Nem guide til et godt juridisk assistent CV

Jura kan for mange være et virkelig spændende erhverv, og der findes heldigvis mange muligheder for at komme til at arbejde inden for feltet. Det at arbejde med noget juridisk kan spændende virkelig bredt, men kendskab til det juridiske er selvfølgelig en væsentlig del af jobbet lige meget hvad.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

De fleste tænker måske, at man kun kan arbejde med jura, hvis man tager en laaang uddannelse som advokat, men sådan er det heldigvis ikke. Det er godt at læse jura, hvis du virkelig gerne vil arbejde med juridisk rådgivning og som advokat i en retssal eksempelvis, men det er ikke nødvendigt at uddanne sig som advokat, hvis du gerne vil arbejde med det juridiske.

Juridisk assistent CV

Som juridisk assistent skal du kunne arbejde selvstændigt og både kunne være i en uformel omgangstone og en mere formel tone, der ofte vil være skriftlig. Ansvar vil være en væsentlig del af jobbet, da det er din opgave at holde sammen på alle de løse ender. Arbejdsopgaverne kan spændende virkelig bredt, men der er fokus på det falige og så sætter mange personlig udvikling højt.

Indholdsfortegnelse

Gør det nemt for dig selv at lave et godt CV

Inden vi kommer for godt i gang med alt det, der relaterer sig til det at søge et job som juridisk assistent, så skal du lige have et rigtig godt råd med på vejen. Når du skal lave et CV, kan det godt virke lidt uoverskueligt, hvis det er noget, der ikke er lavet før for dig.

Derfor er der heldigvis hjælp at hente, så du ikke skal starte dit CV ud med et helt tomt dokument, og så skal du ellers lade kreativiteten flyde. Vi ved, hvor meget det kræver at sætte et CV flot op, så det er overskueligt at læse for arbejdsgiveren.

Juridisk assistent CV

Derfor har vi lavet en lang række forskellige CV skabeloner, der er særligt godt til dig, der ikke gider bruge lang tid på at sætte dit CV flot op. Der er mange forskellige at vælge imellem, og så kan du gå direkte til den opgave der lyder på at udfylde CV’et. Du skal ikke tænke over, hvordan det ser ud, da vores skabelon helt selv tilretter sig og gør det flot og lækkert.

Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV, når man vil arbejde med juridisk rådgivning?

Du har helt sikkert hørt det før: Det er vigtigt, at du laver et godt CV, hvis du gerne vil have et job. Det er egentlig meget simpelt, men hvis man ikke helt forstår det med CV, så kan det også være svært at forstå, hvorfor det egentlig er så vigtig, som de siger.

Forestil dig at du søger et job, hvor du vil arbejde selvstændigt sm juridisk assistent. Den stilling er der også mange andre der søger, og den virksomhed der står for ansættelsen bliver altså bombarderet med en lang række ansøgninger og CV. Virksomheden skal ud fra de mange ansøgere snævre et felt ned, som de gerne vil have en samtale med, og blandt dem er der forhåbentlig en, der er den rette til stillingen.

Noget af det der er særligt godt ved CV’et er deres opbygning, der gør det nemt for læseren at læse og skimte det efter vigtige dele. Modsat er der ansøgningen, der er en lang tekst, og hvor opbygningen ikke er så struktureret og let at overskue.

80% af alle virksomheder læser kun CV’et, når de skal vurdere en kandidat

Af den grund er det faktisk hele 80% af alle virksomheder, der kun læser CV’et, før de afgør om de vil indkalde personen til samtalen eller ej. Det vil sige, at de kun læser CV’et og altså slet ikke kigger på ansøgningen og tager den med i vurderingen.

Det vil altså sige, at CV’et er meget vigtig af den simple grund, at det ofte er det, der vil give udfaldet for, om du bliver kaldt til samtale eller ej. Det er altså udelukkende ud fra CV’et, at du bliver vurderet, om du kan være den rette kandidat for dem eller ej.

Juridisk assistent CV

Det kan godt virke meget ekstremt, men det er endnu engang sådan det hænger sammen. Med det i baghovedet tænker du måske: Jamen er det så nødvendigt, at jeg laver en ansøgning, når de fleste slet ikke læser den? Det korte svar er: Ja, du skal stadig skrive en ansøgning og sende med.

Skriv en ansøgning og send den afsted sammen med dit CV

Du skal stadig skrive og sende en ansøgning, selvom langt de fleste arbejdsgivere kun læser CV’et, før de vurdere om en person skal indkaldes til samtale eller ej. Hvis du før har søgt et job som juridisk assistent online, så kan du måske huske, at det ofte er et krav, at vedhæfte både et CV og en ansøgning.

Det er altså sjældent langt fra nok, hvis du bare laver et virkelig godt CV og kun vedhæfter det. Du skal også gøre dig umage med at skrive en god ansøgning, hvor du sætter endnu flere ord på, hvem du er som person, og hvilke faglige kompetencer og erfaring du har med i bagagen.

En ansøgning er her, hvor du kan sætte flere ord på dig selv og den erfaring du kommer med. Du kan lege lidt mere med dit sprog i en ansøgning. Hele formålet med at lave begge dele er, at du viser et engagement over for den afdeling, du søger job i.

Når du skriver din ansøgning, skal den være med til at understøtte dit CV. Det kan være, at du gerne vil sætte flere ord på, hvordan dit arbejde kan hjælpe andre jurister, eller hvad du forventer at dit kommende job. Mulighederne er mange!

Hvad skal et CV indeholde?

