Sådan laver du et godt bartender CV

Hvor er det fedt, at du enten allerede arbejder som bartender, eller gerne vil! Det er i den grad et job med fest, farver og højt tempo i de sene nattetimer. Der er rigtig mange unge, der gerne vil arbejde som bartender, da de elsker hele stemningen, der er på en natklub og lignende.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Der er dog rigtig meget arbejde i at være bartender, og det kræver rigtig meget af en. Der findes efterhånden rigtig mange jobs som bartender, hvor at mange af dem er på natklubber. Dog er der flere og flere restauranter og cafeer, der også ansætter bartendere. Nogle steder vil det “bare” være tjenerne, der varetager den opgave at lave drinks.

Bartender cv

Rigtig meget omkring det at lave et godt bartender CV handler om erfaring. Hvis du har erfaring fra andre bartenderjobs, og ved hvordan det er at arbejde sene nætter med højt tempo, så er du meget bedre stillet, end dem der ikke har samme erfaring.

Har du selv ingen erfaring, skal du ikke lade dig skræmme væk, da det selvfølgelig også er muligt at få et job. Alle er jo startet et sted, hvor de ingen erfaring har haft.

Indholdsfortegnelse

Hvad skal et bartender CV indeholde?

Selvom at rigtig meget inden for bartender branchen handler om erfaring og en god udstråling, er det trods alt stadig vigtigt at lave et CV. Hvor meget den enkelte arbejdsplads går op i det, handler nok også om, hvor mange ansøgere de får, og hvilken type bartender du søger.

Det kan være, at du søger et job på den lokale natklub, hvor kravene måske er mindre høje. Det kan også være, at du søger et job som bartender på en af de mere smarte klubber eller cocktailbarer i storbyen. Så kan det være, at der bliver lagt mere vægt på dit CV.

Lige meget om det er det ene eller andet, er det aldrig en dårlig ting at gøre sig umage med at skrive et godt CV med alt, hvad det skal indeholde.

Et bartender CV skal indeholde:

Et bartender CV skal indeholde rigtig meget af alt det, som alle andre CV også skal indeholde. Dit CV skal altså indeholde følgende:

  • Personlige oplysninger
  • Tidligere jobs
  • Uddannelser
  • Andet vigtigt

Personlige oplysninger

Noget af det du først bør skrive på dit CV er nogle oplysninger om dig. Det er altid godt, hvis du skriver dit navn, dit telefon nummer og din email adresse. De tre ting er helt basale informationer, som du bør skrive på.

Det er helt simpelt fordi, at så kan de meget nemt komme i kontakt med dig, hvis de gerne vil have dig ind til din jobsamtale. Du kan vælge at skrive dine personlige oplysninger helt i starten, hvor du måske også har indsat et billede af dig selv.

Tidligere jobs

Noget af det du også bør have med på dit bartender CV er, at du skal skrive, hvad du ellers har haft at jobs. Det kan være, at du før har arbejdet som bartender, men det kan også være, at du har lavet noget helt andet.

Under hver job du har haft og skriver på, bør du også skrive, hvad du har lært på det job, og hvilke ansvarsområder du havde. Det siger nemlig ikke meget om dig og din erfaring, hvis du blot skriver din jobtitel. Det er godt lige at tilføje nogle ekstra ord, så den person der læser dit CV også ved, hvad du har arbejdet med i den specifikke jobposition.

Uddannelser

Det næste du bør have med på dit bartender CV kan også være dine tidligere uddannelser. Det er jo særligt relevant, hvis du har taget en uddannelse, der gør dig særligt egnet til jobbet som bartender.

Det kunne jo være, at du har taget et bartender kursus et sted eller noget andet, der gør, at du har en masse gode kompetencer til at varetage jobbet. Det kan for mange natklubber være lige meget, om du eksempelvis har taget gymnasiet eller ej, men du kan sagtens skrive den uddannelse på alligevel.

Andet vigtigt

Hvis du har nogen ting, som du gerne vil have med, men som du ikke har kunne få til at passe ind de andre steder, kan du lave en sektion nederst, hvor det indgår. Det kan være, at du har nogle helt særlige egenskaber, som gør dig ekstra unik.

Det kan være, at du måske har arbejdet på en strandbar i et år i dit sabbatår, og hvor du der havde masser af ansvar for at få denne her bar til at køre rundt. Det kan også være, at du har et hygiejnekursus, der altid er godt at have, når man arbejder med en eller anden form for fødevarer.

Det kan også være noget helt andet, som du gerne vil have med på CV’et, som gør at du kan stå ekstra stærkt i forhold til dine konkurrenter. Dine konkurrenter er de andre, der også søger jobbet. Det skulle jo gerne være dig, der fik stillingen som bartender.

Sådan får du et job som bartender med erfaring

Det er selvfølgelig allerbedst, hvis du søger et job, som du har erfaring med. Hvis du har erfaring vil det ofte kræve mindre at arbejdspladsen at lære dig op. Så vil det ofte bare være, at de skal vise dig rent praktisk, hvordan tingene foregår hos dem, hvor glassene står osv.

Det de ikke skal lære dig er, hvordan man arbejder i et højt tempo, og hvordan du giver god service og laver de helt rigtige drinks. Der er selvfølgelig forskellige måder at gøre ting på, alt efter hvilket sted man arbejder, men du har en god fordel, hvis du har arbejdet som bartender før.

Sådan får du et job som bartender uden erfaring

Selvom du ikke har nogen erfaring som bartender, kan du sagtens få et job alligevel. Det du så skal fokusere på er, hvis du har haft andre jobs, hvor du har haft højt tempo og kundekontakt. Det er en stor del af det at være bartender, og det kan hjælpe dig godt på vej.

