Nem guide til et godt husholderske CV

Hvor er det dejligt, at du har klikket dig ind på denne her artikel. Det betyder højt sandsynligt, at du har en interesse i at arbejde som husholderske, ellers gør du det måske allerede, men du vil bare gerne have et nyt job. Om du står i den ene eller anden situation på nuværende tidspunkt, så er tiden kommet til, at du gerne vil have et nyt job.

Nota media para esta plantilla

3.3
Rated 3.3 out of 5
De 6 reseñas

Det kan godt være en lang proces i mange typer jobs, men som husholderske, så bliver du ofte ansat direkte af en familie i deres hjem. Det kan også være, at du bliver ansat af et firma, der så skaber kontakten med en familie, og så bliver du først og fremmest ansat af virksomheden og ikke af familien selv.

Der vil ofte være mere formalia forbundet med at blive ansat af en virksomhed end af en familie, da de formodenlig vil gå mindre op i den del. Om du søger på den ene eller anden måde er ligegyldig, da du begge steder formodentlig skal inkludere et CV i din ansøgning.

Husholderske cv

Indholdsfortegnelse

Det særlige ved jobbet

Noget der er særligt ved netop et husholderske job er, at der bliver tidligere arbejdsgivere også kendt som referencer meget vigtige. Når du har et husholderske job, så arbejder du i nogens hjem, hvor du laver forskelligartede praktiske gøremål i en familiens privat hjem. Familien vil nogen gange være hjemme, men andre gange er du alene, og du skal derfor arbejde selvstændigt og diverse praktiske gøremål.

Det kan derfor være meget vigtigt for familier at vide, hvor du har arbejdet henne før. Det er nemlig utrolig vigtigt, at du også inkluderer nogle tidligere referencer i dit CV, da det er særligt vigtigt for denne type job. Hvis du kan bevise, at andre familier har været meget glade for dit arbejde og ikke mindst dig som person, så står du rigtig godt stillet.

Sørg derfor for at når du afslutter et job for en familie, der har været muligvis deltid, så skal du bede om en udtalelse fra dem. Så kan du nemlig fremover øge din bunke at familier, der har været tilfredse med dit arbejde, og det er det bedste CV, som du kan få.

Gør det nemt at lave et godt CV

Inden vi kommer helt til den del, hvor vi skal gå ind i, hvad et CV mere skal indeholde for at du kan blive taget i betratning til jobbet, så skal vi lige til et rigtig godt tip. Når du skal skrive et CV, er det ikke ligegyldigt, hvordan det ser ud, eller hvordan det er stillet op.

Du skal lave et CV, der er nemt at læse, og det betyder, at der skal være en ret overskuelig opbygning af dokumentet. Hvis det er for rodet stillet op, så vil virksomheden eller familien have svært ved at læse det, og det er ikke godt for dig.

Det du med fordel kan gøre er at bruge en af vores mange CV skabeloner. Det fungerer på den måde, at du vælger lige den skabelon, som du føler ville repræsentere dig bedst. Når du har gjort det, kommer der en lang række felter, som du skal udfylde. Det er mange af de ting, som vi også kommer ind på i denne her artikel.

Det er super nemt for dig, der ikke gider at bruge mere tid en højst nødvendigt på at lave CV’et, og som måske ikke har så mange kreative evner til at sætte det flot op selv.

Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV?

Måske sidder du og tænker over, hvorfor det er vigtigt at lave et godt CV, når man jo også sender en ansøgning afsted – det gør man i hvert fald også ofte. Jeg kan godt forstå, hvis du undrer dig – særligt hvis du ikke har så meget erfaring med at søge nye stillinger, og arbejde selvstændigt med dig som ideelle profil.

Når du skal søge et job, så skal dem der læser din ansøgning eller CV hurtigt vurdere, om du kunne løse opgaverne, som er tilknyttet stedet og om du kan varetage det nye job. Sådan er det også, når du skal arbejde som husholderske og med rengøring generelt.

80% af arbejdsgivere læser kun CV’et

Dog er det bare sådan, at det netop er mere vigtigt at lave et godt CV, end det er at lave en god ansøgning. Det er nemlig sådan, at det er knap 80% af arbejdsgivere i det private, der kun læser CV’et. Det vil sige, at langt de fleste ikke læser din ansøgning i første omgang.

Hvor mange der læser det ene og det andet afhænger meget af, hvor meget tid og kræver virksomheden eller familien ønsker at bruge på den indledende proces. Grunden til at det er CV’et, der bliver læst mest er nok, at opsætningen på CV’et gør, at det er nemt at læse hurtigt igennem.

Du kan forholdsvist hurtigt danne dig et overblik over, hvem personen er, og det er netop derfor, at det er guld værd med et godt CV. Det skal sælge dig og dine kompetencer bedst muligt, så du beviser, at du har kvalifikationer, der kan varetage stillingen.

Skriv også en ansøgning og send afsted sammen med

Selvom det du lige har læst giver anledning til, at man ikke har lyst til at lave en ansøgning, så er det altså langt fra sådan, at du ikke skal lave et. Rigtig mange steder er det obligatorisk, at sende begge dele, så det er ilde set, hvis man ikke gør det og i mange tilfælde vil man slet ikke blive taget i betragtning til jobbet, hvis det er.

I ansøgningen ansættelsen har du mulighed for at sætte flere ord på hvem du er som person og uddybe nogle af de forskellige dele, du har skrevet om på CV’et. Derfor skal du altså stadig skrive begge dele også selvom langt de fleste kun læser den ene af delene.

