Nem guide til et godt kundechef CV

Uanset hvilket job du søger og hvilken branche du er i, skal du altid udarbejde et målrettet CV og som regel en motiveret ansøgning. Der er derfor nogle generelle huskeregler der er gode at have in mente, når du skal udarbejde dit materiale.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Hvis du er på udkig efter et job som kundechef, kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor vi guider dig til et godt CV, samt hvilke elementer der er fordelagtige at have fokus på i din ansøgning.

Derudover kan du gøre processen en del nemmere for dig selv ved at benytte en af vores CV skabeloner. På den måde sikrer du dig, at dit CV bliver professionelt både med hensyn til indhold og layout.

Du kan også se CV eksempler og dermed tage inspiration fra andre i din branche.

Kundechef cv

Indholdsfortegnelse

CV’et er vigtigt

Før vi præsenterer CV´ets indhold, kan det være vi lige skal slå fast, hvorfor et CV er så vigtigt. Du kan se dit CV som et slags salgsbevis, da det er din måde at sælge dig på og samtidig vise, hvorfor og hvordan du er egnet til stillingen – og dermed også, hvordan du adskiller dig fra andre jobsøgere.

Du skal med andre ord vise, at du med din erfaring, færdigheder og kompetencer er den rette kandidat.

Når du søger job, er det højst sandsynligt at arbejdsgiveren først kigger på dit CV for at vurdere, om du er en interessant kandidat. Hvis du ikke har den rette erfaring og ekspertise, kan du være sikker på, at vedkommende derfor ikke bruger tid på at læse din ansøgning. Det er derfor essentielt at du målretter dit CV hver gang du søger job.

Det kan du eksempelvis gøre ved at tage udgangspunkt i de opstillede arbejdsopgaver. Hvordan vil du relatere dine kompetencer til de enkelte opgaver? Hvordan matcher din erfaring jobbet?

Ved at tage stilling til ovenstående gør du det klart for arbejdsgiveren, at du har forstået jobbet og hvad der kræves af dig. Når du søger job som kundechef er det for eksempel oplagt at nævne, at du har evnen og lysten til at have det overordnede ansvar, sikre et godt arbejdsmiljø og at du kan lide at have et tæt samarbejde med kunder.

Du kan eventuelt skrive en tekst øverst på dit CV, hvor du kort og præcist fastlægger, hvordan du vil gribe opgaverne an eller hvordan du vil skabe konkrete resultater eller løsninger som deres nye kundechef. Et eksempel hertil kunne være “jeg vil sikre stort kundefokus, da jeg forstår at spejle kundens kultur og behov og omsætte den til relevante og attraktive løsninger”.

Hvad indeholder det gode CV?

Nu har vi fastlagt hvorfor et CV er vigtigt og hvad du kan gøre for at skille dig ud fra mængden og blive positivt bemærket. Herunder præsenterer vi de elementer dit CV skal indeholde, som er med til at sikre dig et fyldestgørende CV.

  • Personlige oplysninger
  • Uddannelse
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Faglige og personlige kompetencer

Hvis du sørger for, at dit CV indeholder ovenstående elementer, så har du et godt og gennemarbejdet CV.

Personlige oplysninger

Der skal naturligvis fremgå nogle personlige oplysninger om dig på dit CV. Du skal skrive dit fulde navn, dit telefonnummer og din mailadresse.

Disse oplysninger skal der være, da det skal være nemt og hurtigt for arbejdsgiveren at kontakte dig, hvis de vil indkalde dig til en samtale.

Det er op til dig selv, om du også vil skrive din adresse og din alder.

Derudover er det en god idé, hvis du indsætter et godt og professionelt billede af dig selv, da det giver arbejdsgiveren et indtryk af hvem du er.

Uddannelse

Din uddannelser skal fremgå på dit CV, da det selvklart er med til at give et billede af, hvorvidt du er kvalificeret til jobbet.

Mange kundechefer har en bachelor i erhvervsøkonomi eller har studeret noget inden for regnskab, økonomi, ledelse, kommunikation eller markedsføring. Det betyder ikke, at du ikke kan arbejde som kundechef, hvis du ikke har en uddannelse inden for disse felter, men at du gennem din karriere får mere erfaring og ekspertise, der gør dig egnet til kundechef.

