Nem guide til et godt regnskabschef CV

Som regnskabschef skal du have styr på tallene, men når det kommer til en jobsøgningsproces, kan det være, at du ikke har lige så meget styr på det. Og det er heldigvis helt okay! I denne her artikel vil vi gøre dig klogere på, hvordan du kan lave et CV som regnskabschef og til alle brancher faktisk.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Vi kommer til at gå ind i de forskellige personlige kompetencer, der er gode at have som regnskabschef, og hvordan du med en solid erfaring fra tidligere jobs kan lande en jobsamtale.

Derudover kommer vi til at have fokus på, hvorfor et CV er vigtigt, hvad det skal indeholde og alt ind imellem. Du kan læse den hele er blot hoppe lidt rundt til de dele, som du føler er interessant og relevant for dig – det er helt op til dig selv.

Regnskabschef cv

Indholdsfortegnelse

Tag ansvar for dit eget CV

Inden vi kommer alt for godt i gang, synes vi lige, at du skal have et godt tip med på vejen. Det kan være, at du har helt styr på regnskab, økonomi og de arbejdsgange, der ligger hertil. SÅ kan det være, at du ikke har så stor erfaring med det kreative.

Det kan godt være, at du tænker: hvad har det kreative at gøre med et CV? Nu skalv i fortælle dig! Når du skriver en ansøgning og et CV, så må det meget gerne også se pænt og professionelt ud.

Lad dit CV spille en central rolle

Det kan hurtigt blive meget kedeligt at se på et dokument, der er stillet helt basalt op uden den store form for øjenguf. Den fælde kan du undgå at falde i, hvis du bruger vores CV skabeloner.

De giver dig mulighed for at lave lækre CV, der passer til dine ansøgninger. Så kan du blot udfylde de forskellige felter, og så vil vi lave en flot optimering af CV’et. Så kan du sende det afsted til din måske kommende arbejdsgiver.

Hvad laver man som regnskabschef?

Ambitionerne er høje, hvis du gerne vil arbejde som regnskabschef. Det kræver meget struktur, fokus og man skal være i tæt dialog med ledelsen løbende. Helt basalt så er du som regnskabschef ansvarlig for at have helt styr på virksomhedens regnskab. Der vil hvert år skulle laves regnskab, og bogføringen skal ske løbende gennem året.

I nogle mindre virksomheder er der ikke så mange ansatte i regnskabsafdelingen, og i nogle tilfælde er det kun ganske få. Lige meget hvad vil der skulle være én, der har det overordnede ansvar for, at regnskabet bliver lavet korrekt, og at virksomhedens økonomi er sund.

Skal kunne samarbejde

Det er også en regnskabschef, der i samarbejde med resten af økonomiafdelingen har indflydelse på, hvis der skal tages nye investeringer i en virksomhed. Helt generelt så skal man som regnsskabschef have helt styr på tal, men det er lige så meget en bred rolle i nogle virksomheder.

Der er også mange bogholdere eller revisorer, der med tiden bliver chef for regnskab og bogføring i en virksomhed. Her har man meget hands on med regnskabet, og er ikke så meget på det overordnede strategiske niveau.

Dog kan en regnskabschef arbejde tæt sammen med de andre afdelinger, hvis arbejde er afhængig af, at der også er nogle penge på bundlinjen. Derfor skal regnskabet jo altid laves korrekt, så der ikke går rod i det hele.

Det er mest i aktieselskaber og anpartsselskaber, at der skal bruges en regnskabschef. Der er der nemlig særlige krav til regnskabet, som der ikke er i andre selskabsformer.

Hvorfor er et CV vigtigt?

Hvis det er længere tid siden, at du sidst har søgt et job, kan det være, at du er lidt i tvivl om, hvorfor et CV er så vigtigt. For i mange tilfælde sender man jo også en ansøgning. Og er det ikke nok?

Svaret er kort sagt: nej. Det er vigtigt, at du både sender både en god ansøgning og et godt CV. Rent faktisk er det sådan, at langt de fleste arbejdsgivere næsten kun læser CV’et.

CV bliver læst først

Når du sender en ansøgning og et CV, så vil det langt de fleste gange være CV’et, der bliver læst først. Har de så brug for at læse mere om dig, vil de læse ansøgningen. Derfor bliver du ofte kun vurdere på baggrund af dit CV – og netop derfor er det super vigtigt!

Dit CV har som formål at vise, at du er en dygtig og forretningsorienteret regnskabschef

Som nævnt er dit CV det, der ofte bliver læst først af arbejdsgivere, og det vil ofte være din eneste chance for at bevise dig over for dem. Du skal i det CV, som du sender vise, at du kan fungere som en ny regnskabschef i deres virksomhed, og at du har en god forståelse for alt lige fra administrative opgaver til årsrapporter udarbejdelse.

Du skal med andre ord sælge dig selv, så den person der læser dit CV vil kunne se dig i rollen som chef for en måske kompleks organisation og dens regnskab. Du kan være deres chef for økonomi, men det skal de vide nogenlunde, inden at de indkalder dig til samtale.

Hvad skal et CV indeholde?

Lige meget om du skal søge jobbet som regnskabschef eller en anden lignende stilling, så ska dit CV indeholde mange af de samme ting. De tre ting det skal indeholde kan du næsten altid være sikker på, at det skal med. Så er det forskelligt, hvad du måske skal skrive som erfaring fra de forskellige jobs, men det kommer vi ind på senere i denne artikel.

Hvilke ting et CV skal indeholde, kan du finde lige her:

  • Personlige oplysninger
  • Tidligere jobs
  • Dine uddannelser

De forskellige punkter vil vi uddybe i det følgende afsnit.

