Sådan laver du et godt lægeassistent CV

Det er super vigtigt, når du gerne vil arbejde som assistent for en læge, at du ligger vægt på, at du er den rette kandidat til jobbet. Hvis du har set et jobopslag, så er det vigtigt, at du gør dig umage med selve ansøgningen og CV'et, inden at du søger den pågældende stilling.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at det er gennemarbejdet, således at du fremstår som en god kandidat for de læger, du skal arbejde med og for. Der findes både job i det private og i det offentlige, men der er rigtig mange jobs i hver og en region over hele landet.

Lægeassistent cv

Det er i en region, at sygehus eksempelvis ligger mange steder. Specielt i region hovedstaden har de næsten en afdeling inden for hver 10-15 kilometer. Det betyder, at der er rigtig mange steder, hvor du kan søge en stilling og arbejde med læger, sygeplejesker og tage dig af patienterne.

Indholdsfortegnelse

Hvad skal et CV indeholde, når man vil være assistent for læger?

Det er som med alle andre jobs vigtigt at lave dit CV godt og relevant for den afdeling og det sygehus, som du sender dit CV og din ansøgning til. Helt basalt set skal dit CV være et hurtigt overblik hvem du er, din erfaring, din uddannelse og andre relevante oplysninger såsom erfaring.

Dit CV skal indeholde:

  • Oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Din erfaring fra tidligere jobs
  • Andet relevant

Oplysninger om dig selv

Noget af det første som du skal have på dit CV er nogle oplysninger om dig selv. Det er noget, du skal have på dit CV lige meget hvad, og lige meget hvilken afdeling, region eller sygehus du søger.

Det er en god ide, at du først og fremmest har dit navn stående på. Dernæst er det godt at skrive sin mail adresse og telefonnummer. De tre ting er de helt basale ting. Du skal skrive de ting på, da det er vigtigt, at de pågældende læger, eller hvem der ansætter, kan komme i kontakt med dig, hvis du er taget i betragtning til jobbet.

Der er nogen læger, der vil sende dig en mail og indkalde til jobsamtale, imens at andre foretrækker at ringe dig op. Derfor er det en fordel at skrive begge dele på.

Din uddannelse

Det næste punkt er uddannelse, og det er super vigtigt, når man arbejder på et sygehus eksempelvis sammen med læger og sygeplejersker. Det er et vigtigt job at arbejde med kritisk syge patienter, på et psykiatrisk center, på anæstesiologisk afdeling eller noget helt fjerde.

Det er meget krævende jobs, der kræver meget erfaring, vidden og uddannelse. Derfor er der ofte et krav om, at du er uddannet inden for feltet på en eller anden måde. Du skal derfor skrive på, hvad du er uddannet som, så de kan se, at du også har en professionel tilgang til faget.

Er du uddannet sygeplejerske, skal det fremgå tydeligt, og det kan også være, at der i den stilling du søger står, at det kræver en hvis uddannelse for at få en ansættelse. Hvis du ikke har den rette uddannelse, skal du i stedet fokusere på, at du er den rette kandidat til den stilling grundet erfaring fra tidligere jobs.

Din erfaring fra tidligere jobs

Det kan eksempelvis være, at du ikke er uddannet sygeplejerske, men måske har du en anden uddannelse med andre kompetencer. Her er det vigtigt, at du så oplister hvilke jobs du før har haft, og hvad du kan bruge derfra i den nye stilling.

Søger du inden for en bestemt afdeling eller region, kan det være en fordel, at du har arbejdet med patienter før, og endnu bedre hvis du allerede har arbejdet på en lignende afdeling og været med til at give behandling.

Du skal altid tage udgangspunkt i det job du søger, når du laver dit CV. Dine tidligere jobs vil altid være det sammen, men hvilke ord du knytter til vil altid skulle være anderledes, alt efter hvilke kompetencer stillingen ligger op til, at du har.

Hvis der i stillingen eksempelvis står, at det er godt, hvis du er en god kommunikator og kan snakke med pårørende på en måde, så de pårørende føler sig hørt. Så kan du med fordel inkludere det som din erfaring fra en tidligere arbejdsplads, hvis det er noget, som du har arbejdet med.

Lægeassistent cv

Andet relevant

Det er også godt, hvis du har noget andet fagligt relevant, som du kan skrive på dit CV. Det er især godt, hvis du ikke har så meget relevant erfaring fra en anden stilling. Det kan måske være, at du har taget nogle forskellige kurser. Kurser der gør dig bedre egnet til jobbet.

Det kan eksempelvis være, hvis du har arbejdet som mentor, eller måske har haft en mentor. Det kan gøre, at du har tilegnet dig noget viden og erfaring, som du ikke ville have haft, hvis det ikke var for de kurser.

Hvis det er tilfældet for dig, så skriv gerne en liste over de kurser du har taget, og hvad du kan bruge dem til i en fortsat udvikling. Det er også en god ide at skrive, hvis du eksempelvis har arbejdet frivilligt i et andet land. Der er betingelserne ofte noget andet, og der er knap så gode forhold som i Danmark.

Det er aldrig en dårlig ting at have arbejdet frivilligt, og det viser også meget om dig som person.

Vis at du har læst stillingen, og at du har rette kompetencer

Helt generelt er det super vigtigt, at du først skriver dit CV, når du har læst om den pågældende stilling. Der vil ofte i et jobopslag stå en hel masse om det job, du kan komme til at varetage. Derudover er der ofte en sektion, hvor der står, hvad de forventer af en medarbejder, og hvilke kompetencer du skal besidde.

