Nem guide til et godt butiksassistent CV

Som butiksassistent står du for, at alt spiller i butikken, at tøjet og varerne står pænt, at kunderne får en god oplevelse og meget mere. Man kan arbejde i rigtig mange forskellige butikker, og hver butik kræver nogle forskellige kvalifikationer.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det kan være, at du allerede har arbejdet som butiksassistent, men det kan også være, at du gerne vil bruge dine kompetencer til at arbejde i butik. Lige meget hvad så skal du til at søge en stilling som salgsassistent.

butiksassistent CV

For at gøre det skal du skrive et CV, hvor du viser din motivation over for den måske kommende arbejdsplads. Du skal på baggrund af dit CV vise, at du kan være et godt match, og at du er bedre end de andre kandidater, der vil arbejde i butikken.

Indholdsfortegnelse

Skil dig ud med din profil

For at gøre det så nemt for dig som muligt at lave et CV, der skiller sig ud og som er professionelt, kan du gøre brug af CV skabeloner. Det er super smart, og det gør det meget nemt for dig.

Det fungerer på den måde, at du blot skal indtaste al relevant information omkring dig. Det er alt fra dit navn til relevante jobs og uddannelser. I takt med at du udfylder de ting, vil dit CV blive lavet for dig.

Hvorfor er det vigtigt at sende et CV?

Du har nok hørt ordet CV mange gange før, men måske er du lidt nysgerrig på, hvorfor et CV er så vigtigt at sende med, når noget skal blive til dig job. Det er ganske enkelt faktisk. Et CV er et kort resume af, hvad du kan som mulig butiksassistent.

På dit CV skriver du nogle personlige oplysninger om dig selv, hvilken erfaring du har fra tidligere jobs, og om du har noget relevant uddannelse. Det er ikke noget, der skal fylde mere end 1-2 sider.

Når du så sender det afsted til butikken, så kan de hurtigt danne sig et overblik over dine kompetencer. Ud fra det kan de vurdere, om du kan besidde stillingen, og om du skal indkaldes til en jobsamtale.

Det er faktisk sådan, at selvom du både sender et CV og en ansøgning afsted, så læser 2 ud 3 faktisk kun dit CV. Det er kun i færre tilfælde, at arbejdsgivere også læser din jobansøgning. Dit CV er derfor super vigtigt, da det ofte er det alene, der afgør, om du bliver indkaldt til samtale eller ej.

Skriv en indledende hilsen når du sender dit CV afsted

Selvom vi har påpeget, at det langt fra er alle, der læser den ansøgning, man sender med sammen med CV’et, så skal du altså stadig lave den. Nogen vælger at skrive en indledende hilsen i den mail, hvor CV’et bliver vedhæftet.

En ansøgning er ofte lidt mere krævende at lave end en indledende hilsen i din mail. I en ansøgning har du mulighed for at sætte flere ord på, hvem du er, og hvad du kan varetage af stilling med din erfaring.

Du kan også her skrive din motivation for at arbejde i butikken, og hvorfor du ville være et godt match til den specifikke butik. Det er meget det de samme ting, du kan komme ind på i en ansøgning, som du skriver i dit CV. Her har du bare mere plads til at udfolde dine kompetencer og vise, at du kan klare jobbet som butiksassistent.

Læs stillingsannoncen inden at du laver et CV

Et af de bedste råd, inden at du går i gang med at skrive ansøgninger og CV er, at du laver et målrettet CV. Det allerbedste at gøre er at lave et specifikt CV til hver job som butiksmedarbejder, som du søger.

Det er måske lidt meget arbejde at starte fra bunden hver gang, men du kan lade enkelte dele være frie, og som du først udfylder, når du skal målrette det forretningen, som du søger i.

Det du skal gøre er at læse stillingen om salgsassistent inden, at du laver CV’et. Grunden til det er, at der i næsten alle opslag står nogle krav fra butikken til ansøger. Det kan være, at den pågældende butik gerne vil ansætte en, der er god med kunder, en der møder til tiden, en der kan tage ansvar, en der lærer af sine fejl osv.

butiksassistent CV

De ting er meget generelle for mange, men ikke desto mindre er de vigtige. Det kan også være, at butikken vil have en der er ansvarlig over for lagerstyring eller en som har store ambitioner inden for detailhandel.

Vis at du har kendskab til stillingen og virksomheden

Når du har læst butikkens forskellige ønsker til en ny medarbejder, er du klar til at skrive CV’et. Hvis der er nogle dele fra stillingsannoncen, som er evner, du besidder, kan det være en fordel at skrive dem ind.

Er du eksempelvis en, der har haft erfaring med lageret og butikken eftersøger det, giver det gode point at skrive det ind. Skriv gerne dine kompetencer ind under hver erhvervserfaring, hvor du har tilegnet dig visse arbejdsopgaver, du kan bruge i det nye job.

Ved at bruge deres egne ønsker i dit CV, viser du, at du har mange relevante kompetencer, som din mulige arbejdsgiver kan bruge. Så kan det være, at du er mere mulig til at blive indkaldt til jobsamtale.

Hvad skal dit CV indeholde?

Dit CV skal som sagt beskrive, hvem du er, hvilket ansvar du kan varetage, lidt om din personlighed og ikke mindst din tidligere karriere og uddannelse. Helt konkret skal dit CV indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger
  • Stillinger du tidligere har haft
  • Uddannelse
  • Andet relevant for ansøgningen

Personlige oplysninger

Det her kan næsten virke for basalt, men intet mindre er vi nødt til at gennemgå det. Når du søger en stilling, er det vigtigt, at butikken ved, hvem det er, der søger jobbet. Du skal derfor, når du skriver både din ansøgning og dit CV skrive:

  • Dit navn
  • Dit telefon nummer
  • Din e mail adresse

Hvis det er nu er, at butikken føler, at det job du har søgt muligvis skal være dit job, så er det vigtigt, at de kan komme i kontakt med dig. Derfor skal du først og fremmest skrive dit navn. Derudover så kan arbejdsgivere godt lide både at kunne skrive en e mail eller ringe på din telefon for at indkalde til jobsamtale.

