Eksempel på et kok CV | Guide til opbygning af dit CV

Hvordan laver man et solidt kok cv? Der er ikke et CV, som du kan lave, der virker i alle tilfælde til alle stillinger – det kommer vi mere ind på senere – men der er nogle generelle råd og vink, som du kan følge og som unægteligt vil stille dig bedre, uanset hvad du ellers beslutter dig for at gøre.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Ledigheden blandt kokke er steget på det seneste, hvilket vil sige, at der sidder flere, der gerne vil ud og have et job hos en arbejdsgiver. Derfor er konkurrencen større og derfor er det ekstra vigtigt at have et godt CV som kok, da man i så fald i hvert fald er med i konkurrencen og nok også kan slå konkurrenterne og lande drømmejobbet og igen komme ud i et køkken.

Hvis du er en af de kokke, der er blevet ledige siden 2020, er der hjælp at hente i denne guide, og vi er sikre på, at du vil stå bedre i forhold til at få et job med vores vejledning og tips og tricks.

Indholdsfortegnelse

Kok CV eksempel

Hvad består det gode CV som kok egentlig af? Hvilke sektioner bør du have med og i hvilke rækkefølge bør de figurere på dit CV? Nogle gange kan det give mening at bruge en skabelon, så man er sikker på at få det hele med.

Her vil vi imidlertid stadig lige gennemgå de elementer, du bør have med på dit CV, hvis du beslutter dig fra at lave et curriculum vitae fra bunden aff.

Kontaktoplysinger

Kok Tom Ipsen | Tom Ipsen, Jubelgade 9, 4615; tlf. 27284033, e-mail tom.ipsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tomipsen/

Profil

Motiveret, hårdtarbejdende, organiseret og detaljeorienteret kok med køkkenchefserfaring og fokus på og passion for fine dining. Mere end 10 års erfaring i branchen og stor erfaring med at lave både æstetisk nydelige og velsmagende delikatesser og hovedretter. Tre års erfaring med konditorarbejde og betydelige evner udi planlægningen af menuer. Omfattende viden om kulinariske og ernæringsmæssige idéer og principper. Desuden har jeg betydelig viden om fødevareregler og fødevarekvalitet.

Erhvervserfaring

Køkkenchef, Gedens gane
2022 –

 • Ansvarlig for 15 medarbejdere på hverdage og 20 medarbejdere i weekenden
 • Ansvarlige for ordentlig tilberedelse af fødevarer, sanitetsstandarder og en sikker arbejdsplads for køkkenarbejdere
 • Ansvarlig for, at køkkenet bliver rengjort under drift og ved afslutningen af ​​arbejdsdagen

Kok, Smag og behag
2018-2022

 • Hold øje forberedelsen og produktionen og sikrede, at alle fødevaresikkerhedsprocedurer blev fulgt
 • Udviklede en proces, der reducerede spild med 30 % og forbedrede forsyningsomsætningen med 60 %
 • Hjalp med at gentænke og udarbejde en helt ny menu, da jeg blev ansat, hvilket øgede salgsindtægten med 140 %

Uddannelse

Procesteknolog, Sjællands Erhvervsakademi
Køge 2015-2017

Gennemsnit: 9.2

Relevante kurser: Kemi, mikrobiologi, fysik, matematik samt principper for dokumentation og kvalitetskontrol, procestekniske enhedsoperationer, måling, styring og regulering af procesanlæg, kemiske og biologiske produktionsprocesser og kvalitetssikring

Kokkeuddannelsen, ZBC
Ringsted 2011-2015

Gennemsnit: 8.8

Færdigheder

Professionelle

 • Styring og regulering af procesanlæg
 • Kvalitetskontrol og -sikring
 • Menuudvikling
 • Fødevarekontrol
 • Planlægning

Sprog

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed)

Personlige

 • Ledelse
 • Hårdtarbejdende
 • Kvalitetsbevidst
 • Samarbejdsvillig

Beskæftigelsesfrekvens og lønninger for kokke

Som vi tidligere har bemærket, så har der været stigende ledighed blandt kokke i 2020. Fagforeningen 3F beskriver, hvordan den private service, hotel- og restaurationsbranchen er den branche, der er hårdest ramt med en ledighedsprocent på hele 14 %. Omkring 700 kokke står uden arbejde og det samme gør ca. 400 tjenere.

