De bedste stillinger som forsker kan være enormt efterspurgte. Du bør derfor sørge for at have dit CV på plads, for at øge chancerne for at få dit drømmejob.
Vores organisation har specialiseret sig i at vejlede og tilbyde skabeloner, der kan hjælpe dig videre med at skabe et godt CV. Læs med for at blive klogere på, hvad et godt CV indeholder.
Indholdsfortegnelse
Eksempel på et CV som forsker
En CV-skabelon kan være et rigtigt godt værktøj at bruge, når det kommer til udformning af et godt CV. Ved at benytte en skabelon, kan du være sikker på at have et professionelt layout og få alt det nødvendige med.
Nedenstående kan du se vores eksempel på et CV for en forsker. Dette kan du bruge som inspiration, når du selv skal til at lave et CV.
Det er vigtigt at huske på, at alle har forskellig baggrund hvorfor dit CV ikke nødvendigvis vil ligne nedenstående. Der er rigtigt mange måder, hvorpå man kan skrive et godt CV, der kan føre til, at du får dit drømmejob.
Sprogforsker Hans Magnussen Nørr, tlf. +45 12 34 56 78, email: hansmagnussen@gmail.com, LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/hansmagnussennørr
Profil
Motiveret og passioneret sprogforsker, der med relevant erfaring som professor på universitet og ansat i det private vil skabe resultater og skabe værdi for jeres organisation. Med en detaljeorienteret tilgang til arbejdsopgaver, kan der forventes et stykke arbejde, hvor der er taget højde for alt.
Erfaring
Professor og underviser, Københavns Universitet
2017-2022
- Undervisning i sprog
- Oplæg ude af huset
- Undervisning i forskning
Professor Associate, College of Arts and Sciences
2010-2017
- Undervisning i sprog
- Undervisning i forskning og sprogets udvikling
- Oplæg om forskning som helhed
Uddannelse
Interkulturelle studier, Aarhus Universitet
2008-2010
- Arbejde i interkulturelle sammenhænge
- Bedre forståelse for sammenhænge
Afsnuttende karaktergennemsnit: 8.3
Tysk sprog, litteratur og kultur, Aarhus Universitet
2005-2008
- Historie i Tyskland
- Kulturforståelse for Tyskland gennem tiden
Afsnuttende karaktergennemsnit: 9.2
Faglige kompetencer
- Forskning i sprog, tysk og fransk
- Undervisning i sprog
- Undervisning i hvordan man forsker i sprog
- Kan arbejde tværfagligt
Personlige kompetencer
- Proaktiv
- Målrettet
- Detaljeorienteret
- Elsker at gå i dybden med arbejdet
Sprog
- Dansk, modersmål,
- Tysk, flydende
- Fransk, flydende
- Spansk, flydende
- Urdu, øvet
- Arabisk, øvet
Du kan udforske de mange forskellige designs og rammer for et godt CV på vores hjemmeside. Her bliver du guidet igennem hele processen og kan indenfor 15 minutter have lavet et godt CV, der kan hjælpe dig videre i jobsøgningen.
Der er rigtigt mange, der i dag bruger utallige timer på at designe og udvælge de rigtige farver i deres CV. Spar dig selv for dette ved at prøve vores skabelon.
Lønninger for en forsker
Forsker som helhed er meget bredt. Derfor kan lønningerne variere rigtigt meget.
Som forsker vil man ofte som minimum starte på en månedsløn på 30.000 kr. Det kan dog sagtens være meget højere afhængig af stillingen og arbejdsgiver.
Ifølge loenoverblik.dk havde professorer en gennemsnitlig månedsløn på 76.474 kroner (inkl. pension og alle tillæg). Dette giver et meget godt overblik over de lønninger, der er mulige at opnå som forsker, der ønsker at arbejde som professor.
Sådan laver du et CV som forsker fra bunden
På baggrund af ovenstående eksempel, kan vi nu dykke ned i de enkelte afsnit, der tilsammen udgør et godt CV.
