Følgebrev til studerende

I Danmark kan man studere næsten alle former for studier gratis og endda få SU på alle videregående uddannelser i mange år. Mange steder i Danmark er det dog dyrt at bo og leve, hvorfor det kan være nødvendigt med et studiejob.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Også selvom man kan overleve uden, kan det være en rigtig god ide med et studiejob.

Udbuddet af fede studiejobs kan i nogle brancher være minimale. Derfor bør du sikre dig at have dit CV og ansøgning på plads, så du har chance for at blive ansat.

Vores organisation har specialiseret sig i at stille skabeloner til rådighed og vejlede omkring oprettelse af CV samt ansøgninger. Læs med for at blive klogere på hvordan du kan skrive et godt følgebrev/ansøgning.

Indholdsfortegnelse

Ansøgningen/følgebrev for studerende i Danmark

Der er en række guidelines og forventninger fra arbejdsgiver om hvad en ansøgning, den skal indeholde. Dette vil vi komme ind på i denne guide og vi vil også kigge på, hvordan man på en god måde kan opstille et godt layout.

Denne guide kan som udgangspunkt benyttes til mange former for studiejobs, om det er deltid eller nærmere fuldtid. Derudover er denne guide ikke specifikt rettet mod et studie. I eksemplet har vi taget udgangspunkt i, at man ansøger til en dansk stilling i Danmark.

Ansøgninger i udlandet

Hvis man ansøger til en stilling i udlandet, kan der være ting, man skal være ekstra opmærksom på. Dette gælder både for din ansøgning, men også dit CV. I nogle lande bruger man f.eks. slet ikke billeder i ens CV og ansøgning, mens det er normalt i Danmark.

Sæt dig altid ind i regler og normer for det pågældende land, du ansøger til. Det kan i sidste ende komme til at betyde meget og det tager ikke lang tid at blive klog på.

Layout

Layoutet i en ansøgning skal altid være overskueligt og meget gerne tydeligt inddelt. Det kan være en god ide at dele brødteksten op med 2-3 overskrifter. Dette vil vi komme ind på senere.

En ansøgning bør meget gerne være en one-pager og derfor holde sig på en side. Hvis man skriver flere sider, kan det nemt blive meget tungt og kedeligt med for meget information, der ikke er relevant. En for kort ansøgning kan virke for useriøst, så forsøg at udfylde en hel side.

Intro

Til de bedste og mest eftertragtede studiejobs kommer der hundrede hvis ikke tusindvis af ansøgninger. Det er derfor enormt vigtigt at skille sig ud og virke unik. Hvis man ikke formår at fremstå unik og som en god kandidat, vil man hurtigt blive sorteret fra.

Ligesom det er vigtigt at virke unik, skal man formå at fange læseren, der sidder og sorterer folk fra. Hvis man skriver en kedelig ansøgning, der ikke skiller sig ud, vil man ofte blive sorteret fra som en af de første.

Der er mange måder hvorpå man kan skrive en god ansøgning. Vi anbefaler, at man i første sætning bruger meget beskrivende og friske ord, der får en lyst til at læse resten af ansøgningen. Den skal ikke være for lang og ikke indeholde ligegyldige informationer.

Sidehoved

Sidehovedet på ansøgningen kan i tilfælde være oplagt at bruge, da det ikke tager noget af pladsen i selve ansøgningen. Her kan man med fordel skrive sit navn eller anden information såsom dato, som man finder relevant.

Kontaktoplysninger

I ansøgning behøver man ikke nødvendigvis at give alle sine kontaktoplysninger, da du allerede har gjort dette i CV’et. Hvis man foretrækker at give sit mobilnummer eller mail på ansøgningen, kan man gøre det i slutningen under sit navn eller i toppen af siden.

Der er forskellige præferencer når det gælder udarbejdelse af et godt CV og en god ansøgning. Nogle vil derfor mene, at det er en god ide at tilføje alle kontaktoplysninger til ansøgningen såvel som til CV’et. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert.

Indhold

Selvom et godt CV kan givet et godt billede af dig som person og hvad du har udrettet, så er det i ansøgningen hvor du virkelig kan skille dig ud.

Når du skal skrive indholdet til dit følgebrev, er det vigtigt at have fokus på, at du skal vække arbejdsgiverens interesse. De skal kunne se hvad, du kan bruges til i virksomheden og hvorfor du kan gøre en betydelig forskel.

