Nem guide til et godt musiker CV

Har du en musisk uddanelse, eller har du erfaring inden for denne branche? Så læs med her. Uanset hvilket job du søger, skal du altid sørge for at lave et godt og målrettet CV. For hvordan skal folk ellers kunne se, hvilke faglige kompetencer og egenskaber du har? D

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Der kan være mange kunstnere, der søger jobbet om at være med til udgivelse af et album, men du skal sikre dig, at du bliver en del af værket. Det samme gælder derfor, hvis du skal i gang med at lave et musiker CV. Det kan lyde simpelt at lave et CV, og det er det egentlig også, men det er vigtigt at du ved, hvilke ting et godt CV indeholder.

Heldigvis guider vi dig helt fra begyndelsen til slutningen af CV processen, samt giver vi dig et overblik over de essentielle ting dit CV skal indeholde. Hvis du følger denne guide og hvis du drømmer om et job og karriere inden for musik, kan du du dermed sende dit musiker CV afsted allerede i dag! Brug vores CV skabeloner til at lave et godt musik CV.

Indholdsfortegnelse

Det kan være en fordel, hvis du har læst på rytmisk musikkonservatorium

Det kan også være du har taget en bachelor uddannelse fra Københavns Universitet og har haft en masse undervisning i musikteori. Men selv hvis du ikke har lige præcis denne uddannelse, så frygt ej. Der er nemlig flere veje ind i musikbranchen, og også mange stillinger inden for musik, du kan søge.

Er du eksempelvis sanger, har du skrevet sange, spillet på trommer, været en del af et brass band eller klaver? Har du været en del af big bands? Har du sunget salmer i et kor? Har du deltaget i workshops, kurser eller har gået på musikskoler eller højskoler?

Eller elsker du at opleve en koncert med god musik på en festival, eller drømmer du generelt om at musikken skal være omdrejningspunktet i din karriere? Så fat pennen og kom i gang med at skrive dit musiker CV nu.

Musiker cv

Derfor er et CV vigtigt

Som vi allerede har nævnt, så er et godt CV super vigtigt. Her skal du klarlægge dine kompetencer, og du skal sælge dig selv over for din fremtidige arbejdsgiver. Hvorfor er du den perfekte kandidat til jobbet?

Mange virksomheder læser først dit CV og efterfølgende din ansøgning. Derfor er det vigtigt, at du allerede med dit CV viser, hvem du er, og hvad du kan. En god regel er at fokusere på de arbejdsopgaver, de har oplistet i jobstillingen. Hvordan matcher de dine kompetencer og kvalifikationer, og hvordan stemmer de overens med dine erfaringer?

Du skal med dit CV dermed sørge for, at du skiller dig ud fra mængden, så det er lige præcis dig, der bliver kaldt til samtale.

Hvad skal et godt CV indeholde?

Nu er vi kommet til det vigtige; hvad skal det gode CV indeholde. og hvad skal du måske gemme til selve ansøgningen? Det kommer vi ind på nu.

Det gode musiker CV skal indeholde følgende:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Uddannelse
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Personlige kompetencer

Hvis du sørger for, at have de ovenstående punkter med i dit CV, så er du rigtig godt på vej. Samtidig sørger du for, at den der skal læse dit CV får så meget information om dig som muligt.

Personlige oplysninger om dig selv

Om du søger et job inden for musik eller ej, så skal der i dit CV selvfølgelig være nogle grundlæggende oplysninger om dig. Det er ting som dit fulde navn, dit telefonnummer og din mailadresse. Nogle skriver også deres postnummer og alder, men om det er nogle oplysninger der skal fremgå på dit CV bestemmer du.

Derudover er det en rigtig god idé at have billede af dig selv på dit CV, så din mulige arbejdsgiver kan se hvem du er. Husk at det skal være et ordentligt og professionelt billede – ikke noget med at indsætte et fjollet selfie, der kan ende med at give dig et mindre godt førstehåndsindtryk.

