Eksempel på et farmaceut-CV | Guide til opbygning af dit CV

Hvordan ser det gode farmaceut cv ud i dag? Selvom der ikke er nogen magisk løsning eller én, der virker i alle tilfælde, så er der nogle retningslinjer man kan følge og øge sine chancer for at lande drømmejobbet ved at følge dem.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Farmaceut-jobbet er et godt et af slagesen. Som det hedder på landets største uddannelsesorganisations hjemmeside: “Med en kandidatuddannelse i farmaci bliver du farmaceut, som er meget eftertragtede på arbejdsmarkedet. Det betyder lav ledighed og høje lønninger. Allerede startlønnen som farmaceut ligger højt og er gennemsnitligt 36.100 kr. om måneden.” (KU)

Selvom ledigheden er lav (ca 1%), så kommer du stadig til at skulle konkurrere med andre farmaceutuddannede om jobbet på apotektet eller andetsteds, særligt hvis det er et af de mere eftertragtede.

Det lønner sig altså at lære lidt om, hvordan man skriver det gode CV, så man kan positionere sig godt når man sender en opfodrert eller uopfordret ansøgning, og det er netop deror, at vi har udfærdiget denne guide,.

Indholdsfortegnelse

Farmaceut CV eksempel

Ofte kan det give mening at bruge en skabelon, så man er sikker på at få alle de vigtige kvalifikationer med, når man  sætter sig ned for at lave et CV. Dog giver det også god mening selv at vide noget om, hvad man skal have med og hvorfor – i det mindste er man så ikke afhængig af en skabelon eller andre i sin ansøgningsproces.

Her kommer vi med en række eksempler på, hvordan de obligatoriske og afgørende sektioner på et CV kan tage sig ud.

Kontaktoplysinger
Farmaceut Jepser Krom | Jesper Krom, Morgenstjernen 9, 8030; tlf. 27198040, e-mail jesper.krom@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jesperkrom/

Profil
Farmaceut med 6 års erhvervserfaring i forskellige brancher og omfattende viden om medicinske præparater og deres brug. Jeg har desuden gode lederegenskaber, der ofte har resulteret i mærkbar effektivisering og ekstra engagerede kollegaer, gode kommunikationsevner, og jeg ser altid kunden som et helt menneske. Jeg sætter en dyd i at levere god og præcis rådgivning og at patienten går fra apoteket med en fornemmelse af, at denne er blevet mødt af en omsorgsuld person.

Erhvervserfaring
Farmaceut, Det Grønne Apotek
2014-1016

 • Ansvarlig for 12 medarbejdere, der stod for 1500 recepter pr. uge
 • Søsatte et salgs- og marketingsinitiativ via bl.a. sociale medier, der sikrede op til 50 nye kunder pr. måned
 • Sikrede at apoteket altid fulgte statlige love og retningslinjer
 • Etablerede og udvide forbindelser til lokalt forankrede læger og klinikker

Farmaceut, Rådhusapoteket
2012-2014

 • Tog i mod og rådgav patienter om receptbaseret medicin
 • Lagrede og opmagasinerede mediciniske præparater
 • Lavede markedsresearch og hold mig opdateret i forhold til trends

Uddannelse

KA i farmaceutisk videnskab, Københavns Universitet
København 2012-2014

Relevante kurser: Pharmaceutical policy, medicinal and biostructural chemistry, toxicology and drug safety, advanced phamaceutics, kliniske forsøg I (valgfag), kliniske forsøg II (valgfag), moderne farmakologi (valgfag), lægemidler og lægemiddelstyrelsen (valgfag)

Gennemsnit: 10.2

BA i farmaci, Københavns Universitet
København, 2010-2012

Relevante kurser: Lægemiddeludvikling fra molekyle til menneske, kemiske principper, cellulær og molekylær biologi, organisk kemi I – fysisk kemiske egenskaber, farmaceutisk fysik kemi I – termodynamik og ligevægte, kvalitetsvurdering af farmaceutiske råvarer, farmaceutisk biologi, organisk kemi II – syntese af lægemiddelstoffer, farmaceutisk fysik kemi III – kinetik og transportfænomener, basal farmakologi, videnskabsteori og samundsfarmaci, biopharmaceuticals – bioorganisk kemi, farmaci I – flydende og halvfaste lægemiddelformer, organfarmakologi, samundsfarmaci – metode og formidling, farmaceutisk analytisk kemi, lægemidler fra naturen, systemfarmakologi signalvejens farmakologi, farmaci II – faste lægemiddelformer, farmakoterapi

