Nem guide til et godt kundeservicemedarbejder CV

Uanset hvilken branche du er i og hvilket job du er på udkig efter, skal du altid udarbejde et målrettet CV og som regel en motiveret ansøgning.

Nota media para esta plantilla

3.3
Rated 3.3 out of 5
De 6 reseñas

I denne artikel guider vi dig til et professionelt kundeservicemedarbejder CV og dermed hvilke elementer dit CV skal indeholde. Derudover kommer vi ind på, hvordan du kan tilgå den motiverede ansøgning samt hvordan dit CV og ansøgning skal supplere hinanden.

Kundeservicemedarbejder cv

Du kan gøre processen nemmere for dig selv ved at benytte en af vores CV skabeloner. Således sikrer du dig, at du ender med et godt og professionelt CV, både hvad angår indhold og layout.

Du kan også se eksempler på CV og dermed kan du tage inspiration fra andre i din branche.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV vigtigt?

Før vi præsenterer hvad dit CV skal indeholde, kan det være vi lige skal slå fast, hvorfor et CV er så vigtigt. Dit CV er din måde at sælge dig selv på og samtidig vise, hvorfor du er egnet og kvalificeret til stillingen. Du skal med dit CV vise, hvem du er, hvad du kan og dermed også hvordan du adskiller dig fra andre ansøgere.

Man kan derfor sige, at du med dit CV skal vise at du med din erfaring, kompetencer og kvalifikationer er den ideelle kandidat.

Arbejdsgiveren kigger højst sandsynligt først på dit CV for at vurdere, om du er en interessant kandidat og om du med din erfaring eller kompetencer kan udføre de arbejdsopgaver stillingen indebærer. Hvis ikke, kan du være sikker på, at vedkommende ikke går videre til at læse din ansøgning. Det er derfor essentielt, at du laver et målrettet CV hver gang du søger en ny stilling samt at det indeholder de rette oplysninger om dig.

Kundeservicemedarbejder cv

Det vil derfor være ærgerligt, hvis du har brugt tid på at skrive en god ansøgning, men at det ikke bliver læst, fordi dit CV ikke skaber nok opmærksomhed eller blikfang.

Fordi du højst sandsynligt ikke er den eneste der søger jobbet, er det en fordel hvis du formår at skille dig ud blandt de andre ansøgere.

Det kan du gøre ved at dit CV fremstår overskueligt og pænt rent layoutmæssigt, men også ved at lave et målrettet CV. Du kan eksempelvis tage udgangspunkt i de opstillede arbejdsopgaver. Hvordan kan du relatere dine kompetencer og færdigheder til disse? Hvordan kan du vise, at din erfaring matcher jobbet og dét de søger i deres kommende medarbejder?

Ved at tage stilling til disse ting, viser du for din kommende arbejdsgiver, at du har forstået jobbet samt hvordan du med dine faglige kompetencer og karriere adskiller dig fra andre kandidater.

Når du søger job som kunderservicemedarbejder er det for eksempel oplagt at nævne, at du elsker at yde service på en professionel måde, at du kan lide at give kunderne den bedste oplevelse og så fremdeles.

Du kan eventuelt skrive en kort tekst øverst på dit CV – en tekst, som skal fungere som en slags intro eller indledning. Her kan du kort og præcist fastlægge, hvordan du vil gribe de primære opgaver an, hvordan du håndterer en udfordring eller hvordan du sikrer den gode kundeoplevelse. Det kunne eksempelvis lyde: “jeg brænder for at yde en god kundeservice af høj kvalitet, da det er med til at give en god oplevelse og er afgørende for virksomhedens brand og omdømme”.

Hvad indeholder det gode CV?

Nu har vi været inde på, hvorfor et CV er vigtigt samt hvad du kan gøre for at gøre dig selv positivt bemærket. Herunder præsenterer vi de elementer som dit CV skal indeholde, som er med til at sikre dig et godt og fyldestgørende CV.

  • Personlige oplysninger
  • Uddannelse
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Faglige og personlige kompetencer

Personlige oplysninger

Der skal selvfølgelig indgå nogle personlige oplysninger om dig på dit CV. Du skal skrive dit fulde navn, dit telefonnummer og din e mail.