Når det kommer til at skrive CV, er der mange holdninger til hvordan det skal se ud, hvor langt det skal være og hvad det skal indeholde. Der findes dog generelle retningslinjer, som bør følges for at møde forventningerne. Dette er oplysninger såsom:
- Erhvervserfaring
- Uddannelse
- Sprog
- Kontaktoplysniner
- Personlige kompetencer
- Faglige kompetencer
Dit CV bør være skræddersyet til den bestemte stilling, hvorfor det kan være en god ide at redigere i sit CV, hver gang man skal søge en ny stilling. Hvis man søger to jobs, der minder meget om hinanden, kan du godt vælge at bruge det samme CV to gange.
Der findes mange former for forskere, der har forskellige fokusområder såsom narrativ parterapi, individuel terapi, kognitiv adfærdsterapi eller psykoterapi. Nogle har ligeledes udelukkende fokus på unge mennesker og unges trivsel.
Layout
Layout er til et vist punkt en smagssag og der er ikke overordnet noget rigtigt eller forkert at vælge. Typisk vil det sikre valg være at vælge et layout, der er simpelt og opstillet således, at det er nemt at navigere i. Dine erfaringer, uddannelse, kurser og færdigheder bør ikke blandes sammen, men i stedet opdelt. På den måde bliver det langt mere overskueligt.
Selvom det kan være en god ide at vælge noget simpelt, er der også fordele ved at skille sig ud.
Hvis du vælger at benytte farver i dit CV, bør du vælge få farver, der er gennemgående hele vejen igennem dit CV.
Format og struktur
Der findes forskellige typer opbygning af et CV. Hver har sine fordele og ulemper, men hvordan ser det ideelle CV ud for en forsker?
Det bedste valg i mange situationer, for en forsker, vil være at vælge det kronologiske CV. Her får man på en god måde gjort rede for sin erfaring, uddannelse mv. Samtidig er det den opbygning som mange arbejdsgivere vil forvente.
Alternativt kan man også vælge at skrive sit CV som det funktionelle CV. Ved det funktionelle CV lægger man mere vægt på ens færdigheder, der gør en til den rette kandidat til jobbet. Det funktionelle CV er som regel attraktivt at bruge, hvis man ikke har meget uddannelse eller erhvervserfaring. Det kan også benyttes i forbindelse med et karriereskift.
Titel og kontaktoplysninger
Kontaktoplysninger er vigtigt at inddrage i dit kommende CV. Oplys arbejdsgiver om flere kontaktoplysninger såsom:
- Telefonnummer
- LinkedIn URL
På den måde har arbejdsgiver nemlig mulighed for at kontakte dig på den foretrukne måde. Nedenstående kan ses et korrekt og et ukorrekt eksempel på at inddrage disse informationer:
Ovenstående kan det ses, hvordan det dårlige eksempel ikke har indsat hverken mail eller LinkedIn URL, som giver arbejdsgiver færre mulighed for at kontakte dig.
Erfaring: Grundlæggende i branchen
Ved mange jobstillinger kan ens erfaring være næsten lige så vigtigt eller faktisk vigtigere end ens uddannelse. Du bør derfor altid inddrage alt relevant erfaring og huske at gøre det på en professionel måde.
Hvis du står som nyuddannet forsker, men ikke har meget erfaring indenfor området, kan følgende punkter være en god ide at indrage:
- Kurser
- Hvordan du kan bruge erfaring fra andre erhverv
- Andre evner som du kan argumentere for, er gode at have som forsker
2017-2022
- Undervisning i sprog
- Oplæg ude af huset
- Undervisning i forskning
Professor Associate, College of Arts and Sciences
2010-2017
- Undervisning i sprog
- Undervisning i forskning og sprogets udvikling
- Oplæg om forskning som helhed
Sådan viser du din uddannelse på dit CV
I denne sektion skal du inddrage og fremhæve din uddannelse og eventuelle efteruddannelse. Du kan med fordel også fremhæve kurser her, hvis du mener at det er relevant. Kom gerne ind på hvilke fagområder, der har haft fanget din interesse og hvorfor.
