Nem guide til et godt kontorchef CV

Hvor er det fedt, at du gerne vil søge et job som kontorchef! Det er i den grad en spændende stilling, der kan være et meget alsidigt job. Arbejdsopgaverne kan desuden variere ret meget fra virksomhed til virksomhed, men der vil alligevel være nogle opgaver, der går igen.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Som kontorchef har du det overordnede ansvar for kontoret, og du skal derfor have en stærk faglig ledelse og kunne arbejde internt og med eksterne samarbejdspartnere. Du kan arbejde i alt lige fra en politisk styret organisation, men også i det private.

Når du skal søge en stilling, så er det vigtigt, at du skriver et CV målrettet stillingen. Hertil skriver du også en ansøgning, der viser, at du kan være den rette til at tage stillingen med den erfaring, som du har. Det skal gerne resultere i en ansættelse.

Kontorchef cv

Indholdsfortegnelse

Brug CV skabeloner

Inden du går i gang med at lave dit CV og bruge tid på det, skal du lige have et tip med på vejen. Vi har en lang række forskellige CV skabeloner, som du med fordel kan bruge. På den måde skal du blot udfylde dine oplysninger, som vi kommer til at uddybe i denne her artikel.

Når alt er udfyldt som du synes bedst, så kan du downloade den og sende den afsted, når du har fundet stillingen, du godt vil have. Rigtig god fornøjelse med CV og ansøgning!

Hvorfor er et CV vigtigt?

Der er en meget simpel grund til, at et CV er vigtigt. Grunden er, at der er langt flere, der læser CV’et kontra en ansøgning. Måske skulle man tro, at begge dele bliver læst samtidig og altså lige meget, men sådan er det faktisk ikke.

Det siges, at knap 2/3 personer kun læser CV’et og ikke ansøgningen. Nogle gange kan det være en ledelse, der læser dem andre gange HR. Dog er det næsten altid samme scenarie, der spiller sig ud.

Ansøgningsprocessen som der ofte er

Du sender din ansøgning og CV afsted til en virksomhed for at vise dine faglige kompetencer, der er relevante for, om du kan varetage stillingen. Ofte vil dem der står for ansættelsen først læse eller skimte dit CV.

Finder de dig interessant ud fra det, så kan det enten finde på at indkalde dig direkte eller gå til at læse din ansøgning for at få uddybet nogle ting om dig.

Så kan det godt være, at der er nogen, det gør det på forskellige måder, men det ændrer ikke på, at et CV er meget vigtigt, da det viser dine kvalifikationer hurtigt.

Hvad skal et CV indeholde?

Nu kommer vi til den del, der egentlig er den allervigtigste. Det er indholdet i dit CV, der skal sælge dig, så virksomheden slet ikke kan lade være med i det mindste at kalde dig til samtale. Ud fra den skal du præstere, så de kan se dig tage stillingen.

Lige meget om du skal søge et job som kontorchef eller noget helt andet, så er det overordnet set mange af de samme dele, der meget gerne må komme med på dit CV. Der er ikke som sådan nogle regler for, hvad et CV skal indeholde, men der er flere ting, der ud fra erfaring er godt at have med.

Hvis du skal lave et CV, så kan du med fordel inkludere følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din tidligere uddannelse hvis du har
  • Din erfaring fra tidligere jobs

I de kommende afsnit vil vi uddybe hvilke dele du skal være opmærksom på, når du skriver det, og hvad der er godt og skidt.

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det første du kan skrive på CV’et, når du opretter et dokument er nogle helt basale informationer om dig selv. Det lyder meget simpelt, men det er godt, hvis du får skrevet dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse på.

Det er meget simpelt og måske også noget, de fleste alligevel ville have skrevet på. Du skal netop skrive de tre ting på, så virksomheden kan komme i kontakt med dig, hvis de gerne vil indkalde dig til samtale.

Hvis du både skrive e mail adresse og dit telefon nummer på, så kan virksomheden frit vælge, om de vil ringe dig op eller sende dig en mail. Det er meget godt, da man aldrig ved hvad virksomheden normal vis gør. Og så har du være imødekommende på den front.

LinkedIn profil

De seneste par år er LinkedIn også blevet mere og mere udbredt, og det gælder særligt i den professionelle sammenhæng. Derfor kan du også sagtens indsætte et link til din LinkedIn profil. Du kan sætte et link eller skrive dit fulde navn, som de selv kan fremsøge.

Du skal selvfølgelig kun indsætte det link, hvis det er, at du har en profil der er god og opdateret. Det er ikke godt, hvis den er rodet og ikke er up to date.

Din tidligere uddannelse hvis du har

Nu er det jo sådan, at der ikke er én uddannelse der gør en egnet til at være kontorchef. Stillingen er meget bred og kan rumme mange forskellige kompetencer, som er en god blanding af mange forskellige uddannelser.

Det er en stor fordel, hvis du har en uddannelse inden for noget ledelse, økonomi og lignende. Derfor hvis du har nogle af de ting, så kan du med fordel skrive dem på. Dog vil jeg sige, at der er mange uddannelser der er gode at skrive på, så tøv ikke med at fremhæve de uddannelser du har fra tidligere – også selvom det er mange år siden.

Kontorchef cv

Din erfaring fra tidligere jobs

Noget af det der kan vægte rigtig højt i netop sådan et job her er din erfaring fra tidligere jobs. Det kan være, at du eksempelvis har arbejdet som kontorchef i en anden virksomhed, eller måske har du bare haft erfaring inden for ledelse eller siddet i en økonomiafdeling.

