Nem guide til et godt lærerassistent CV

Lige meget hvilket job man skal søge, så kan man altid være sikker på, at man skal sende et nyopdateret og målrettet CV afsted. Det kan lyde nemt og lige til at skrive sit CV, og det er det egentlig også, men der er nogle små, men vigtige, elementer du skal huske at få med i dit CV.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Heldigvis er det ikke noget, du behøver at bekymre dig om. I denne artikel guider vi dig nemlig fra start til slut, så du allerede kan søge dit næste job i dag.

Derudover kan du gøre det endnu nemmere for dig selv ved at benytte vores CV skabeloner. Så er du sikker på, at dit CV er flot, professionelt og indeholder de rette elementer. Derinde kan du også se andre CV eksempler, så du kan få inspiration til, hvordan du vil sætte dit eget CV op, eller du kan få inspiration fra andre i din branche.

Lærerassistent cv

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV vigtigt?

Det kan være vi skal begynde med at klarlægge, hvorfor et CV overholdet er vigtigt og relevant i forbindelse med jobsøgning. Det er egentlig meget simpelt: når du søger job, så er det CV’et du laver og sender afsted, din måde at sælge dig selv på og derudover din mulighed for at skille dig ud i mængden.

CV’et ender sammen med alle de andre jobsøgere, og det kan være en jobagent, HR eller chefen for afdelingen, der skal sidde og læse det igennem.

Det kan være, at arbejdsgiveren får mange kandidater til jobbet som lærerassistent, og derfor er det en god idé, at du på dit CV formår at skille dig ud og gøre dig bemærket, så det er lige præcis dig, der bliver kaldt til samtale.

Faktisk er det sådan, at langt de fleste arbejdsgivere kun læser dit CV og ikke din ansøgning. For hvis ikke dit CV er relevant eller fyldestgørende i forhold til stillingen, hvorfor skulle vedkommende så bruge tid på at læse din ansøgning?

Netop derfor er det super vigtigt og relevant at udarbejde et godt CV og gøre det klart og tydeligt, hvorfor du er kvalificeret til jobbet, og hvad du kan.

Hvis du gør det, så kan den rekrutteringsansvarlige eller jobagent nemt og hurtigt danne sig et overblik over hvem du er, og hvad du kan, og så er det forhåbentligt dig, der bliver kaldt til samtale.

Hvad skal dit CV indeholde?

Nu er vi kommet til det der rigtig gælder, for hvad skal du egentlig have med i dit CV, når du søger job som lærerassistent?

Hvis du vil lave et (næsten) perfekt CV, så skal det indeholde følgende:

  • Personlige oplysninger
  • Uddanelse
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Personlige kompetencer

Der findes ingen perfekte CV´er, men hvis du har ovenstående elementer med, så er du bestemt godt på vej.

Personlige oplysninger

Uanset hvilken branche du er i, og hvilket job du søger, så vil arbejdsgiveren naturligvis gerne have lidt personlige oplysninger om dig. Du skal derfor skrive dit fulde navn, dit telefonnummer og din e-mail adresse.

Det lyder måske lidt banalt og simpelt, men ikke desto mindre, så er det nogle meget vigtige oplysninger, der skal fremgå i dit CV. Det skal være nemt for vedkommende at kontakte dig, hvis de ser dig som værende deres kommende lærerassistent.

Der er nogle, der foretrækker at ringe, andre at skrive en mail. Derfor er det vigtigt, at dit CV indeholder begge oplysninger.

Derudover er det en god idé at indsætte et billede af dig selv på dit CV, så kan arbejdsgiveren i højere grad danne sig et indtryk af hvem du er. Husk, at det helst skal være et nyt og ikke mindst et professionelt billede.

Det skal altså ikke være et afslappet billede af dig selv i bikini fra din sommerferie. Desuden skal det være klart og tydeligt, at det er dig på billedet, og det må gerne være et close up, så man rent faktisk kan se, hvem de kan indgå i et tæt samarbejde med.

