Nem guide til et godt redaktør CV

Vi er efterhånden blevet mere og mere afhængig af nyheder for at finde ud af, hvad der sker ude i verden. Her i Danmark findes der en lang række medier, der hver dag formidler nyheder til danskerne. Som redaktør på publikationer er det din opgave at fastholde redaktionens linje.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Du vil ofte have ansvar for flere personer og journalister under dig, og det er op til dig og en ledelse at holde hånd i hanke med alle og få udgivet nogle gode artikler. Det er muligt at arbejde på forskellige medier såsom Politiken, Dagbladet information, Dagbladet Politiken, BT, DR og mange andre.

Redaktør cv

Det kan både være inden for journalistik, hvor en forfatter og journalist skal skrive artikler til bladende. Det kan enten være online eller til den fysiske avis. Det er klart, at mere og mere bliver online efterhånden, men det gør bestemt ikke jobbet mere krævende.

Der findes mange steder, hvor dine kompetencer inden for journalistik kan komme i brug, men der er også mange, der gerne vil arbejde med formidling. Derfor er det super vigtigt, at når du søger stillingen på forskellige redaktioner, at du gør dig umage.

Du har formodentlig sproget i din magt, men det har andre ansøgere nok også. Derfor skal dit CV skille sig ud. Hvad du skal have med i det, og hvordan du kan stille det op, kan du læse mere om lige her.

📌Inden du kommer i gang kan du tage et kig på vores CV skabeloner. Det er professionelle skabeloner, som du kan bruge for at lave et CV, der ser godt ud, og hvor du skiller dig ud som ansøger.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV vigtigt?

Et CV er super vigtigt, da det er en del af det førstehåndsindtryk, som du giver de organisationer, som du søger et job hos. Det er et dokument på en enkelt side eller to, som viser i grove træk, hvad du har af erfaringer inden for området, og hvad du har af erhvervserfaring.

Det er din måde at sælge dig over for en virksomhed, så de skal indkalde dig til en jobsamtale. Ved en jobsamtale kan du så få sat flere ord på dig som person, og hvordan du kan arbejde med kommunikation og formidling hos virksomheden.

Hvad skal et CV indeholde?

Der er rigtig mange, der har en holdning til, hvad et CV skal indeholde. Her kan du læse alt det, der er rigtig godt at have med, og hvordan du kan gå til det.

Helt basalt set skal dit CV indeholde følgende dele

  • Oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Din erhvervserfaring

De her tre dele er hele generelt de ting, du skal sikre dig er med på CV’et, når du skal lave det.

Oplysninger om dig selv

Først og fremmest skal du skrive nogle oplysninger om dig selv. Det er basalt set, for at virksomheden kan se, hvem du er, og hvordan de kan komme i kontakt med dig. Det er jo sådan, at hvis du har lavet et godt CV, så kan du blive indkaldt til jobsamtale, hvilket jo er hele formålet med at sende det afsted.

Du skal altså sørge for, at følgende dele fremgår tydeligt på CV’et:

  • Dit navn
  • Dit telefon nummer
  • Din e mail adresse
  • Evt. et link til din LinkedIn profil

Det er efterhånden blevet meget normalt, at man som journalist eller ansat inden for kommunikation, at man har en LinkedIn profil. Som journalist, er der mange, der skriver nogle klummer derinde, hvilket også er en god måde at få sit arbejde ud på.

Din uddannelse

Ligesom med så mange andre stillinger, så kan det være en god ide at have en relevant uddannelse. Det er sådan med en stilling som redaktør, at der ikke er én type skole, der er adgangsgivende til jobbet.

Når man ser på, hvem der får et job som redaktør, så er det typisk folk, der er uddannet journalist, har læst kommunikation eller noget litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

Man skal gerne have lært noget om skriftlig kommunikation og have flair for det skrevne medie for at kunne varetage stillingen. De kompetencer er gode at få via skole, men det er lige så meget noget den enkelte kan tilegne sig gennem erfaring fra andre projekter og gennem ledelse.

Din erhvervserfaring

Noget af det der i høj grad spiller en rolle i Danmark inden for jobssøgning er, at ens tidligere jobs har stor betydning for, hvad man kan arbejde med i fremtiden. Det betyder ikke, at hvis du ikke direkte har arbejdet som redaktør før, at du ikke kan komme til det.

Det gælder om, at du har erfaring med nogle af de opgaver, som du skal have ansvaret for. Det kan være, at du før har skrevet bøger eller er god til at spotte tendenser. Som redaktionschef skal du have tungen lige i munden, når diverse deadlines nærmer sig. Du skal samtidig være god med dine samarbejdspartnere, da det er i samarbejdet med dine samarbejdspartnere, at du kan klarlægge virksomhedens profil.

Det er en god ide at skrive, hvilke arbejdsopgaver du har haft i de forskellige jobs, du tidligere har haft. Så kan din potentielt kommende arbejdsplads, se hvad du kan arbejde med i praksis, og hvor du måske ikke har så meget erfaring.

Redaktør cv

Hvor kan du finde et job henne?

Der er efterhånden mange forskellige måder at finde et job på. I gamle dage var det via mund til mund, hvor at man sagde til familie og venner, at man manglede et job. Det kunne også være, hvis man var sammen med andre, der nævnte, at de manglede en ansat.

Den måde fungerer faktisk stadig, men der findes også en lang række online portaler at finde et job på.

