Nem guide til et godt kundeservicerepræsentant CV

Du sidder måske nu over for, at du gerne vil have et nyt job. Det kan være, at du pt ikke har noget job og mangler et, men det kan også være, at du sidder i et job, men gerne vil prøve noget nyt.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Lige meget hvad står du overfor et nyt kapitel i dit liv. For at komme godt i gang med jobsøgningen, er noget af det føste du kan gøre at lave et godt CV. Det er nemlig sådan, at med langt de fleste jobs, som du skal søge, så skal du sende dit CV afsted.

Et CV er din måde at forklare ganske kort, hvem du er som person både professionelt og privat. Det er i CV’et, at du skal liste dine kompetencer, tidligere jobs og uddannelser op. Det er så ud fra det, at en arbejdsgiver beslutter sig for, om du skal kaldes til samtale eller ej.

Kundeservicerepræsentant cv

Indholdsfortegnelse

Et lille tip til at lave et flot CV

Inden du læser videre, så skal du altså lige have et rigtigt godt tip med på vejen. Når du skal lave et CV, skal det også stilles op på en måde, så det er nemt at læse for arbejdsgivere. Det kan godt være lidt svært, hvis man ikke har så meget teknisk flair, eller er så kreativ.

Heldigvis behøver du ikke bruge flere timer på at finde det helt rette layout. Det du kan gøre i stedet er at bruge vores CV skabeloner, der gør det meget nemt for dig. Det eneste du skal gøre er at udfylde alle de forskellige felter, og så bliver CV’et lige så stille bygget op for dig.

Du skal altså heller ikke på samme måde tage stilling til, hvad der egentlig skal være i CV’et. Du skal blot bruge dine egne ord til at beskrive dig selv bedste muligt.

Hvorfor er et CV vigtigt?

Det kan være, at du ikke har søgt et job i mange år, eller måske er du bare lidt i tvivl om, hvordan og hvorledes det hele fungerer.

Når du søger et job, vil du næsten altid skulle skrive et CV og sende det sammen med en ansøgning. CV’et er typiske 1 side lang, og det indeholder de mest basale informationer om, hvad du kan byde en virksomhed professionelt og personligt.

Du vil skulle liste nogle af dine tidligere jobs op, hvad du har arbejdet med der, tidligere uddannelser osv. Det er alle sammen dele, der skal være med til at vise, hvad du kan tilbyde virksomheden.

Hvad laver man som kunderepræsentant?

Det er en meget bred stilling, hvis man arbejder inden for det at være kundeservicerepresentant. Helt primært vil du arbejde med at besvare kundehenvendelser og håndtere ordrer, der sikrer at du får glade kunder.

Helt generelt vil du fungere som en form for mellemled mellem kunderne og virksomheden, og det vil derfor være dig sammen med dine kollegaer, der skal besvare kundehenvendelser.

Du kan telefon supportere salgsafdelingen

Det kan også være at du skal telefon supportere salgsafdelingen. Igen er det fordi, at du jo kan fungere som mellemled mellem kunden og virksomheden. Hvis en kunde har købt noget, og der måske opstår problemer, så er det dig, der skal lave kunder håndtering og håndtere en situation professionelt.

Gode kommunikationsevner

Nogle gange vil salgsafdelingen selv være ansvarlig for det, men der kan i større virksomheder være gode fordele i at have nogle med gode kommunikationsevner, der tager sig af situationen. Det kræver, at du har et tværs kendskab til de forskellige dele af eksempelvis en stor international virksomhed.

Det er dit job at sikre leverancer, da det at sikre leverancer er med til at give glade kunder. Du skal ikke have hele ansvaret selv, men du kan i tæt samarbejde med andre få det tværs kendskab og gøre kunderne glade.

Kundeservicerepræsentant cv

Du skal kunne besvare kundehenvendelser

Noget af det som du nok vil skulle arbejde med lige meget, hvilken virksomhed du skal arbejde i er det at have meget kontakt med kunder og yde teknisk support.

Herunder kan du arbejde med kunder ordrehåndtering, og det bringer os igen tilbage til, at du skal gøre kunderne glade og give dem en god oplevelse. Kunder ordrehåndtering er en opgave i de fleste job inden for kundeservice.

Du skal kunne hjælpe kunder bedst muligt, og det er det, der bliver dit ansvarsområde. Det kan enten være, at du har kontakt med dem over telefonen, men der kan også være en del skriftlige korrespondencer over mail eller chat.

Der kan være en del faste rutineopgaver, men det er sjældent at en kontakt med en kunde ligner den anden på en prik. Dette kommer selvfølgelig helt an på, hvilken virksomhed du er i. Dog vil meget kontakt med kunderne næsten altid være en del af jobsbeskrivelsen.

Du skal have en struktureret og fokuseret tilgang og vise, at du kommunikerer professionelt

Noget af det der er alfa omega i denne her stilling er jo at hjælpe kunder bedst muligt. Når man skal hjælpe kunder og yde den bedste service, så skal både kunder samt kundeservicemedarbejder kunne kommunikere sammen.

Det betyder særligt, at du som kundeservicemedarbejder skal kunne snakke godt med dine kunder for at yde den bedste service. Det at kommunikerer professionelt skal være en af de færdigheder, du skal ligge mest vægt på i dit CV og ansøgning.

Uden god kommunikation kan du nok ikke besidde stillingen. Selvfølgelig er der også andre kvalifikationer og din erfaring, der spiller en rolle. Det vil helt sikkert også stå i stillingen, at du skal kunne kommunikere godt, og at det skal være dine kvalifikationer.

Hvad skal et CV indeholde?

