Nem guide til et godt praktikant CV

I løbet af dit studie kan du komme i praktik. Nogle steder er det obligatorisk at komme i praktik eksempelvis på ét semester eller blot nogle uger. Der er også nogen, der gerne vil søge praktik af andre grunde. Det kan være for at udvide kompetencer eller noget helt andet.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 3 reseñas

Om det er af den ene eller anden grund, at du skal eller gerne vil i praktik, så fylder praktikken meget. Det er ofte vigtigt for den studerende at finde relevante praktikpladser, der giver den en masse viden og udvikling.

Praktikant cv

Når man kommer i praktik, kommer man til at indgå i en almindelig arbejdsplads og en organisation. I praksis kommer du til at besidde en stilling som praktikant, hvor du de fleste steder kommer til at indgå på lige fod med andre i teamet. Det er i hvert fald det mest optimale for, at du kan lære noget af arbejdspladsen.

I denne her artikel kan du lære mere om, hvordan du laver et godt CV, så du kan få en god praktikplads lige meget branche og dine færdigheder. Sidder du allerede nu og er klar til at lave et CV? Så skal du prøve vores CV skabeloner.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er dit CV vigtigt, hvis du vil have en praktikplads?

Om du skal have en praktikplads af den ene eller anden grund, så skal du stadig sælge dig selv. Det er i og for sig lige fyldigt, om du skal have en betalt praktik eller ej. Virksomheden skal stadig se dig som en god kandidat, og en der skal kunne passe ind i virksomheden og i et team.

Et CV er en form for kort og præcis præsentation af dig selv, hvor du kan fremhæve kompetencer i det målrettede CV. Det er den måde at virksomheden hurtigt kan skelne mellem mange ansøgere, og vælge dem ud, som de gerne vil have til samtale.

Det er sådan, at 2/3 ikke læser andet end CV’et, når du søger et job eller en praktikplads. Det vil sige, at de fleste ikke engang læser den ansøgning, som du har sendt med. Derfor er CV’et yderst vigtigt, hvis du gerne vil gøre dig synlig. Du skal derfor lavet et målrettet CV, sammen med en motiveret ansøgning – også selvom de ikke nødvendigvis læser den.

Hvor kan du finde en praktikplads?

Der kan være mange måder at finde den rette praktikstilling på. Det kommer meget an på, hvilken uddannelse du er på, og hvilken type praktikplads du søger. Noget af det første du kan gøre er at spørge ud i dit netværk, om de kender til nogen ledige praktikpladser hos nogen virksomheder.

Der vil altid være en masse arbejdspladser, der hvert år søger praktikanter. Der er der ofte et helt specifikt program, som du kommer til at indgå i – alt efter din uddannelse og hvad virksomheden ser relevante for dig.

Tag kontakt til virksomheder for at vise dine faglige kompetencer

Noget af det du kan gøre er at skrive til virksomheder, hvor du ser dig selv være i praktik henne. Dernæst kan du søge efter en praktik stilling på din uddannelses intranet. Der vil ofte være en eller anden jobbank med forskellige stillinger, som kan matche din faglighed.

Dit fokus skal være på de virksomheder, som du gerne vil arbejde i. Dog kan det være, at du bliver nødt til at lave en bredere søgning og finde en arbejdsgiver, der ikke ville være din første prioritet. Det er ikke altid, at man kan være kræsen som praktikant, der gerne vil have erhvervserfaring.

Find en praktikplads på sociale medier

Et sted du også kan få en praktikplads og øge din erhvervserfaring er på de sociale medier. Du kan skrive et opslag på din LinkedIn profil eller Facebook profil. Så kan dem i dit netværk se, at du søger.

I det opslag kan du beskrive dine færdigheder, og hvilket arbejdsopgaver du ville kunne varetage. Du kan også skrive mere information omkring, hvad et praktikforløb kræver af en virksomhed, og hvad du kan hjælpe dem med.

Du kan se det opslag som dit CV i første omgang, da du kort skriver, hvad du har af faglige kompetencer og noget af det, som er vigtigt i forbindelse med at finde en praktikplads.

Hvad skal et CV indeholde som praktikant?

Dit CV skal indeholde ret meget det samme, som hvis du skulle søge et almindeligt betalt job. Den eneste forskel på det at være praktikant og være ansat er, at når du er i praktik, er du der i en tidsbegrænset periode. Nogle gange skal du som praktikant også blive betalt, men det er ikke ved alle uddannelser, at det er et krav.

Dit studie vil formodentlig hjælpe jer en smule med at lave en ansøgning og et CV, når I skal i praktik. Hvis de ikke gør, kan du alligevel se her, hvad et CV skal indeholde, når man skal i praktik.

Praktikant cv

Dit CV skal indeholde følgende

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din erhvervserfaring
  • Dine uddannelser
  • Andre kurser og lignende

I de kommende afsnit vil vi gå dybere ind i, hvad du skal have med under hver enkelt afsnit.

Skriv personlige oplysninger om dig selv

Du skal altid sørge for, at virksomheden skal vide, hvem du er, og hvordan de kan komme i kontakt med dig, hvis de skal stille spørgsmål. Derfor skal du sørge for, at du har skrevet dig navn, dit telefon nummer og din e mail adresse på. Så kan de både ringe til dig eller skrive en mail.

Det er også derigennem, at de vil indkalde dig til samtale, hvis du er så heldig. Nogen linker også til deres LinkedIn profil, hvis de har den opdateret med masser af information.

