Nem guide til et godt programleder CV

Hvis du har klikket dig ind på denne her artikel, er chancen for at du står over for at skulle søge et job ret stort. Det kan være, at du lige nu sidder i en stilling, der egentlig er okay, men du har brug for at prøve noget nyt. Det kan også være, at du har sagt dit job og pt ikke har noget job. Hvis du er uheldig, er du blevet fyret, men det kan også være starten på en masse godt.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Om du er i den første, anden, tredje eller en helt fjerde situation står du overfor at skulle have et nyt job, og det kan godt være en mundfuld at gå i gang med. Der er mange ting i sådan en proces, man lige skal have styr på, og der kan være komplekse problemstillinger også i den forbindelse.

Heldigvis er der hjælp at hente for dig! Når du først har nogenlunde styr på, hvad der er vigtigt at have med i et CV, så kan du selv kaste dig over opgaven. Det kan være en god ide ikke at skynde sig at lave det men i stedet sætte noget god tid af til det.

Programleder cv

Rigtig mange har godt gavn af at lave et første udkast til CV’et, og så kan de over en uges tid rette det lidt til. Det hjælper altid, når man lige sætter et par friske øjne på opgaven i stedet for at stirre på det i time efter time, uden at hjernen har fået ro. Du kan også få andre til at kigge på det – det giver et nyt perspektiv.

Indholdsfortegnelse

Gør det nemt at vise, at du er en erfaren programleder

Når man laver sit CV, skal der selvfølgelig være en masse tekst på. Det der er med et CV er dog også, at det ikke må være en lang smøre af tekst, der er på. Det betyder også, at der skal være en helt særlig opstilling på et CV, der gør det nemt at læse.

Den tekst der kommer på, kommer nemlig på i punktform og meget korte sætninger. Der er altså ikke en tekst, der bliver skrevet lige på samme måde som denne her artikel er skrevet på.

Når du så sidder overfor og skal lave dit CV, så kan det godt være lidt svært at finde ud af, hvad det rette layout skal være. Derfor sidder nogen og bruger rigtig lang tid på at skulle sætte det helt rigtigt op. Heldigvis er det sådan, at vi har gjort forarbejdet for dig, så du kun skal tage stilling til store og komplekse transitioner, komplekse programmer og komplekse projekter.

Vi har nemlig udarbejdet en lang række CV skabeloner, som du kan bruge, når du skal til at lave dit helt eget CV.

Det gør det nemt for dig, da du bare skal udfylde de forskellige felter, og så bliver CV’et opbygget stykke for stykke. Når alle felter er udfyldt, er det klar til at blive sendt afsted!

Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV, der viser dine faglige standpunkter?

Hvis det er længe siden, at du har skulle søge et job, eller måske er det endda første gang, så er det godt lige at forstå, hvad det er, der er så vigtigt ved CV – og hvorfor det er vigtigt, at man skal gøre sig så umage. Det er egentlig ret simpelt, så lad os lige forklare dig.

Programleder cv

Forestil dig, at du søger et job inden for programledelse, men så tænk over, at der også er andre dygtige programledere, der søger samme job. Lad os antage at jobbet dig og de andre søger er på det samfundsvidenskabelige fakultet I København, og i har alle sammen en solid baggrund og er dygtige programledere.

I skriver alle sammen et CV og sender det afsted, og så er det op til modtagerne at lave en udskillings proces. Lad os sige at der er i alt 50 ansøgere til jobbet – det er rigtig mange. Arbejdspladsen kommer ikke til at indkalde alle 50 til samtale, men det kan være, at de gerne vil snakke med 10 forskellige interessenter.

80% af arbejdsgivere læser i første omgang kun et CV

Kunsten er i første omgang at blive én af de 10, der bliver kaldt til samtale, for så er man allerede godt på vej. Når arbejdsgiveren skal vælge blandt de 50 ansøgere, hvem de gerne vil have ind til en samtale, skal de bruge en metode til at kigge de forskellige ansøgninger igennem.

Det er faktisk sådan, at 80% af arbejdsgivere i første omgang kun læser CV’et og altså ikke ansøgningen, når de skal udvælge deres kandidater til en jobsamtale. Lige præcis af den grund er CV’et super vigtigt, da det i mange tilfælde er din eneste chance for at overbevise en arbejdsgiver om, at du skal ind og snakke med dem.

Det er også sådan, at fordi at CV’et bliver stillet op på en måde, hvor det er meget overskueligt at læse og forstå indholdet, så er det også klart, at det er det, som flest vælger at starte med. Det kan være, at en arbejdsplads i den private sektor leder efter en der har stor erfaring med forskelligartede opgaver. Så kan de måske ret hurtig skimte efter, om du har erfaring som projektleder inden for det, eller om du har erfaring med andre projekter.

Send også en ansøgning med, når du vil arbejde med en række projekter inden for projektledelse

Selvom vi lige har påpeget, at langt de fleste arbejdsgivere kun læser CV’et, så er det nu stadig vigtigt, at du skriver en ansøgning. I den kan du få mulighed for at uddybe din erfaring som projektleder, og skrive hvilke projekter du har arbejdet med. Det kan være projekter inden for velfungerende og grøn trafik, men det kan også være et helt andet.