Uddannelse

Derudover er det naturligvis vigtigt, at arbejdsgiveren kan se, hvilken udannelse du har og dermed hvorvidt du er kvalificeret til jobbet. Du skal gerne skrive alle dine uddannelser, men hvis du har mange, så skriv dem der har mest relevans for jobbet. Eksempelvis er det mindre relevant, at du gik ud af folkeskolen for 15 år siden.

Tidligere erhvervserfaring

Musiker cv

Hvis du har en musikuddannelse, så er det selvfølgelig essentielt at lægge vægt på det, når du søger et job i musikbranchen. Så får du vist, at du har en teoretisk viden der gør dig interessant i forhold til jobbet.

Men hvis du ikke har, så er det som tidligere nævnt en god idé at præsentere al den erfaring du har, der kan gøre dig kvalificeret til lige præcis dét job. Nogle arbejdsgivere går nemlig mere op i, at du har noget praktisk erfaring inden for feltet, end at du har den “rette” uddannelse.

Hvis du eksempelvis søger et nyt job som guitarist eller komponist, er din fremtidige arbejdsgiver højst sandsynligt mere interesseret i hvilke jobs du har haft tidligere.

Det kan være, du med din erfaring formår at skille dig ud fra mængden og at det er dét der gør, at de finder dig mest interessant og egnet til jobbet.

Personlige kompetencer

Hvis du føler du har mere plads tilbage, så kan du også knytte nogle ord om dine personlige kompetencer. Hvem er du som person og hvilke tillægsord ville du sige passede bedst til dig og din personlighed?

Her er det en god idé at tænke i, hvilke personlige kompetencer der er relevante i forhold til jobbet. Hvis det eksempelvis er et job med meget skiftende arbejdstider, er det en god idé at skrive, du er fleksibel og omstillingsparat, hvis du altså føler, det er nogle værdier, du besidder.

Her er det oplagt at skrive det i punktform, så det ikke fylder alt for meget – så kan du altid uddybe dem til jobsamtalen. Du kan også i stedet sætte nogle flere ord på det i selve ansøgningen, hvis du foretrækker dette.

Dog skal du huske på, at de personlige kompetencer heller ikke må fylde alt for meget i din ansøgning. Det er bedst at skrive, hvorfor du finder jobbet interessant, samt hvorfor du mener jobbet, er det rette for dig.

Hvordan skal du stille dit CV op?

Du kan vælge at stille dit musiker CV op på flere forskellige måder. Hvordan det layoutmæssigt skal se ud er naturligvis en smagssag. Der er mange, der laver et kronologisk CV, hvor du nederst skriver dit første job inden for feltet.

Jo højere op man kommer jo mere nutidigt og relevant bliver det. Når arbejdsgiveren åbner dit CV, kan vedkommende hurtigt danne sig et overblik over de jobs du har haft, samt om du har et job på nuværende tidspunkt.

En fingerregel er, at det ikke må være længere end 2-3 sider langt – ellers bliver det simpelthen for uoverskueligt. Du risikerer, at arbejdsgiveren mister lysten til at læse dit CV og du kommer bagerst i bunken med CV´er.

Det er derfor en god idé kun at opliste de jobs og dertilhørende arbejdsopgaver, der giver mening og er relevante for den stilling, du søger. Hold det kort og præcist, da dit CV gerne skal være overskueligt og letlæseligt.

Brug derfor også gerne den samme skrifttype og størrelse. Dit CV skal skabe opmærksomhed, da det er sjældent at et CV bliver læst fra ende til anden. Derfor spiller layoutet og det visuelle udtryk en væsentlig rolle. Dog er det ikke alle, der har lysten eller evnerne til at sætte deres CV godt og professionelt op. Løsningen på netop dét problem vil blive præsenteret til sidst.

CV og ansøgning går hånd i hånd

Det er meget sjældent, at en arbejdsgiver kun efterspørger dit CV. Du skal ofte også sende en motiveret ansøgning, der skal vise, hvorfor du er den rette til jobbet.

