Nem guide til et godt registreret sygeplejerske CV

Hvor er det fedt, at der kommer flere og flere registrerede sygeplejersker på arbejdsmarkedet med en masse faglige kompetencer - det har vi i den grad brug for!

Nota media para esta plantilla

Du læser nok med her fordi, at du netop er registreret sygeplejerske, og fordi at du gerne vil få et job som registreret sygeplejerske.

Måske er du lige blevet færdig med din uddannelse, eller måske har du arbejdet inden for feltet i mange år. Lige meget hvad så gælder det, at når man skal søge et ny job, at der skal skrives et CV. Hvis du søger et job internt, så er det ikke altid, at det er et krav, da stedet så kender dig.

Udover det så skal du lære, hvordan du laver det gode CV, så du kan blive indkaldt til jobsamtale og forhåbentlig få jobbet i sygepleje. Er du ikke så skarp på, hvad et CV er, og hvad det skal indeholde, kan du læse med her.

Ved du allerede en del, men har måske brug for hjælp til at sætte det flot op? Så kan du med fordel kigge på vores CV skabeloner. De er til dig, der gerne vil lave et flot CV, men som ikke har færdighederne til at gøre det flot og lækkert. Så er du skridtet tættere på at lave et godt CV.

Registreret sygeplejerske cv

Indholdsfortegnelse

Hvad er et CV?

Før vi kommer helt i gang, er det måske meget godt lige at ridse op, hvad et CV egentlig er, men også hvorfor det er så vigtigt at lave et godt CV. Et CV er et dokument, som man sender ud til arbejdsgivere, så de kan se dine færdigheder, og generelt information om, hvem du er.

Sådan et CV skal gerne være 1-2 sider men ikke meget mere end det. Det skal kun indeholde de mest basale informationer omkring dig, tidligere uddannelse og andre jobs. Det handler meget omkring dine hårde færdigheder og ikke så meget om dine personlige kompetencer.

I nogle tilfælde kan man godt bruge det samme CV til at søge det samme job. Det gælder særligt, hvis de jobs man søger minder meget om hinanden, og er inden for samme branche så og sige.

Men søger du eksempelvis job som sygeplejerske i psykiatrisk sygepleje, kan det være nogle andre ting du skal skrive på, end hvis du søger inden for det mere traditionelle medicinske område.

Registreret sygeplejerske cv

Hvorfor er det vigtigt at lave et perfekt CV?

Det er meget vigtigt at lave et godt CV, men det er nok svært at lave det perfekte CV – det findes nok ikke. Som arbejdsgiver kan de måske modtage rigtig mange ansøgninger, og der bruger 2 ud af 3 arbejdsgivere udelukkende tid på at læse CV’et. Dermed er der mange, der slet ikke kigger på ansøgningen.

Af den grund af CV’et meget vigtigt, da det kan være det eneste, som et hospital eksempelvis læser med dit navn på. Et CV skal næsten altid indeholde de samme elementer, men hvordan du skriver dine erfaringer og kendskab til faget på er forskelligt, alt efter hvad du arbejder inden for.

Du skal tænke på, når du laver dit CV, at det repræsenterer dig så godt som muligt. Når et hospital eksempelvis har læst det, så skal de have en god fornemmelse af dit kendskab til faget, og om de kan have interesse i at høre mere om dig.

Lav relevante CV til hver jobsøgning

Noget af det der er hemmeligheden i at lave et CV, der gør, at arbejdsgiveren gerne vil kalde dig ind til samtale er egentlig meget simpel: du skal sørge for ikke at sende det samme CV afsted til alle jobs, som du søger.

Det er selvfølgelig ikke fordi, at du skal skrive forskellige forskellig erhvervserfaring på, men du skal tilpasse din uddannelse og tidligere jobs til den enkelte stilling. Det betyder i praksis, at du skal læse stillingsopslaget grundigt, inden at du skriver CV’et.

Registreret sygeplejerske cv

Læs stillingsopslaget grundigt inden du søger jobbet

Det kan være, at der specifikt står, at du gerne må have interesse med behandlinger og det at arbejde med mennesker og teammedlemmer.

Hvis det er noget, som du kan se sig selv i, så er det en god ide at skrive det klart og tydeligt. På den måde kan hospitaler bedre se dig i stillingen, hvis du viser, at du har erfaring med det, som de efterspørger i en sygeplejerske.

Som registreret sygeplejerske kan du arbejde med rigtig mange ting, og der er nemlig høj efterspørgsel på, sygeplejersker der kan arbejde i en uforudsigelig hverdag og bevare overblikket i pressede situationer.

Hvad skal et CV indeholde?

Om du skal søge stillinger som sygeplejerske eller måske noget andet, så skal CV’et grundlæggende set indeholde det samme. De forskellige CV er jo ikke ens, men de dele der skal være med er ofte de samme.

Det skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Dine tidligere jobs

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det første du skal skrive på er nogle helt simple informationer omkring dig selv. Det er først og fremmest godt at skrive sit navn på, så dem der læser dokumentet ved, hvem de har med at gøre.

For det andet er det godt at skrive både e mail og telefon nummer på. Det er sådan, at de kan tage kontakt til dig, hvis de vil kalde dig til samtale. Det kan også være, hvis de mangler dokumentation på noget, som du skal sende til dem.

Ved at skrive både det ene og det andet på, kan de selv vælge, hvordan de vil kontakte dig. Så imødekommer du deres behov, og det er altid en god ide, når man skal arbejde som registreret sygeplejerske.

Du behøver ikke at skrive, hvor du bor og adresse og sådan. Det er en smule irrelevant, da arbejdsgiveren nok forventer, at du bor i en afstand, hvor du nemt kan komme på arbejde.