Som bartender er det også en fordel, hvis man har sprudlende energi og er udadvendt. Hvis det er nogle kvaliteter, som du besidder, er det også godt for dig. Det med selve din personlighed kan selvfølgelig være svært at inkludere på skrift.

Dog kan du gøre det, at du vedhæfter et billede på CV’et, hvor man kan se, at du er smilende og har en god energi. Så kan de på billedet også se, hvem de kan kalde til samtale. Derudover kan du på CV’et skrive nogle af dine personlige egenskaber. Her kan du skrive, hvis du er mege ekstrovert, elsker at feste eller andre gode kvalifikationer.

Bartender cv

Send en video sammen med CV og ansøgning

Ellers kan du gøre det, at du sender en video med, hvor du kort fortæller, hvem du er. Det er en rigtig god måde for virksomheden at se og fornemme, hvem du er. Du kan blot filme det på din telefon og sende det afsted. Du behøver slet ikke at gøre meget ud af at klippe den sammen. Det skal bare være en helt almindelig tale video, som du optager med den gode energi, som du har.

Der er faktisk også enkelte steder, der gerne vil have, at man sender en video ansøgning i stedet for at sende CV og ansøgning. Så kan du i videoen blot fortælle nogle af de ting, der vil gøre dig til en oplagt kandidat til jobbet som bartender.

Det kan godt være en smule grænseoverskridende at optage sådan en video, men du skal. huske, at det er en virkelig god måde at vise sig selv frem på. Det er jo sådan, at hvis du aldrig bliver indkaldt til en jobsamtale, så kan du heller ikke vise, hvor fed og sjov en person, du er.

Skriv en ansøgning til dit CV

Udover at det kan være en fordel for mange at sende en video med, så er det vigtigt, at du først og fremmest skriver en ansøgning også. Det er i den ansøgning, at du kan sætte lidt flere ord på, hvem du er, og hvad du kan som person.

Det er ofte sådan, at arbejdspladser også efterspørger, at du netop både sender et bartender CV samt en ansøgning. Dog er det faktisk sådan, at 2/3 af alle arbejdsgivere læser CV’et og ikke ansøgningen. Det er fordi, at du i dit CV skal kunne give et overblik over dig som person og din faglighed på ganske kort tid.

Med det sagt betyder det ikke, at du blot kan undgå at skrive en ansøgning bare fordi, at det ikke er alle, der læser det. Det viser meget af dig, hvis du sender begge dele med, og at begge dele er velskrevet og gennemarbejdet.

Det er også en god ide, hvis de begge to har samme form for layout. Så er der ligesom en rød tråd igennem det hele.

Hvordan skal dit CV se ud?

Selvom at dit indhold i CV’et altid vil vægte højest, så er det altså ikke ligegyldigt, hvordan dit CV ser ud. Der er rigtig mange, der bare går ind og åbner et Word dokument og så skriver det derinde i sort/hvid og med en helt simpel opstilling. Det kan du selvfølgelig også gøre, men det er bare sværere for dig at skille dig ud på den måde.

Vi skal huske på, at mange arbejdsgivere rigtig hurtigt sorterer ud i de CV, som de modtager. Derfor kan du med et flot design på dit CV allerede få den fordel, at arbejdsgiveren måske tager et ekstra kig på dit CV og så også læser det.

Selvfølgelig kan et flot CV ikke bære dig hele vejen, men hvis du har styr på indholdet, så vil et flot CV give det ekstra touch. Du kan bruge vores CV skabeloner til at lave et flot CV.

Et CV skal se flot ud

Der er ikke ét rigtigt svar på, hvordan et CV skal se ud. Det vigtigste er, at det har et layout, der gør det nemt for arbejdsgiveren at læse. Det må altså ikke være proppet med informationer på en måde, hvor det er uoverskueligt.

Det er en god ide at skrive et CV i punktform, da det automatisk er nemmere at læse, end hvis det hele bliver skrevet ud i en lang smørre.

Derudover er det en god ide at gøre brug af overskrifter undervejs. Det kan være en god ide at skrive overskifter såsom ‘Uddannelse’ og ‘Erhvervserfaring’ og så skrive de forskellige dele derunder i punktform.

Lav et professionelt CV med en CV skabelon

Nu har du læst en masse om, hvordan du kan lave det allerbedste CV, hvis du arbejder som bartender. Du ved præcis, hvad dit CV skal indeholde, og nu skal du måske i gang med at skrive det.

Bartender cv

Det kan dog være, at du sidder og er en smule i tvivl om, hvordan du stiller dit CV op, så det også ser flot og professionelt ud. Den helt klassiske måde at gøre det på ville være at lave det i et tekstprogram ala Word og sådan. Dog er det også det, som de fleste gør, så det er svært at skille sig ud på den måde.

Brug en CV skabelon

Det du i stedet kan gøre er at bruge vores CV skabeloner, hvor du kan lave flotte og professionelle CV’er, uden at du selv skal sidde og have grafiske evner. Det er virkelig nemt at lave sit CV på den måde, og det du skal gøre er at udfylde det med de oplysninger, som du har.

Det er alle de dele, som vi gennemgik tidligere. Så du skal skrive dine kontaktoplysninger, erfaringer fra tidligere jobs, uddannelser osv. Det indtaster du blot, og så i takt med at du indtaster oplysningerne, så bliver dit CV lidt efter lidt udarbejdet.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]