Nem guide til et godt model CV

Hvor er det spændende, at du arbejder som model. Det er noget, som mange drømmer om, men det er de færreste, der rent faktisk kommer til at arbejde inden for branchen. Det kan være, at du allerede arbejder som model, og derfor geren vil lave dit model CV til videre arbejde, men det kan også være, at du først lige er ved at få en fod ind i branchen.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Om din situation er den ene eller anden, så står du overfor at skulle lave dit model CV lige om lidt. Det kan også være, at du nu sidder med et tomt dokument og allerede er i fuld gang med at lave det. Inden du går helt i gang med at lave det, kan jeg kun anbefale dig at læse denne her artikel.

Vi kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt at bruge tid på at lave sit model CV, hvad du skal være særligt opmærksom på og meget mere. Så tag lige tiden til at læse denne lidt lange artikel, og så bagefter kan du kaste dig over og lave dit model CV. Så er du bedre klædt på til at gå i gang med opgaven, og det kan øge dine chancer for at få dit næste model job.

Model cv

Indholdsfortegnelse

Din genvej til at lave et godt model CV

Det kribler helt sikkert allerede i fingrene hos dig for at få lov til at lave dit CV, så du snart kan begynde at blive indkaldt til nogle fede jobs. Men sæt dig lige på hænderne og læs det her tip, før du kommer til at gå alt for godt i gang. Jeg lover dig, at det er et tip, du i den grad kan bruge.

Måske er du meget kreativt anlagt, og så kan det være, at du allerede selv har lavet en flot CV skabelon, som du kan udfylde. Det kan også være, at dine kreative evner ikke er så gode, så du ikke helt gider at sidde og lave et CV, der også ser flot ud. Måske vil du bare køre helt klassisk sort/hvid opsætning, men det gør ikke sådan, at du skiller dig så meget ud.

Derfor kan vi glæde dig med, at der er en god og meget nem måde at lave et CV, der ser virkelig flot ud, og så meget bedre kan sælge dig og dit model CV. Vi har nemlig lavet en lang række CV skabeloner, der passer til enhver branche.

Det betyder, at du ikke skal sidde og kæmpe med, hvordan dit model CV skal se ud, men du skal udelukende koncentere dig om, hvad der skal stå i det. Det er selvfølgelig en stor nok opgave, men så har du en ting mindre at bekymre dig om i jagten på et model job.

Hvorfor er et CV vigtigt?

Måske er det her langt fra første gang, at du skal skrive et CV, eller måske er det endda et af de første CV. Hvis du er ung, kan det godt være, at du ikke har så meget erfaring inden for det at skrive et CV. Det kan også være, at du er lidt ældre og derfor før har lavet et CV, og du ved, hvorfor det er så vigtigt.

Mange ved godt, at et CV er vigtigt, men hvorfor er det egentlig lige, at man skal ligge så mange kræfter i at lave det? Er der noget særligt ved det, eller er det bare sådan det er blevet igennem årene? Heldigvis er det sådan, at der faktisk er en logisk grund til, at CV’et er vigtigt, når man skal søge et job.

80% af arbejdsgivere læser kun CV’et og ikke ansøgningen

Forestil dig, at du gerne vil have et model job. Tror du, at du er den eneste, der gerne vil have det job? Nej, vel? Det er nok sådan, at der er rigtig mange, der godt vil have det job, og derfor skal arbejdsgiveren bruge lang tid på at skille jer fra hinanden og kun tage dem ind til casting, som de synes er interessante.

Det er lidt anderledes i modelbranchen, da man nok bliver indkaldt til casting som er en form for jobsamtale. Lige meget hvad så vil arbejdsgiveren med stor sandsynlighed kun kunne på dit CV og de billeder, som du kan fremvise.

Det er ikke i mange jobs, at udsenet betyder meget, men lige i denne her situation har det stor betydning. Dog har det også stor betydning, hvad du før har lavet, da det kan være et godt grønt flag for et brand, hvis du har arbejdet med et andet stort brand. Har du ikke meget erfaring, kan du godt blive valgt fra på det, men det kan også være, at de synes, at dit look er det helt rigtige til jobbet, så du bliver indkaldt alligevel.

Skriv en ansøgning og send den sammen med dit CV

Nu er det ikke lige frem sådan, at model erhvervet går så meget op i en ansøgning, men det er endnu engang meget fint at have lavet en, så man kan sende den afsted. I din ansøgning har du mulighed for at sætte lidt ord på dig selv, hvem du er, og hvad du tidligere har lavet før.

Det er ikke noget, der behøver at fylde mere end en side, så du må endelig ikke skrive side og op side ned om dig selv. Hellere holde det kort og godt, så en caster har lyst til at læse om dig – og ikke bliver overvældet over din lange ansøgning.

Hvad skal dit model CV indeholde?

Nu skal vi gennemgå, hvad et model CV rent faktisk skal indeholde, så dem der læser CV’et synes, at det er interessant og relevant at læse. Der er nogle helt basale ting, som et CV skal indeholde, men for modeller er det en smule anderledes.