Husholderske cv

Nogle vælger stadig at læse begge dele, og hvis det er sådan et type job du søger, så er det meget ærgerligt, hvis du ikke lige har taget dig tid til at skrive begge dokumenter. Nogle gange bruger de også først tid på at skimte de forskellige CV fra kandidater igennem, så de snævrer feltet en smule ind. Derefter bruger nogen tid på at læse ansøgninger igennem, hvorefter nogle kandidater så bliver kaldt til samtale.

Hvad skal et godt CV indeholde?

Nu er vi nået dertil, hvor vi skal i gang med at gå ind i, hvad et godt CV skal indeholde, og hvad der er rigtig godt at have fokus på. Det skal overordnet indeholde 3 forskellige dele, men du kan altid tilføj noget mere, hvis du føler, at det viser, at du er egnet til den stilling og har nogle gode færdigheder.

Et CV skal overordnet indeholde de her forskellige dele:

  • Oplysninger omkring dig selv
  • Din uddannelse
  • Dine tidligere jobs (anbefalinger)

De her tre forskellige dele vil vi gå ind i i de kommende par afsnit, så du kan være klar til at søge stillingen, som du sidder over for.

Oplysninger omkring dig selv

Noget af det første vi kan starte med at gå ind i er, at du skal skrive dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse på CV’et. Det skal stå et sted, hvor det står klart og tydeligt, så familien eller virksomheden nemt kan komme i kontakt med dig.

Du kan også med fordel komme et billede af dig selv på CV’et, for hvis du skal gå i folks hjem, så er der mange, der gerne vil have et nogenlunde billede af, hvem du er ud fra et billede. Ofte vil familien også selv spørge efter det.

Din uddannelse

Nu er det ikke sådan, at det er så normalt at blive uddannet inden for husholdning og det at gøre rent og holde et hus. Der findes nogle fornemme uddannelser i udlandet, men det er ikke noget vi som sådan gør os i herhjemme i Danmark.

Du kan derfor ikke som sådan skrive en uddannelse på, der giver dig direkte adgang til at arbejde inden for faget. Du kan dog have nogle kurser inden for noget hygiejne og andre ting, der kan være en god fordel for dig.

Hvis du som en del af jobbet som husholderske også skal tage dig af børn, så kan det selvsagt være en fordel, hvis du er uddannet pædagog. Ellers er det svært at skrive uddannelse på, der giver gode muligheder.

Husholderske cv

Dine tidligere jobs (anbefalinger)

Når det nu ikke er selve en uddannelse der kan give dig adgang til et job, så er det fordi, at dine tidligere jobs har en større indflydelse herpå. Som vi har nævnt for dig længer oppe, så er det alfa omega, at du har gode anbefalinger med i bagagen fra tidligere kunder og familier, du har hjulpet.

Hvis du kan vise, at andre kan lide dit arbejde, så er det også nemmere for nye mulige kunder at forestille sig, at du kunne gøre et godt job hos dem. Du kan derfor på CV’et skrive udtalelser fra dine tidligere kunder, da det kan være med til at sælge dig. Skriv også gerne, hvis du har arbejdet gode steder inden for rengøring og lignende.

Sådan gør du det nemmere for dig selv at søge et husholderske job

Det kan godt være en ret stor opgave at søge et nyt job. Måske arbejder du som husholderske lige nu, men skal have flere familier at arbejde for for at få det til at løbe rundt. For nogle er det ret nemt at få nye kunder, men for andre kan det godt være sværere. Om du er i den ene eller anden situation, kan det godt være en god ide at gøre selve job processen nemmere for sig selv.

Du kan evt kontakte fugl leonhardt, hvis du gerne vil have et job inden for branchen. Fugl Leonhardt kan matche forskellige kandidater, og så kan der være opstart snarest muligt.

Gode ting at kunne som husholderske

Der er nogle ting, der kan give dig en fordel som husholderske. Et af de ting er at du kan arbejde ud over mandag fredag og eksempelvis godt kan arbejde en aften eller en lørdag, når der er brug for det.

De primære arbejdsopgaver foregår inde i huset, men det kan også være, at du kan få som opgave at køre til skrædder eller vaskeri. I sådan nogle tilfælde kan det være en stor fordel at have egen bil og kørekort. Det er de færreste familier, der har en ekstra bil stående, som du kan og må bruge. Ved at have egen bil kan du også nemmere komme rundt til dine forskellige kunder, og det gør dig meget mere fleksibil.

Brug CV skabeloner for at vise dig på en professionel og imødekommende måde

Oppe i starten af denne her artikel fortalte vi dig et af vores bedste tips til, hvordan du kan lave et nemt CV, der ser flot og professionelt ud. Du kan nemlig bruge vores CV skabeloner til at lave et flot CV, der viser dig frem på den bedste mulige måde.

I denne her artikel har vi gennemgået, hvad der skal være i et CV for at det bliver anset som værende et godt CV. Det skal du faktisk ikke bekymre dig om, hvis du vælger at bruge en af skabelonerne. Så fungerer det nemlig sådan, at du skal udfylde de mange felter, der kommer frem. I takt med at du udfylder felterne, så kan du se CV’et udfolde sig.

Det er meget nemmere at bruge en skabelon, da du så ikke skal huske på, hvad det skal indeholde. Dog ved du allerede meget om, hvordan og hvorledes det skal laves, da du har læst denne her artikel, der kommer ind på de forskellige dele.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]