i ny og næ.

Nota media para esta plantilla

Det kan være, at du har arbejdet som barnepige før, men det kan også være at babysiter faget er nyt for dig. Om det er det ene eller andet er lige meget. Når en familie eksempelvis har slået en stilling op omkring, at de søger en til at passe deres børn, så kan du søge jobbet.

Når du skal søge jobbet, kan det være en god ide at lave et fængende CV, der fortæller noget om, hvem du er, og din erfaring som babysitter. Hvis du ikke har erfaring med at lave CV før, så kan du bruge vores CV skabeloner.

Med dem kan du nemt og hurtigt få skabt et CV, der også ser godt ud og repræsenterer dig på bedst mulig vis. Du skal blot udfylde de mange felter, du får frem, og så bliver CV’et skridt for skridt lavet for dig.

Barnepige cv

Indholdsfortegnelse

Sådan finder du opslag med ‘barnepige søges’

Rundt omkring er der helt sikkert mange forældre, der godt kunne bruge en barnepige i ny og næ, når de skal have hverdagen til at hænge sammen. Nogle gange skal barnepigen hjælpe dem, når de er ude og hygge sig uden børn, imens at barnepigen andre gange skal hente fra skole de dage, hvor de arbejder længe.

Der er mange grunde til, at mange har brug for en barnepige, men lige meget hvad skal forældre stadig finde den rette. Ofte vil mange familier skrive ud på deres Facebook, hvor de eksempelvis skriver ‘Barnepige søges’. Så kommer opslaget ud i deres netværk, hvor der måske er en barnepige i kvarteret.

Det kan også være, at du skal kigge på bygrupper på Facebook. Her kan du måske være heldig at falde over et eller flere ‘Barnepige søges’ opslag. Er du rigtig god, så kan du også selv skrive et opslag i en af de grupper.

Tilbyd din hjælp til familier med mange børn

Det er ikke alle familier, der selv vil opsøge en babysitter. Derfor kan du komme mange i forekøbet ved at skrive et opslag på Facebook, hvor du skriver, at du tilbyder børnepasning. Så kan de forskellige familier selv tjekke det ud og vurdere, om du kunne være den rette barnepige for dem eller ej.

Barnepige cv

Sådan et opslag skal kort fortælle, hvem du er, og hvad din erfaring som barnepige er. Det kan være, at du har ydet omsorg over for mindre søskende, eller måske har du endda arbejdet i vuggestuen rundt om hjørnet.

Det opslag kan fungere lidt som en form for ansøgning og CV, uden at det reelt er det. Du kan med fordel også skrive din timeløn i opslaget, så dem der kontakter dig allerede ved det med timelønnen.

Hvorfor er et CV vigtigt for barnepiger?

Når du arbejder som barnepige, tager du dig af et barn, og barnet er afhængig af, at du kan underholde det og give en tryghed. Det kommer selvfølgelig også an på, om det er pasning af ældre eller mindre børn. Mindre børn kan ofte være en større udfordring, da de kræver mere aktivering for at være glade.

Som barnepige tager du dig af det vigtigste de familier har: deres børn. Det kan være, at du skal passe deres datter, og her skal det ikke være hvem som helst, der tager den opgave. Derfor skal du i dit CV kort udpensle din erfaring inden for babysitning.

Måske har du direkte erfaring med at være barnepige og babysitter, men det kan også være, at du har mindre søskende, som du har passet. CV’et er vigtigt, da det er her, at du sælger dig selv som barnepige og viser, at du kan være en hjælpende hånd i familien.

Hvad er den rette løn? Og hvad kan du forvente af lønnen?

Løn kan være virkelig svært at afgøre, da det ofte er noget, der bliver besluttet mellem den enkelte babysitter og forældre. Lønnen kan også afhænge af mange ting. Det vil ofte være dyrere at passe børn en lørdag aften end at hente dem tirsdag eftermiddag.

Barnepige cv

Nogle kører dog også med en fast løn, og så får de en lidt højere løn, hvis det eksempelvis er med overnatning osv. Dog er det en god ide at have en fast timeløn, som du går efter, og så kan I altid aftale nærmere.

Når man snakker om løn for barnepiger, så skelner man mellem, om babysitteren er under 18 eller over 18. Hvis du er under 18 skal du nok forvente en timeløn på 60 kroner og deropefter. Er du over 18, så kan lønnen godt ligge tættere på 100 kroner i timen. Igen er det meget forskelligt, og det er noget som aftales, inden du passer børnene.

📌 Husk når du tager et job som barnepige, at du kan bruge dit frikort, så du ikke betaler skat af hele din indtægt.

Hvad skal et CV indeholde?

Der er rigtig mange holdninger til, hvad et CV skal indeholde, men her kan du få det mest basale afvide. Når du arbejder som babysitter, er der ikke som sådan en uddannelse, du kan skrive på, der gør, at du direkte er “egnet” til at arbejde som babysitter.

Det handler i høj grad om, hvor godt du kan med børn, og om du er god til at underholde dem og give dem tryghed. Derfor skal dit CV også bære præg af, hvem du er som person, og så selvfølgelig om du har arbejdet med børn før. Det er en god ide at angive, hvilken aldersgruppe du har erfaring med. Så kan du snævre feltet lidt ind ift. hvem du kan være babysitter for.

