Ansøgning som redaktionschef

Som redaktionschef på f.eks. en avis eller et magasin, er man ansvarlig eller med til at lede forskellige teams og koordniere arbejdet i redaktionen. Man kan også være med til at planlægge og lave strategier, vælge skribenter og meget mere.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 2 reseñas

Som redaktionschef kan man også have et ansvar for at håndtere samarbejdspartnere og indgå forskellige former for aftaler.

Vi har specialiseret os i at vejlede og stille skabeloner til rådighed, der kan hjælpe dig med at lave et godt CV og en god ansøgning. I denne gennemgang vil vi kigge på ansøgning for en redaktionschef.

Indholdsfortegnelse

Ansøgning i Danmark

I Danmark er der regler og guidelines, der er vigtige at have styr på, når man ansøger til en stilling såsom redaktionschef. Dette vil vi komme ind på i denne guide og give gode råd til hvordan, man kan gøre det på en god måde.

I eksemplet har vi taget udgangspunkt i en person, der ansøger til en dansk stilling.

Ansøgning i udlandet

Hvis man ansøger til en stilling i udlandet, er det vigtigt at huske på, at der kan være andre regler og normer. Det er f.eks. nogle steder ikke normalt at tilføje et billede og andre steder er det noget man forventer.

Derfor er det en god ide at sætte sig ind i de regler, der er for et land og sikre sig, at man overholder layout, normer mv. Det tager ikke lang tid at gøre og det kan ende med at betyde meget for den stilling, du søger.

Følgeskrivelse til redaktionschef

Intro

En stilling som redaktionschef er eftertragtet og rigigt mange ansøger ofte til denne type stilling, hvis der bliver åbnet op. Det er derfor vigtgit at lægge vægt på en god ansøgning og prøve at fremstå unik.

Hvis du ikke formår at skille dig ud og virke unik, kan der være en stor chance for at du bliver sorteret fra meget tidligt i processen. Det er rigtigt vigtigt at fange opmærksomheden fra læseren med det samme, da en dårlig intro giver dig lille chance for at få jobbet.

Sidehoved

Sidehoved kan være en god ide at benytte, når man skriver ansøgning. Det skyldes, at det ikke som sådan tager noget af pladsen i selve brødteksten. Her kan man med fordel skrive sit navn eller anden information såsom dato, som man finder relevant.

Kontaktoplysninger

I en ansøgning som redaktionschef er det en god ide at tilføje kontaktoplysninger. Man har dog også skrevet det i sit CV og man behøver derfor ikke nødvendigvis at komme med dem alle sammen.

Indhold

En ansøgning er din gyldne mulighed for at skille dig ud. Det er derfor vigtigt at vise hvad du kan gøre for at løse problemer og hvordan, du kan skabe værdi for arbejdspladsen.

Det er aldrig okay eller en god ide at lyve på et CV og det bliver næsten altid opdaget før eller siden. Det er dog helt okay at tale sig selv op og prøve at fremstå god, men man skal huske på, at der er en grænse.

Hvis man bliver afsløret i at lyve og tale sig selv op, vil det påvirke ens troværdighed og man bliver formentligt fyret eller sorteret fra. Husk på dette næste gang du har det i tankerne.

Overskrifter

En god ansøgning skal gerne indeholde nogle overskrifter, så noget af teksten bliver brudt op. Det gør det mindre tungt at læse og vil være langt nemmere at redigere i.

De, der modtager ansøgninger, læser formentligt rigtigt mange i løbet af en ansøgning. De er derfor formentligt trætte af ensartede og kedelige ansøgninger. Prøv derfor at skille dig ud og gør alt for at virke unik.

Afslutning

Når man skriver en ansøgning er det vigtigt at afslutte på en professionel måde, der lægger op til en jobsamtale eller hvad, det næste er i forløbet. Husk på at være åben og giv arbejdsgiver mulighed for at kontakte dig med spørgsmål eller lignende.

Afslut ansøgningen med en venlig hilsen og dit fulde navn. Hvis du bliver indkaldt til en jobsamtale, kan det være en god idé at tage dit CV og ansøgning med for at være forberedt på eventuelle spørgsmål.

Det kan også være en god idé at have anbefalinger fra tidligere chefer eller kolleger med for at vise, at du er forberedt og kan have dine ting klar, selv uden at blive spurgt.

Uopfordret ansøgning

Der er en række ting, som er vigtige at huske på, når man skriver en uopfordret ansøgning:

Det er vigtigt at sende ansøgning til den rette person eller afdeling, så din ansøgning ikke havner et sted, hvor den aldrig vil blive set igen. Der kan også være fælder for uopfordrede ansøgninger i nogle organisationer.

Gør dig umage i at finde ud af hvad virksomheden beskæftiger sig med og hvad, de har brug for. Tilpas din ansøgning det, de har brug for og søger.

Fortæl hvad du brænder for og hvorfor. Arbejdsgiveren eller modtageren skal kunne se, at det vil give mening at ansætte dig.

Sørg for at læse din ansøgning igennem mange gange og få hjælp fra andre. Det kan være en rigtig god ide, da chancen for fejl vil minimeres markant og det virker enormt uprofessionelt at sende en ansøgning, der er fyldt med fejl.

Eksempel på en god ansøgning

Nedenstående har vi præsenteret vores eksempel på en ansøgning for en redaktionschef. Du kan bruge det til inspiration, men husk på, at dette ikke nødvendigvis er den korrekte måde at gøre det på, når du ansøger til en given stilling.