Det er derfor oplagt at præsentere hvad din uddanelse har givet dig af færdigheder, som du kan bruge i jobbet som kundechef.

Hvad jobbet som kundechef kan dække over, vil vi præsentere senere i artiklen.

Tidligere erhvervserfaring

Du skal opliste alle de relevante jobs du tidligere har haft, samt hvilke arbejdsopgaver og ansvarsområder, du havde. På den måde er du med til at tydeliggøre, at din erfaring gør dig relevant og egnet til jobbet.

De faglige kvalifikationer der gør dig egnet som kundechef kan eksempelvis være erfaring fra en servicevirksomhed, hvor du har tilegnet dig lederkompetencer, at du har en uddannelsesbaggrund der gør dig god til det administrative arbejde og at du kan lede og motivere din egen gruppe af medarbejdere.

Faglige og personlige kompetencer

Det er en rigtig god idé at tilføje nogle faglige og personlige kompetencer på dit CV, så arbejdsgiveren kan få et indtryk af, hvem du er og hvad du kan. Du kan eventuelt opstille dem i punktform, så de ikke fylder alt for meget – du kan altid uddybe dem til jobsamtalen.

Da arbejdsgiveren eller recruitere har begrænset tid til at læse dit CV, sætter de pris på at se de færdigheder, du kan tilbringe til virksomheden. Overvej derfor at placere dem øverst eller i hvert fald tydeligt, så vedkommende med et øjekast kan se alle dine kompetencer.

Du kan også beskrive dine kompetencer i arbejdsrelaterede situationer. Som kundechef er det eksempelvis essentielt, at du er struktureret, selvstændig, fleksibel og pligtopfyldende, at du er god til at opbygge og opretholde relationer og generelt er god til mennesker samt besidder et stort engagement i forhold til den daglige drift og de andre medarbejdere.

Du kan også trække på dine tidligere arbejdsgivere og få dem til at skrive en anbefaling af dig. Som regel indeholder en anbefaling både personlige og faglige kompetencer, og det skaber i høj grad relevans og troværdighed. Det viser både hvad din arbejdsgiver og kolleger kan forvente, hvis de vælger din profil til stillingen.

Kundechef cv

Opbygning og layout

Der er flere måder du kan vælge at stille dit CV op på, men hav gerne fokus på at gøre det overskueligt og letlæseligt, da det giver mulighed for at arbejdsgiveren nemt og hurtigt kan afkode dit CV.

Den mest almindelige tilgang er, at udarbejde et kronologisk CV, hvor du oplister dine tidligere jobs i kronologisk rækkefølge, hvor dit seneste job står øverst. Du kan under hvert job præsentere de forskellige arbejdsopgaver samt dit primære ansvarsområde. Således er det nemt og hurtigt at danne sig et overblik over, hvor du tidligere har arbejdet, hvad du har lavet i stillingen samt hvilke kompetencer, du har taget med videre derfra.

Layoutet på dit CV spiller en væsentlig rolle. Du kan have nok så mange relevante og spændende oplysninger på dit CV, men hvis ikke det formår at skabe blikfang, så kan du risikere, at arbejdsgiveren ikke læser dit CV færdigt før vedkommende går i gang med at læse et andet fra en anden kandidat.

Det er derfor væsentligt, at dit CV både ser flot og professionelt ud samtidig med det indeholder de rette elementer og oplysninger om dig.

Job som kundechef

Som vi var inde på tidligere, så kan et job som kundechef variere alt efter hvilken uddannelse og erfaring, du har.

Du kan arbejde som personaleleder, hvor du motiveres af at skabe et positivt udviklingsmiljø der samtidig skaber dygtige medarbejdere. Du kan også varetage det samlede kommercielle ansvar over for en portefølje af kunder, have ansvar for kundetilfredsheden og derved også opbygge en god kundekontakt.

Du kan også stå for at skabe forretningsudvikling og træffe vigtige beslutninger i organisationen, eller du kan arbejde i den offentlige sektor og varetage stillingen som serviceleder.