Uddannelse

Selvfølgelig er det også rigtig vigtigt, at din uddannelse fremgår på dit CV.

Når folk søger job som lærerassistent, kan de være forskellige steder i livet og dermed også have forskellig erfaring. Det kan være du lige er blevet færdig med en gymnasiel uddannelse og ikke endnu er klar over, hvad du skal efterfølgende, men ser jobbet som lærerassistent og dét at undervise elever som noget, der kan give dig gode udviklingsmuligheder.

Det kan også være, at du er uddannet pædagog og har lyst til at prøve kræfter med lærerfaget, eller at du er pædagogisk assistent og har lyst til at undervise elever og børn med særlige behov i en organisation.

Uanset hvad, så skal din uddannelse eller dine uddannelser fremgå på dit CV, så arbejdsgiveren kan få en fornemmelse af, om du er kvalificeret til jobbet eller ej.

Lærerassistent cv

Tidligere erhvervserfaring

Som vi var inde på før kan det være, at folk har forskellige baggrunde og dermed forskellige kompetencer og egenskaber, når de søger jobbet som lærerassistent.

Det er derfor essentielt, at du oplister al den erfaring du har, der kan gøre dig relevant til stillingen.

Tænk i, hvordan din erfaring matcher jobbet som lærerassistent. Hvilke kompetencer og tidligere arbejdsopgaver, vil du trække på? Hvilken form for undervisning, har du erfaring med? Det kan også være, at du er god i nogle af følgende fag: dansk, matematik osv.

Personlige kompetencer

Det er også en god idé, at tilføje nogle personlige kompetencer på dit CV. På den måde får arbejdsgiveren i højere grad en fornemmelse af, hvem du er som person. Det er oplagt at opstille dem i punktform, da de ikke skal fylde alt for meget på dit CV.

Du kan også trække på tidligere referencer i stedet for og indsætte direkte citater – på den måde får din kommende arbejdsgiver et indblik i, hvordan dine tidligere arbejdsgivere vil beskrive dig og dine kompetencer.

Hvilke kompetencer er gode at have i jobbet?

Du har sikkert reflekteret over, hvorfor du er oplagt til jobbet som lærerassistent. Men det er rigtig godt at sætte nogle konkrete ord på det, så din kommende arbejdsplads også kan se, at det er noget du har tænkt over og taget stilling til. Du formår derudover at fortælle noget om, hvordan du er i visse situationer, hvilket vil være en fordel.

I jobbet som lærerassistent er det eksempelvis godt at være udadvent, kunne sætte grænser og ikke være bange for at være autoritet og hæve stemmen, hvis det er nødvendigt.

Dernæst ville det eksempelvis også være en fordel, hvis du tilføjer, at du er fleksibel og kan have mange bolde i luften på én gang. Du skal være omstillingsparat, da du skal være indstillet på, at dit skema hurtigt kan ændre sig.

Prøv også at læs diverse jobannoncer, så kan du se, hvad de forventer af færdigheder, og hvordan du skal kunne bidrage. Det kan være en god læring, da du så både kan kende dine styrker og svagheder.

Job som lærerassistent

Som vi har konstateret, så er der flere veje der fører til at blive ansat som lærerassistent. Der er rigtig mange skoler, institutioner og organisationer i Danmark, så der er helt sikkert mange der står og kan bruge din hjælp til undervisningen af elever, hvis du har praktisk erfaring og gode kvalifikationer.

Lærerassistent cv

Hvordan finder du job som lærerassistent?

Hvis du er på udkig efter dit næste job som lærerassistent, men ikke helt ved hvordan du skal tilgå processen, så kan der være flere ting du skal holde øje med. Stillingerne bliver formentlig både offentliggjort på diverse jobportaler, men også på skolernes egen hjemmeside. Er der nogle bestemte steder du ser dig selv arbejde, så er det en en god idé at holde øje med de konkrete hjemmesider.

