Nem guide til et godt eksekutiv assistent CV

Det kan godt være en mundfuld, hvis man er ledig uden job og skal til at søge nogle nye jobs. Det kan være hårdt mentalt, hvis man er fyret fra sit gamle arbejde, og ens selvtillid kan have fået et knæk.

Nota media para esta plantilla

Du er muligvis tilknyttet jobcentret, og det i sig selv kan godt være presset, da de gerne vil have dig ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det kan være, at du også godt selv vil have et ny job så hurtigt som muligt.

eksekutiv assistent CV

Det første skridt imod at få et job er, at du skal være proaktiv og finde en masse ledige stillinger inden for dit felt. Når du har fundet dem, så er du klar til at lave et CV af høj kvalitet og sende afsted.

Der er mange, der har udfordringer med at lave et godt CV, og måske føler du, at du godt kunne bruge en hjælpende hånd til det. Hos os er der heldigvis hjælp at hente. Du kan med fordel bruge vores CV skabeloner til at lave dit CV.

Vores skabeloner kan bruges af folk på alle niveauer, og de giver samtidig en god forståelse af, hvad et CV skal indeholde, og hvordan man kan sætte det op.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et godt CV vigtigt at bruge tid på?

Hvor finder jeg ledige stillinger?

Der er mange måder at finde ledige stillinger på. Det mest normale er først og fremmest at tjekke diverse jobportaler. Det er her, at mange virksomheder søger hen, når de har en stilling, der skal besiddes.

eksekutiv assistent CV

Du kan også gå på LinkedIn, hvis du har en profil på det sociale medie. Det er især et medie, der bruges i professionelle og faglige sammenhænge. Der er en kategori på LinkedIn, hvor du også kan se mange af de jobs, som virksomheder slår op.

Noget du ellers kan gøre er at bruge dit netværk. Du kan række ud til alle familie og venner og fortælle dem, at du er ledig. Så kan det jo være, at der pludselig kommer en mulighed for dig, og så er du på forkant.

Det er sådan, at der ofte er rigtig mange jobs i København, da der i København er en tæt befolkning og derfor er der også flere virksomheder. Så hvis du bor i København, har du statistisk set en større mulighed for at få et job.

På den anden side bor der samtidig flere i København, og der er derfor mange der søge jobs.

Ikke alle jobs bliver offentliggjort

Noget som mange desværre glemmer er, at det langt fra er alle jobs, der bliver slået op til offentligheden. Det er rent faktisk helt op til 80% af alle jobs, der aldrig bliver slået op på en jobportal eller LinkedIn eksempelvis.

eksekutiv assistent CV

Derfor kan du også med fordel være meget opsøgende over for virksomheder, som du gerne vil arbejde for. De behøver ikke at søge nogen lige nu, men du kan stadig skrive til dem og lade dem vide, at du gerne vil arbejde for dem. Så står du allerede først i køen, hvis de pludselig står og mangler en som dig.

Det kan være en god ide også at søge meget specifikt geografisk. Bor du eksempelvis i København, kan du søge “Executive assistant i København”. Så får du højst sandsynligt kun jobs op, der ligger i København eller deromkring.

Søg efter ‘Executive assistant’, når du skal finde et job

Når du skal finde et ledigt job, så kan det være, at du først og fremmest skal søge efter stillingen på engelsk. Her i Danmark bruger vi rigtig mange af de engelske ord, og her er executive assistant ingen undtagelse.

eksekutiv assistent CV

I mange stillingsopslag vil virksomheden evt skrive “We are looking for an executive assistant”. Det kan også være, at det vil stå på dansk – det afhænger meget af selve virksomheden.

Grunden til at mange skriver på engelsk er også, at jobbet både ville kunne blive varetaget af en, der taler dansk og af en der taler engelsk. Derfor skal du ikke lade dig afskrække af, at der står meget af teksten på dansk.

Der vil ofte stå mere information om virksomheden, og hvilke sprogkundskaber du skal kunne besidde.

Et godt CV skal indeholde mange ting

Det kan være en stor opgave for mange at lave et CV, hvis personen ikke har prøvet det før. I stillingen som executive assistant, skal du kunne en masse ting, men særligt vigtigt skal du kunne indgå i et team med andre ledere.

Du skal have en bred vifte af egenskaber

Rollen som executive assistant er meget bred, og det er derfor op til den enkelte beskrivelse af stillingen at angive, hvad du skal kunne håndtere og forstå. Det skal give din mulige chef en god forståelse af, hvem du er både faglig men også personligt.

Generelt set skal dit CV indeholde følgende ting

Du skal have følgende dele med på dit CV:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Tidligere uddannelse
  • Andet relevant

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det du først kan skrive på CV’et er lidt oplysninger om dig selv, så den chef der sidder og læser CV’et ved, hvem det er, der er afsender. Du skal altså sørge for at skrive dit navn, dit telefonnummer og gerne en e mail adresse på dig også.

eksekutiv assistent CV

Det er helt basalt set, så den chef eller ledelsen der læser det, kan tage fat i dig, hvis de gerne vil indkalde dig til samtale. Ofte vil organisationen også Google dig, og du kan derfor med fordel sætte et link ind til din LinkedIn profil. Den profil er desuden god at have opdateret som en slags online CV.

Skal du have et billede af dig selv på?

Der er rigtig mange, der vælger at indsætte et billede af dem selv. Dog er der også nogen, der undlader det, hvis de før har prøvet at blive valgt fra grundet deres udseende. Det er derfor helt op til dig selv, om du vil gøre det, men det er ofte en god ide.