Det er godt at huske på, at du skal se dit CV som bagudrettet, altså alle dine erfaringer og de opgaver du har lavet. Din ansøgning skal du se som nogle opgaver, du ikke har løst endnu. Hvordan vil du håndtere dette job, hvordan vil du skabe resultater for dem? Det er en god idé at tage udgangspunkt i en af de arbejdsopgaver, de har præsenteret i stillingsopslaget.

Spørg dig selv: hvordan vil jeg løse dette problem, hvordan vil jeg gribe det her an? Så får du automatisk reflekteret og bliver måske endnu klogere på dine kompetencer, og hvordan du kan sætte dem i spil i praksis.

Du kan dog godt beskrive dine erfaringer til at løfte din ansøgning, hvis du bringer dem i spil med de opgaver og ansvarsområder der er i det nye job. Det er med andre ord ikke fyldestgørende eller særlig interessant at skrive “jeg har erfaring med at skrive tekster til sange eller lave cd indspilninger”. Du skal argumentere for, hvorfor det er relevant og hvorfor disse erfaringer er fordelagtige i det job du søger.

Musiker cv

Hvordan søger du job i musikbranchen?

Som du nok selv er klar over, så er musikbranchen meget bred, og som vi tidligere har været inde på, så findes der mange forskellige stillinger og områder inden for dette felt. Derfor kan man sige at den udskiller sig fra andre brancher, og der er derfor heller ikke et endegyldigt facit på, hvordan du skal tilgå det at søge job som musiker – hvadenten du er uddannet eller har praktisk erfaring.

Det er ikke altid at sådanne jobs bliver slået op på de forskellige jobportaler, men det betyder ikke nødvendigvis, at der ikke at nogle jobs at søge, men at stillingerne måske bliver afsat internt eller via netværk.

Så det er en rigtig god idé, hvis du selv opsøger de steder, hvor du ser dig selv arbejde. På den måde er du også nødt til at tage stilling til, hvilke jobmuligheder du har og ikke mindst, hvilke virksomheder eller steder der vil være dit foretrukne sted at arbejde.

Fordi disse job sjældent fremgår på jobportalerne, er det essentielt, at du formår at opbygge et godt og bredt netværk, så du får en fod ind i branchen og måske formår at lande dit job som musiker på den måde.

Gør det nemt for dig selv i jobsøgningsprocessen

Musiker cv

Vi ved det til tider kan være stressende at søge jobs, og at det kan tage tid at udarbejde et godt CV og tilhørende motiveret ansøgning. Vi hjælper dig derfor med at bevare overblikket og gøre det nemt for dig, da vi har udarbejdet en lang række CV skabeloner, du med fordel kan gøre brug af.

Det er selvfølgelig med henblik på at gøre det nemmere for dig at søge job inden for musikbranchen, hvor CV’et samtidig ser godt, professionelt og overskueligt ud. Det eneste du egentlig skal gøre er at vælge den skabelon, du bedst kan lide, og som du finder mest passende til jobbet.

Derefter skal du udfylde de forskellige oplysninger, der fortæller noget om dig, din uddannelse og tidligere stillinger. I takt med at du udfylder de forskellige ting, så vil dit CV udfolde sig.

Når alt er udfyldt, så er du klar til at sende dit musiker CV afsted – så kan du forhåbentlig inden længe få dit ønskede job i musikbranchen!

Derinde kan du også finde CV eksempler, der passer til din branche. Det er altid godt at få inspiration fra andre CV´er, når du skal til at udforme dit eget. Men husk altid at gøre det personligt og dit eget – dit CV skal fortælle hvem du er og hvad du kan.

Husk også at det kun er et CV eksempel, og at det altså ikke er nødvendigt, at dit skal ligne. Det kommer selvfølgelig an på din profil, og hvad der står i stillingsopslaget. Der kan muligvis være nogle andre krav du skal opfylde, når du skal søge et job som musiker, eksempelvis at du skal vedhæfte en sang du har sunget og så fremdeles.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]