CV for Stillinger i Datavidenskab

Computer- og IT-branchen har vokset med en imponerende rate på 13% siden 2016, hvilket er mere end den gennemsnitlige vækstrate for alle erhverv.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 2 reseñas

Datalogi er en spændende industri, der kombinerer forskellige tekniske færdigheder, hvilket gør den til en af de mest eftertragtede brancher på arbejdsmarkedet. Et CV til datalogi bør indeholde alle de nødvendige færdigheder for, at ansøgeren ses som en værdifuld kandidat af potentielle arbejdsgivere.

Kandidater til jobs inden for IT og datalogi kan have forskellige specialiserede områder, der giver dem mulighed for at have en karriere i ethvert hjørne af IT-branchen. Selvom en universitetsgrad inden for datalogi er en enestående præstation, betyder det ikke, at det dermed bliver nemt at få et job. Du har brug for et datalogi-specialiseret CV, så du kan skille dig ud fra andre ansøgere.

Lad os se på nogle af de tips, du kan bruge til at skrive et CV, der giver dig dit drømmejob inden for IT og datavidenskab.

CV for Stillinger

Indholdsfortegnelse

Hvad bør du inkludere i dit datavidenskabs-CV

Hvis du vil skrive det absolut bedste CV til data-branchen, skal du sikre dig, at det indeholder alle de relevante oplysninger. Min erfaring har lært mig, at det er altid bedst at skræddersy hvert CV til det job, du søger.

De kompetencer du allerede besidder virker altid til at være de vigtigste, men vær opmærksom på, at de fleste IT jobs vil kræve specifikke tekniske færdigheder eller uddannelse.

Nogle af de oplysninger, du bør inkludere i dit datalogi CV er,

 • Opdateret kontaktinformation
 • Et overbevisende datalogi karrieremål eller oversigt
 • Relevant erhvervserfaring inden for datalogi
 • Uddannelsesafsnit
 • Certifikater/konferencer du har deltaget i
 • Frivilligt arbejde/Personlige projekter
 • Priser og anerkendelser
 • Kompetencer

Hvordan man formaterer et CV til datalogi

Det er vigtigt at benytte korrekt formattering i dit CV til datalogi-stillinger. Hvis du ikke er sikkert på hvilken formattering, der er acceptabel, kan du se vores eksempler på på datalogi CV´er for inspiration. Den gennemsnitlige arbejdsgiver bruger mindre end ti sekunder på at gennemse dit CV, så det skal virkelig kunne tiltrække deres opmærksomhed.

Der er tre CV formater til datavidenskab, som du kan benytte:

Omvendt-kronologisk CV format

Dette CV fremhæver kandidatens professionelle præstationer samt erhvervserfaring. Afsnittet begynder med din seneste erfaring inden for datavidenskab, og derefter følger dine øvrige tidligere stillinger. Hvis du er en IT-specialist med solid arbejdshistorik og de forventede tekniske kvalifikationer, vil dette format give dig de bedste resultater.

Det er også vigtigt at bemærke, at dette format er de fleste arbejdsgiveres foretrukne.

Funktionelt CV format

Et funktionelt CV fremhæver kandidatens kompetencer frem for deres erhvervserfaring. Det fokuserer på overførbare færdigheder, som du måske har erhvervet dig i tidligere stillinger.

Dette format er perfekt for en nyuddannet kandidat, som ikke har meget erhvervserfaring.

Kandidater, der er midt i et karriereskift og ikke har relevant erfaring direkte relateret til datavidenskab kan også med fordel bruge dette format.

Kombinations-CV

Kombinations-CV´et fletter det bedste fra både funktionelt og omvendt-kronologisk format sammen til et helt nyt format.

Denne type CV er ideel til professionelle inden for datavidenskab med masser af relevant erfaring eller til IT-studerende, der leder efter praktik.