Helt grundlæggende skal et model CV indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv inklusiv billeder
  • Dine tidligere jobs

Normal vis vil man også skulle skrive sin uddannelse på, men det har lidt til ingen relevans for, hvis du vil have et job som model. Nogen kan dog godt lide det, men ofte har det ikke nogen betydning.

Model cv

Personlige oplysninger om dig selv inklusiv billeder

Noget af det vigtigste du kan skrive på dit model CV må være, at du skriver dit navn, din højde, din vægt, dit telefon nummer og din e mail adresse. Det her er lidt anderledes i forhold til andre CV, men sådan er det.

Du skal skrive dit navn på, så brandet ved hvad du hedder. Derudover så er det ofte en god ide at skrive din højde og vægt på, da de siger noget om din figur.

Som det sidste skal du sikre dig, at brandet kan komme i kontakt med dig, hvis de gerne vil se dig fysisk. Nogle skriver ud på e mail, da de så sender en fælles mail til alle piger eller drenge, de gerne vil kalde til casting. Nogle andre foretrækker at kunne ringe ud, så derfor skal du også lige sikre dig, at du har dit telefonnummer. Og så skal du selvfølgelig huske at tage telefonen, hvis den ringer.

Dine tidligere jobs

Noget af det der også kan have stor betydning for ens kommende job, er hvilke jobs man før har haft. Du må meget gerne skrive nogle af dine tidligere jobs på, og det er endnu bedre, hvis du også kan tilføje nogle billeder, som stammer fra det specifikke job.

Hvis du ikke har haft et model job før, så er det selvsagt meget svært at skrive noget erfaring på. Derfor kan det være en god ide at skaffe nogle helt små jobs, før du begynder at søge større jobs. Start i det små og så kan du nemmere bygge på over tid.

Sådan får du et job som model

Det kan godt virke meget svært at få et job som model, og det kan det også sagtens være. Der er ikke kun en vej ind i branchen, og for mange er vejen ind nemmere end andre. Nogle modeller har startet deres karriere ved at blive spottet på gaden som yngre, hvor en caster har synes, at de har det rette look til at arbejde som model.

Der er også den mulighed at komme ind i et model bureau, hvor du får en agent, der er med til at få dig booket ind på opgaver. Det er ikke alle, der kan det, men det gælder om at have et bestemt look, som agenturet kan bruge, og som de kan sælge ind til nogen.

Ellers kan du holde øje med diverse castings. En god ide er ikke at være al for kræsen til at starte med, da det handler om at få noget erfaring. Så kan du stille og rolig bygge din portfolio op i takt med, at du får flere og flere jobs. Det er altid nemmere at få andre jobs, når man først har fået sit første.

Model cv

Vedhæft altid billeder til dit CV

Det her ved du nok allerede, men ellers kan vi da lige tage den for en god ordens skyld. Når du skal sælge dig selv ind som model, så betyder det rigtig meget, hvordan du ser ud, og hvordan du kan se ud på billeder, på en catwalk og meget mere.

Derfor er det alfa omega, at du også vedhæfter nogle gode professionelle billeder, når du sender dit CV. Det kan være billeder, du specifikt har fået taget, der skal kunne sælge dig. Det kan også være billeder, du har fået taget i forbindelse med et andet job.

Lige meget hvad kan det være en god ide at vedhæfte flere forskellige billeder, der viser dig i en masse forskellige settings. Så kan du nemlig vise, at du kan lave en masse forskellige ting.

Hvis du ikke har noget modelerfaring endnu, kan det være en god ide at få taget nogle professionelle billeder alligevel. Du kan kontakte en fotograf, som du kan betale for at få taget nogle flotte billeder. Det kan gøre, at du kan lande dit første job, da du ud fra billederne kan vise, hvad du kan.

Et sidste godt råd skal du have med på vejen

Puha, nu har du efterhånden læst en god lang artikel, og du er muligvis lidt mast i hovedet, og det forstår vi altså godt. Der er dog lige en sidste ting, vi skal runde, inden at du takker af for i dag og kaster dig over dit eget model CV. Det kan som nævnt godt være en mundfuld at lave sit CV, hvis det ikke er noget, man har gjort før, eller hvis det er længe siden, at du har gjort det. Og det forstår vi virkelig godt.

Derfor må man godt snyde der, hvor man kan, eller hoppe over hvor gærdet er lavest. Det er helt okay. Og det er jo rent faktisk ikke snyd, det tip du får nu – det er bare for at gøre det hele nemmere for dig selv.

Som vi nævnte oppe i starten af denne her artikel, så kan du få adgang til vores CV skabeloner. Det gør det muligt for dig at lave et flot og professionelt CV, uden at du skal bruge lang tid på selve layoutet. I stedet skal du kun koncentere dig om at vælge en skabelon og så udfylde de felter, det kræver.

Det tager selvfølgelig også lidt tid, men det tager mindre tid, efter du har læst denne her artikel. Så er du nemlig bedre klædt på til at vide, hvad CV’et skal indeholde og hvorfor.

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen. Du må endelig huske ikke at give op efter første, andet eller endda 15. forsøg – nogle gange kræver det, at man prøver lidt ekstra!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]