Gennemsnit: 7.8

Færdigheder

Personlige kompetencer

 • Ledelse
 • Analytisk
 • Talstærk
 • Kommunikation
 • Integritet

Professionelle kompetencer

 • Problemløsning
 • Rådgivning
 • Viden om lægemidler
 • Sikkerhed ift. lægemidler

Sprogfærdigheder

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed)
 • Italiensk (begrænset professionel færdighed)
🎁 – Bonustip: Undervudér ikke vigtigheden af at fremhæve eventuelle priser, du har fundet. Det er en ekstern validering af dine kompetencer som farmaceut og kan være med til at give dig en fordel frem for andre farmaceuter, der ikke på samme måde har fået deres kompetencer eller farmaceutmæssige færdigheder valideret af en tredjepart

Beskæftigelsesfrekvens og lønninger for farmaceutur

Indledningsvis kiggede vi på jobudsigterne or farmaceuttter og konkluderede, at de var rigtig gode. Men hvad med lønningerne, når man nu får et  job som farmaceut? Dem kan vi lære lidt mere om vha. Lonstatistik.dk:

cv farmaceut

De fleste farmaceuter tjener altså mellem 30-32.999 kr., hvor de bedste betalte kan få helt op til 89.999 kr. Er man en af de farmaceuter, der ikke tjener så godt, ja så kan man ligge nede på 20-21.999 kr.

Sådan skriver du et CV som farmaceut

Her ser vi nærmere på, hvordan du laver et godt farmaceut CV med relevant information. Skabelonen, vi henviste til, eller farmaceut CV eksemplet ovenfor har sandsynligvis allerede sat dine tanker i gang; men her gennemgår vi lige de forskellige sektioner, som de bør se ud.

Ens CV,  ligesom en god ansøgning i øvrigt, skrædderstyet til det job og  den organisation eller virksomhed, man søger hos. Naturligvis kan du bruge et CV til flere stillinger under betingelse af, at de altså efterspørger de samme ting i stillingsopslaget.

Du kan gøre tingene lettere for dig selv er ved at udfærdigee et master CV, hvor al din uddannelse, alle dine ansættelsesforhold og alle kompetencerne fremgår af og så tilpasse det til den specifiikke stilling, du søger.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et godt farmaceut CV?

 • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder?
 • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

Det kan det faktisk være svært at sige noget generelt om, fordi det afhænger af, hvor meget erfaring du har. Har du ikke så meget erfaring, så er det kompetencebaserede eller funktionelle CV bedst. Har du derimod nogen erfaring, ja så er det omvendte kronologiske CV bedst.

Titel og kontaktoplysninger

Med det sagt, at et farmaceut CV kan rumme nogen kreativ frihed, så er der dog en rækkefølge, man ofte ser oplysninger præsenteret i.

Øverst skal det fremgå klart, hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan få fat på dig. Der skal altså være din professionelle titel, fx ledende farmaceut. Desuden dine  kontaktoplysninger også præsenteres her. Her skal dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mail være at finde, og mange vil i dag også tilføje et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Farmaceut Jepser Krom | Jesper Krom, Morgenstjernen 9, 8030; tlf. 27198040, e-mail jesper.krom@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jesperkrom/
Ukorrekt
Farmaceut Jepser Krom | Jesper Krom, Morgenstjernen 9, 8030; tlf. 27198040; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jesperkrom/

I det ukorrekte eksempel har Jesper ikke angivet hans e-mail. Fordi han har angivet sin hendes LinkedIn og sit telefonnummer, kunne man fristes til at tro, at det ikke er noget problem. Men hvad hvis den rekrutteringsansvarlige foretrækker at kontakte Jesper pr. e-mail? I så falld har har han afskåret den rekrutteringsansvarlige for denne mulighed, og det var der jo slet ikke nogen grund til.

Skal jeg inkludere et foto på mit farmaceut CV?