Nu er vi nået til det punkt, hvor vi gå i dybden med, hvad et CV skal indeholde. Det er mange af de samme dele, som det skal indeholde, lige meget hvilket type job du skal søge. Der vil altid være følgende dele, som et CV skal indeholde:

  • Få oplysninger om dig selv
  • Dine tidligere jobs
  • Din uddannelse(r)

Hvis du har de her tre ting med, så kommer du ret langt med at vise din erfaring og færdigheder.

Få oplysninger om dig selv

Noget af det som du kan starte med at skrive på CV’et er nogle få oplysninger om dig selv. Det er ikke fordi, at du skal skrive adresse og alt muligt andet, men det skal blot være helt basale informationer.

Det er en god ide at skrive dit navn på. Det er sådan set bare, så virksomheden ved, hvem de har med at gøre. Derudover bør du skrive både et telefonnummer og din e mail adresse på. Ved at skrive de to ting på, kan virksomheden kontakte dig, hvis de gerne vil gøre dig til deres nye medarbejder.

Nogle foretrækker nemlig at lave en opringning og invitere til samtale, hvor at andre gerne vil skrive en mail. Ved at angive begge dele på så er du imødekommende over for dem lige meget hvad.

Dine tidligere jobs

Noget af det der viser rigtig meget om ens evner til at varetage et job er, hvad man har arbejdet med tidligere. Hvis du før har arbejdet med både kunder samt service, så gør dig dig til en meget bedre kandidat, end hvis du kun har haft jobs uden kundekontakt.

Hav fokus på kunden

Det kan også være, at du før har arbejdet med en masse intern kommunikation, hvilket gør dine kommunikationsevner rigtig skarpe. Der er mange fordele ved at have arbejdet med kunder og kommunikation før. Så ved du nemlig ofte, hvad der giver et godt kundeforhold, og hvad der skal til for at skabe en god løsning og sætte kunden i fokus.

Når du skriver dine tidligere jobs, så er det en god ide at have fokus på, hvordan du var som medarbejder, og hvordan du evt. var med til at sætte kunden i centrum.

Din uddannelse(r)

Nu er det sådan, at når man arbejder med kundeservice, så betyder det ikke nødvendigvis, at man skal have en uddannelse. Der er ikke som sådan én uddannelse, der giver adgang til at besidde den stilling.

Der er dog en masse uddannelser, hvor service er i centrum, og sådan en uddannelse kan være en stor fordel at have. Hvis du derfor har en uddannelse, og særligt hvis du har en uddannelse, der har noget at gøre med kunder og service.

Som nævnt vil det ikke alle steder være et krav, at du har en specifik uddannelse. Dog kan der alligevel i stillingsopslaget stå noget med, at du gerne må have erfaring eller en uddannelsen inden for noget specifikt.

Ingen uddannelse er okay

Nu må du ikke lade dig slå ud, hvis du ikke har en uddannelse, for det betyder ikke, at du ikke kan få et job inden for faget som kundeservicemedarbejder. Det vigtigste er, at du viser virksomheden, at du sætter kunden forrest, og vil gøre alt for at overkomme nye udfordringer.

Når alt kommer til alt, så betyder et par års skolegang ikke så meget for, hvordan du kommunikerer med kunderne, og om du er god til at sætte deres behov først. Det er noget, som du kan lære og skrive på dit CV inder kompetencer.

Læs stillingsopslaget inden at du laver CV og ansøgning

Noget af det der er allervigtigst, inden at du går i gang med at lave dit CV og din ansøgning er, at du skal læse stillingsopslaget grundigt inden. Grunden til du skal det er, at så ved du præcis, hvilket job du søger, og hvad virksomheden godt vil have, at du skal have af kvalifikationer og færdigheder.

Hvis det er en stor international virksomhed, så kan det være, at de ligger meget vægt på, at du kan være en god kollega og være god til at tale engelsk. Det kan også være, at din arbejdsgivere vil sætte pris på, hvis du har gode kommunikationsevner, og at dine færdigheder spænder bredt.

Kundeservicerepræsentant cv

Bred vifte af færdigheder

Som kundeservicemedarbejder kan der være mange færdigheder, du skal have. Derfor er det vigtigt, at du fremhæver de kompetencer, der kan skaffe dig jobbet. Er du derfor rigtig god til problemløsning, og det er noget, som de vægter højt, kan du med fordel skrive det på.

Du skal selvfølgelig ikke bare skrive helt efter, hvad de ser dig have af erfaring og færdigheder. Du kan vælge nogle færdigheder ud, som du selv ser som værende dine styrker. Ved at bruge nogle af deres ord, viser du i høj grad, at du er god til jobbet og kan være en god kollega.

Brug en struktureret og fokuseret tilgang til at lave dit CV

Nu har du efterhånden fået en masse viden om, hvordan du bedst muligt kan søge job inden for kundeservice og hele den sektor. Så er du efterhånden klar til at søge et job i alt lige fra en mindre virksomhed til en større international virksomhed. Det er helt op til dig og hvilke opgaver, du ønsker at påtage dig.

Det er altid godt at gå til opgaven af lave et CV på en god måde. Du kan allerede der vise dine gode kommunikationsevner, der er gavnende for dine karrieremuligheder. Du kan vise, at du er engageret i at få jobbet og vise, at du er interesseret ved at lave et godt og gennemarbejdet CV.

Vis at du kommunikerer professionelt med dit CV

En måde at gøre det på er ved at lave et CV, der ser professionelt ud. Og det er netop her, at du med fordel kan bruge vores CV skabeloner. Det viser, at du gerne vil have den rolle og være med til at yde god kundeservice.

Hele formålet med CV’et er at vise, at du er den bedste person til det job. Derfor skal du gøre dig umage, vise at du er serviceminded, kan arbejde med mennesker, lave kunder håndtering, håndtere ordrer og takle en situation professionelt.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]