Eksempel på et direktør-CV | Guide til opbygning af dit CV

Hvordan laver man et godt direktør cv? Der er ingen magisk formular, man kan benytte, der virker 10 ud af 10 gange, men der er dog nogle ting, man kan gøre, der kan forbedre ens chancer, når man søger et nyt job som direktør.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

I denne guide kigger vi på nogle af falgruberne og kommer samtidig med præcis kommenterinig på hver af de forskellige sektioner, der bør være på et direktør cv, når man er på udkig efter en ny lederstilling.

Lad os komme videre til sagen selv.

Indholdsfortegnelse

CV direktør – stadig bare et CV

Ja, og det er en vigtig indsigt, der har stor betydning for, hvad vi behandler nedenfor. En kilde bemærker, at netop en direktør jo bør have det, der skal til for at få udfærdiget det perfekte cv og at denne burde vide, hvordan man gør, men at de samtidig har set mange cv’er fra direktører, der ikke er gode.

Det er vigtigt at huske, at et direktør CV stadig bare er et curriculum vitae og at de ting, der således gælder for denne type af skrift generelt også gælder i det særlige tilfælde, der er direktør CV’et. Med andre ord må vi gennemgå de ting, der gælder for allle CV’er, inklusiv “the fundamentals”, så at sige.

Direktør CV eksempel

Hvad bør et godt cv til en direktør egentlig indeholde? Hvilke sektioner skal der være på sådanne et CV, hvordan de er struktureret og hvad de bør indeholde. Fordi et cv til en direktør bare er et cv, kan man overveje at bruge en cv skabelon, så man er sikker på at få det hele med – det er måske særligt vigtigt for direktører, så man ikke skærer hjørner, fordi man tænker, at man ikke behøver x y eller z.

Her præsenterer vi de sektioner, der skal med, på et CV samt deres struktur og det de bør indeholde: kontaktoplysninger, proil, erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder.

Kontaktoplysinger

Direktør Preben Thomsen | Preben Thomsen Nivåvej 15, 6440; tlf. 58504466, e-mail preben.thomsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/prebenthomsen/

Profil

CEO i medicinalindustrien, der altid arbejder for at løfte organisationen og de mange medarbejdere i den. Jeg har 20+ års erfaring i industrien og 12+ års erfaring på ledelsesniveau. Jeg har ført to virksomheder ind på aktiemarkedet og være med til at sætte FN udviklingsmål på toppen af dagsordenen ikke alene i de virksomheder, jeg har ledet, men også industrien generelt. Jeg excellerer i ledelse, følesesmæssig intelligens, strategisk tænkning, beslutningstagning. Jeg er sulten efter at tage endnu en virksomhed i medicincalindustrien med på et eksplosivt vækstenventyr inden for rammerne af verdensmålene.

Erhvervserfaring

CEO, Radizymes
2015 –

 • Gentænke virksomhedens mission og kultur og søsatte betydelige initiativer i forhold til den grønne omstilling, herunder en større omstilling af produktionen, der gjorde denne 23 % grønnere.
 • Stod for to opkøb, et joint venture, tre partnerskaber og et frasalg (strategiudvikling, forhandlinger og lukning)
 • Udfærdigede i samspil med vores CFO en plan der sikrede en årlig vækst på 20 % over 5 år.

Managing Director, EaglePharma
2012-2014

 • Ansvarlig for marketingsstrategien: Produktudvikling, PR, SEA, E-mail Markeitng, SEO, SoMe Marketing, CS og Business Development.
 • Sparede virksomheden for over 1,2 mio. kr. ved at udvikle bedre relationer til og styrke samarbejdet med vigtige stakeholders på alle niveauer.
 • Faciliterede og ledte projekter og stod for detaljerede forretnings-/finansielle analyser ifbm. opkøb, frasalg og joint ventures/alliancer

Uddannelse

MBA, CBS
København 2010-2012

Relevante kurser: Human Resource Management, Accounting, Big Data and Analytics, Digitalisation, Corporate Finance, Economics, Marketing Management, Operations and Supply Chain Management, Innovation Management, Strategy, Finance

MSc in International Business and Politics, CBS
København 2003-2005

Relevante kurser: Analysis of Industry and Competition, International Business: Market and Non-market Strategies, Applied International Political Economy, Applied Policy Analysis, Advanced Quantitative Methods, Advanced Mixed Methods

Gennemsnit: 9.4

BSc in International Business and Politics, CBS
Lyngby, 2000-2003

Relevante kurser: Political Science, Applied Microeconomics, Political and Economic Thought, Macroeconomics, Financial Accounting and Reporting, Management and Organisation, Research Design and Qualitative Methods, International Economics, International Political Economy, Quantitative Methods for Business and Social Science, Business Strategy SDGs, Comparative Political Economy, Corporate Finance, International Business Management, Advanced Topics in Quantitative Methods, Political Economy of Development, Business and Global Governance.