Skriv et bemærkelsesværdigt resume eller karrieremål

Et CV til stillinger inden for datavidenskab kan indeholde et kort resume af din professionelle profil, så du hurtigt kan markedsføre dig selv til arbejdsgiveren. Her redegør du kort for dine vigtigste styrker, erfaringer samt relevante kompetencer. Formåler er, at overbevise arbejdsgiveren om at læse resten af dit CV grundigt igennem.

CV resuméet skrives som en kortfattet paragraf og bør indeholde målbar data, der viser arbejdsgiveren de faktiske resultater, du har opnået i dine tidligere stillinger. Et resumé i et CV til datavidenskab er essentielt for kandidater, der undergår et karriereskift og ikke har mange års erfaring.

Det gode datalogi resumé fremhæver hvad du kan bidrage til virksomheden og ikke hvad du håber at få ud af stillingen. Dog kan du vælge at berøre dit karrieremål, hvilket er en god strategi for nyuddannede eller en kandidat, der er ved at skifte karriere og ikke har erfaring i det nye felt.

Hvis du ikke har erfaring kan du inkludere skoleprojekter, du har udført, et relevant praktikophold i en anerkendt IT-virksomhed, eller en konkurrence du har deltaget i, som er relevant for jobbet.

Resumé Eksempel for Datavidenskab CV

Her er et korrekt og et forkert eksempel på et resumé.

Korrekt Eksempel
Kreativ og innovativ IT-specialist med 10+ års erfaring. Forbedrede effektiviteten af datavisualiseringsværktøjer med 18% ved min tidligere stilling. Ønsker at dele mine færdigheder inden for coding og web development som softwareudvikler hos Kenton Limited.
Forkert Eksempel
Jeg er en datalog med erfaring i Javascript, Python, C++, og SQL. Jeg kan også løse problemer og har gode lederskabsevner og kommunikationsevner.

Karrieremål Eksempel for Datavidenskab CV

Her er et korrekt og et forkert eksempel på et karrieremål i et CV til stillinger i datavidenskab.

Korrekt Eksempel
Entusiastisk, energisk kandidatuddannet datalog med dokumenterede færdigheder inden for softwareudvikling. Søger at løse problemer som nyuddannet IT-specialist hos Chapter Limited. Har ledt et team på fem til at udvikle en mobilapp kaldet Ambutap, der nu er tilgængeligt på markedet. Vandt førsteplads i konkurrencen Best Coding Competition i marts 2018.
Forkert Eksempel
Nyuddannet computer-entusiast på med erfaring i kodning. Leder efter et firma, hvor jeg kan videreudvikle mine færdigheder inden for machine learning og lære nye programmeringssprog.

Tips il at få Din Erhvervserfaring til at Skille Sig Ud

Afsnittet om arbejdserfaring i dit datalogi CV viser arbejdsgiveren, at du har hvad der skal til for at have success i jobbet. Alle CV-eksempler har normalt dette afsnit, fordi det er en afgørende del af dit CV. Se vores CV-eksempler til stillinger inden for datavidenskab.

Du bliver nødt til at læse jobbeskrivelsen grundigt for hvert data-job du søger og skræddersy dit CV, så det passer til jobbeskrivelsen.

Begynd med dit seneste job, og angiv mindst fem resultater og ansvarsområder. Det er oftest en god ide at udelade tidligere stillinger, der er komplet irrelevante for det job, du søger. Dog kan du have opnået færdigheder, der er overførbare til den nye stilling, selv hvis det ikke er inden for samme industri.

Hvis du er ny som IT-specialist og ikke har erfaring, kan du tilføje praktikophold eller personlige projekter, der er relevante for jobbet.

Du kan også bidrage til open source-projekter på en platform som GitHub og få erfaring som potentielle arbejdsgivere vil anerkende.

Bedste Kompetencer at inkludere i dit Datavidenskab CV

Den perfekte datavidenskab CV-skabelon vil til enhver tid inkludere et kompetenceafsnit. Se vores CV-skabeloner.

Uanset om du har IT erfaring eller ej, bør du angive dine kompetencer i dit CV. Jeg går altid jobbeskrivelsen grundigt igennem og prioriterer de nævnte nødvendige færdigheder og kompetencer.