Sørg dog for at det er et billede, der er professionelt, og som viser dig fra en god side. Lad det derfor være et billede af god kvalitet og i et godt lys.

Tidligere erhvervserfaring

Nu kommer vi til noget af det vigtige. Som sagt kan din rolle som executive assistant gå i mange retninger. Det kan være, at du i det job, du søger skal arbejde i et team eller være i tæt samarbejde med en ledelse. Det kan også være, at du skal være ansvarlig over for andre medarbejdere og have et overordnet ansvar for noget kommunikation i et team.

Din rolle kan gå mange veje, og derfor skal du opliste al din tidligere erhvervserfaring. Det er altid en god ide at skrive kort, hvad din stilling var, hvilken virksomhed det var, og hvad du havde af ansvar.

Det kan eksempelvis se sådan ud:

2019-2021
Ørsted
Executive assistant

Jeg havde ansvar for et helt team, og jeg skulle rapportere direkte til min chef. Jeg skulle planlægge en masse events og der var klare mål fra mig, og hvordan vores ledelse skulle gøre deres arbejde bedst muligt.

Dette er blot et eksempel på, hvordan du kan gøre det. Det vigtigste er bare, at du får oplistet dine jobs. Dog skal vi huske på, at CV ikke må blive for lange. Det kan derfor være en god ide at holde sig til at skrive de seneste 3-4 jobs. Det vil også ofte være de mest nylige jobs, at man har fået den rette erfaring, der gør det muligt, at man kan søge jobbet.

Relevant erhvervserfaring er altid godt

Det er altid godt, hvis du har noget relevant erhvervserfaring. Det viser nemlig, at virksomheden du søger job hos ikke skal til at lære dig op fra bunden, men at du selv har en del erfaring at komme med.

eksekutiv assistent CV

Hvis du ikke har noget relevant erhvervserfaring, så skal du ikke fortvivle. Du kan stadig skrive dine tidligere jobs på. Så gælder det om, at du skal skrive nogle egenskaber ind, som du har lært, og som ville være gode i den nye stilling.

Tidligere uddannelse

Noget af det, der også altid er super relevant at have med er, hvilke uddannelser man har med i bagagen. Det er ikke sådan, at man kan uddanne sig til executive assistent, så der er ikke kun én uddannelse, der er gavnlig at have med.

Det kan være, at du eksempelvis har læst noget med business, finans eller noget tredje. Hvis du har en uddannelse, hvor du har lært noget om virksomheder, og hvordan de fungerer, så er du godt på vej.

Det vigtige er blot, at du skriver din uddannelse på, sådan at virksomheden kan se, hvilken profil du er.

Andet relevant

Du kan i denne her sektion tilføje noget, der gør dig ekstra egnet til jobbet. Det kan både være noget fagligt men også personligt.

Det kan være, at du har noget relevant kursus eller måske har du lavet frivilligt arbejde. Sådan noget som frivilligt arbejde er altid noget, der bliver set godt på af arbejdsgivere. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du vedhæfte de dokumenter, der beviser, at du har arbejdet med det.

Læs stillingen ‘We are looking for executive assistants’ inden du skriver dit CV

Hvis der er noget, der kan gøre en stor forskel for dit CV, så er det, hvis du læser selve stillingsopslaget grundigt inden. Der vil ofte i et stillingsopslag stå, hvilke egenskaber virksomheden gerne ser, at du besidder.

eksekutiv assistent CV

Det kan være, at du skal være med til at koordinere en masse internt i virksomheden, og de derfor søger en god planlægger. Hvis det er noget, som du ser dig selv som, så kan det være en god ide at skrive på dit CV, hvis du eksempelvis er god til at afvikle events.

Det kan også være, at de har brug for en, der tager ansvar, og som en ledelse kan have tillid til. Du skal måske supportere og fungere som en direktionsassistent. Igen her: er det noget, som du. ser dig selv have evner som, så kan det være en fordel at skrive det ind.

Ved at gøre det sådan her laver du en meget målrettet ansøgning og CV til dem. Det er derfor nemmere for virksomheden at se dig i den rolle, hvis du aktivt sætter dig i den.

Gør det nemt for dig selv at lave et godt CV

Det kan være, at du nu har læst hele denne artikel igennem og så småt er klar til at lave dit CV og sende afsted til de ledere, der forhåbentlig skal ansætte dig en dag. Du kommer til at besidde en vigtig rolle i virksomheden.

For at gøre det ekstra nemt for dig selv at lave et godt CV, kan du bruge en af vores CV skabeloner. Vi har skabeloner til enhver type job, så du kan finde en skabelon, der passer dig og den stilling, som du skal varetage.

Når du har valgt en skabelon, så er det faktisk ret nemt derfra. Du skal blot udfylde alle felter en fra en. Det starter typisk med at du skal skrive nogle oplysninger om dig selv. Det kan være dit navn, telefonnummer og email.

Herefter går det videre til en gennemgang af alle dine tidligere jobs og uddannelser. Når alt er udfyldt er dig CV klar til distribution.

Brug værktøjer såsom CV skabeloner for at få en rolle

Det kan være med til at styrke din ansøgning, hvis du tager ved læring og laver dit CV flot og imødekommende. Du skal huske, at der kan være mange ansøgere til jobbet, og her er en af måderne at skille sig ud på ved at lave et flot CV.

Det er det første virksomheden “møder”, inden de indkalder dig til en samtale i deres afdeling.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]