Disse oplysninger skal der være, så det er nemt og hurtigt for arbejdsgiveren at kontakte dig, hvis de er interesseret i at indkalde dig til en jobsamtale.

Kundeservicemedarbejder cv

Det er op til dig selv, om du også vil skrive din alder og adresse. Du kan eventuelt blot skrive dit postnummer.

Derudover er det en rigtig god idé, hvis du indsætter et godt og professionelt billede af dig selv, da det i højere grad giver din arbejdsgiver et indtryk af hvem du er.

Uddannelse

Din uddannelse skal fremgå på dit CV, da det er med til at give et billede af, hvorvidt du er kvalificeret til jobbet.

Det kan være du har en uddannelse, der gør dig egnet til jobbet, men der er ikke et decideret krav til uddannelse, når du gerne vil arbejde som kundeservicemedarbejder – det afhænger nemlig i højere grad af dine erfaringer og hvilke stillinger, du tidligere har haft.

Der er dog mange der forventer, at du selvklart kan yde en god service og har en positiv indstilling, at du kan have flere bolde i luften samtidigt, at du er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt og har et alment kendskab til IT.

Hvad jobbet som kundeservicemedarbejder kan dække over, vil vi præsentere senere i artiklen.

Tidligere erhvervserfaring

Du skal derudover opliste alle dine tidligere relevante jobs, samt hvilke arbejdsopgaver, du havde. På den måde er du med til at tydeliggøre, at din erfaring og de kompetencer du har opnået fra de tidligere stillinger, gør dig relevant og egnet til jobbet som kundeservicemedarbejder.

På flere jobopslag nævner de, at de ser det som en fordel, hvis du har erfaring fra en lignende stilling, men at det ikke er et krav. Ligeledes at din uddannelsesmæssige baggrund ikke er altafgørende, så længe du har lysten og drivet til at sikre gode kundeoplevelser og ekstraordinær service. Da dit fokus som kundeservicemedarbejder som oftest er kundeservice og support, er det vigtigt du er serviceorienteret og kan smile med stemmen.

Faglige og personlige kompetencer

Derudover er det en rigtig god idé at tilføje nogle faglige og personlige kompetencer til dit CV. Ved at inkorporere begge dele giver det arbejdsgiveren muligheden for at danne sig et billede af, hvem du er og ikke mindst hvad du kan.

Kundeservicemedarbejder cv

Du kan med fordel opliste dem i punktform, så de ikke kommer til at tage for meget af pladsen. Du kan altid uddybe dem, hvis du er så heldig at blive kaldt til samtale.

Da vedkommende formentlig har begrænset tid til at læse alle CV´er igennem og hurtigt vil danne sig et overblik over, om du er interessant eller ej, er det en god idé at placere dem øverst eller i hvert fald tydeligt. På den måde gør du dit CV læserventligt, overskueligt og du giver arbejdsgiveren afgørende informationer om dig.

Derudover kan du kontakte dine tidligere arbejdsgivere og bede dem om at skrive en anbefaling af dig. Som regel vil en anbefaling både indeholde personlige og faglige kompetencer, og det skaber i højere grad troværdighed, når andre personer beskriver dig.

Du får dermed andre til at sætte dig i et godt lys og derudover giver anbefalinger et indtryk af, hvad en kommende arbejdsgiver og kollegaer kan forvente af dig.

CV´ets opbygning og layout

Der er naturligvis flere tilgange du kan have, når du skal til at lave dit CV, men hav gerne fokus på at gøre det overskueligt og letlæseligt. Det har nemlig betydning for, hvor hurtigt og nemt arbejdsgiveren kan afkode dit CV.

Kundeservicemedarbejder cv

Den mest almindelige tilgang er, at udarbejde et kronologisk CV, hvor du oplister dine tidligere jobs i kronologisk rækkefølge, hvor dit seneste job står øverst. Du kan under hvert job præsentere de forskellige arbejdsopgaver samt dit primære ansvarsområde. Således er det nemt og hurtigt at danne sig et overblik over, hvor du tidligere har arbejdet, hvad du har lavet i stillingen samt hvilke kompetencer, du har taget med videre derfra.

