Sådan laver du et godt projektleder CV

Det kan være, at du står over for at få et nyt job som projektleder, og derfor skal du lave dit CV lidt om. Det er en rigtig god ide at lave et nyt CV, selvom du har et gammelt liggende på din computer fra en tidligere jobansøgning.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Der kan være sket meget både med dig, dine færdigheder, og det kan være, at du har gennemført nogle kurser eller andet siden da. Desuden er det også bedst, hvis et CV bliver lavet specifikt til den enkelte stilling.

Projektleder cv

Grunden til det er, at der ofte i et stillingsopslag vil stå, hvad virksomheden gerne ønsker, at deres kommende projektleder skal have af egenskaber. Det er sådan nogle færdigheder, som du meget gerne må inddrage i dit CV, hvis det er nogen kompetencer, som du har.

Der er rigtig mange spændende stillinger inden for projektledelse, men der er også mange om buddet. Derfor skal du gøre CV’et så spændende og professionelt som muligt, så du bliver hivet til samtale.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er det vigtigt at lave et CV?

Det kan være, at du sidder og tænker, om det nu er nødvendigt at lave et CV – men det er det! Når du søger et job om at blive en af de nye projektledere i en virksomhed, så er det ofte en proces, der kan trække ud.

Måske modtager arbejdsgiverne rigtig mange ansøgninger og CV’er, og derfor skal det gå lidt stærkt. Derfor er det også sådan, at langt de fleste læser kun CV’et, og når aldrig at læse din ansøgning.

Det kan godt være, at din ansøgning bliver læst, men så er det fordi, at du har noget godt erfaring på dit CV, som de godt kan lide. Du har vækket deres interesse ved dit CV, og så får de et større indblik i dig som projektleder inden for deres virksomhed.

Det er rent faktisk kun 60% af virksomheder, der læser ansøgningerne, hvor det er 99% der læser CV’et.

Hvad skal et CV inden for projektledelse indeholde?

Et CV inden for projektledelse skal ofte indeholde rigtig mange af se samme ting, som et almindeligt CV skal indeholde. Helt kort sagt gælder det om, at du skal sælge dig selv på den bedst mulige måde.

Helt generelt skal dit CV indeholde følgende dele, lige meget hvad skal søge af projekter.

  • Kontaktoplysninger
  • Uddannelse
  • Kompetencer (faglige og personlige)

Hvad du helt præcist skal skrive ind i de forskellige dele, kan du blive klogere på i de næste afsnit.

Projektleder cv

Kontaktoplysninger

Det er en rigtig god ide, når du søger om et job inden for projektledelse, at du skriver dine kontaktoplysninger. Når du søger et job, skal de gerne kunne komme i kontakt med dig, hvis du bliver kaldt til samtale.

Hvis du ikke har det med, så kan de jo ikke få fat i dig, og så kommer du ikke til at arbejde med projektledelse. Det er følgende oplysninger, der er gode at have med på dokumentet:

  • Dit fulde navn
  • Dit telefonnummer
  • Din mailadresse
  • Et link til din LinkedIn profi

Dit fulde navn er et godt sted at starte. Der er nogen virksomheder, der godt kan finde på lige at lave en hurtig søgning på Google. Udover det er et telefonnummer og en mailadresse en god ide.

Det er sådan, at nogle godt kan lide at ringe deres ansøgere op og invitere til samtale. Andre foretrækker i stedet at sende en mail, og derfor er det en god ide at skrive begge dele på.

LinkedIn er efterhånden brugt rigtig meget, når det kommer til rekruttering inden for projektledelse. Det er en måde for virksomheder at se nærmere på deres kandidater, og hvilken karriere de har. De vurderer via det, om du overhovedet har relevans for jobbet, og om du er et match.

Uddannelse

For rigtig mange er det vigtigt, at du hvis du skal lede et projekt, at du har en relevant uddannelse, du kan påpege i ansøgningen. Der er flere forskellige muligheder for at lade sig uddanne inden for projektledelse, men det er ikke alle, der er uddannet.

Rigtig mange har måske “kun” praktisk erfaring inden for projektledelse, hvis de har arbejdet som projektlederen i et andet firma. For nogen virksomheder kan det være utrolig vigtig, hvis du netop har en certificering i form at uddannelse.

Andre er mere ligeglade med, om du har uddannelsen eller ej – det kommer helt an på arbejdsgiverne.

Det er en god ide at skrive al relevant uddannelse på et CV. Det kan du eksempelvis gøre således:

  • Uddannet projektleder hos Lederne
  • Færdig i 2020
Det er blot ganske kort, at du skriver, hvad du er uddannet som, hvor du har taget uddannelsen henne, og hvornår du tog den.

Kompetencer (faglige og personlige)

Udover uddannelse så er det jo vigtigt, at du har erfaring med at planlægge og styre projekterne i virkeligheden. Derfor er uddannelse langt fra alt, da projekter i virkeligheden er anderledes fra dem, der er på uddannelserne.

Først og fremmest skal du have dine faglige kompetencer på CV’et. Det skal give virksomheden muligheden for at forstå, hvilke kvaliteter du har som medarbejder i den kommende stilling.

Igen her er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i den pågældende virksomhed og den situation, som de står i. Det kan være, at de i stillingsopslaget lægger vægt på, at vedkommende skal være skarp i kommunikation og processer.

Her er det en god ide netop at bruge de specifikke ord, når du beskriver dine kompetencer. Det skal du selvfølgelig kun gøre, hvis du rent faktisk har de kvaliteter.