📌Husk derfor at skriv de meget basale, men vigtige, oplysninger et synligt sted på både CV og ansøgning.

Vedhæft gerne et billede af dig selv

Det er meget normalt, at folk vedhæfter et billede af sig selv på CV’et og på ansøgningen. Det er med det for øje, at butikken så kan se for sig, hvem det er, de kan indkalde til samtale. Når man arbejder i butik, er det meget vigtigt, at man er en udadvendt person.

Det kan man ene og alene selvfølgelig ikke læse ud fra billeder, men det er en god start. Sørg for at vælg et billede, der er af høj kvalitet, og hvor dit gode humør kan skinne igennem.

Der er dog nogen, der vælger ikke at vedhæfte et billede, da de oplever at blive diskrimineret. Det er selvfølgelig super ærgerligt, og i sidste ende er det op til dig og beslutte, hvad du vil gøre. Nogen gange står der, om det er

butiksassistent CV

Stillinger du tidligere har haft

Noget af det der kan gøre en særligt egnet til at varetaget jobbet som butiksassistent afhænger af, hvad man tidligere har haft af arbejde. Det kan være, at du tidligere har arbejdet som butiksassistent i en anden butik, eller måske har du arbejdet inden for en anden branche, hvor service og kundebetjening har været vigtigt.

Det er kun en fordel for dig, hvis du har relevant erhvervserfaring fra et lignende job. Måske har du arbejdet i detailhandlen, eller bare generelt i detailbranchen. Ofte vil butikker helst ansætte en, der har noget erfaring og som allerede er serviceminded. Det betyder nemlig, at der er det mindre de skal lære en op i.

Hvis du ingen relevant erhvervserfaring har

Med det sagt må du endelig ikke miste modet, hvis du ikke har været i branchen før. Du har med sikkerhed en lang række andre kompetencer, som butikken sagtens kan bruge. Det er din opgave og dit ansvar i CV’et at vise, at du kan varetage jobbet.

Du kan derfor sagtens skrive dine tidligere stillinger på, selvom det ikke har været i butik, du har arbejdet. Her kan det især gavne dig at lave et målrettet CV til hver stilling, som du søger. Fremhæv under hver job nogle få kompetencer, som du også ser kunne gavne dig og jobbet.

Uddannelse

Uddannelse kan for rigtig mange være vigtigt, når man vil ansætte en. Dog er det sådan inden for butiksarbejde, at rigtig mange får et godt job også selvom de ikke har en relevant uddannelse.

Det er jo sådan, at man godt kan uddannelse sig til butiksassistent, og der er også en række andre uddannelser, der giver en fod inden for detailbranchen. Det er selvsagt en fordel, hvis du har en relevant uddannelse, hvor du har arbejdet med kunder og service.

Dog kan du sagtens få et job, selvom din profil ikke har en relevant uddannelse. Det kan være, at du har en anden uddannelse, eller måske har du slet ingen. Det er dog de færreste, der ikke har nogen, men du har stadig en chance lige meget hvad.

Når du arbejder i butik, er det lige så meget din personlighed og fremtoning, der er vigtigt. Derfor kan det være en stor fordel for dig at komme til jobsamtale, så arbejdsgiveren kan se og mærke din personlighed. Hvis den er god og sprudlende, så kan du være heldig at få et job.

Andet relevant for ansøgningen

Det kan også være, at du sidder tilbage med nogle oplysninger om dig, der er godt at få med i CV’et, men som ikke passer ind i de andre dele. Det kan du sagtens stadig få med, men tænk stadig over, om det er noget, der er vigtigt eller ej.

butiksassistent CV

Fang læseren med en god indledning og fremhæv overskriften

Lige som med så mange andre tekster så er det godt at skrive en god indledning, og at overskriften også fanger. Du behøver ikke kun at kalde dokumentet CV, da det ikke skaber meget opmærksomhed. Skriv i stedet noget der beskriver dig og de ansvarsområder, du kan varetage.

Hvad du end kan fange din modtager med er afgørende for, om du bliver kaldt ind. Med det sagt skal du ikke skrive alt muligt mærkeligt i din overskrift, men fang læseren på en god måde.

Skil dig ud fra alle de andre ansøgere med en CV skabelon

Når alt kommer til alt, så vil du gerne have den stilling, som du søger. Chancen for at du er den eneste, der gerne vil have stillingen er meget lille. Derfor skal du skille dig ud både med dit CV og din ansøgning.

Du kan først og fremmest skille dig ud i dit CV ved at give konkrete eksempler på en stilling, du har haft tidligere. Du skal have fokus på de kompetencer, som du besidder, hvilket også kommer samtidig med din erfaring fra andre jobs.

Selvom det jo er selve indholdet i dit CV, der skal sælge dig, så kan du give dig selv en lille fordel. Den fordel er, hvis du lavet et CV, der først og fremmest har godt indhold men ikke mindst også ser flot ud.

Hvis du ikke selv har så mange kreative færdigheder, så kan du med fordel bruge vores CV skabeloner til enhver branche. Du skal blot fylde alle de forskellige felter ud, og så får du helt automatisk et flot CV, der er professionelt.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]