Over de seneste år er det blevet kotyme at inkludere et foto sammen på ens CV. Man risikerer at tabe lidt på profefssionalismen, hvis man ikke gør det. Desuden gælder det også, at fordi det nu er blevet normalt at inkludere et foto, vil man stå ud, hvis man ikke sørger for, at der er et CV på ens CV.

I sidste ende kan man ende med at rejse spørgsmål i hovedet på den rekrutteringsansvarlige, få denne til at undre sig over, hvorfor der ikke er et billede med: “Er der mon noget ved denne kandidat, der gør, at vi ikke have denne ude i butikken?”

Sådan skriver du et CV som farmaceut

I sektionen, der fokuserer på din erhvervserfaring, skal du præsentere dine forskellige ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge. Du skal altså præsentere dit seneste eller nuværende ansættelsesforhold først.

I den fremstilling, skal du

 • hvad din position var
 • hvilken organisation du var ansat i
 • hvornår du var ansat der

Derudover skal du beskrive, hvad du egentlig foretog dig i den rolle, du var ansat i. Hvilke opgaver varetog du eller hvad du ansvaret for? Det er ekstra godt, hvis du ikke alene kan sige, hvad du har lavet men også sige noget om hvor stor success du har haft med at lave dem. Med andre ord er det altså en god idé at fokusere på bedrifter i dit job eller såkaldte achievemernts.

Eksempel på en juniorfarmaceut

Farmaceut
Det Grønne Apotek 2014-1016
København, Danmark

 • Ansvarlig for 12 medarbejdere, der stod for 1500 recepter pr. uge
 • Søsatte et salgs- og marketingsinitiativ via bl.a. sociale medier, der sikrede op til 50 nye kunder pr. måned
 • Sikrede at apoteket altid fulgte statlige love og retningslinjer
 • Etablerede og udvide forbindelser til lokalt forankrede læger og klinikker

Farmaceut
Rådhusapoteket 2012-2014
København, Danmark

 • Tog i mod og rådgav patienter om receptbaseret medicin
 • Lagrede og opmagasinerede mediciniske præparater
 • Lavede markedsresearch og hold mig opdateret i forhold til trends

Hvis du ikke har noget erfaring

Du skal, som tidligere nævnt,  anvende et kompetencebaseret eller funktionelt CV, hvis du ikke har noget videre erfaring. Her er dine færdigheder i centrum.  Fokusér på, hvad lavede du på universitetet og hvad har du lavet af arbejde, der indeholder nogle af de elementer, man altid har brug for i et hvilken som helst arbejde – kommunikation, projektstyring osv.

Undetiden hører man tale om overførbare færdigheder, hvilke du kan læse om her. Tænk over, hvilke du har opnået gennem de erfaringer, du har gjort dig i livet: fritid, uddannelse, andet og kombinér dem så med de hårdere færdigheder du har fået på farmaceutskolen.

Præsentér din uddannelse inden for farmaceutisk videnskab

I afsnittet om uddannelse på et farmaceut CV skal du præsentere farmaceutuddannelsen i omvendt kronologisk rækkefølge. Du skal anføre, hvilken bachelor og kandidat du har taget, hvor du har den fra og i hvilken periode du har færddigjort dem. Derudover kan du tilføje oplysninger om kurser og gennemsnit. Sidste punkt er ikke helt obligatorisk, men det er godt at have med, hvis kurserne fx direkte passer på nogle af de ting, der efterspørges i jobopslaget (e.g. viden om lægemidler og du så har taget et kursus om lægemidler og lægemiddelstyrelsen).

Eksempler

KA i farmaceutisk videnskab, Københavns Universitet
København 2012-2014

Relevante kurser: Pharmaceutical policy, medicinal and biostructural chemistry, toxicology and drug safety, advanced phamaceutics, kliniske forsøg I (valgfag), kliniske forsøg II (valgfag), moderne farmakologi (valgfag), lægemidler og lægemiddelstyrelsen (valgfag)