Registreret sygeplejerske cv

Din uddannelse

Noget af det der fylder rigtig meget, hvis du gerne vil søge et job som registreret sygeplejerske er selvfølgelig, at du også er registreret sygeplejerske, og altså har taget en uddannelse, der giver dig adgang til det registrerede sygeplejerskejob.

Det kan også godt være, at du har en anden uddannelse inden for sygepleje eller psykiatrisk sygepleje. Dog vil der ofte stå i stillingsopslaget, om de kræver, at du har taget en uddannelse som sygeplejerske, eller om de vil have en, der blot har noget erfaring fra en lignende uddannelse.

I og med at du har taget en uddannelse som sygeplejerske gør, at du også ved, hvad andre registrerede sygeplejersker ved. Så skal din kommende arbejdsgiver ikke tænke over, om der nødvendigvis er noget, som du ikke er oplært i eller ej.

Selvfølgelig vil der altid være ting, som alle ikke ved, selvom de har taget en af de mange sygeplejerske uddannelser, da de ikke er ens alle sammen.

Dine tidligere jobs

En af de måder du som sygeplejerske kan skille dig ud fra andre er med hjælp fra din erfaring fra tidligere jobs. Hvis du har arbejdet med behandling og patientpleje i dine tidligere jobs, så er det også nemmere for dig at arbejde med det erhverv i det nye job.

Selvfølgelig kan alle lære noget nyt, men hvis man har prøvet at arbejde med noget før i sit tidligere job eller i en praktik, så er det altid godt.

Det kan være svært, hvis du er nyuddannet sygeplejerske, men så kan dine praktiksteder i løbet af uddannelsen spille ind.

Registreret sygeplejerske cv

Sådan opbygger du det kronologiske CV op

Hvis du er lidt usikker på, hvordan du skal stille CV’et op, så får du lidt hjælp her. De fleste vælger at opstille deres CV som det, vi kalder et kronologisk CV.

Det betyder, at du øverst under dine uddannelser først skriver, hvilken uddannelse du har taget først. Og så jo længere ned vi kommer i dokumentet, jo mere nutidig bliver det.

Hvis vi formoder, at du har taget en gymnasiel uddannelse for efter at tage en uddannelse som registreret sygeplejerske, så skal din gymnasielle uddannelse stå først, og så kommer den anden lige efter.

Du kan også vælge at opstille et omvendt kronologisk CV, som betyder, at du skriver dit nylige job og uddannelse først. Du bestemmer egentlig helt selv, om du gør det på den ene eller anden måde.

Sådan finder du ledige stillinger

Det kan godt være lidt svært at vide, hvordan man kan finde nogle ledige stillinger, så man kan få lov til at arbejde med andre registrerede sygeplejersker. I Danmark er vi i en position, at vi ofte mangler sygeplejersker, så der burde være en del jobs at søge.

Dog skal du gøre op med dig selv, hvad du gerne vil arbejde med som sygeplejerske. Det kan være, at du gerne vil arbejde i psykiatrisk sygepleje, og derfor vil du gerne finde jobs der. Der er flere måder, du så kan finde sådanne stillinger på. Hvis du er meget specifik i dine ønsker, bliver det nok en smule sværere at finde job, men det er bestemt ikke umuligt.

Du kan gøre det, at du søger på diverse jobportaler for at se, om der er nogen, der har slået en stilling op, som du finder interessant. Hvis der ikke er nogen, der lige er noget for dig, så er det en god ide at kigge med nogen dages mellemrum.

Nogle stillinger bliver slået op og taget ned hurtigt igen, hvis de har fået masser af ansøgninger. Det kan derfor godt betale sig at holde sig til og ikke gå glip af et godt job.

Hvis du oplever, at der i løbet af noget tid ikke rigtig kommer nogle jobs op, som er noget for dig, er der ting, du kan gøre. Du kan faktisk sende dit CV og ansøgning uopfordret for at gøre opmærksom på dig selv.

Du kan i din mail og ansøgning skrive, hvad du brænder for at arbejde med, og så har de jo din ansøgning, hvis der kommer en stilling en dag. På den måde ved de allerede, hvem du er, og at du altså godt vil arbejde for dem. Det er altid godt!

Registreret sygeplejerske cv

Sådan gør du det nemt at lave dit CV

For mange kan det godt være en stor opgave at lave et CV, der både har et godt indhold, men også ser godt ud. Men hvad hvis jeg fortæller dig, at du rent faktisk kun bør koncentrere dig om indholdet, og så få hjælp til layoutet?

Det er sådan, at du via os kan vælge blandt en lang række CV skabeloner, der alle sammen er tilpasset den enkelte branche.

Det er super nemt at lave et CV på den måde, og du skal rent faktisk heller ikke tænke over, om du nu får alle delene med. Når du har valgt en skabelon, skal du gå i gang med at udfylde alle de forskellige felter.

Det er alt lige fra, hvem du er til din tidligere uddannelse til jobs osv. I takt med at du skriver de oplysninger ind, så vil CV’et blive lavet.

Udfyld skabelonen selv

Det er altså ikke en skabelon, der udfylder dit CV for dig, men det stiller CV’et op på en flot og professionel måde. Det er der nemlig mange, der kan have svært ved. Derfor kan en skabelon være en fordel, for så skal du ikke bruge mange kræfter på at gøre CV’et pænt.

Der er desværre mange, der ikke tænker det store over, hvordan deres CV ser ud. Det er selvfølgelig ikke på baggrund af et flot CV, at du bliver valgt udelukkende, men det kan give dig en hjælpende hånd.

Det handler jo at skille sig ud i sådan en proces, og hvis du har lavet et CV, som de kigger på først eller endda en ekstra gang, så kan det være en stor fordel.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]