Det er super vigtigt at ligge mærke til, hvad de skriver. Ligger de stor vægt på, at du har erfarring? Har en uddannelse? Eller kan arbejde under pres? Lige meget hvad der står er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du selv passer ind i den stilling.

Du skal selvfølgelig ikke skrive noget om dig selv, der ikke passer. Dog skal du huske på, at de ting som en almen praksis eksempelvis leder efter i en medarbejder er en ren ønskeliste. Det betyder, at du ikke skal have alle de kompetencer, som de skriver.

Det kan være, at du ikke helt har lige så meget erfaring med patienter, som de leder efter. Så er det vigtigt, at du får skrevet, at du til gengæld er god til at lære nye ting.

Skriv en ansøgning til dit CV

Det er vigtigt, at når du søger et job, at du ikke kun sender CV’et afsted. Det er super vigtigt, at du laver et godt CV, men det CV skal ikke være det eneste, du sender. Selvom langt de fleste arbejdspladser kun læser CV’et, så skal du alligevel også skrive en god ansøgning.

I ansøgningen har du mulighed for at sætte lidt flere ord på dig som person, der ikke blot er dit telefonnummer og email. Du skal derfor bruge det til din fordel for at stille dig selv så bedst muligt, så du kan skille dig ud fra de andre, der har ansøgt.

Selve ansøgningen bør ikke være længere end 1-2 sider, og CV’et bør kun være 1 side. Prøv derfor at brug pladsen så bedst muligt, så det kan ende i en ansættelse af dig. Det er dit job at sælge dig selv bedst muligt, så dem der læser CV’et og ansøgningen ikke kan gøre andet end at indkalde dig til samtale.

Du skal huske, at selve ansøgningen er kun første skridt på vej mod en ansættelse. Vejen til ansættelse fortsætter efter, at du måske er blevet kaldt til jobsamtale og du kommer tættere på at få jobbet på et sygehus eksempelvis.

Hvad kan man arbejde med som sygeplejerske og assistent for en læge?

Der er utrolig mange jobmuligheder for medicinsk personale, hvis du arbejder i almen praksis, på en intensiv afdeling eller i en administration. Ofte afhænger ens jobmuligheder af, hvad man før har arbejdet med, og hvordan ens faglighed er inden for det specifikke felt.

Der findes en masse uddannelser inden for både intern medicin, psykiatrisk center, anæstesiologisk afdeling, traumepatienter og meget mere. Det kommer helt an på, hvad du har af uddannelse, og hvad dit speciale er.

Uddannet sygeplejersker

Det er ofte en rigtig bred skare af jobs, man kan få, hvis man er uddannet sygeplejerske. Der er mange, der vælger at arbejde i regionen, da der findes mange region sygehuse. Der findes eksempelvis rigshospitalet, hvor der er mange forskellige faggrupper, og der er mange medicinstuderende eksempelvis.

Der er mulighed for at arbejde med alt inden for intern medicin, anæstesiologisk afdeling, tværfagligt, traumepatienter og meget mere. Det kommer helt an på, hvor din passion ligger, hvad du kan bidrage med, og hvad der passer bedst til dig fagligt.

Der er mange, der gerne vil varetage en fuldtidsstilling som sygeplejersker, men mange læger forventer ikke, at du arbejde fuldtid. Der findes også mange, der arbejder færre timer om ugen. Dog er der pt et stort pres på hvert sygehus, læger og sygeplejersker. Det giver desværre en lavere patienttilfredshed.

Lige nu er der stor mangel på sygeplejesker og yngre læger med erfaring. Det er dog svært at få yngre læger, da selve uddannelsen inden for medicinsk personale tager utrolig lang tid. Det er derfor ikke yngre læger men ofte yngre sygeplejersker, der er at finde i sygehusene.

Lægeassistent cv

Assistent for læger

Det kan også være, at du har en anden medicinsk uddannelse, der gør, at du vil arbejde med kritisk syge patienter eller arbejde på en anden afdeling med læger og patienter. Der er det vigtigt, at dit CV påpeger, hvorfor du lige præcis har en høj faglighed og erfaring, der gør dig egnet til jobbet.

Når du arbejder som assistent for læger, så vil du kunne lave en masse forskelligt alt efter afdeling, uddannelse og sygehus. Det kommer i den grad også an på din erfaring, da erfaring er alfa omega.

Brug CV skabeloner til at lave det bedste CV

Det kan nogle gange være rigtig svært at finde ud af, hvordan man helt præcis skal stille sådan et CV op, selvom vi har forklaret det her. Én ting er at lave det i det klassiske word, hvor der ikke er meget, der skiller sig ud. Noget andet er at lave et CV, hvor både indholdet er godt, og det rent visuelt også præsenterer sig flot.

Måske sidder du og tænker, at det da er lige meget, om det ser flot ud eller ej, da det slet ikke er noget, du bliver målt på i dit job. Dog er det sådan, at det slet ikke er lige meget. Du skal som ansøger skille dig ud fra de andre ansøgere, og her falder en flot ansøgning mere i øjnene, end en helt basal sort/hvid tekst uden noget særligt.

Gør det nemt at vise en høj faglighed

Det kan være svært at lave det flot visuelt, hvis det ikke er noget, som du har erfaring med. Derfor kan du med fordel bruge vores flotte CV skabeloner. Her er det både nemt og hurtigt for dig at lave noget iøjenfaldende, så din måske kommende arbejdsplads ligger mærke til din ansøgning i bunken.

Det er meget nemt for dig, da du blot skal skrive alle de relevante oplysninger, som du altid skal have på dit CV. Så bliver oplysningerne helt selv udfyldt på flottest mulige vis i dokumentet. Så kan du downloade det og sende det afsted til det job, som du gerne vil have.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]