Personlige oplysninger

Det kan lyde super basalt og måske endda fjollet. Intet desto mindre skal du sørge for, at der på dit CV står følgende dele: dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse.

Navnet siger næsten sig selv, men det er sådan, så arbejdsgiveren kan se, hvem det er, der har sendt CV’et. Derudover skal dit telefon nummer og din e mail adresse også stå på. Det er sådan, så hvis du sender et CV, og virksomheden godt vil indkalde dig, så kan de ringe til dig eller skrive en mail.

Det er altid en god ide at give dem begge muligheder, men de fleste vil nok tage telefonen, hvis de vil have dig ind til jobsamtale.

Regnskabschef cv

Du skal slet ikke skrive din adresse eller andre oplysninger. Dog er der flere og flere, der sætter et link ind til deres LinkedIn profil. Det er en form for udvidet CV. Dog skal du huske, at hvis du indsætter et link til profilen, så skal din profil også udstråle høj faglighed. Den skal altså være opdateret, så den kan fungere som en fordel for dig.

Tidligere jobs

Noget af det der i høj grad kan tilføre værdi til dit CV er den sektion, hvor du skriver nogle af dine tidligere jobs. Har du været på arbejdsmarkedet i 40+ år, så behøver du ikke at tage alle dine jobs og skrive på. Så ville man i stedet tage de sidste 3-4 jobs, da de fortæller mest om, hvilken nylig jobserfaring du har.

Selvfølgelig kan et job for 20 år siden godt have lært dig meget, men de processer og teknikker kan muligvis være forældet. Derfor er det bedst at holde sig til de sidste par jobs, da det viser klart mest om, hvordan din erfaring fra jobs er nu.

Solid erfaring fra tidligere jobs er en stor fordel – herunder offentlige myndigheder

Det virker muligvis logisk, men hvis du har arbejdet som regnskabschef i en anden virksomhed, så har du en stor fordel. I og med at du har haft en lignende stilling, så vil du også være klædt meget mere på til det job, som du søger i den nye virksomhed.

Langt hen af vejen vil en regnskabschefs opgaver være de samme lige meget om det er i en ene eller anden virksomhed. Med erfaring er det nemmere for den nye virksomhed at sætte dig ind i tingene.

Så har du eksempelvis være arbejde med at konsoliderede måneds regnskab, arbejde med virksomhedens regnskaber på tværs af koncernens enheder og meget mere. Der vil selvfølgelig altid være nogle nye opgaver fra sted til sted, men der er mange basale opgaver, der går igen.

Din uddannelse(r)

Når du søger stillingen som regnskabschef, og du også skriver en ansøgning, så er en uddannelse en fordel. Man kan tage flere forskellige uddannelser inden for regnskab og ledelse, og de kan være med til at sætte dig i et bedre lys.

Helt basalt kan du have taget uddannelser, der gør dig skarpere på økonomifunktionen, og hvis du har en relevant uddannelse vil virksomheden gerne høre det. En uddannelse inden for ledelse er også et stort plus, hvis du skal arbejde som chef i din ansættelse.

Du må ikke lade dig skræmme af ikke at have nogen relevant uddannelse. Du kan nemlig komme rigtig langt med at have tilegnet dig en masse gode kompetencer fra dine tidligere jobs og arbejdsopgaver.

Selvfølgelig er det svært at få jobbet som regnskabschef, hvis du ikke har styr på korrekt finansbogføring, har arbejdet med økonomikonsulent eller andet relevant.

Næsten alle kompetencer giver gode muligheder

Du må endelig ikke skyde dine ambitioner til jorden, hvis du gerne vil arbejde inden for regnskab og særligt hvis du vil være regnskabschef. Selvfølgelig kræver det, at du har noget erfaring med økonomi, og hvis du skal fungere som chef, så er det også godt at have evner inden for ledelse og den rolle er alsidig.

Du er, som du er, og de kompetencer der følger med dig er helt sikkert virkelig gode. Du har igennem nogle år på arbejdsmarkedet tilegnet dig en masse kompetencer, der gør dig interesseret inden for økonomi.

Læs stillingsopslaget inden at du laver og sender CV

Noget af det du lige skal have med dig, inden at du klikker væk er et godt tip. Når du har besluttet dig for at søge et job, så gør dig selv den tjeneste at læs stillingen én gang til.

Grunden til det er, at du skal vide præcis, hvad det er, du søger. Særligt skal du ligge mærke til, hvilke kompetencer og færdigheder, som virksomheden ønsker, at du besidder.

Regnskabschef cv

Vil de eksempelvis gerne have en med meget erfaring, eller sætter de derimod færdigheder herunder likviditetsbudgetter sikring? Det kan også være, at du skal være analytisk stærk og have det daglige ansvar for faglig sparring. Mulighederne er mange!

Det vigtige er, at du sætter dig ind i, hvad de ønsker af en medarbejder, og hvad du kan tilbyde dem. Du skal finde de punkter, hvor I overlapper, så du kan vise dem, at du er klar til at påtage dig et stort ansvar, som det job som regnskabschef er.

Med det sagt skal du ikke skrive alt muligt, der ikke passer. Du skal derimod fremhæve nogle af de kompetencer, som du har – særligt hvis det er noget, som du også søger.

Lad os tage det overordnede ansvar for et flot CV

Som du læste oppe i starten, har du mulighed for at gøre brug af vores CV skabeloner, hvis du ikke selv har lyst til at være kreativ. Det betyder, at du “bare” skal koncentrere dig om, hvad der skal stå i det.

Det er jo selvfølgelig også en stor opgave i sig selv, men forhåbentlig er du alligevel blevet en smule klogere, efter at have læst det her artikel, er du nok klogere på den front. Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed at bruge en CV skabelon, men det øger din chancer for at blive opdaget.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]