Du kan derfor arbejde inden for mange felter og brancheområder, men fælles for dem alle er, at du skal håndtere kunder og have lysten til at lede en større gruppe medarbejdere. Du er tæt på dine medarbejdere og arbejder for at skabe inspiration, motivation og udvikling. Du skal forøge kundetilfredsheden og du har ansvaret for at skabe effektiv og kvalitetssikker service.

Som kundechef har du altså som oftets tæt kontakt til både kunder og medarbejdere.

Hvordan finder du job som kundechef?

Hvis du er på udkig efter en ny spændende mulighed som kundechef, skal du holde øje med de forskellige jobportaler, da mange af disse stillinger bliver offentliggjort der. Derudover kan du med fordel også løbende kigge på LinkedIn, da disse jobs ligeledes bliver lagt op der.

Derudover har du som kundechef formentlig et stort netværk du kan trække på, da du både kan tage kontakt til dine tidligere arbejdsgivere, men også de kunder du har arbejdet for og haft daglig kontakt med. Det vil derfor være oplagt at benytte dit netværk og forhøre dig om potentielle ledige stillinger.

CV og ansøgning

Kundechef cv

CV og ansøgning går hånd i hånd, da du som oftets skal sende begge dele afsted, når du søger job.

I dit CV viser du dine kompetencer og færdigheder, hvor du med din ansøgning skal argumentere for din motivation for jobbet. Du skal altså sætte dine kompetencer og færdigheder i spil ved at reflektere over, hvordan du vil bruge dem til at løse de forskellige arbejdsopgaver.

I din ansøgning skal du vise, hvordan du vil skabe værdi for virksomheden og ikke mindst dine ambitioner. Hvad er det de får ud af at ansatte lige præcis dig?

Det er fordelagtigt, hvis du formår at præsentere relevante og konkrete eksempler, da du på den måde sætter dig selv i spil i stillingen.

Du kan eksempelvis skrive, hvordan du i dit tidligere job formåede at oprette en god kontakt og relation til de forskellige kunder, hvilken tilgang du havde til at skaffe nye kunder, eller hvordan du motiverede og inspirerede dine medarbejdere.

Derudover er det en god idé, hvis du researcher virksomheden og øger din viden. Hvis du tager udgangspunkt i noget konkret, de har skrevet på deres hjemmeside eller LinkedIn, viser du, at du har brugt tid på at sætte dig ind i hvem de er, men også hvad du konkret kan bidrage med.

En god tommelfingerregel lyder, at din ansøgning ikke må fylde mere end 1 side. Du skal med forholdsvis få ord kunne tydeliggøre og argumentere for, at du er den rette til stillingen samt alle de gode fordele de får ud af at ansætte dig.

Dit CV skal ikke fylde mere end 2-3 sider, da det hurtigt kan blive for rodet og uoverskueligt at læse. Så hvis du har haft mange jobs, så hav kun dem med, der er relevante for den stilling du er ved at søge.

Hvis du ligeledes har haft mange arbejdsopgaver i hver stilling, så skriv kun dem på der er vigtigst og mest sigende i forhold til at kunne vise din faglige profil og dine kompetencer.

Vi gør det nemt for dig

Nu sidder du tilbage med en generel viden om, hvorfor dit CV spiller en væsentlig rolle i din jobsøgning samt hvilket indhold det skal bære præg af. Hvis du ikke helt ved hvordan du skal påbegynde dit materiale, så er vi her heldigvis for at gøre det nemt for dig.

Vi har nemlig udarbejdet en lang række CV skabeloner, du kan bruge som led i jagten på dit næste job som kundechef.

Din visuelle præsentation af dit CV er som nævnt lige så vigtig som indholdet. Du skal derfor vælge det layout og den skabelon, du bedst kan lide og som du synes er mest passende til jobbet.

Du skal blot indtaste de forskellige oplysninger; tidligere jobs, uddannelser og kompetencer og så vil dit CV udfolde sig.

Du gør det derfor nemt og overskueligt for dig selv, og du kan bruge mere tid og energi på at kigge på nye jobannoncer og komme et skridt tættere på dit drømmejob som kundechef.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]