Gennemsnit: 10.8

🎁 – Bonustip: Kigger man på, hvordan direktørers CV’er rent faktisk tager sig ud, så lister de sjældent alle deres kurser eller gennemsnit. De har ofte mange tidligere ansættelsesforhold, de hellere vil fremhæve på dens lille smule plads, de har på deres CV.

Færdigheder

Professionelle

 • Ledelse
 • Strategisk tænkning
 • Innovation Management
 • Finance

Tekniske

 • R
 • Python
 • MS Office
 • Salesforce

Sprog

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed)
 • Fransk (begrænset professionel færdighed)

Personlige

 • Følelsesmæssig intellingens
 • Beslutningstagning
 • Disciplineret
 • Communication

Sådan skriver du et CV som direktør

Igen gælder det om at kommentere på det fundamentale men samtidig at pege på steder, hvor man som direktør bør overveje at gøre noget andet. Vi gennemgår de forskellige sektioner og peger på, hvad der bør være i dem.

Hvis man er i den situation, at man rent faktisk skal sende et CV, så skal det være målrettet til den organisation, man gerne vil sende det til. Det vil sige, at der kun skal være ting på CV’, der relaterer sig til jobbet som direktør i den organisation, man nu søger hos.

Søger man fflere stillinger, kan man gøre processen lidt lettere ved at have et master CV, hvor alle ens ansættelsesforhold, al ens uddannelse og alle ens færdigheder fremgår af og så bare justere det i forhold til de stillinger man søger, dvs. tage de ting ud, der ikke er relevant i forhold til den stilling, du søger.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et godt direktør CV?

 • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder?
 • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

For en direktør er svaret her næsten altid det omvendt kronologiske. Det kompetencebaserede eller funktionelle CV bruges mest, hvis man ikke har den store erfaring og derfor gerne vil lægge vægt på færdigheder og kompetencer og uddannelse ved at fremhæve disse først. Det er ikke just den situation, man står i som direktør, hvor det må antages, at man har betydelig erhverserfaring efter at have siddet i andre stillinger først.

Overordnet ser de strukturelle forskelle mellem de to typer af CV’er således ud:

Omvendt kronologisk:

 • Tital og kontaktoplysninger
 • Professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Færdigheder og kompetencer

Funktionelt:

 • Tital og kontaktoplysninger
 • Professionel profil
 • Færdigheder og kompetencer
 • Uddannelse
 • Erhvervserfariing

Når man præsenterer fx sine ansættelsesforhold eller sin uddannelse foregår det i begge tilfælde sådan, at man lister dem med omvendt kronologi og altså med det seneste ansættelse først eller den senest afsluttede uddannelse.

Titel og kontaktoplysninger på dit CV

Førsr og femmest skal det være klart, hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan få fat på dig. Her skal din titel som direktør eller CEO altså være at finde. Desuden skal dine  kontaktoplysninger også præsenteres her. Her skal dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mail være at finde, og mange tilføjer i dag også et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Direktør Preben Thomsen | Preben Thomsen Nivåvej 15, 6440; tlf. 58504466, e-mail preben.thomsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/prebenthomsen/
Ukorrekt
Direktør Preben Thomsen | Preben Thomsen Nivåvej 15, 6440; tlf. 58504466, e-mail preben.thomsen@gmail.com

I det ukorrekte eksempel har Preben ikke linket til hans LinkedIn. Fordi han har angivet både telefonnummer og e-mail ville man umiddelbart tænke, at det ikke er noget problem. Men hvad nu hvis den rekrutteringsansvarlige gerne lige vil have lidt yderligere oplysninger? Måske nogle, der ikke lige er blevet plads til på CV’et? Fordi Preben ikke har linket til hans LinkedIn-profil frarøver han den rekrutteringsansvarlige denne mulighed.

Skal jeg inkludere et foto på mit direktør CV?

Over de seneste år er det blevet normalt at inkludere et foto sammen med eller på dit cv. Fordi det nu er reglen snarere end undtagelsen, vil du stå ud, hvis du ikke sørger for, at der er et CV på dit cv.

På den måde kan man ende med at rejse spørgsmål i hovedet på den rekrutteringsansvarlige, give ham eller hende noget at tænke over så at sige, og det er sjældent godt, hvis årsagen hertil er en mangel.

Dog, fordi du har betydelig tidligere erhvervserfaring, så forestiller man sig ikke at tanker vil gå på, om du nu fx ser præsentabel ud – ikke har mange tatoveringer, piercinger osv.

