Nem guide til et godt data scientist CV

Du er klikket ind på denne her artikel for at lære mere om, hvordan du bedst muligt kan lave et godt data scientist CV. Måske arbejder du med noget lignende i dit nuværende job, men det kan også være, at du for første gang står over for at søge sådan en stilling her.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Om scenariet er det ene eller andet for dig, kan det stadig være en god ide at få opfrisket alt det grundlæggende ved at lave et godt CV. Hvis du formår at lave et godt CV, der sælger dig selv bedst muligt, er dine chancer for at blive indkaldt til samtale også væsentlig større.

I jobbet som data scientist arbejder du med alt lige fra machine learning til store mængder data til alle aspekter af analytiske værktøjer. Det er en meget kompleks stilling, og du skal være meget skarp til at lave omfattende analytiske analyser.

Data Scientist cv

Indholdsfortegnelse

Brug vores CV skabeloner som data scientist

Hvis du er meget god til tal men mindre god til det med ord og kreative, så kan der være hjælp at hente, inden du laver dit CV for første gang til denne fase af din jobsøgning. Du kan nemlig få adgang til vores helt egne CV skabeloner.

Skabelonerne er din genvej til at sikre dig, at dit CV indeholder de forskellige ting, der er vigtigste at have med. Derudover er selve layoutet også visuelt tiltrækkende, da det ser professionelt ud. Det er derfor oplagt til dig, der ikke har så mange kreative evner, men som gerne vil lave et CV, der ser flot ud.

I denne her artikel kommer vi også til at komme ind på alle de forskellige dele af CV’et, og hvad du kan skrive under hver enkel. Så er du godt forberedt!

Hvorfor er det så vigtigt at bruge kræfter på et godt CV?

Når man taler jobsøgning, så er det alfa omega, at du har brugt tid på at lave et godt CV. Men det kan god være, at du egentlig ikke helt forstår, hvorfor det er så vigtigt. Lad os tage det helt basale. Når du leder efter et nyt job, kigger du nok på nogle af de mange sider, hvor stillinger bliver slået op.

Det er du med garanti ikke den eneste, der gør. Derfor kan jobbet også blive søgt af rigtig mange andre ansøgere som dig selv. Når en arbejdsgiver skal sidde og vurdere, hvem de gerne vil have til samtale, kan det være en stor opgave.

De arbejdsgivere skal derfor hurtigt danne sig et overblik over deres ansøgere og vælge, hvem de gerne vil have til samtale. Her viser statistikker, at mere end 80% af arbejdsgivere i første omgang kun kigger på CV’et, når de skal vurdere, om du kunne være en oplagt kandidat eller ej.

Et skarpt CV er vejen frem

Med den statistik i baghovedet er det super vigtigt, at du laver et skarpt CV som data scientist – ellers bliver du nok ikke kaldt til samtale. Nogle læser selvfølgelig både et CV og ansøgning, men da CV’et ofte alligvel bliver læst først, så skal det altså stå helt skarpt.

Du skal derfor sørge for, at CV viser dig og dine evner bedst muligt, og så skal det selvfølgelig være helt uden stavefejl. Stavefejl indikerer typisk, at du ikke har brugt særlig lang tid på at lave CV’et, og det giver dem et dårligt indtryk af dig.

Hvad skal dit CV indeholde?

Noget af det vigtigste ved CV’et er selve indholdet. Du skal sælge dig selv som en data scientist, der kan arbejde med store mængder data, nyeste teknologier, big data og alt ind imellem. Det er utrolig svært at gøre det på så kort, som et CV skal være.

Et CV skal helst ikke være med end 2 sider, da det ellers så kan blive for omfattende for en måske kommende arbejdsgiver at læse. Du skal derfor holde det kort men godt fyldt med en masse gode ting, der sælger dig som deres kommende data scientist.

Vi kommer til i de kommende par afsnit af gå i dybden med, hvad et CV skal indeholde samt give nogle eksempler på, hvordan dig som data scientist og andre data scientists kan lave et godt CV.

Dit CV skal indeholde følgende dele (i grove træk):

  • Oplysninger om dig selv
  • Din tidligere uddannelse
  • Dine tidligere jobs
  • Andre kompetencer og analytiske værktøjer du kender

De forskellige dele vil blive gennemgået i de kommende afsnit.

Oplysninger om dig selv

Noget af det første du kan skrive på dit CV som data scientist er nogle helt basale informationer om dig selv. Det lyder meget banalt, men ikke desto mindre er det noget, som du ikke kan lade være med at skrive på.

Du skal for det første skrive dit navn et sted, hvor det står klart og tydeligt. Så ved den eller de personer der læser dit CV, hvem det er, som de eventuelt skal indkalde til samtale. Derudover kan du med fordel skrive dit telefon nummer og e mail adresse samme sted. Grunden til du kan skrive begge dele på er, at arbejdsgiveren skal kunne tage fat i dig, hvis de gerne vil have dig til samtale.

Langt de fleste vælger at ringe til personen, men nogle kunne også godt foretrække at skrive en mail. Derfor skal du skrive begge dele på. De to ting kan du også bare skrive på, der hvor du skriver dit navn.

Data Scientist cv

Din LinkedIn profil

I løbet af de sidste par år er der flere og flere der har gjort brug af deres LinkedIn profil i jobsøgnings procecssen. Du kan altså sætte et link ind til din profil i dit CV, hvis det er noget, som du har brugt tid på at gøre godt.