Skriv din erhvervserfaring

Erfaring er rigtig vigtig for mange virksomheder, da du med erfaring inden for feltet viser, at du har de rette kompetencer og er vant til at arbejde med det. Derfor står du rigtig godt stillet, hvis du eksempelvis har erfaring fra et tidligere job, som du kan tage med fra der.

Det kan også være, at du ikke har nogen erfaring og sidder og er lidt nervøs. Der vil altid være andre, der har mere erfaring end dig, men det må ikke afskrække dig fra at søge.

Skriv dine uddannelser

Ligesom erfaring er vigtigt, så kan det for mange steder også være vigtigt, at du har læst det rette. Det er nok særligt gældende inden for praktik, da det ofte er i forbindelse med skolegang, at mange studerende skal have praktikplads hos en virksomhed. Praktikpladsen vælger dig ofte ud fra din skolegang, når det er gældende om et praktikforløb.

Skriv andre kurser eller lignende

Det er vigtigt, at du laver et målrettet CV. Derfor skal du altid have for øje, når du laver dit CV, hvilken praktikplads du egentlig søger. Det er en god ide at læse lidt op om virksomheden og se på, hvad virksomheden selv ønsker af en praktikant.

Derfor kan det være en god ide at skrive dine tekniske kompetencer på, hvis virksomheden specifikt efterlyser praktikanter, der har det. Så kommer du dem i forkøbet og viser virkelig, at du er den rette for dem at få i praktik.

Skal der et billede på?

Der er mange, der vælger at indsætte et billede på både CV og ansøgning. Det er ofte en god ide, hvis du sørger for, at det er et godt og repræsentativt billede af dig selv. Det nytter ikke noget, at det er et gammelt, grynet eller mørkt billede, hvor du ikke fremstår bedst muligt.

Hvis du ikke har et godt billede, så spørg venner og familie, om de kunne tænke sig at tage et par gode stykker af dig. Hvis der er en virksomhed, der selv har søgt efter praktikanter, så vil der ofte stå, om du skal sende et billede af dig selv med.

Hvordan skal du stille dit CV op?

Der er flere måder at stille sit CV op på. Der er overordnet to forskellige måder. Du kan skrive det kronologiske CV, og du kan skrive et CV i omvendt kronologisk rækkefølge. Helt basalt set så er det kronologiske CV den måde, hvor du stiller al din erhvervserfaring og uddannelse op i kronologisk rækkefølge.

Det betyder, at du i første linje skriver dit seneste ansættelsesforhold, altså hvor du har job henne nu, eller senest havde job. Det samme gælder med din uddannelse, hvor du også skriver din nuværende uddannelse eller den seneste uddannelse, du har haft først.

Gør du det modsatte af det, så laver du det i omvendt rækkefølge. Her skriver du, hvilket job du først havde og det samme med uddannelse. Det er sådan, at de fleste vælger at skrive deres nuværende job og uddannelse først, og så jo længere ned arbejdsgiveren kommer jo længere tilbage i tiden kommer vi.

Du vælger helt selv, om du vil fremhæve dit arbejdsliv på den ene eller anden måde. Du skal nok få et sted at komme i praktik hos lige meget hvad.

Du skal vise dine faglige og personlige kompetencer i et CV

Send en ansøgning sammen med dit CV

Som skrevet længere oppe er det ikke hver og en arbejdsgiver, der læser andet end dit CV. Dog betyder det ikke, at du bare skal gøre det nemmere for dig selv og undlade at skrive ansøgningen.

Selvom mange måske ikke vil åbne din ansøgning, så er det stadig vigtigt, at det er en god ansøgning, du sender med. Lige meget hvad vil de i den mail, som du sender dem kunne se, at du har vedhæftet to filer som minimum: et CV og en ansøgning.

Praktikant cv

Hvis de så er mere nysgerrige på dig, kan de åbne din ansøgning og se, hvad du er for en, og hvad din faglige profil er. I din ansøgning skal du være særligt opmærksom på, hvem du skriver til. Skriv gerne noget om stillingen som praktikant ind, så arbejdsgiveren kan se dig i rollen – lige meget hvilke uddannelser du har bag dig.

Husk altid at bare fordi, at du søger om et praktikforløb, så er det stadig en rigtig stilling, hvor du formodentlig skal til jobsamtale.

Gør det nemmere for dig selv at fange læserens opmærksomhed

Nu er du proppet med viden om, hvorfor et CV er vigtigt, hvad det skal indeholde og en masse andre tips og tricks. Det kan være, at du allerede har skrevet noget af CV’et. Nu kommer du til slutspurten, hvor du virkelig skal sikre dig, at dit CV bliver læst.

En af de måder vi kan skille os ud på over for en potentielle arbejdsgiver eller praktikplads er ved at lave et CV og en ansøgning, der er visuel flot. Det kan være, at du selv har evnerne til at lave CV’et i et flot layout, men det kan også være, at du ikke har. Hvis du har kan du bare kaste dig ud i det, eller du kan fortsætte med at læse med her, ligesom hvis du ikke har evnerne til det.

Brug CV skabeloner for at lav dit CV

Du kan gøre det nemt for dig selv ved at bruge vores CV skabeloner. Det er super simpelt, og det giver dig der ikke har kreative evner eller IT skills mulighed for at lave et flot CV på lige fod med alle andre. What’s not to like?

Det er meget simpelt. Du vælger en skabelon, som du selv synes er flot, og som bedst muligt kan repræsentere dig. Når du har valgt den, er det tid til, at du skal lave lidt arbejde. Du skal udfylde den step for step med alle de informationer, som nu skal på CV’et. Når du har gjort det, så er CV’et klar til at blive downloadet og sendt afsted. Så er du et step tættere på at få en fed praktikplads!

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]