Det kan også være, at du ser dig selv arbejde på den skole du selv har gået på. Det skader aldrig at tage uopfordret kontakt til dem – måske har de lige jobbet til dig.

Sådan får du et job uden erfaring

Som vi har været inde på før, så er det ikke et krav, at du skal have en læreruddannelse for at arbejde som lærerassistent. Du kan arbejde som lærerassistent i dine sabbatår efter gymnasiet, så længe du er engageret og interesseret i at undervise og arbejde med børn.

Det kan også være, at du har ekspertise og erfaring med at arbejde med mennesker fra andre stillinger, men nu har lysten til at arbejde med elever i folkeskolen. Det kan også være, at du er interesseret i nogle bestemte fag og du derfor har lyst til at arbejde som underviser. Således kvalificerer du dig også til jobbet som lærerassistent.

Hvordan kan du stille dit CV op?

Du kan stille dit CV op på flere forskellige måder. For at skabe overblik og overskuelighed kan du lave det kronologiske CV, hvor du øverst skriver dit seneste job. Under hvert job er det oplagt at tilføje de arbejdsopgaver, du havde.

Du bør ikke starte med dit fritidsjob, men du kan starte der, hvor du mener, du fik nogle kompetencer, som du kan bruge i dit nye job. Dertil er det en god idé at opliste dine kernekompetencer, og hvad du havde af ansvar.

CV og ansøgning

Når du skal søge et job, skal du ofte både sende et CV og en motiveret ansøgning. Det vil stå i det konkrete stillingsopslag. Nogle efterspørger også uddannelsesbevis og lignende.

I din ansøgning skal du fokusere på, hvordan du vil gøre en forskel for virksomheden og hvordan du vil agere i stillingen. Hvordan vil du udføre de arbejdsopgaver, som de har oplistet i opslaget? Hvordan vil du sætte dig selv, dine tidligere erfaringer og kompetencer i spil?

Du kan eksempelvis skrive, hvorfor det netop er undervisning, du brænder for, hvilke fag du er bedst til eller hvordan du som lærerassistent vil være over for eleverne.

Du kan gå i flere retninger, men sørg altid for, at det skal være nogle relevante og gode afsnit – du skal med andre ord ikke bare skrive noget bare for at skrive.

En uskreven regel er, at din ansøgning helst ikke må være længere end én side. Du skal med få ord kunne argumentere for hvem du er, hvad du kan og hvorfor du er oplagt til denne stilling.

Derfor spiller layout en vigtig rolle

Det er langt fra alle CV, der bliver læst fra ende til anden. Derfor er det godt, hvis du med dit CV formår at skille dig ud fra mængden og samtidig skabe blikfang, så du får den rekrutteringsansvarliges opmærksomhed. Du kan derfor gøre dit for, at vedkommende forhåbentlig vil læse dit materiale fremfor dine konkurrenters. Hvis dit CV både indeholder godt indhold og ser flot, professionelt og overskueligt ud, så er du rigtig langt!

Vi gør det nemt for dig

Nu har du fået en masse viden om CV, men er du stadig lidt i tvivl om, hvor du skal begynde? Så frygt ej. Vi har nemlig udarbejdet en lang række CV skabeloner, du kan bruge.

Det er selvfølgelig for at gøre det nemt for dig, når du skal søge job som lærerassistent, hvor CV’et samtidig ser godt og indbydende ud. Derinde kan du også se CV eksempler, der passer til din branche. Det er altid godt at få inspiration fra andre, når du skal til at lave dit eget.

Når du skal i gang med dit CV, skal du bare vælge den skabelon, du bedst kan lide. Derefter skal du udfylde de forskellige oplysninger, der siger noget om dig, dine tidligere stillinger og udannelse. I takt med at du udfylder de forskellige oplysninger, vil dit CV udfolde sig. Nemt, ikke?

Når det hele er udfyldt, så er dit nye CV færdigt og klar til at blive sendt afsted sammen med din ansøgning. Så bliver du forhåbentlig indkaldt til jobsamtale og er ansat som lærerassistent inden længe!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]