Programleder cv

Nogle arbejdsgivere vælger jo også at læse ansøgningen og i mange processer er det også et krav, at begge dele bliver sendt med. Du skal derfor stadig gøre dig umage med også at skrive ansøgningen. Det kan jo være, at du søger nogle jobs, hvor de faktisk også går op i den, og så ville det være ærgerligt at være gået på kompromis med den del.

I ansøgningen har du mulighed for at uddybe nogle af de ting, du skriver om i dit CV. Hvis du eksempelvis har skrevet, at du har arbejdet med programledelse på Aalborg universitet, så kan du i din ansøgning uddybe det en smule.

Dog bruger mange ansøgningen til at skrive lidt mere personligt om dem selv og sætte ord på, hvordan de i deres næste projekt kan være i tæt samarbejde med andre.

Hvad skal et CV indeholde, når det skal vise, at du kan arbejde med store og komplekse transitioner?

Nu er vi nået til den del, hvor vi skal kigge på, hvad et CV skal indeholde, og hvorfor det netop skal være de dele, der fylder på papiret. Der vil aldrig være et CV, der er ens, og derfor vil de her forskelligartede opgaver også være nogen, som langt de fleste skal bruge på deres CV.

Du skal altid tage udgangspunkt i dig selv og tænke over, hvilken professionel profil du har. Er der noget særligt vigtigt ved dig, der gør, at du ville blive valgt frem for andre? Så skal det selvfølgelig med!

Programleder cv

Et CV skal i grove træk indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din tidligere uddannelse
  • Dine tidligere jobs

De tre dele vil vi uddybe i de næste tre afsnit.

Personlige oplysninger om dig selv

Først og fremmest kan du skrive dit navn, dit telefon nummer samt din e mail adresse på. Det er sådan set, så arbejdsgiveren kan komme i kontakt med dig, hvis de gerne vil have dig til samtale eller måske har nogle spørgsmål til det, som du har skrevet på CV’et.

Du kan også vælge at sætte et link ind til din LinkedIn profil, hvis det er noget, som du har, og hvor profilen er opdateret. Hvis du gør det, så må du meget gerne gå ind og sørge for, at den spiller helt. Så kan arbejdsgiveren gå ind på profilen og få endnu mere af vide om dig og din faglighed.

Din tidligere uddannelse

Det næste trin er at du skal skrive dine tidligere uddannelser på, som du har taget i løbet af dit liv. Det kan også være, at du ikke har taget nogen, men måske så har lidt forskellige kurser med i bagagen. Så kan du i stedet skrive dem på, der har relevans for det job, som du søger.

Programleder cv

Der er ikke som sådan én uddannelse, der giver adgang til jobbet som programleder, men der er dog nogle kurser, man kan tage undervejs i ens karriere. Der er altså ikke en uddannelse, du direkte kan tage for at kunne arbejde med faget, og derfor er der mange, der mere går op i, hvad du har arbejdet med tidligere.

Du kan dog stadig skrive dine uddannelser på, da det også giver et godt billede af, hvad du har med i bagagen og kan rent professionelt.

Dine tidligere jobs

Som sagt kan dine tidligere jobs have rigtig stor betydning for, om du kommer til at blive kaldt til samtale inden for et job som projektleder. Det er jo en stor fordel, hvis du før har arbejdet med projekter og programledelse, da du så helt ved, hvad jobbet indebærer og kræver af dig.

Det er mindre heldigt, hvis du ikke har noget relevant job med i bagagen, da det så kan være sværere at lære dig op og gøre dig helt egnet til jobbet. Dog må du endelig ikke miste modet, hvis du ikke har så meget erfaring med.

Oplever du, at det er en ulempe gang på gang og vil du gerne arbejde inden for faget, kan du overveje at tage et kursus inden for faget. Så kan du i højere grad blive taget i betragtning til jobbet, hvilket kan give dig lige den fordel, som du står og mangler. Det må du vurdere.

Din genvej til at vise at du kan arbejde med komplekse problemstillinger i et CV

Nu er dit hoved efterhånden fyldt godt og grundigt op med samtlige informationer omkring CV, hvad du skal huske, og hvad der kan gøre, at du skiller dig ud fra de andre. Det er rigtig mange informationer, og forhåbentlig har du også lært en masse nyt – vi håber det i hvert fald!

Oppe i starten gav vi dig et ret godt tip, hvis vi selv skal sige det. Dog er risikoen for, at du kan have glemt det ret stor, da det alligevel er en del ord siden. Derfor kommer vi da lige kort til at genopfriske det tip, så du kan tage det med dig, når denne her artikel er slut lige om lidt.

Programleder cv

Som vi nævnte oppe øverst, så kan du nemlig bruge vores CV skabeloner til at lave et flot og professionelt CV. Det fungerer sådan, at du kan vælge lige præcis den skabelon, som du gerne vil. Det kan være, at der er én skabelon, du synes passer bedre til dig end en anden. Ud fra dine egne kriterier vælger du lige den skabelon, du synes er bedst til at repræsentere dig.

Når du har valgt en skabelon, er det bare med at gå i gang med at udfylde den! Hvis du har læst de afsnit om, hvad et CV skal indeholde, så er du klædt ret godt på til at udfylde de forskellige felter. Når du har udfyldt de forskellige felter og intet mangler, så er CV’et faktisk bare klar til at blive sendt afsted til din potentielt kommende arbejdsgiver!

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen, og vi håber, at du snart får det job, som du drømmer om.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]