CV Eksempler til Bogholder

Som bogholder har du til opgave at organisere og vedligeholde virksomhedens økonomiske oplysninger. Alt fra budgetter og skat til passiver og balancer skal rapporteres nøjagtigt og derefter sendes til virksomhedens ejere og ledere for at hjælpe dem med at træffe de rigtige beslutninger.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

En betydelig stilling, så spørgsmålet er: Hvem er den rette til jobbet?

Svaret er dig; du er den rette bogholder til jobbet. Men hvordan kan du vise arbejdsgiveren det?

Selvom konkurrencen om beskæftigelse er hård, kan kombinationen af ​​dine kompetencer og en velskrevet ansøgning sætte dig kilometer foran andre kandidater.

Ved hjælp af vores CV-eksempler til stillinger som bogholder, kan du få dit bogholder-CV til at lyse op og hæve sig over konkurrenternes og dermed være garanteret en stilling som bogholder.

Indholdsfortegnelse

Hvordan du Strukturerer dit CV som Bogholder

En bogholder har til opgave at holde opdaterede regnskaber, indgive rapporter, følge finansindustriens udvikling og kommunikere med deres overordnede i virksomheden. Derudover skal en bogholder have en lang række færdigheder og kompetencer for at kunne udføre arbejdet korrekt.

Disse færdigheder spænder fra viden om tekniske rapporteringssystemer og økonomi til interpersonelle kommunikationsevner.

Inden vi diskuterer, hvordan et effektivt CV skal skrives, vil vi understrege vigtigheden af ​​at strukturere og formatere dit CV som bogholder, så det står klart og tydeligt.

Et CV-eksempel er struktureret i flere dele; vi vil gennemgå hver af dem mere detaljeret i denne artikel.

En stærk skabelon til et bogholder-CV skal indeholde følgende sektioner i sin struktur:

 • Kontaktoplysninger
 • Professionelt resumé eller karrieremål
 • Relevant erhvervserfaring
 • Kompetencer
 • Certificeringer
 • Uddannelse

Besøg vores hjemmeside for at se flere skabeloner til CV´er og vores eksempler på CV til stillinger som bogholder, som du kan bruge til din ansøgning.

Hvordan du Formatterer dit CV som bogholder

Fordi konkurrencen er så hård, skal dit CV virkelig skille sig ud fra de øvrige kandidater.

Du kan være helt sikker på, at mange andre bogholdere søger de samme stillinger, som du gør. For at dit CV skiller sig ud og tiltrækker sig arbejdsgiverens interesse, skal du først og fremmest formatere ansøgningen korrekt.

En god og bredt accepteret tilgang til formatering af dit CV er at bruge omvendt-kronologisk rækkefølge i dine afsnit. Dette gøres ved at skrive dine uddannelser og arbejdserfaringer fra nyeste til ældste.

Dette format sikrer, at dit CV er struktureret på en forståelig, letlæselig måde, men også at arbejdsgiveren ser din seneste, og med stor sandsynlighed mest relevante, erhverserfaring og uddannelse først.

På grund af det høje antal ansøgninger virksomheder modtager, benytter mange af dem programmer, der scanner og sorterer ansøgningerne. Disse scanningssystemer (ATS) er værktøjer, der udvælger de bedste CV’er fra puljen.

Et korrekt CV-format skal parres med en stærk kombination af almindelige og økonomisk relaterede søgeord. Dette vil forbedre CV’ets chancer for at blive udvalgt af ATS-scannerne.

For de bedste resultater anbefaler vi stærkt, at du formaterer dit CV i omvendt-kronologisk rækkefølge og opretholder en god balance mellem almindelig og branche-relateret jargon.

Skriv et Solidt CV Resumé eller Karrieremål

Når du skriver dit CV skal du altid overveje, hvordan din ansøgning bedst vil kunne tiltrække arbejdsgiverens interesse. Det er sikkert at antage, at rekrutteringsmedarbejdere ikke læser ethvert CV helt igennem.

Normalt gennemgår arbejdsgivere kun de CV’er, der vælges af ATS-scannerne. De gennemlæser sjældent ansøgernes ansvarsbeskrivelser og kompetenceafsnittene fuldkomment.