Det handler for en direktør nok mest bare om at vise, at man ved, “hvordan man gør”.

Erfaring / ansættelser på arbejdsmarkedet som direktør

I sektionen, hvor du præsenter din erhvervserfaring, skal du liste dine forskellige ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge, hvilket vil sige, at du præsenterer dit seneste eller nuværende ansættelsesforhold først.

Hvis du

 • hvad din position var
 • hvilken organisation du var ansat i
 • hvornår du var ansat der

Desuden skal du beskrive, hvad du egentlig foretog dig i den rolle, du var ansat i. Hvilken opgaver varetog du, hvad var dine ansvarsområder? I de senere år er det blevet mere vigtigt at fremhæve achievements. Det vil sige, at du skriver om dine bedrifter, gerne kvantificeres eller gennem tal.

Som direktør er det særligt interessant at få fremhævet, hvordan man har ændret de store linjer i ens lederstillinger: lagt en ny linje, sat en ny retning eller ændret ved virksomhedens kultur og DNA.

CEO
Radizymes 2015 – 2021
Købehhavn, Danmark

 • Gentænke virksomhedens mission og kultur og søsatte betydelige initiativer i forhold til den grønne omstilling, herunder en større omstilling af produktionen, der gjorde denne 23 % grønnere.
 • Stod for to opkøb, et joint venture, tre partnerskaber og et frasalg (strategiudvikling, forhandlinger og lukning)
 • Udfærdigede i samspil med vores CFO en plan der sikrede en årlig vækst på 20 % over 5 år.

Managing Director
EaglePharma 2012-2014

 • Ansvarlig for marketingsstrategien: Produktudvikling, PR, SEA, E-mail Markeitng, SEO, SoMe Marketing, CS og Business Development.
 • Sparede virksomheden for over 1,2 mio. kr. ved at udvikle bedre relationer til og styrke samarbejdet med vigtige stakeholders på alle niveauer.
 • Faciliterede og ledte projekter og stod for detaljerede forretnings-/finansielle analyser ifbm. opkøb, frasalg og joint ventures/alliancer
🎁 – Bemærk, hvordan Preben beskriver sin tid som CEO hos Radizymes. Han skriver ikke alene, hvordan han ændrede virksomheden betydeligt på det værdimæssige (et større fokus på det grønne) men også hvad dette værdimæssige skift implicerede konkret (en omstilling af produktionen) og til sidst, hvad resultatet af det værdimæssige skift og den konkrete implementering, var, nemlig at virksomheden blev 23 % grønnere.

Fremhæv dine uddannelser på dit CV

I delen af CV’et, der går på uddannelse, på et direktør CV skal du beskrive dine uddannelser i omvendt kronologisk rækkefølge. Du skal skrive, hvilken bachelor og hvilken kandidat du har, evt. Hvilken MBA du har, hvor du har dem fra og i hvilken periode du har færddigjort dem. Derudover kan du tilføje information om kurser og gennemsnit (det ses som tidligere nævnt sjældnere på en direktørs CV og er strengt taget ikke nødvendigt, men det kan være godt at have med, hvis kurserne fx direkte passer på nogle af de ting, der efterspørges i jobopslaget.

Eksempler

MBA, CBS
København 2010-2012

Relevante kurser: Human Resource Management, Accounting, Big Data and Analytics, Digitalisation, Corporate Finance, Economics, Marketing Management, Operations and Supply Chain Management, Innovation Management, Strategy, Finance

MSc in International Business and Politics, CBS
København 2003-2005

Relevante kurser: Analysis of Industry and Competition, International Business: Market and Non-market Strategies, Applied International Political Economy, Applied Policy Analysis, Advanced Quantitative Methods, Advanced Mixed Methods

Gennemsnit: 9.4

BSc in International Business and Politics, CBS
København, 2000-2003

Relevante kurser: Political Science, Applied Microeconomics, Political and Economic Thought, Macroeconomics, Financial Accounting and Reporting, Management and Organisation, Research Design and Qualitative Methods, International Economics, International Political Economy, Quantitative Methods for Business and Social Science, Business Strategy SDGs, Comparative Political Economy, Corporate Finance, International Business Management, Advanced Topics in Quantitative Methods, Political Economy of Development, Business and Global Governance.