Derfor skal du i ansøgning understrege, hvorfor du søger jobbet, hvad du kan tilbyde og hvordan dine kompetencer og færdigheder vil løse problemer og udfordringer på arbejdspladsen.

Ansøgningen er sammen med dit CV arbejdsgiverens førstehåndsindtryk af dig. Det er derfor en god ide at tale sig selv positivt op, men uden at lyve og overdrive. I dit CV skal man undgå at lyve om uddannelse og erfaring. Det er en dårlig ide og det kan hurtigt afsløres.

Overskrifter

Som vi har nævnt, så er der stærke præferencer og anbefalinger, der modsiger hinanden når det kommer til udarbejdelse af en god ansøgning.

Vi mener, at det kan være en god ide at overveje at inddele sin tekst med overskrifter, der kan gøre det mere overskueligt at læse og finde rundt i.

En underoverskrift kunne f.eks. fokusere på dine kompetencer, mens en anden kunne fokusere på din motivation for at ansøge den stilling, du søger.

Afslutning

En ansøgning bør altid afsluttes med en venlig hilsen og understrege, at der altid kan rækkes ud til dig, hvis der skulle være nogle spørgsmål til dig eller din erfaring eller uddannelse. Derudover bør man lægge op til, at man skal til jobsamtale.

Afslutningen af en ansøgning bør altid slutte af med en venlig hilsen efterfulgt af dit fulde navn.

Uopfordret ansøgning

Mange gode arbejdspladser har ikke altid ledige stillinger, der skal udfyldes. Det er her en uopfordret ansøgning, kommer ind i billedet, der kan være med til at vise dit høje engagement for en stilling og arbejdsopgave.

En uopfordret ansøgning og CV bør på mange punkter ligne en normal ansøgning, men der bør lægges ekstra vægt på udvalgte områder. Det kan være en god ide at lægge vægt på hvordan man kan løse arbejdsopgaver og gøre en forskel, da de måske ikke selv kan se det eller ved det.

Som studerende, der ansøger uopfordret til et studiejob eller studieplads, kan man argumentere og begrunde sin ansøgning med, at man gerne vil have en lang karriere hos den organisation, hvor man ansøger.

Eksempel på et godt følgebrev

Nedenstående kan ses vores bud på et godt følgebrev/ansøgning. Når du selv skal til at lave dit følgebrev, så konverter det gerne til en PDF inden, du sender det afsted. Så er du nemlig sikker på, at det ser ud præcist som på din computer.

Det er vigtigt, at du skriver en ansøgning til hvert job, der søges. På den måde kan du tilpasse og fremhæve det, der er relevant for netop den stilling, der ansøges til. Hvis man skriver en ansøgning, der sendes ud til flere jobopslag, vil det blive for overfladisk.

Som studerende har man ikke altid lige meget hverken erhvervserfaring eller uddannelse, der kan gøre det svært at skrive en hel ansøgning på en side. Det kan derfor være relevant at begrunde ens kompetencer i stedet og hvad ens motivation for jobbet og faget er.

Ansøgning vedrørende: Content & Community Manager

Kære/til XXX (kun hvis du har information på den, der skal læse ansøgning)

I kraft med min viden og ønsker om at bidrage til udviklingen indenfor content creation, vil jeg bidrage med løsninger og innovative ideer til problemløsning for dette og fremtidige projekter. Med flair for arkitektur og design samt engagement på de social medier, kan der forventes en person, der er målrettet, pligtopfyldende og motiveret på området.

Relevante færdigheder og erfaring på sociale medier
Værende arkitektur og design studerende, kan der forventes en person, der hen ad vejen vil få en bredere og dybere viden fra studiet, der kan implementeres i arbejdet og dagligdagen.

Med relevant erfaring som social media manager i bagagen, kan der forventes en person, der er vant til at omgås på de sociale medier. Jeg brænder for at skabe dynamisk dialog og engagerende indhold, og formår at tilpasse tekst, billeder og videomateriale, så det har størst mulig effekt på de forskellige sociale kanaler. Med rette kompetencer og motivation for dette, kan jeg skabe resultater for jer på kort og lang sigt, der vil øge jeres engagement.

Motivation for faget og levering af gode resultater
Som værende pligtopfyldende og målrettet kan I forvente, at der altid vil blive leveret resultater og, at det altid vil blive gjort til tiden. Det vægtes højt, at løfter holdes uanset hvor godt kampagner ender med at performe.

Det er lysten til at udvikle og se resultater som team, der giver mig motivation som Content & Community Manager med stort ansvar. Selvom en del af arbejdet kræves selvstændigt fokus, vægtes det højt, at der er en god atmosfære og relationer mellem medarbejdere.