Når du skal præsentere din uddannelse er det vigtigt at fremhæve din seneste uddannelse, hvor du har specialiseret dig indenfor området mv. Inddrag gerne følgende informationer:
- Årgang (tidsperiode)
- Navn på universitetet
- Dit endelige gennemsnit
- Eventuelle relevante kurser og ekstra fag
2008-2010
- Arbejde i interkulturelle sammenhænge
- Bedre forståelse for sammenhænge
Afsnuttende karaktergennemsnit: 8.3
Tysk sprog, litteratur og kultur, Aarhus Universitet
2005-2008
- Historie i Tyskland
- Kulturforståelse for Tyskland gennem tiden
Afsnuttende karaktergennemsnit: 9.2
De mest efterspurgte færdigheder hos en forsker
Som forsker er der bestemte færdigheder og kompetencer, der forventes af dig. Alt efter hvilken stilling du står overfor at søge, er de forskellige. Fremhæv gerne dem du mener, er de vigtigste.
Som leder er der f.eks. andre kompetencer, der søges, end hvis man søger at blive ansat i en kommune.
Nedenstående kan ses en række faglige og personlige kompetencer. Dette er eksempler på hvad man kan skrive, som kan bruges til inspiration. Husk, at du altid skal kunne stå indenfor det du skriver.
Faglige kompetencer
- Kan arbejde tværfagligt
- Projektledelse
- Kan arbejde selvstændigt
- Relevant uddannelse
- Kan supervisere
- Mestrer utallige systemer og programmer
- Undervisning i metoder til at forske
- Undervisning i sprog
Personlige kompetencer
- Omsorgsfuld
- God til samarbejde
- Proaktiv
- Målrettet
- Er fleksibel
- God til at lytte
- Er motiverende
- Er engageret
Professionelt resumé: Kort præsentationen af dit CV
Med denne sektion har du, kort, en mulighed for at give arbejdsgiver et indtryk af hvem du er fagligt, hvad du har opnået og hvor dine særlige interesser finder sted.
Hvis det ikke formår at fange læseren, kan du hurtigt blive kasseret. Denne del er ofte det første som den rekruterinsanvarlige kommer på tværs af.
I dette afsnit bør du forsøge at fremhæve, hvorfor arbejdsgiveren skal ansætte netop dig. Beskriv dine færdigheder, hvad du kan og hvor dit fokus ligger. I denne del af dit CV skal du forsøge at være så kort og konkret som muligt. Undgå at skrive ‘jeg’, dette fremstår langt mindre professionelt.
Yderligere afsnit til et CV som forsker
Alle jobsøgere har en forskellig baggrund, erfaring, uddannelse osv. Derfor vil ikke alles CV være ens. For nogle vil det være optimalt at bruge meget plads på at uddybe uddannelse og kurser, mens det for andre vil være oplagt at uddybe ens erhvervserfaring.
Uanset hvad, kan du vælge at lave yderligere afsnit. Du kan tilføje yderligere afsnit, så længe du selv mener, at det er relevant og giver mening. Et ekstra afsnit i et CV kunne have f.eks. have fokus på følgende:
- Frivilligt arbejde
- Sprog
- Interesser
- Publikationer
I nogle stillinger som forsker kan det være meget vigtigt at fremhæve egne publikationer. Hvis dette er tilfældet, så fokuser på det og afsæt en del plads i CV’et til netop dette.
Resumé: Skriv et upåklageligt CV fra nul
Når du nu skal til at skrive dit CV som forsker, så hav følgende i mente:
- Fremfør de færdigheder, der passer til netop denne stilling
- Lav et CV, der passer til hver jobansøgning
- Fortæl om uddannelse, kurser mv. på en enkel og professionel måde
- Vurder om du vil lave et enkelt sort/hvidt CV, eller om du vil prøve at skille dig ud ved at benytte farver og en mere utraditionel opstilling
- Forsøg at fremhæve hvorfor de skal ansætte netop dig
Supplér dit CV med en ansøgning
Et CV er essentielt og nødvendigt ved jobsøgning. Det er dog ofte udelukkende fakta og en kort introduktion til dig som person, som en arbejdsgiver modtager igennem et CV. Derfor skal du altid supplere dit CV med et følgebrev/ansøgning, medmindre det er direkte frabedt.