Anbefalede færdigheder på et CV for direktører

Der er nogle kvalifikationer i form af færdigheder og kompetencer, som det er svært at forestille en direktør ikke bør have i nogen grad, da de er essentielle for at styre en virksomhed. Dertil kommer der andre, man også sagtens kan forestille sig, at en direktør eller CEO har.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Strategisk tænkning
 • Kommunikation
 • Finance
 • Delegering

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Ledelse
 • Samarbejde
 • Disciplineret
 • Feedback
 • Planlægning

Sådan skriver du dit faglige resumé

Med det faglige resumé eller din professionelle kan du give den rekrutteringsansvarlige en kort beskrivelse af, hvem du er fagligt (og lidt personligt) samt komme med lidt af din motivation for en given direktørstilling. Det er en kondensering af de informationer, der er ellers er at fiinde på CV’et, hvis denne læser videre. Hvad er dine største bedrifter, hvad excellerer du i, hvor mange års erfaring har du, hvad har du opnået og hvad er du for en type person?

Denne del af direktør CV’et bør ikke underprioriteres, fordi den er det første, som den rekrutteringsansvarlige kommer på tværs af. Hvis oplysningerne i denne korte beskrivelse ikke er interessante, læser den rekrutteringsansvarlige nok ikke videre. Derfor er den helt afgørende. Dertil kommer, at der er meget software, der blot scanner for keywords, der matcher dem, der er i jobopslaget, og forekommer de ikke her, bliver du slet og ret ikke taget i betragtning.

Korrekt
CEO i medicinalindustrien, der altid arbejder for at løfte organisationen og de mange medarbejdere i den. Jeg har 20+ års erfaring i industrien og 12+ års erfaring på ledelsesniveau. Jeg har ført to virksomheder ind på aktiemarkedet og være med til at sætte FN udviklingsmål på toppen af dagsordenen ikke alene i de virksomheder, jeg har ledet, men også industrien generelt. Jeg excellerer i ledelse, følesesmæssig intelligens, strategisk tænkning, beslutningstagning. Jeg er sulten efter at tage endnu en virksomhed i medicincalindustrien med på et eksplosivt vækstenventyr inden for rammerne af verdensmålene.
Ukorrekt
Erfafren direktør med flere års erfaring, der har værktøjgskassen i orden og har arbejdet for prominente organisationer. Ledelseserfaring og gode evner inden for strategisk tænkning. Yderst motiveret for en ny direktørpost

Problemet med den ukorrekte version er, at det er ukonkret (hvor mange års erfaring er der tale om?). Derudover behøver man ikke nvne, at man har ledelseserfaring, når man er direktør og leder. Motivationsdelen er heller ikke god, da det ikke gælder om at skrive, at man er motiveret, men hvorfor man er det.

Yderligere afsnit på dit cv

Ovenstående er de primære sektioner. Det kan dog være relevant at tilføje andre sektioner afhængig af det specifikke jobopslag.  For direktører synes dette dog mindre vigitigt og ses ikke ofte på deres CV’er.

Har du fx ledet en virksomhed, der fungerer på engelsk, ja så er det tvivlsomt, hvad det kan give dig af ekstra at fremhæve, at du har et certifikat.

Tekniske kompetencer

Er der tale om, at du skal lede en virksomhed, der sælger et teknisk produkt eller en teknisk ydelse? Så kan det være værd at fremhæve dine egne tekniske færdigheder. På den måde kan du vise, at du ikke kun kan lede men også ved noget, om materien.

Sprogfærdigheder

Her præsenterer du dine sprogkundskaber. Det er vigtigt at du beskriver, hvilket niveau du har, og gerne så præcis som mulig. Det kan være, at du har et certifikat, så du kan dokumentere, at du fx har C2 i engelsk. Derudover er det meningsfuldt at bruge en standard. Fx den man finder på LinkedIn.

Tips til at forbedre dit direktør-CV

Der er et par tips, der hurtigt kan gøre en forskel, når det kommer til CV’et.

 • Fokusér altid på din erhvervserfaring
 • Fremhæv visionære ændringer
 • Husk MBA’en
 • Anvend det samme design på din ansøgning

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som direktør

På et godt direktør CV finder man som miminium:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle, personlige og tekniske færdigheder
 • Et foto

FAQ:

Hvorfor fokusere ekstra på erhvervserfaring?

Du har formentlig rigtig meget erhvervserfaring som direktør og eftersom erhversverfaring er den bedste baggrund at bedømme, om du er den rette kandidat ud fra, er det, giver det mening, at du spiller dette kort, når nu du sidder med det på hånden.

Skal jeg have en professionel profil?

Det skal du ikke, men det er en rigtig god idé, da det kort og koncist siger lidt om hvem du er, hvad du kan og hvad din motivation for jobbet er.

Er det omvendt kronologiske CV altid bedst?

Ikke altid, men det er næsten altid bedst, når vi taler om en direktørstillling, da årsagerne til at bruge fx det kompetencebaserede CV, ikke rigtig er der, når man er direktør (dette bruges, som vi tidligere nævnte, når man ikke har betydelig erfaring).

 

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]