Nedenfor følger en tabel fra lonstatistik.dk, der gerne skulle give dig en idé om, hvad lønnen ca. ligger på afhængig af, hvor du er i landet, hvor gammel du er og hvor meget erfaring du har.

Område Gennemsnitsløn Alder Erfaring
Nordjylland 23.415 kr 30 år 8 år
Midtjylland 23.860 kr 34 år 9 år
Syddanmark 24.143 kr 30 år 8 år
Sjælland 24.122 kr 33 år 12 år
Hovedstaden 24.274 kr 32 år 8 år
Desuden finder du her en tabel, der viser, hvor stor en procent af kokkene, der får udbetalt hvad:

cv kok

1.63 % får altså udbetalt 0-13.999 kr og størstedelen (28,46 %) af de adspurgte kokke får altså 24-25.999 kr. 

At få lavet et godt kokke CV og så man kan få et af de mere velbetalte job er altså afgørende. Det er unægteligt bedre at ligge på det som størstedelen tjener, altså 24-25.999 kr end nogle af de lavere satser, der fremgår af tabellen.

Sådan skriver du et CV som kok

I denne sektion ser vi nærmere på, hvordan du laver et solidt CV som kok. Skabelonen ovenfor har med sikkerhed allerede sat skub i din tankeproces, men nedenfor skære vi processen ud i pap og gennemgår den skridt for skridt.

Der er en regel, som man aldrig bør afvige fra, og det er at ens CV, ligesom en ansøgning i øvrigt, skal være målrettet til den organisation eller virksomhed, man søger hos. Selvfølgelig kan du bruge et CV til flere forskellige stillinger, hvis de altså efterspørger de samme ting i jobbeskrivelserne.

Jobsøgningen kan tage tid og det er derfor godt at skære nogle hjørner, hvor man kan. I forhold til ovenstående giver det mening at have et overordnet CV, der indeholder alle ens erfaringer, al ens uddannelse og alle ens kompetencer eller færdigheder. Har man sådanne et overordnet curriculum vitae kan man tage copy-paste de ting, man har brug for, ind på det CV, man målretter til det job, man søger.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et tiptop kok CV?

 • Det funktionelle, der oftest vil tage udgangspunkt i og først præsenterer færdigheder?
 • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

Ofte siger man gerne, at det funktionelle CV er godt, hvis man ikke har så meget erfaring og at det omvendt kronologiske er bedst, hvis man har erfaring. Karriereforløbet for en kok, i hvert fald i de tidligere år, ligger imidlertid mere fast end det gør for mange andre hverv, og derfor er der ingen forventning om, at man kan præsentere erfaring ved ens første job, som oftest vil være en art læreplads.

Titel og kontaktoplysninger

Allerførst skal du præsentere nogle generelle personlige oplysninger, der indentificerer dig. Det skal fremgå, hvad du laver, hvad du hedder, hvor du bor og hvordan man kan få fat på dig. Dvs. du skal anføre dit telefonnummer, din mailadresse og det er efterhånden også blevet normalt, at man tilføjer sin LinkedIn, så den rekrutteringsansvarlige kan – men det er dog usandsynligt – kontakte dig der eller gå ind og finde lidt yderligere oplysninger om dig.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Kok Tom Ipsen | Tom Ipsen, Jubelgade 9, 4615; tlf. 27284033, e-mail tom.ipsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tomipsen/
Ukorrekt
Kok Tom Ipsen | Tom Ipsen, Jubelgade 9, 4615; tlf. 27284033, e-mail tom.ipsen@gmail.com; Facebook: https://www.facebook.com/tom.ipsen.1619467

I det ukorrekte eksempel har Tom valgt at linke til sin Facebook-profil frem for sin LinkedIn. Det er der flere problemer med. Først og fremmest markedsføres LinkedIn som en art professional Facebook, og derfor er det der dit professionelle liv bør foregår. Dernæst kan det være, at der på din væg eller blandt dine billeder er fotografier af dig, der viser dig i en situation, der gør den rekrutteringsansvarlige betænkelig. Det bør du undgå.

Skal jeg inkludere et foto på mit kok CV?

Over de seneste år er det blevet normalt at have et foto på CV’er. Fordi det nu er blevet normalt at have et foto på ens curriculum vitae, vil du stå ud, såfremt har et på dit.