Hvilken tidligere erfaring der er god at have afhænger meget af, hvad virksomheden selv ligger vægt på. Hvis de vægter højt, at du skal kunne arbejde med medarbejdere og lede dem, er det selvsagt en stor fordel, hvis det er noget, du har tidligere erfaring med.

Tænk derfor grundigt over hvilke ting du har taget med dig fra tidligere jobs. Sæt dig ned med et stykke papir og lav en god gammeldags brainstorm med dig selv. Noter så alle de kompetencer som du føler, at du har lært hos de forskellige jobs. Det kan også være en god ide at få hjælp fra venner og familie, hvis det ikke er din stærkeste side.

Ingen erfaring

Det kan godt være svært at få jobbet, hvis du ikke har erfaring med. nogle af delene. Du skal selvsagt være nogens chef, og det kan godt være svært at overbevise andre om, medmindre man har en eller anden form for erfaring.

Alle skal selvfølgelig starte et sted, så hvis virksomheden ser dig som en stærk profil, så kan det være, at de alligevel tager chancen og ansætter dig. Du må derfor ikke være trist, hvis du ikke føler, at du har så meget erfaring. Det kan stadig give pote i den sidste ende, så tøv ikke med at sende en ansøgning.

Skriv både en ansøgning og et CV

Selvom vi lige har snakket om, at et CV er mere vigtigt, eller i hvert fald har større betydning, så betyder det ikke, at du slet ikke skal lave en ansøgning. Du skal stadig gøre dig umage med at lave en ansøgning.

I sådan en ansøgning har du større mulighed for at sætte flere sammenhængende ord på dig selv. Du kan i højere grad fortælle om dine personlige kompetencer, og hvordan du kan indgå i et tæt samarbejde med de andre på kontoret.

Hvis man kan dele det lidt op, så kan du i CV’et vise dine faglige kompetencer, og i en ansøgning kan du være en smule mere personlig og så uddybe de faglige kompetencer.

Læs stillingsopslaget før du laver CV’et og din ansøgning

Noget af det bedste råd vi kan give dig med herfra er et råd, der godt kan virke meget basalt. Hvis du vil have et job som kontorchef, så er det vigtigt, at du læser grundigt om den stilling, som du gerne vil have.

Organisationen vil typisk have lavet et opslag, hvor de skriver noget om stillingen og hvilke relevante kompetencer deres kandidater skal have for at det ender i en ansættelse af deres ledelse.

Det kan være, at de skriver noget om, at de går op i personlig udvikling, men at du gerne må være god til økonomi og til at lede medarbejdere. Hvis det er to ting, som de ligger meget vægt op, kan det være en god ide at fokusere på de ting i dit CV og ansøgning.

Med det sagt skal du ikke bare skrive dem efter munden. Du skal stadig kun skrive de ting om dig selv, der er rigtigt. Så hvis du ikke her erfaring med at lede medarbejdere og skabe et godt arbejdsmiljø, så skal du ikke skrive det på.

Målret dit CV til den enkelte stilling

Nu har vi lige lært, at det er super godt, hvis man lige tager sig tid til at læse lidt om stillingen, inden at man skriver sit CV og en ansøgning. Det betyder selvsagt også, at det er en god ide at lave et nyt CV og ansøgning hver gang, at man skal søge et job.

Hvis du kun vil søge job som kontorchef, så vil der selvfølgelig være mange dele af jobbet, der minder om hinanden. Dog kan der også sagtens være flere afvigelser. Derfor kan du med fordel starte på ny hver gang du skal skrive det, for så tvinger du dig til at målrette det mere.

Du kan også gøre det sådan, at du har nogle dele af dit CV, der er det samme til de forskellige stillinger. Og så har du andre dele, hvor du skal målrette det mere. Du kan jo finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Det vigtigeste er bare, at du ikke sender den samme afsted til alle stillinger. Det kan være en god ide desuden at vise mere tydeligt, at du ved, hvem du ansøger hos. Hvis du virker for generel, så kan de måske godt fornemme, at du blot har søgt jobbet som en ud af mange.

Kontorchef cv

Gør det nemt for dig selv at lave dit CV

Nu er du efterhånden kommet igennem denne her lange artikel, og du ved forhåbentlig mere om, hvordan du kan få et job som kontorchef på eksempelvis Københavns Universitet med den erfaring du har.

Når du har fundet stillingen du vil søge, så er det tid til at lave et CV. Hvis det ikke er noget, som man har gjort sig i før, så kan det godt tage noget tid. Vi kan ikke hjælpe dig med at skrive dit CV, men vi kan i stedet hjælpe dig med selve layoutet.

Vi har flere forskellige CV skabeloner, så du nemt og hurtigt kan lave et CV, der ser flot og professionelt ud. Det er især godt til dig, der ikke har de store kreative evner.

Lav et flot CV

Det er nemlig sådan, at det altid er godt at lave et blikfang på sine CV. Det kan være, at der er rigtig mange ansøgere, og derfor skal du skille dig ud.

Selvfølgelig vil det altid være indholdet af CV’et og din ansøgning, der skal sælge dig, men det gør ikke noget, at dine evner er pakket flot ind. Ved at bruge CV skabelonerne slipper du for at bruge lang tid på at sætte det flot op. I stedet kan du fokusere på selve indholdet, der i sidste ende er det vigtigste alligevel.

God fornøjelse!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]