Derfor er en god måde at øge interessen og præsentere dine evner som bogfører at inkludere et fagligt resumé eller karriere-mål i dit CV.

Et professionelt resumé er beregnet som en måde for erfarne kandidater kort at forklare, hvorfor de passer til stillingen. I et par sætninger skal du kunne beskrive dine vigtigste jobrelaterede kompetencer og tidligere arbejdsresultater. Hver sætning skal vise, hvordan du kan være til gavn for firmaet.

På den anden side, er et karrieremål den bedste tilgang for en nyuddannet bogholder at vise sin entusiasme og værdi som medarbejder. Den nye bogholders karrieremål skal også kun være få sætninger, hvor du beskriver dine vigtigste kompetencer og selvfølgelig dit karrieremål.

Du skal forklare, hvorfor du passer godt til firmaet, hvordan du kan bruge dine komepetencer til gavn for arbejdsgiveren og hvordan du kan se dig selv vokse inden for virksomheden.

Du skal vælge mellem resumé og karrieremål baseret på dit erfaringsniveau. For et mere detaljeret eksempel på CV som bogholder samt vores bogholder CV-eksempler, kan du besøge vores skabeloner og CV-eksempler.

bookkeeper resume examples

Hvordan du Beskriver din Bogholder Erfaring

Nu da vi er færdige med det professionelle resumé, kan vi fokusere på en anden vigtig del af dit CV – erhvervserfaring.

Du kan skrive om dine færdigheder og karrieremål så meget du vil, men uden et solidt erfaringsafsnit til at bakke det op, kan det være ligemeget.

Dette afsnit viser arbejdsgiveren nøjagtig hvor værdifuld, du kunne være for virksomheden. Det gøres ved detaljeret at diskutere dine tidligere relevante erhvervserfaringer.

Det anbefales at benytte punkttegn, når du skriver dit erfaringsafsnit. På denne måde er du i stand til at berøre alle de vigtigste resultater og ansvarsområder, du har haft, på en klar og tydelig måde.

Here er endnu et pro tip – forsøg at opnå en god balance mellem almindelige og industri-specifikke udtryk i dit CV. På den måde vil der ikke opstå forvirring omkring dine ansvarsområder.

En anden god måde at forbedre erfaringsafsnittet på er, at bruge tal til at beskrive dine resultater.

Herunder kan du se eksempler på et effektivt og et ineffektivt erfaringsafsnit.

Erhvervserfaring Eksempler

Dette er et eksempel på en stærk erfaringsbeskrivelse:

ERHVERVSERFARING
Bogholder

TPU A/S
06/2015 – 11/2018
Birkerød

 • Udførte alle bogføringsopgaver for et nyere økonomisk rådgivningsfirma. Håndteret lønninger til medarbejdere, månedlige regnskaber, skatter og A/R, A/P.
 • Oprettet og fulgt op på præstationsvurderinger for at øge produktiviteten og reducere personaleudskiftning.
 • Reducerede virksomheders forsyningsomkostninger med 10% ved at strømline processen og undersøge priser.
 • Udførte nøjagtig bogholderi via QuickBooks samt bankafstemninger og månedlige indkomstopgørelser.
Vi kan se at denne jobbeskrivelse rammer alle punkter. Balancen mellem almindelig og branchejargon er god og alt er skrevet forståeligt. Derudover er der gjort rede for ansvarsområder og givet detaljeret information om præstationer ved brug af målbare resultater.

Denne jobbeskrivelse skaber virkelig værdi for kandidatens CV.