I sidste ende kan det betyde, at den rekrutteringsansvarlige undrer sig over, hvorfor du ikke har valgt at inkludere et CV. “Hvad er årsagen hertil?” “Forsøger Tom at skjule noget?” Den type af spørgsmål vil du gerne undgå, at den rekrutteringsansvarlige stiller sig selv, og derfor er et en god idé at inkludere et billede.

I nogle tilfælde kan det dog være en god idé ikke at inkludere et foto. Er man en person, der kunne risikere at blive udsat for diskrimination, bør man overveje, om et billede kan lede til at man bliver diskrimineret imod og bliver valgt fra.

Sådan skriver du et CV som kok

I denne sektion præsenterer du din erhvervserfaring. Du skal anføre dine forskellige ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge (jf. det vi tidligere sagde om layout), og det betyder altså, at du skal præsentere dit seneste eller nuværende ansættelsesforhold først.

I forhold til hvert ansættelsesforhold skal du beskrive,

 • hvad din position var
 • hvilken organisation du var ansat i
 • hvornår du var ansat der

Samtidig skal du beskrive, hvad du egentlig foretog dig i den rolle, du var ansat i. Hvad var dine opgaver og hvad havde du ansvaret for? I de senere år er det blevet mere vigtigt at fremhæve achievements eller hvad du har opnået og det er kun endnu bedre, hvis du på en måde kan kvantificere resultatet. Det ser du et eksempel på lige om lidt.

Eksempler på beskrivelse af ansættelsesforhold

Køkkenchef
Gedens gane 2022 –
Roskilde, Danmark

 • Ansvarlig for 15 medarbejdere på hverdage og 20 medarbejdere i weekenden
 • Ansvarlige for ordentlig tilberedelse af fødevarer, sanitetsstandarder og en sikker arbejdsplads for køkkenarbejdere
 • Ansvarlig for, at køkkenet bliver rengjort under drift og ved afslutningen af ​​arbejdsdagen

Kok
Smag og behag 2018-2022
Ringsted, Danmark

 • Hold øje forberedelsen og produktionen og sikrede, at alle fødevaresikkerhedsprocedurer blev fulgt
 • Udviklede en proces, der reducerede spild med 30 % og forbedrede forsyningsomsætningen med 60 %
 • Hjalp med at gentænke og udarbejde en helt ny menu, da jeg blev ansat, hvilket øgede salgsindtægten med 140 %

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har nogen erfaring?

Som tidligere nævnt skal du anvende CV med et funktionelt layout, hvis du ikke har noget videre erfaring. Her skal fokus være på færdigheder eller kompetencer. Hvilke fag havde du og hvad lærte du under din uddannelse, og hvad har du lavet af arbejde, der indeholder nogle af de ting, man altid har brug for i et hvilken som helst arbejde (som kok) – kommunikation, kundeservice, projektstyring, ledelse osv.

Man taler om overførbare færdigheder, og dem kan lære mere om her. Overvej, hvilke kompetencer du har opnået gennem dine erfaringer, og sæt dem dem så med de hårdere færdigheder under din uddannelse.

Fremhæv dine uddannelser

I dette afsnit på dit kokke CV skal du give læseren et indblik i din uddannelse i omvendt kronologisk rækkefølge ligesom under erhvervserfaring. Kort og kort skal det fremgå

 • Hvad uddannelsen hedder
 • Hvor du har taget den
 • Hvornår du har taget den

Desuden bør du tilføje oplysninger om kurser og gennemsnit, såfremt det er muligt. Dette punkt er ekstra vigtigt, hvis du vælger at benytte det funktionelle CV.

Eksempler

Procesteknolog, Sjællands Erhvervsakademi
Køge 2015-2017

Gennemsnit: 9.2

Relevante kurser: Kemi, mikrobiologi, fysik, matematik samt principper for dokumentation og kvalitetskontrol, procestekniske enhedsoperationer, måling, styring og regulering af procesanlæg, kemiske og biologiske produktionsprocesser og kvalitetssikring

Kokkeuddannelsen, ZBC
Ringsted 2011-2015

Gennemsnit: 8.8

Anbefalede færdigheder på et CV til kokke

Hvilke færdigheder, det er godt at have på dit kokke CV afhænger helt af, hvad der står i stillingsbeskrivelsen. Men der er dog nogle færdigheder eller kompetencer, som det næsten altid er godt at have, uanset hvilket kokkejob, man søger.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Planlægning
 • Multitasking
 • Samarbejde
 • Ledelse
 • Forståelse for ingredienser
 • Sundhed og sikkerhed, hygiejne