Gennemsnit: 10.2

BA i farmaci, Københavns Universitet
København, 2010-2012

Relevante kurser: Lægemiddeludvikling fra molekyle til menneske, kemiske principper, cellulær og molekylær biologi, organisk kemi I – fysisk kemiske egenskaber, farmaceutisk fysik kemi I – termodynamik og ligevægte, kvalitetsvurdering af farmaceutiske råvarer, farmaceutisk biologi, organisk kemi II – syntese af lægemiddelstoffer, farmaceutisk fysik kemi III – kinetik og transportfænomener, basal farmakologi, videnskabsteori og samundsfarmaci, biopharmaceuticals – bioorganisk kemi, farmaci I – flydende og halvfaste lægemiddelformer, organfarmakologi, samundsfarmaci – metode og formidling, farmaceutisk analytisk kemi, lægemidler fra naturen, systemfarmakologi signalvejens farmakologi, farmaci II – faste lægemiddelformer, farmakoterapi

Anbefalede kompetencer på et CV for farmaceuter

Der er noge kompetencer, der næsten altid er relevante for farmaceuter, og dem præsenterer vi her.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Problemløsning
 • Rådgivning
 • Viden om lægemidler
 • Sikkerhed ift. lægemidler

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Ledelse
 • Analytisk
 • Talstærk
 • Kommunikation
 • Integritet

Sådan skriver du dit faglige resumé

Med det faglige resumé giver du den rekrutteringsansvarlige en kort oversigt over, hvem du er fagligt. Det er en sammenskrivning af de oplysninger, der er i CV’et – bare kortere og mere koncist. Fremhæv dine største bedrifter, hvad er  rigtig god til i, hvor mange års erfaring har du, hvad har du opnået og hvad er du for en type person, ikke kun professionelt men også personligt?

Korrekt
Farmaceut med 6 års erhvervserfaring i forskellige brancher og omfattende viden om medicinske præparater og deres brug. Jeg har desuden gode lederegenskaber, der ofte har resulteret i mærkbar effektivisering og ekstra engagerede kollegaer, gode kommunikationsevner, og jeg ser altid kunden som et helt menneske. Jeg sætter en dyd i at levere god og præcis rådgivning og at patienten går fra apoteket med en fornemmelse af, at denne er blevet mødt af en omsorgsuld person.
Ukorrekt
Erfafren farmaceut med flere års erfaring, der har værktøjgskassen i orden og har arbejdet på nogle af Danmaks største apoteker. Flere års ledelseserfaring og gode forretningsevner. Klar til at tage mig af større og mindre opgaver.

Problemet med den ukorrekte version er, at det er ukonkret (hvor mange års erfaring er der tale om?), og hvad betyder værktøjskassen? Hvilke konkrete færdigheder eller kompetencer har kandidaten? Der er også mange påstande: “gode forretningsevner” – vis, at du har dem gennem bedrifter, skriv ikke bare at du har dem.

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

Ovenstående er de obligatoriske sektioner. Det kan dog også give mening at tilføje andre sektioner afhængig af det specifikke jobopslag.

Sprogfærdigheder

Her præsenterer du dine sprogfærdigheder. Det er afgørende, at du beskriver hvilket niveau du har, og gerne så præcis som mulig. Det kan være, at du har et certifikat, så du kan bevise, at du fx har B2 i fransk. Hvis du ikke har et certifikat, kan du bruge en anden standard, fx den du finder på LinkedIn. Her er et eksempel igen:

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed)
 • Italiensk (begrænset professionel færdighed)

Tips til at forbedre dit farmaceut-CV

Der er et par råd, der let kan gøre en forskel, når det kommer til CV’et.

 • Fremhæv bedrifter på arbejdeet
 • Brug en rum tid på din professionelle profil
 • Gør brug af et billede
 • Lav en ansøgning med samme design

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som farmaceut

På et godt farmaceut CV finder man som miminium:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle, personlige og tekniske færdigheder
 • Et foto

FAQ

Skal jeg have en professionel profil på mit CV?

I dag må svaret på det spørgsmål være “ja”. Du stiller simplethen dig selv for dårligt, hvis du ikke har det.

Skal man bruge et billede?

Det er en god idé, da du derved kan undgå at den rekrutteringsansvarlige studser over hvorfor lige du blandt alle de andre kandidater ikke har et billede på dit CV.

Er det omvendt kronologiske CV altid bedst?

Ikke altid, men det er bedst, hvis du har erfaring. Har du ikke erhvervserfaring, ja så er det funktionelle CV at anbefale.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]