Det kan eksempelvis være, at du har stor erfaring inden for detailhandlen, og har stor fokus på omsætning. Det er godt at skrive, hvis virksomheden virker til at værdsætte sådan noget som det. En god ide er altid at skrive, at du er god til at samarbejde med de andre medarbejdere.

Søg et job uden erfaring

Hvis du søger et job som projektleder, så er det muligvis fordi, at du allerede har erfaring inden for det. Det kan også være, at du ikke har noget erfaring endnu, men meget gerne vil prøve det af.

Det er altid en god ide at søge et job, hvor man på et eller andet tidspunkt har afprøvet kræfter med noget inden for det felt. Det kan være, at du før har været projektleder på et mindre projekt på et tidligere job. Al erfaring er god lige meget om det er stort eller småt.

Når du søger et job indenfor projektledelse uden erfaring, er det vigtigt, at du viser, at du har et godt drive. Hvis du viser, at du virkelig gerne vil have jobbet, så er der også større chance for, at du bliver kaldt til samtale.

Hvis du ikke har erfaring er det godt at være grundig i at fortælle, hvilke kompetencer du har, som ville være godt i jobbet som projektleder. Det kan være, at du alligevel i et andet job har styret nogle projekter i mindre skala, men har tillært dig nogle gode kompetencer der.

Det handler om at se på, hvad du har lært, som ville være oplagt at bruge i det nye job. Så står du langt bedre, end hvis du blot fokuserer på kompetencer, som du ikke kan bruge.

Hvad gør du, hvis du ikke har arbejdet som projektleder inden?

Du behøver ikke nødvendigvis at have arbejdet med projektledelse for at søge et job inden for projektledelse. Erfaring vil selvfølgelig altid være en fordel, men du må ikke lade dig slå ud, hvis du ikke har arbejdet med det før.

Som skrevet før skal du fokusere på de kompetencer, du har som kan bruges inden for projektledelse. Føler du ikke at du har nogen, så snak med venner og familie og få dem til at hjælpe dig med at skrive nogle ting ned. Nogle gange kræver det, at andre sætter nogle ord på, hvad man kan, før at man får øjnene op for det.

Hvis du gerne vil arbejde med projektledelse og har meget få kompetencer at trække på, så kan efteruddannelse også være et svar. Der findes mange kurser inden for projektledelse, som du kan tage for at styrke din position blandt mange andre ansøgere.

Det kan være en start, hvis du gerne vil arbejde med det, men at du ved, at der er mange ansøgere, der har mere erfaring end dig.

Få en anden til at læs dit CV

Det er altid en god ide at få andre til at læse CV’et igennem, inden at det bliver sendt afsted. Grunden til det kan være, at de lige kan komme med den sidste rettelse, der kan gøre en stor forskel.

Andre venner og familie kan også hjælpe til, hvis du er i tvivl om, hvad du kan tilbyde en kommende arbejdsplads. Det giver altid et andet perspektiv på det. Du har helt sikkert flere evner, end du går og tror.

Vigtigt at vide om CV

Det er utrolig vigtigt, at du inden du laver dit CV læser stillingsopslaget. Grunden til det er, at du skal skræddersy hver enkelt CV til den enkelte stilling, som du søger. Din kommende chef skal kunne se meget tydeligt, at du passer perfekt til det job, du gerne vil ansættes i.

Der kan være rigtig mange ansøgere til én stilling, og derfor kan det være en god idé at skille sig ud på den gode måde.

Kig derfor meget gerne på det enkelte stillingsopslag, inden at du læser CV’et. Læg mærke til, hvilket form for team du skal lede, hvilken kompetence der er særligt god at have osv. Ud fra det skal du skrive dit CV, så det bliver tilpasset bedst muligt de ledere, der skal læse det.

Projektleder cv

Hvordan skal CV’et stilles op?

Der kan være flere forskellige måder, at et CV skal stilles op på. Det vigtigste er, at det skal være letlæseligt. Derfor er det en god ide at skrive det i tekststørrelsen 12-14 og med en teksttype, der er nem at lave. Det er ofte en god ide at bruge Times New Roman, da den er meget let at læse.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal sætte det op, så kan du altid bruge en af vores gode CV skabeloner. Der skal du blot udfylde alle dine kompetencer, uddannelse osv., og så bliver du helt automatisk udstyret med et flot CV. Det er perfekt til dig, der arbejder med projektledelse.

Kronologisk CV eller omvendt kronologisk rækkefølge?

Der er overordnet to måder at stille CV’et op på, når du arbejder som projektleder. Det første er, at du stiller det op helt kronologisk. Det betyder, at du først skriver, hvad din første uddannelse var.

Du starter altså med den erfaring eller den uddannelse, som du først fik, og så bliver det mere og mere tæt på nutiden jo længere ned du kommer i dit CV.

Omvendt er der det, der bliver skrevet i omvendt kronologisk rækkefølge. Der går du ind og skriver dine nuværende kompetencer/for nylige job osv. øverst. Jo længere ned man så kommer i dokumentet, jo ældre bliver det.

Brug skabeloner til at lave et CV for nye projektledere

Vi har gjort os specialister i at lave et super godt CV til dig der arbejder som projektleder, men som gerne vil have et nyt job. Som projektleder er du en blæksprutte og skal have mange bolde i luften.

Derfor har vi lavet de bedste CV skabeloner til dig, der gerne vil lave et godt CV uden at skulle bruge lang tid på at lave det rette layout osv. Det gør det ekstra nemt for dig at lave et godt CV, da du blot skal udfylde alle dine gode kompetencer, uddannelser osv.

Det er med til at gøre det en smule nemmere at få et nyt job som projektleder.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]