De fleste arbejdsgiver bruger et ATS-system til at sortere ansøgninger, og når du tilføjer færdighederne fra stillingsbeskrivelsen sikrer du, at dit datalogi CV ikke sorteres fra. Du bør dog ikke tilføje færdigheder, som du ikke besidder.

Der kræves mange tekniske færdigheder til en IT-stilling. Færdighederne afhænger af den stilling, du søger, da der er mange forskellige jobs inden for IT.

Lad os se på nogle tekniske færdigheder, du bør overveje at tilføje til dit CV, som det ses i næsten alle CV-eksempler til IT-stillinger.

 • Machine Learning
 • Softwareudvikling
 • Software Ingeniør
 • Matematik
 • Dataanalyse
 • Statistik
 • Kodning
 • Problemløsning
 • Ledelse
 • Kommunikationsevner
 • Kritisk tænkning
 • Detaljeorienteret
 • Kreativitet
 • Tidsadministration

De fleste jobs inden for datavidenskab prioriterer hårde kompetencer, men bløde kompetencer er lige så nødvendige og bør ikke udelades fra dit CV.

Hårde kompetencer er færdigheder, der vedrører specifik uddannelse og teknisk viden. Eksempler omfatter:

 • Web-udvikling
 • Machine Learning
 • Netværk
 • Software Engineering
 • Diskret matematik

Bløde kompetencer er kandidatens personlighedstræk. Eksempler er:

 • Gode ​​organiseringsevner
 • Kommunikationsevner
 • Teamwork og samarbejde
 • Kreativitet
 • Nysgerrighed

CV for Datavidenskab

Nævn Alle Programmeringssprog Du Kender

Det er vigtigt at angive programmeringssprog i dit datalogiske CV.

Husk, at du kun bør angive de sprog, du kender, for arbejdsgiveren sandsynligvis vil give dig en test eller spørge dig om det.

Du bør lægge særlig vægt på de programmeringssprog, der er bedst egnet til det job, du søger.

Eksempel

Kyndig og innovativ webudvikler med tre års erfaring inden for Android app udvikling. Udmærker sig ved Java, PHP og C ++ til mindre projekter. Interesseret i at dele mine færdigheder og erfaring med JL Inc.

Disse programmeringssprog tilføjes normalt i afsnittet færdigheder. Du kan dog også tilføje dem til andre sektioner af dit datalogiske CV.

Lad os se på nogle eksempler på disse sprog, der kan hjælpe dig med at få dit drømmejob inden for datavidenskab.

 • JavaScript
 • Python
 • C ++
 • C#
 • SQL
 • IOS
 • PHP

Vis Dine Certificeringer

Certificeringer på dit CV kan hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden og opnå dit drømmejob.

Du skal dog kun inkludere de certifikater, der er relevante for det job, du søger; ellers tilføjer de muligvis ikke nogen yderligere værdi til dit CV.

Tekniske certificeringer er blevet utroligt tilgængelige og du har måske flere, men det er vigtigt at fokusere på dem, der vil forbedre dit CV og gøre det mere relevant for stillingen.

Eksempel 

Certificeringer
Cisco Certified Network Associate (CCNA) – Cisco systemer
Oracle Java Certificering – Oracle University

Som vi sagde før, er der mange certificeringer på markedet, så du skal finde dem, der passer bedst til din specialisering inden for datavidenskab.

Nogle af de certificering, du kan overveje at inkludere i dit CV er:

 • Cisco Certified Network Professional
 • Cisco Certified Design Professional
 • Microsoft Certified Solutions Associate
 • Microsoft Certified Solutions Developer
 • Professional Software Developer Certification
 • Certified Information Systems Security Professional

Stillinger i Datavidenskab

Tips for CV til Nyuddannede Dataloger

Hvis du er i den spæde begyndelse af din IT-karriere, kan du stadig udarbejde et brag af et CV.

Studerende inden for IT og datavidenskab, der leder efter praktikophold kan måske føle sig intimiderende og være nervøse for at sende deres ansøgning på grund af manglende erfaring. Den gode nyhed er, at alle har erfaring. Nogle gange skal man bare grave lidt efter den.