I din ansøgning kan du gå i dybden med at forklare, hvorfor netop du er den rette kandidat. Ansøgningen kan minde om et forlænget resumé.
I en ansøgning bør du ikke inddrage/lægge vægt på følgende:
- Dit navn, alder, bopæl mv.
- Uddannelse
- Tidligere ansættelser
- Dine kontaktoplysninger
Alt denne information har du nemlig givet en gang – i dit CV. CV bør være på én side og ansøgning ligeledes på én side. Du har altså begrænset plads at udfolde dig på, hvorfor du ikke bør gentage dig selv mere end højest nødvendigt.
Layout i en ansøgning:
- En ansøgning bør ikke være mere end 1 side
- Forsøg at være kort og konkret
- Undgå fyldord
- Brug flere overskrifter
- Find en fangende introduktion
- Afslut på ordentlig hvis
CTA: Find den rette skabelon hos CV-skabelon.com i dag
Ofte stillede spørgsmål
Skal jeg have et CV, hvis jeg gerne vil være selvstændig specialist?
Hvis du sigter efter at blive en form for selvstændig forsker, er der som regel ikke grund til at lave et CV. Det er kun ved jobsøgning, at der kan være krav om et CV. Det kan dog være en god ide at kunne fremvise ens uddannelse og tidligere erfaring samt publikationer overfor samarbejdspartnere og klienter.
Hvorfor skal jeg tilpasse mit CV til hver stilling jeg søger?
Arbejdsgivere lægger vægt på forskellige færdigheder og værdier, alt efter hvilken stilling der er tale om. Som ansøger til en stilling som praktiserende forsker eller assistent, forventes der andre kompetencer, end der gør ved en stilling som leder.
Du bør fremhæve dine personlige og faglige kompetencer, som passer til netop den stilling du søger.
Relevante færdigheder og værdier ved en ledende rolle kunne være:
- Motivation for at skabe resultater
- Være god til at motivere andre ansatte
- Særlig interesse for struktur
- Målrettet
- God til kommunikation
Relevante kompetencer for en assisterende forsker kunne være:
- Mødestabil
- Pligtopfyldende
- Fokus på patienterne
- God med mennesker
- Stort engagement og interesse indenfor faget
Er det bedst med sort/hvid farver?
Sort/hvid er et af de mest sikre valg, når det kommer til farver. Det vil være med til at få dit CV til at fremstå mere enkelt og professionelt. Der har dog også den ulempe, at det kan gå hen og blive lidt for enkelt og kedeligt. Ved utraditionelt farvevalg kan det fremstå mere unikt og friskt. Dette kan gøre, at arbejdsgiver nemmere husker dig.
Mørkeblå, mørkegrøn, beige og nedtonet lyserød er eksempler, der kan fungere rigtigt godt sammen hvid base. Det kan være en god ide at overveje farver som disse, hvis man vil sætte et personligt præg på ens CV.
Med vores skabeloner og services kan du tilføje relevant information om uddannelse, erfaring osv. og afprøve en massse designs. Du kan nemt og hurtigt skifte design og downloade det CV i flere farver og formater.
Skal man bruge et billede?
Når du ansøger til et job i Danmark, bør du så vidt muligt altid tilføje et billede til dit CV. Specielt hvis der i jobopslaget står beskrevet at billede er et krav, skal du huske at inddrage det. I mange tilfælde vil det øge dine chancer for at få jobbet, hvis du tilføjer billede.
Det er dog en smagssag og der kan også være fordele ved ikke at tilføje billede. Ved at tilføje et billede kan du risikere at blive diskrimineret.
Hvor mange sider skal mit CV og ansøgning være?
Et CV og en ansøgning skal du sigte efter at have på én side hver. Det fremstår langt mere professionelt og mange vil forvente at modtage en one pager.
Er ens erfaring inden færdiggjort uddannelse relevant?
Erfaring inden færdiggjort uddannelse kan være relevant at inddrage, hvis du føler at du har lært noget som du kan bruge ved den stilling du søger. Det er derfor noget du selv skal vurdere, men som regel er den seneste erfaring det vigtigste