Du skal ikke sætte det ind, hvis du ikke rigtig bruger din profil, eller hvis du ikke har noget bemærkelsesværdigt på profilen. Det skal være, hvis du føler, at det kunne gavne dig i processen. Det kunne være, at ud har mange kollegaer, der har skrevet søde ord om dig derinde – det er et stort plus og vil være noget som enhver arbejdsgiver vil elske.

Din tidligere uddannelse

Noget af det der kan være utrolig gavnligt, når du skal søge et job som data scientist er, hvis du har noget uddannelse, der bakker dig op i dine evner. Man kan eksempelvis læse data science, machine learning, dataanalyse, datalogi og en lang række andre uddannelser, der er gode at have.

Er du en af dem, der har taget sådan en uddannelse, så er du rigtig godt stillet. De uddannelser er der nemlig meget prestige i, og er i den grad til din fordel, hvis det er noget, du har på CV’et. Skriv derfor din uddannelse, hvornår du tog den og hvor på CV’et. Så er du et skridt tættere på at kunne arbejde som data scientist.

Det er en fordel, hvis du har læst machine learning og er machine learning engineer

Som nævnt er det en stor fordel, hvis du har læst alt fra datalogi til machine learning. Dog må du ikke lade dig slå ud, hvis du ikke har en direkte relevant uddannelse. Du kan stadig godt blive taget i betragtning. Du skal derfor gøre mere ud af at skrive om din erhvervserfaring, da det nok er derigennem, at du har lært alle de ting, som du ved.

Det er meget forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, om de vægter uddannelse højere end erhvervserfaring. Du finder kun ud af det ved at søge, og derfor skal du endelig ikke tøve med at smide dit CV afsted til virksomheden. Hellere sende et CV for meget end et for lidt.

Dine tidligere jobs

Noget af det der også kan gøre dig meget kompetent er, hvis du før har arbejdet som data scientist. Det er altid godt at have erfaring som data scientist, hvis du søger et job som data scientist. Så ved virksomheden, at du har lavet lignende arbejde før, og de skal derfor ikke lære dig helt op fra bunden.

Det kan også være, at du har arbejdet med databasesystemer i en anden stilling, der stadig handler om datalogi og dataanalyse. De stillinger med data og analyse heraf kan hedde rigtig meget forskelligt. Du skal derfor ikke lade dig skræmme af nogle titler, men du skal i stedet læse stillingsopslaget grundigt for at vide mere om stillingen.

Andre kompetencer og analytiske værktøjer du kender

Noget af det som også kan være godt at få med på CV’et er en kort liste over nogle af de kompetencer og analytiske værktøjer, som du kender. Nogle fletter den her del ind under deres erhvervserfaring eller uddannelse, men det kan du gøre på den måde, der giver mening for dig.

Tænk over hvilke konkrete ting du er rigtig god til. Det kan være, at du har stor erfaring med at arbejde med kunstig intelligens, så du ved, hvordan man kan bruge det til sin fordel. Det kan også være, at du har stor erfaring med at arbejde med dataanalyse i store mængder. Du kan med fordel tilpasse nogle af dine kompetencer ift. hvad du tror, at virksomheden vil sætte pris på. Du skal ikke skrive ting, der ikke passer, men blot målrette det mere.

Skriv også en ansøgning og send afsted

Oppe i starten af denne artikel gik vi ind i det spørgsmål, der handlede om, hvorfor et CV var så vigtigt som det var. Når du søger et job vil arbejdsgiveren med stor sandsynlighed læse dit CV og så på baggrund af det, vurdere om de gerne vil have dig til en samtale. Har du også sendt en ansøgning, kan det være, at de også bruger lidt tid på at læse det, hvis de er lidt i tvivl om dig.

Derfor er det altså vigtigt, at du stadig vælger at sende en ansøgning med, når du søger et job. Selvom CV’et er klart vigtigst, så er det altså ikke ensbetydende med, at du kun skal sende det som det eneste.

Du skal også skrive en ansøgning, der er skarp og også måske uddyber nogle af de tekniske færdigheder, som du har, og hvordan du har erfaring med data science, big data, dataanalyse, databasesystemer og meget mere.

Det er en god ide, hvis dit CV og ansøgning visuelt ligner hinanden. Så virker det mere sammenhængende, og det er til din fordel. Prøv derfor at bruge den samme type skrift og farver, når du laver CV’et.

Data Scientist cv

Din genvej til et flot og professionelt CV som data scientist

Nu er du efterhånden kommet igennem en meget lang artikel fyldt med viden om, hvordan du som data scientist kan skrive et CV, der fanger. Hvis du er vant til at sidde med store mængder data, så er du nok ikke vant til at være så kreativ ift. farver og layout. Eller måske er du?

Lige meget hvad så kan det altså være rart at få en hjælpende hånd engang imellem. Derfor har vi udarbejdet en lang række forskellige CV skabeloner, som du kan få adgang til. Det fungerer på den måde, at du vælger den CV skabelon, som du føler passer bedst muligt til dig men også til det job, som du søger.

Eksempelvis kan du vælge nogle farver, der minder om firmaet, eller som du selv godt kan lide at bruge i dit arbejde. Når du har valgt en skabelon, skal den blot udfyldes. Alle de felter der kommer op, har vi gennemgået i denne her artikel. Du er derfor klædt rigtig godt på til at lave et godt CV, hvis du har læst denne her artikel.

Når du har udfyldt hele skabelonen, kan du hente CV’et ned, og så er det klar til at blive sendt afsted sammen med din ansøgning. For som vi har lært, så er CV’et alene ikke nok, så du skal også lige lave en ansøgning.

Vi ønsker dig al held og lykke!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]