Ethvert personligt projekt eller skoleprojekt, der er relateret til datavidenskab tæller som erfaring og bør inkluderes i dit CV.

Hvis du har bestået din bachelorgrad i datavidenskab, kan også bruge dette til at skille dig ud.

Hvis du allerede har udført praktik eller andre kurser inden for datavidenskab, skal dette også med.

En god skabelon til datavidenskab CV kan også hjælpe dig med at strukturere dit CV på en måde hvor det skiller sig ud fra de andre kandidater i bunken.

Hvis du synes det er svært at finde dit første job i dataanalyse kan samle en portfolio af personlig projekter og dermed tilføje til din erfaring. Du kan også arbejde som freelancer på et par projekter og samle erfaringer inden for et par forskellige områder.

Frivilligt arbejde ved et velkendt firma er også en god måde at få relevant erfaring, der vil hjælpe til at skille dig ud.

Vigtigste Takeaways

At have de bedste skabeloner for CVér og følgebreve til at guide dig betyder ikke, at det bliver let at skrive din ansøgning til jobs inden for data.

Her er et par af de råd, du bør huske for at sikre, at din ansøgning kommer øverst i bunken.

 • Være sikker på, at dit resume eller karrieremål kan fange arbejdsgiverens opmærksomhed. Lad det være kort og præcist, men medtag alle de vigtigste pointer for at få arbejdsgiveren til at læse resten af dit CV.
 • Gør dit erfaringsafsnit så imponerende som overhovedet muligt. Vær sød ikke at sende et CV uden et afsnit om erhvervserfaring, uanset om du stadig er studerende eller du er professionel for det er lige nøjagtig sådan man ikke kommer til samtale.
 • Invester altid tid i at skræddersy dit CV så det passer til jobbeskrivelsen og jobtitlen.

Ofte Stillede Spørgsmål

Kan man få et job indenfor datavidenskab uden erfaring?

Det datavidenskabelige erhverv prioriterer hårde kompetencer og relevant erfaring mere end uddannelse, men mange virksomheder kræver at deres kandidater har universitetsuddannelse.

Ser tastearbejde godt ud på et CV til datavidenskab?

Du kan inkorporere tastearbejde i dit CV til datavidenskab for at bekræfte bløde kompetencer såsom, at du er detaljeorienteret og nøjagtig i dit arbejde. Hvis du arbejdede for en tech-virksomhed eller i IT-branchen kan det give dig et forspring over andre kandidater, der ikke har.

Skal jeg sende følgebrev sammen med mit CV?

Ja. Et følgebrev, eller hvad nogle kalder selve ansøgningen, er et krav for langt de fleste jobs – også inden for datavidenskab. Vi anbefaler endda altid at sende et, selv hvis det ikke kræves af virksomheden, du søger hos. Et følgebrev kan nemt blive grunden til du kom til samtale, selv hvis dit CV er lidt svagt.

Hvor langt bør et CV til IT-jobs være?

Dit CV kan bør være en til to sider langt. De fleste arbejdsgivere bruger få sekunder på hvert CV, så sørg for at side ét kan fange deres opmærksomhed.

Hvordan får man et praktikophold inden for datavidenskab, hvis man ikke har erfaring?

Du kan få et praktikophold inden for datavidenskab ved at sende et imponerende CV, der tager højde for din manglende erfaring som tidligere nævnt i artiklen. Det er vigtigt at huske, at hvis der er tale om et praktikophold forventer arbejdsgiveren ikke nødvendigvis meget erfaring, så grav dybt og find nogle erfaringer, der kan skille dig ud fra andre ansøgere.Vær sikker på at inkludere personlige projekter og skoleprojekter for at forbedre dine chancer for at komme til samtale og starte din spændende karriere inden for datavidenskab.
Og husk, at hvis du ikke ved hvordan man skriver et godt CV, kan du med fordel benytte en af vores CV-skabeloner til stillingen inden for data.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]