Dit CV skal indeholde følgende

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din erfaring som babysitter
  • Relevant uddannelse

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det der fylder meget, når du skal arbejde som babysitter er nemlig, hvem du er som person. Babysittere skal tage sig af det vigtigste forældre har, og derfor skal din personlighed sælge dig.

Barnepige cv

Du skal starte med at skrive dit navn på CV’et og så tilføje dit telefonnummer. Så kan familien se, hvad du hedder, og de kan ringe eller skrive til dig, hvis de gerne vil indkalde dig til en samtale. Det kan også være, at du skal møde deres børn, så I lige kan se hinanden ad.

Du kan også vælge at have et lille afsnit med omkring, hvordan du er som person, eller blot opliste nogle af dine bedste egenskaber som barnepige. Det er også noget, du kan vælge at gøre i din ansøgning, hvis du gerne vil bruge mere plads.

Din erfaring som babysitter

Noget af det der er særligt godt, når du skal passe børn er, at du har prøvet det før. Det er nok selvsagt, at jo flere børn du har passet før, jo mere egnet er du også til at tage dig af andre børn.

Det er jo klart en fordel, hvis du har passet børn hjemme i deres eget hjem, hvis det er det, du også gerne vil gøre hos andre familier. Så ved du, hvordan du kan indgå som en del af den husstand og gøre alt for at børnene føler sig trygge.

Det kan også være, at du ikke har arbejdet som privat babysitter, men at du derimod har passet børn i institutioner eller andet. Det er også virkelig godt, da du så stadig har passet børn, men det har bare været i nogle andre omgivelser.

Du har en fordel som babysitter, hvis du har meget erfaring

Som du kan fornemme, er det klart en fordel for dig at få et job som babysitter, hvis du har arbejdet med det før. Det betyder dog ikke, at du ikke stadig godt kan få et job inden for det, selvom du ikke har arbejdet med det før.

Barnepige cv

Det kan være, at du måske har mindre søskende eller kusiner, som du har været vant til at tage dig af. Det viser også, at du har været vant til at have noget ansvar, og du ved, hvordan børn kan være i visse situationer.

Har du ikke haft små børn inde på livet, er det jo sådan det er. Du kan stadig godt søge et job, og det kan jo være, at familien super godt kan lide dig alligevel – selv uden at du har prøvet det før. Man kan nemlig komme langt med en personlighed, der viser, at du godt vil og kan lide børnene og forældrene.

Relevant uddannelse

Som nævnt tidligere er der i Danmark ikke en uddannelse, der gør dig direkte egnet til at arbejde som barnepige. Derimod har vi en masse gode pædagog uddannelser, hvor man lærer blandt andet at arbejde med børn.

Hvis du er lidt ældre og dermed har læst pædagog eller måske læst til skolelærer, så har du en fordel. Så har du en grundlægende viden omkring børn, og hvordan man kan gå til dem. Skriv så gerne sådan en uddannelse på, hvis det altså er noget du har. Så kan du fremstå en smule mere professionel.

Skriv en ansøgning og send med

Det vigtigste når du skal søge et job er, at du skal sende dit CV med. Dog er det sjældent, at det kan stå alene, og derfor er det en god ide at skrive en ansøgning. Det gælder særligt, når du gerne vil arbejde som babysitter, da du i din ansøgning kan skrive mere personligt om dig selv.

På den måde kan familien få et bedre indblik i, hvem du er som person, hvad du laver til dagligt, hvad dine hobbier er osv. Det er desuden en god ide ikke at skrive din ansøgning længere end 1 side, da det burde være rigeligt.

I din ansøgning kan du bruge meget af pladsen på at fortælle om nogle af de evner, der gør dig til en oplagt barnepige.

📌 Et lille tip er, at du tager et godt billede af dig selv og sætter det ind i både CV’et og ansøgningen. Så kan familien se et billede af dig og se hvem du er lige meget, om de læser det ene eller andet dokument.

Gør det nemt for dig selv at lave en fængende CV

Nu er du snart klar til at sende et CV afsted til en familie, der har brug for en babysitter. Du ved ihvertfald, hvorfor et CV er vigtigt, når du skal arbejde som barnepige for andre. Derudover ved du også, hvad der er vigtigt, at du skriver ind i dit CV.

Når vi taler om CV, så vil det vigtigste altid være indholdet, da det er det, dine evner skal vurderes ud fra. Dog kan det være, at denne her familie modtager mange ansøgninger, der gerne vil være deres barnepige. Derfor skal du sørge for, at du skiller dig ud fra de andre.

Få en hjælpende hånd med CV skabeloner

Det kan du gøre ved at lave et CV, der fanger rent visuelt. For at gøre det kan du bruge vores CV skabeloner, der er en god hjælpende hånd. Her kan du få adgang til en masse forskellige skabeloner, der kan spare dig for mange timer, hvis du ikke er så god til IT og det at lave et flot layout.

Når du har udfyldt alle de forskellige dele, så kan du hente CV’et ned og sende det til den familie, som du forhåbentlig skal være barnepige for. Dit CV fortæller selvfølgelig ikke alt om dig, men det er en god måde for en familie at vurdere, hvad du har arbejdet med før, og om du kunne være det rette match for deres familie.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]