Find et job på Dansk Journalistforbund og andre online portaler

Dansk Journalistforbund har en jobportal, hvor du kan finde en lang række jobs inden for journalistikken. Det er her, at mange af de store danske medier slår deres stillinger op. Det er også jobs, som du måske kan finde på andre portaler, men det er ofte et godt sted at starte.

Udover den portal findes der også mange andre jobportaler, som du kan bruge og søge et job på. Noget af det nye er faktisk også, at du kan gå på LinkedIn, hvor der også bliver slået stillinger op på. Her kan du se hver enkelt organisation, og læse om deres baggrund, og hvordan du kan se et samarbejde med dem på.

Find et job på sociale medier

Når du søger job, er det meget vigtigt, at du fortæller folk omkring dig, at du leder efter et job. Det gælder særligt, hvis du har venner og familie inden for samme branche, da de kan have kendskab til nogle ledere, der måske kunne bruge dig. Det kan også være, at de arbejder for andre virksomheder, du ikke nødvendigvis ser dig selv i.

Det er lige meget, for det kan jo være, at de har en ven eller en kollega, der pludselig kender til virksomheder, der har relevans for dig. Brug derfor altid dit netværk, da det kan være utrolig gavnligt for dig.

Noget andet du kan gøre er at skrive ud på dine sociale medier, at du søger et job. Det er selvfølgelig bedst, hvis du står helt uden job, da du så ikke kommer i vanskeligheder med din nuværende arbejdsplads.

Overvej om du vil arbejde som freelancer og som freelancejournalist

Det er blevet mere og mere almindeligt, at forskellige magasiner bruger en freelancer på holdet. Det giver dem mulighed for at have en bred vifte af journalister tilknyttet, der kan være med til at løfte de forskellige arbejdsopgaver der er.

Det kan være, at der er nogle emner, der passer bedre til en journalist end en anden. Måske er du særlig god til at skrive om et bestemt samfund og det at gå i dialog med dem. Det kan styrke din profil over for en redaktionschef.

Hvis du har lyst til at være forfatter på freelance basis, kan du sende en uopfordret ansøgning til en redaktionssekretær eller en ledelse, der står for de forskellige publikationer eksempelvis Politiken.

Redaktør cv

Send en ansøgning sammen med dit CV

Du er nu næsten klar til at søge jobbet på en redaktion, men det er en god ide lige at få det sidste med. Når du skal søge et job, er det sjældent, at et CV alene er nok. Ofte vil der i stillingsopslaget stå, hvad du skal sende afsted til den pågældende, og det er det, som du skal tage udgangspunkt i.

Ofte vil der stå, at du skal sende både et CV og en ansøgning afsted, for at blive taget i betragtning til jobbet. Dit CV er en måde for arbejdsgiveren at danne sig et overblik over dig, din erfaring, din uddannelse, og hvem du overordnet er. I forlængelse hertil kan du lave en ansøgning, hvor du går lidt mere i dybden med dig som person både fagligt og personligt.

Både ansøgning og CV er vigtig

Det er ofte sådan, at en arbejdsgiver først vil læse dit CV. Ud fra det vil de vurdere, om du kunne være interessant for virksomheden, eller om du ikke er det, som de leder efter. Hvis de ser dig som en god kandidat, kan det være, at de så går videre til at læse ansøgningen for at få mere af vide om dig.

Det kan også være, at hvis de er i tvivl, at de går i gang med at læse ansøgningen for at få afklaret nogle ting. Om det er det ene eller andet tilfælde, så er ansøgningen stadig super vigtig. Det kan jo være den, der afgør om du bliver kaldt til samtale, så det er vigtigt at gøre noget ud af den også.

📌Et lille fact omkring det med ansøgning og CV er, at det er 2 ud af 3 arbejdsgivere, der kun læser CV’et. CV’et har derfor første prioritet, men du skal stadig gøre dig umage med begge dele.

Sådan gør du det nemt for dig selv at lave et godt CV

Nu har du efterhånden læst en dejlig lang artikel, og du føler dig forhåbentlig bedre klædt på til at sende en ansøgning og dit CV afsted til en potentiel arbejdsgiver. Det der er med CV er, at de hurtigt kan komme til at se ens ud, hvis du blot opretter et Word dokument og indtaster alle de relevante informationer.

Hvis alle ansøgere gør det samme som dig, så er det ret svært for dig at skille dig ud ved første øjekast. Selvfølgelig kan du skille dig ud, når de begynder at læse om din erhvervserfaring, men du kan gøre det muligt at skille dig ud, allerede når de åbner dit CV på computeren.

Brug en CV skabelon til CV’et

Hvis du ikke selv ved, hvordan du kan stille dit CV op på en flot og professionel måde, er der heldigvis hjælp at hente hos os. Vi har lavet en laaang række CV skabeloner, som passer perfekt til dig, der gerne vil lave et flot CV, men som ikke nødvendigvis har evnerne til det.

Med CV skabelonerne giver du dig selv en genvej til et flot CV. Det fungerer på den måde, at du vælger en skabelon, som du synes passer til dig og det job, som du vil søge. Herefter går du i gang med at udfylde alle de relevante informationer, som du har læst om her. Når det er gjort, har du mulighed for at downloade det og sende det afsted til din forhåbentlig kommende arbejdsplads.

Vi ønsker dig al held og lykke med jobsøgningen! Husk at bare fordi at du ikke bliver kaldt til samtale, betyder det ikke, at du ikke ville kunne varetage jobbet. Så kan det være, at din ansøgning eller CV trænger til en lille opfrisker.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]