Herunder kan vi tilgengæld se et ineffektivt, svagt CV: 

ERHVERVSERFARING
Bogholder Assistent

TPU A/S
06/2015 – 11/2018
Birkerød

 • Udførte bogholderi for nyt firma.
 • Brugte QuickBooks til indtastningsarbejde.
 • Reducerede virksomheders forsyningsomkostninger ved at undersøge priser.
 • Analyserede kunders fakturaer.
Hvad kan vi sige? Denne jobbeskrivelse siger ikke meget. Den nævner simpelthen kandidatens ansvarsområder og udelader præstationer eller detaljer, som kunne have gjort arbejdsgiveren interesseret i ansøgningen.

bookkeeper resume examples

Bogholder Kompetencer

Bogføring er en slags arbejde, der kræver, at du besidder en bred vifte af færdigheder og kompetencer. En succesfuld bogholder skal have grundlæggende matematik- og computerfærdigheder, herunder viden om regneark og anden bogføringssoftware.

Nu hvor du har skrevet dit afsnit om erhvervserfaring og givet den en passende formatering, er det tid til at fokusere på den anden væsentlige del af dit cv – kompetenceafsnittet.

Det er vigtigt at bemærke, at du kun bør inkludere de mest nødvendige færdigheder i dit CV, som svarer til stillingsopslaget. En arbejdsgiver gennemlæser ikke en lang liste kompetencer, så det er bedst kun at medtage de vigtigste færdigheder og evner.

Afsnittet bør bestå af tekniske færdigheder samt bløde kompetencer. Dette vil vise, at du er en velafrundet kandidat, som passer godt til rollen. Prøv at inkludere kompetencer, der passer sammen med dem, der er nævnt i stillingsopslaget.

Her er en liste over almindelige tekniske og bløde kompetencer, som du kan inkludere i dit CV som bogholder:

 • Xero
 • Quickbooks
 • MS Office
 • Bogføring
 • Aflønninger
 • Faktura-postering
 • Skatteopgørelser
 • Balancer
 • Kritisk Tænkning
 • Kommunikation
 • Tidsadministrering
 • Teamwork
 • Detaljeorienteret
 • Ærlig

Hvad du bør inkludere i Uddannelsessektionen i dit CV

At skrive erfaringsafsnittet og kompetenceafsnittet er en essentiel del af et succesfuldt bogholder CV, men hvad med de andre sektioner?

Et uddannelsesafsnit er forventet i dit CV og er en glimrende måde at øge interessen for din ansøgning – særligt hvis du er nyuddannet.

Dette afsnit giver indsigt i din akademiske baggrund og giver læseren en forståelse for din uddannelse og den viden, du bringer til firmaet.

Uddannelsesafsnittet er endnu en chance for at vise dit værd. Dette gælder især nyuddannede bogholdere, der ikke har meget erhvervserfaring.

Her er et endnu tip – hold dette afsnit kort og angiv alle de vigtigste aspekter af din uddannelse i punktform. Eksamenskarakter er ikke nødvendig, men hvis du har fået 10 eller 12, kan du vælge at inkludere den.

Dette er en liste over oplysninger, der skal medtages i uddannelsesafsnittet:

 • Skolens navn og lokation
 • uddannelsesperiode
 • Grad
 • Relevant kursusarbejde
 • Relevante skoleklubber og aktiviteter

bookkeeper resume examples

Hvordan du Inkluderer Certificeringer i dit Bogholder CV

Nu hvor du har skrevet og formateret de væsentlige sektioner i dit CV, hvad er så det næste skridt? Hvordan kan du forbedre din ansøgning og gøre den endnu mere effektiv?

Inkludering af certificeringer vil helt sikkert gøre en forskel!

Udover at du viser dine kvalifikationer inden for regnskab gennem sektionerne: kompetencer, uddannelse og erhvervserfaring, kan du også inkludere certificeringer i dit CV.

Selvom det ikke er obligatorisk, vil tilføjelse af certificeringer til dit CV øge effektiviteten af din ansøgning da det får den til at skille sig ud fra konkurrenternes..

Ligesom en universitetsgrad viser certifikater bevis på din kunnen. Det skal dog være certifikater, der er stærkt relevante for finansbranchen og regnskab.

Her er en liste over de bedste certificeringer til bogholdere, du kan inkludere i dit CV:

 • Certified Accounts Payable Associate
 • Bookkeepers Certification
 • Certified Outsourcing Specialist: Finance and Accounting
 • Accredited Management Accountant
 • Certified Accounts Payable Associate

Glem Ikke Kontaktoplysningerne

Du ved med sikkerhed, at du skal sætte dine kontaktoplysninger på CV’et; det er jo derfor, du sender din ansøgning ud. Det er imidlertid ganske vigtigt at sikre, at alt er på det rigtige sted i og under din kontaktinformation.