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Kreativitet
 • Kommunikation
 • Feedback
 • Planlægning
 • Initiativrig
 • Resilient

Sådan skriver du dit faglige resumé/profil

På denne del af dit CV har du mulighed for at give et kort og præcist rids af hvem du er. Det er en mulighed for at slå en krog i læseren og give denne lyst til at læse videre. Derfor er det vigtigt, at man bruger en god mængde tid på at udfærdige denne del af sit curriculum vitae.

Korrekt
Motiveret, hårdtarbejdende, organiseret og detaljeorienteret kok med køkkenchefserfaring og fokus på og passion for fine dining. Mere end 10 års erfaring i branchen og stor erfaring med at lave både æstetisk nydelige og velsmagende delikatesser og hovedretter. Tre års erfaring med konditorarbejde og betydelige evner udi planlægningen af menuer. Omfattende viden om kulinariske og ernæringsmæssige idéer og principper. Desuden har jeg betydelig viden om fødevareregler og fødevarekvalitet.
Ukorrekt
Kok med flere  års erfaring elsker at lave mad til mange mennesker og er god til såvel hovedretter som desserter. Jeg har efterhånden opnået betydelig viden om fødevareregler og fødevarekvalitet.

Den ukorrekte version er ikke særlig præcis – præcis hvor mange års erfaring er der tale om? Hvad “flere” dækker over for en person er ikke nødvendigvis, hvad det dækker over for en anden person. Derudover så lyder “elsker at lave mad til mange mennesker” som noget, der kunne stå i en profil i en eller anden app. Det er en forudsætning for det at være kok, at man kan lide at lave mad til mange mennesker. At oplyse det er derfor ikke noget, der er med til at skille dig ud blandt andre kandidater.

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

De sektioner, vi har givet et rids af oven for er helt klart de vigtigste. Men der er også en række variable, variabler, som vi taget et kort kig på her.

Sprogfærdigheder

Det kan være, at du skal indgå i et internationalt arbejdsmiljø, hvor alle ikke taler dansk. Derfor kan det give god mening at give læseren eller den rekrutteringsansvarlige en idé om dine sprogfærdigheder. Hvor god er du til engelsk? Har du det, der med en velkendt standard hedder C2 og altså har du altså fuld færdighed og har du certifikat på det, så skriv det. Har du ikke certifikat, så brug en gængs standard, som den man fx finder på LinkedIn. Her er det højeste niveau “full professional proficiency”.

Tips til at forbedre dit kokke-CV

Her er et par råd, der hurtigt kan gøre en pifte dit CV op.

 • Glem ikke din professionelle profil
 • Vær præcis med dine færdigheder
 • Gør brug af et billede
 • Anvend det samme design på din ansøgning som på dit CV

Referat: At skrive et perfekt CV som kok

En hurtigt sammenfatning slår fast, at du som minimum skal have følgende på dit CV:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle og personlige færdigheder
 • Et foto

FAQ

Skal man bruge et design CV?

Nej, ikke nødvendigvis. Men vælger du at anvende et, kan det være en faktor, der er med til at skille dig ud fra de andre kandidater. Mange mennesker går ikke til de længder og det at du viser, at du er villig til at gøre det, kan ende med at gøre forskellen for dig.

Skal man bruge et billede?

Igen er svaret nej. Du kan sagtens få et job som kok uden. Men hvis du vil have de bedst mulige chancer for at få jobbet, så er det en god idé at sætte et billede på dit CV.

Skal jeg sætte mine kurser på under uddannelse?

Det er en god idé, da det giver et større indblik i, hvad du måtte forventes at kunne. Dette punkt er særligt vigtigt, hvis du har uddannelse, der rækker ud over det, der kræves for at blive kok. Fx har vi i vores eksempel anført en ekstra uddannelse i form af procesteknolog. Det er ikke nødvendigvis alle i branchen, der ved, hvad man lærer på den uddannelse og derfor er det en god idé at udpensle det her.

chef cv skabelon

kok cv chef cv skabelon
hvordan skriver man kok-cv chef cv word skabelon

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]