Ansøgning vedrørende: XXX

Kære redaktionsudvalg,

Jeg skriver for at ansøge om stillingen som redaktionschef hos jer. Med min baggrund i journalistik og ledelse er jeg sikker på, at jeg vil være den rette person til at føre redaktionen videre.

I løbet af mine 10 år som journalist har jeg oparbejdet stor erfaring med at lede og udvikle redaktioner. Jeg har også en stærk forståelse for den digitale verden og har succesfuldt implementeret nye arbejdsmetoder og værktøjer for at øge produktiviteten og nå nye målgrupper.

I min nuværende stilling som redaktionschef hos XYZ-avisen har jeg været ansvarlig for at lede en redaktion på 20 medarbejdere og sikre, at avisen leverer højkvalitetsjournalistik på daglig basis. Jeg har også været med til at øge avisens digitale tilstedeværelse gennem en stærk social media-strategi og et vellykket abonnementsprogram.

Jeg vil elske at bringe min erfaring og min passion for godt journalistisk arbejde til jeres redaktion og jeg ser frem til at høre fra jer.

Venlig hilsen,

[Dit navn]

Hvorfor er det vigtigt med en ansøgning?

Der er flere grunde til, at det er vigtigt at skrive en god ansøgning til et job:

  • En god ansøgning er med til at vise, at du er professionel og meget seriøst omkring jobbet. Det beviser, at du går op i dine ting og brænder for det job, du søger.
  • En god ansøgning er med til at vise arbejdsgiver hvad du kan og hvorfor det kunne give mening at ansætte dig. Du skal gøre det klart og tydligt hvilke behov, du kan opfylde og hvilke problemer du kan løse.
  • En god ansøgning kan få dig til at fremstå unik og bedre overfor andre kandidater. At arbejdsgiver har store forventninger til dig, kan hjælpe dig til jobsamtalen.
  • En god ansøgning kan få arbejdsgiver til at huske dig og måske vil personen beholde din ansøgning i tilfælde af, at der skulle blive en anden stilling ledig i fremtiden.

Følgeskrivelse til redaktionschef

Gode tips og tricks som redaktionschef

Vi har opstillet nogle punkter, der kan være gode at have i mente, når man skal skrive sin ansøgning:

  • Det er en god ide at tilpasse alle de ansøgninger, du sender. Der er intet værre end en alt for overfladisk ansøgning. Det er vigtigt at sætte sig ind i virksomhedens behov og hvad de har brug for.
  • Gennemlæs din ansøgning og få andre til at lave korrektur. Det er kritisk at have en grammatisk fejlfri ansøgning. Det er meget uprofessionelt at have fejl.
  • Rigtigt mange virksomheder og organisationer får hundredvis af ansøgninger. Der er derfor vigtigt at skille sig ud og virke unik.
  • Udelad unødvendig information og gentagelser

Følgeskrivelse til redaktionschef

Opsummering

Vi kan nu opsummere, at der skal mange ting til at skrive en god ansøgning. Først og fremmest er det vigtigt at tilpasse sin ansøgning til den specifikke stilling og virksomhed. Sørg altid for at læse dine ting igennem og få andre til at læse igennem for fejl, der også kan komme med inputs. Gør det klart og tydligt hvor du kan hjælpe med forbedringer og løse problemer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg inkludere i min ansøgning?

Inkluder altid en kort introduktion, der viser hvem du er og helt kort hvad du søger. Herefter bør du tale om dine erfaringer, kvalifikationer og færdigheder, der kan føre dig til den rette kandidat.

Du kan medtage eksempler på arbejde og resultater, du før har opnået. Til sidst bør du inkludere en afslutning, der viser, at du er interesseret i jobbet og ser frem til at høre fra arbejdsgiveren.

Skal jeg inkludere et foto i min ansøgning?

Om foto skal inkluderes eller ej kommer an på det sted du ansøger. I Danmark kan man f.eks. sagtens bruge et billede, men mange steder i udlandet er det bedre at undlade. Husk altid at undersøge normer og regler i de forskellige lande.

Skal jeg skrive et følgebrev til min ansøgning?

En ansøgning er en rigtigt god måde at vise hvem du er og det du kan samt hvad, du bringer til virksomheden. Det er næsten altid en god ide at skrive en ansøgning, der er i overensstemmelse med hvem du er, og hvad du kan.

Hvad skal jeg lægge vægt og kraft på i min ansøgning som redaktionschef?

Som redaktionschef bør man lægge vægt på udvalgte forhold. Dette kunne f.eks. projektedelse, journalistisk erfaring eller andet, der giver mening i forhol, til det job du søger. Det kan være en god ide at nævne konkrete ting du har lavet og hvad det har givet dig som person.

Det kan være en god ide at gøre det tydeligt, at du har en god forståelse for journalistik og andre forhold, der er relevante for en redaktionschef. Alt efter hvad dine arbejdsopgaver bliver i den nye stilling, kan det være relevant at pointere, at det er noget du kan finde ud af.

Hvem læser min ansøgning når jeg søger et job?

Det kommer an på, hvor du ansøger. I store virksomheder er det alt efter stilling typisk ikke de allerhøjst stillede. Som redaktionschef kunne det dog godt være, da det er en enorm vigtig stilling, der også er højt oppe i hierarkiet. I mange tilfælde er det dem, du kommer til at arbejde tæt sammen med, men det kan også være en HR-medarbejder, der tager sig af din ansøgning i første omgang.

Eksempler på CV som redaktionel leder

skrive redaktionel direktør cv skabeloner til cv'er for redaktionelle ledere
ingen erfaring cv for redaktionel direktør redaktionel direktør cv-skabelon til redaktionel direktør

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]