Ønsker I referencer, har spørgsmål til uddannelse, erfaring eller lignende kan I til enhver tid tage kontakt og I vil få et ærligt svar.

Med venlig hilsen

Marie Knudsen Jespersen

Hvorfor er det vigtigt med en god ansøgning?

En ansøgning er nødvendig af flere grunde. Først og fremmest er det et krav, som mange arbejdsgivere forventer i forbindelse med jobsøgning.

Derudover er det en fantastisk mulig for at fortælle noget mere om sig selv, inden man skal ind til en jobsamtale, hvis man er så heldig. Det er en god mulighed for at kunne give et godt førstehåndsindtryk på flere ord end i CV’et. Det er her, hvor du virkelig kan skille dig ud og understrege, hvorfor du er den rette.

Hvis man er studerende uden færdiggjort uddannelse og meget erfaring, kan det være svært at understrege hvorfor, at man er den rette udelukkende i et CV.

Gode tips og tricks som ansøgende student

Vi har opsat nogle og tips og tricks, du kan have i mente næste gang, du skal til at skrive en ansøgning som studerende.

  • Mange virksomheder får hundrede ansøgninger og har derfor kun få minutter til hver i første omgang. Defor; frem det, der er unikt ved dig og gør dig special.
  • Sørg for at følge alle krav, der er for layout – det tager ikke lang tid at sikre sig.
  • Understreg og fremhæv hvorfor du er unik uden direkte at sige det.
  • Overhold altid ansøgningsfristen.
  • Giv et godt førstehåndsindtryk.

Opsummering

Som værende studerende, der ansøger til en stilling, kan der være nogle punkter, der er værd at fokusere ekstra på. Det kan være enormt vigtigt at fremhæve og understrege, hvorfor dine færdigheder og kompetencer skiller sig ud og hvordan du kan skabe værdi for arbejdspladsen.

Sørg altid for at opfylde de krav, der er for layout. Det er enormt uprofessionelt ikke at gøre og mange bliver sorteret fra, hvis layoutet ikke er i orden. Sørg for at læse jobopslaget igennem flere gange, for at sikre dig, at du har alle deres krav på plads.

CTA: Find den rette skabelon hos CV-skabelon.com idag

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang skal en ansøgning være?

En one-pager anses for at være det korrekte format for både en ansøgning, men også et CV. De skal dog være lavet i to forskellige filer, så de er adskildt. Med mere end en side, vil man ofte have for meget unødvendig information. En side burde være nok til at inddrage en masse vigtigt med, men stadig være kort og konkret.

Hvordan skal layoutet se ud i en ansøgning?

Layoutet i en ansøgning må gerne være meget simpel og gerne bare sort/hvid. Man kan godt benytte farver, men sort og hvid er det sikre valg og det, mange forventer at modtage. Brug en helt almindelig skrift såsom Arial og brug altid sort skrift. Skriftstørrelsen skal være 11 eller 12.

Hvorfor skal man skrive en ansøgning til hver jobopslag?

Det er vigtigt at skrive en ansøgning til hver jobopslag, da din ansøgning ellers vil blive alt for overfladisk. Hvis man ender med at skrive for generelt, vil man ikke skille sig ud og arbejdsgiver kan ikke se, hvorfor du skulle kunne gøre et bedre stykke arbejde end andre, der har ansøgt.

Hvis du søger to stillinger, der minder rigtigt meget om hinanden, kan det i nogle tilfælde være nok blot at tilpasse og rette lidt til i den første ansøgning, der skrives.

Hvordan giver man et godt førstehåndsindtryk som studerende på videregående uddannelser?

På skrift kan der være flere forskellige tilgange og metoder, man kan bruge for at give et godt førstehåndsindtryk. Først og fremmest er det en god ide at skrive med en posititv tilgang med ord, der hverken er negative eller nedladende på anden måde.

Derudover kan det være en god ide at understrege, hvorfor man er unik i starten, så arbejdsgiver får lyst til at læse videre og finder din profil interessant. Studier viser, at man har cirka 7 sekunder til at give et godt førstehåndsindtryk, når man møder en person. Det samme er gældende på skrift og i en ansøgning, hvor man skal give et godt førstehåndsindtryk hurtigt i starten.

arkitekters fuld cv eksempel det perfekte cv til arkitekter
hvordan man udfylder et elev-cv cv til studerende

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]