Nå, lad os da komme til noget af det mest vigtige i denne her artikel nemlig emnet om, hvad skal et CV indeholde. Men også nærmere: Hvad skal et CV indeholde for at det er godt, så du kan blive kaldt ind på kontoret for at komme til en jobsamtale.

Der er altid nogle helt basale ting, der skal fremgå af et CV for at folk anser det som værende fuldendt. Du skal dog altid huske på, at den liste af ting vi vil komme ind på er bare noget af det, som du helst skal have med. Det er dog altid op til dig selv, hvad du egentlig vil skrive på. Det er bare sådan, at hvis du ikke inkluderer de forskellige dele, så vil du måske ikke blive taget i betragning.

Juridisk assistent CV

Efter vi har gennemgået de forskellige ting, kan det være, at du sidder og tænker, at der er nogle ting, du gerne vil fremhæve ved dig selv, som ikke fremgår. Hvis du vurderer, at du har nogle ting, du gerne vil skrive på, der sætter dig i et godt lys, skal du bare gøre det.

Et CV skal som udgangspunkt indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger
  • Dine tidligere uddannelser
  • Dine tidligere jobs

De tre forskellige dele vil vi gennemgå i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger

Lad os starte med noget af det, der er dejlig nemt at gå til. Du skal nemlig starte med at skrive dit eget navn, dit telefon nummer og din e mail adresse på CV’et. Det skal stå et sted, hvor det står tydeligt, så hvis de gerne vil indkaldte dig til samtale, kan de hurtigt finde de retter oplysninger.

Ved både at skrive dit telefon nummer og din e mail adresse gør du det nemt for dem at kontakte dig, hvis de gerne vil have, at du bliver deres juridisk assistent. Det ville være ærgerligt, at de gerne ville i kontakt med dig men så ikke kunne grundet manglende kontakt oplysninger.

Dine tidligere uddannelser

Der kan være mange grunde til, at du har taget en uddannelse, og måske har du endda taget en uddannelse som juridisk assistent. Det er nemlig muligt at tage nogle forskellige uddannelser, der gør, at du kan kalde dig uddannet juridisk assistent.

Juridisk assistent CV

Der er rigtig mange ting, man skal vide, hvis man skal arbejde med sager og sagsbehandling inden for det juridiske. Derfor kræver mange virksomheder, at du har taget en uddannelse, der giver dig de rette kvalifikationer til at arbejde inden for faget.

Det kan derfor være en stor fordel for dig, hvis du kan skrive sådan en uddannelse på, da virksomheden så ved din baggrund, og hvad du har for en profil og kan bidrage med.

Dine tidligere jobs

Hvis du ikke har en god uddannelse at trække på, så er du nødt til at have noget relevant arbejde med i bagagen. Hvis du ikke har arbejdet inden for faget før eller har en relevant uddannelse, så er det meget svært for dig at overbevise en arbejdsgiver om, at du skal tages i betragtning til jobbet.

Tænk over dine tidligere jobs og se på, hvordan du kan trække nogle parallel til det job, der handler om det juridiske. Skriv så det job ned som du har haft og skriv ud fra det hvilke erfaringer du tager med derfra. Det kan være, at du har haft noget med det juridske at gøre eller at du har haft et specifikt ansvar, som du lærte meget af.

Hvis du ikke har noget direkte erfaring med det juridiske, så kan det være svært for dig at få et job som juridisk assistent.

Få faglig sparring på dit CV

En af de ting som mange måske glemmer midt i jobsøgningen er, at man kan få noget faglig sparring på sit CV. De fleste af os er medlem af en eller anden fagforening eller andet fagforbund. Der er der ofte en del hjælp af hente, hvis du står som ledig eller bare gerne vil have et nyt job. Der sidder en masse kompetente mennesker, der kan læse dit CV igennem og rette det til.

Juridisk assistent CV

Hvis du ikke er medlem eller har adgang til sådan en jobagent eller lignende, så kan du i stedet bruge din familie eller nogle venner. Du har helt sikkert nogen i din omgangskreds, der kunne være gode til at se sådan noget igennem. Det er altid god ide at spørge om hjælp, da det lige kan give det sidste til din profil.

Din genvej til et flot og professionelt CV

Så er du ved at være ved vejs ende i den her lange artikel, og vi håber virkelig, at du har lært noget om både ansøgninger og det at skriv et CV, der viser dine kompetencer bedst muligt. Om ikke andet håber vi da, at du er bedre klædt på til at lave et CV nu, end du var før, at du kom ind på denne her artikel.

Vi gav dig et rigtig godt tip i starten af denne her artikel, men det er jo ikke sikkert, at du stadig kan huske det. Du er blevet kastet med informationer, så derfor får du lige vores tip én gang for alle.

Brug vores CV skabeloner

Vi har udarbejdet en masse forskellige CV skabeloner, der er særligt gode for dig, der ikke har evnerne til at sætte dit CV op på en flot og professionel måde. Det kan også være, at du har evnerne men bare ikke gider at bruge tid og kræfter på det.

Heldigvis er der en løsning på det! Du kan bare bruge de skabeloner, som vi har lavet. Så vælger du blot mellem vores mange skabeloner, udfylder den og så er den klar til brug! Det er meget nemt for dig, da du kun skal tage stilling til selve indholdet – og så sørger vi for resten.

Juridisk assistent CV

Når den er udfyldt, så kan du downloade den og sende den afsted. Så er det bare at krydse fingre for, at du bliver kaldt til samtale og får jobbet i den sidste ende.

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]