Når du har tilføjet dit navn, email og telefonnummer, er der flere elementer, du skal overveje for at få dit CV til at skære igennem.

Her er et tip – brug en professionel email-adresse. Tilføj ikke en e-mail med sjove ord eller uklare tal. E-mailen skal matche tonen i CV’et. Det anbefales også at tilføje en LinkedIn-profil, hvis nu dine konkurrenter også har gjort det.

Sørg desuden for, at du indsætter det faglige resumé eller karrieremål under kontaktoplysningerne. Hvis du gør det, vil det øjeblikkeligt fange læserens opmærksomhed og skabe interesse for din ansøgning.

Vigtigste Takeaways

De vigtigste punkter at medregne, når du opretter dit CV til bogholderi er:

 • Design og formuler dit CV specifikt til det job, du søger.
 • Dit faglige resumé eller karrieremål skal vise dine kvalifikationer, jobrelaterede kompetencer og karrieremål på en kortfattet og præcis måde.
 • Vis værdi ved at berøre centrale ansvarsområder og resultater fra dit tidligere arbejde. Inkludering af målbare resultater ved brug af tal anbefales stærkt.
 • Skriv dine arbejdserfaringer i en omvendt-kronologisk rækkefølge.
 • Præsenter dine kompetencer og erfaringer på en hensigtsmæssig måde for den specifikke stilling.
 • Brug certifikater til at forbedre din ansøgning.
 • Inkluder et uddannelsesafsnit, og inkluder relevant kursusarbejde, eksamenskarakter (10 eller højere), samt relevante medlemskaber.
 • Benyt punkttegn for maksimal letlæselighed.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvordan beskriver man bogholderi i et CV?

Du behøver ikke beskrive bogholderens ansvarsområder, da arbejdsgiveren allerede ved hvad virksomheden leder efter.

Prøv at beskrive dine kompetencer, præstationer og anden relevant erfaring inden for bogholderi samt …

Try to describe your skills, accomplishments, and relevant work experience in the bookkeeping field as well as possible to build the value of your resume.

Hvad er bogholderens ansvarsområder?

En bogholders ansvarsområder inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Postering af transaktioner, såsom indkomst og betalinger, til korrekte konti.
 • Betalingsbehandling
 • Udførelse af daglige bankaktiviteter
 • Produktion af forskelligartede finansielle rapporter
 • Organisere rapporter til og fra tredjeparter, såsom kontoudtog.

Skal man være universitetsuddannet for at blive bogholder?

Selvom nogle virksomheder ikke kræver at deres bogholdere er universitetsuddannede, hvis de har nok erfaring, vil langt de fleste arbejdsgivere foretrække en veluddannet kandidat, eller i det mindste, at de har taget ekstensive kurser eller diplom efter HHX.

Enkelte firmaer godtager en handelseksamen.

Bogholdere kan også have taget en kortere økonom-uddannelse på en handelsskole. Der lærer du de nødvendige færdigheder inden for bogføring som regnskab, posteringer, opsætning af balancer og resultatopgørelser samt andre vigtige kompetencer.

Hvor meget tjener man som bogholder?

Ifølge Jobindex løntjek er den gennemsnitlige løn for bogholdere 36,800 kr. om måneden. Med sådan en løn er det let at forstå, hvorfor konkurrencen om bogholderjobs er så hård.

Hvordan bliver man certificeret bogholder?

Foreningen for danske bogholdere og regnskabskonsulenter har muligvis den mest anerkendte certificering kaldet FDBR-certificering. Ellers er SAP Financial Accounting værd at overveje.

Ved hjælp af vores tips og tricks er vi sikre på at du vil finde arbejde som bogholder på rekordtid. Hvis du vil se vores tilpasselige CV skabeloner til bogholdere, så besøg vores hjemmeside.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]