Du kan have dit billede øverst i venstre hjørne, hvor du nedenunder skriver dine personlige oplysninger. Herunder kan du også tilføje dine faglige og personlige kompetencer. Som nævnt tidligere kan du lave en indledning omkring din tilgang til stillingen. Denne kan du placere i midten, så den skaber blikfang. Herunder kan du præsentere, i punktform, de uddannelser og tidligere stillinger, du har haft.

Dit layout på dit CV spiller altså en væsentlig rolle. Dit materiale skal se flot og professionelt ud samtidig med det skal have det rette indhold. Hvis det ikke skaber blikfang risikerer du, at arbejdsgiveren eller recruiteren mister motivationen til at læse dit CV.

Job som kundeservicemedarbejder

Som vi kort var inde på tidligere, så kan et job som kundeservicemedarbejder variere alt efter erfaring og interesse, du har.

Hvis du gerne vil arbejde som kundeservicemedarbejder kan du sidde på en virksomheds kontor eller i en kundeserviceafdeling. Her skal du tage dig af de skriftlige henvendelser, e mails, indgående opkald og servicere online kunder. Med andre ord så har du ansvar for at sikre en god kundetilfredshed.

Det er derfor vigtigt, du ikke er bange for at tage en dialog telefonisk samt at du kan give en god service på skrift. Mange steder er det derfor et krav, at du er flydende i dansk både i tale og skrift.

Derudover kan du også arbejde med sociale medier, hvor du også her skal tage dig af kundehenvendelser.

Du kan også tage dig af administrative opgaver i form af logs efter et opkald, tekstbehandling og sagsbehandling.

I nogle stillinger som kundeservicemedarbejder kan du have travlt og tage dig af mange kundehenvendelser hver dag – både på mail og telefon. Mange steder er det derfor også et krav, at du som person skal være udadvent, imødekommende og kunne lide at arbejde i et travlt miljø.

Kundeservicemedarbejder cv

Hvordan finder du job som kundeservicemedarbejder?

Hvis du er på udkig efter en ny spændende mulighed som kundeservicemedarbejder, skal du holde øje med de forskellige jobportaler, da rigtig mange af disse stillinger bliver offentliggjort der. Derudover kan du med fordel også løbende kigge på LinkedIn, da disse jobs ligeledes bliver lagt op der.

Derudover kan du reflektere over, hvilke virksomheder du finder spændende og som du kunne se dig selv arbejde hos. Det skader aldrig at tage uopfordret kontakt til disse virksomheder – det kan være de lige præcis mangler en god kundeservicemedarbejder som dig.

CV og ansøgning går hånd i hånd

Når du søger et nyt job, skal du både udarbejde et CV og ansøgning.

I dit CV viser du dine erfaringer, kompetencer og færdigheder, hvor du med din ansøgning skal argumentere for din motivation og ambition for jobbet. Du skal altså sætte dine kompetencer og færdigheder i spil ved at reflektere over, hvordan du vil bruge dem til at løse de forskellige arbejdsopgaver.

Reflekter over, hvad virksomheden får ud af at ansatte dig. Hvorfor passer du til stillingen og hvordan vil du skabe værdi eller resultater i stillingen?

Det er fordelagtigt, hvis du formår at præsentere relevante og konkrete eksempler, da du på den måde sætter dig selv i spil i stillingen.

I stedet for at skrive, at du godt kan lide at give kunderne en god oplevelse, så skal du skrive, hvordan du giver dem en god oplevelse. Du skal dermed konkretisere, hvordan du vil gribe opgaverne an. Det giver arbejdsgiveren et langt større indblik i dine faglige kompetencer.

Lad os hjælpe dig

Nu har du en generel viden om, hvorfor dit CV spiller en vigtig rolle i din ansøgning samt hvad det skal indeholde. Hvis du sidder tilbage med en følelse af, at du ikke helt ved hvordan du skal påbegynde dit materiale, så kan vi heldigvis hjælpe dig.

Vi har udarbejdet en lang række CV skabeloner, du med fordel kan benytte i jagten på dit næste job som kundeservicemedarbejder.

Du vælger blot det layout og den skabelon, du bedst kan lide og som du synes er mest passende til jobbet. Herefter indtaster du de forskellige oplysninger; tidligere jobs, uddannelser og kompetencer og så vil dit CV udfolde sig.

Du gør det nemt og overskueligt for dig selv og du ender med et have et professionelt CV, både hvad angår layout og indhold.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]