Nem guide til et godt rekrutterer CV

Hvis der er noget, der kan kan virke uoverskueligt, når man skal søge et job, så må det være at lave en god ansøgning og et godt CV. Det kan være ret hårdt at lave det CV, der lige viser dine faglige kompetencer, og hvem du er på den helt rette måde.

Nota media para esta plantilla

3.3
Rated 3.3 out of 5
De 6 reseñas

Dog kan man sige så meget, at hvis du læser denne her specifikke artikel, så vil du gerne have et job sammen med andre rekrutteringskonsulenter. Det betyder altså, at du selv kommer til at skulle arbejde med at ansætte folk.

Derfor må vi antage, at du har en eller anden form for god viden om, hvad det er for nogle dele, der er særlige vigtige, når man skal ansætte folk. Måske har du arbejdet i lignende stillinger før, eller måske er det første gang, at din jobsøgning vender i den retning.

Inden vi går videre til resten af artiklen, så har vi et tip til at gøre dit liv som jobsøgende mere overskueligt. Du kan nemlig bruge vores gode CV skabeloner. Det er din nemme genvej til et CV, der er flot stillet op, og som ser professionelt ud.

Rekrutterer cv

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV vigtigt?

Hele det at søge et job handler for virksomheden om at finde det rette match. Det kan være en ret svær proces, særligt hvis arbejdspladsen har meget høje krav til deres kommende ansatte. Når du som ansøger søger et job, er det jo med det for øje, at du gerne vil ansættes det sted og varetage den rolle, som virksomheden ønsker at få besat.

Der er ikke meget man kan gøre for at overbevise en arbejdsgiver om, at du skal indkaldes til jobssamtale. Dog er det vigtigste at lave et godt CV, da det er i det dokument, at du kan vise, hvem du er, og hvad du kan tilbyde dem.

Ofte er det sådan, at man sender både sit CV og en ansøgning afsted til det relevante job. Dog er det langt fra altid, at en arbejdsgiver læser begge dele. Undersøgelser viser faktisk, at det kun er 2 ud af 3 arbejdsgivere, der også læser ansøgningen.

Arbejdsgiver læser CV først og så ansøgningen

Arbejdsgivere bruger CV’et til at give dem et hurtigt overblik over dig som person, og for at se om dine faglige kompetencer er nogen, som de kunne bruge. De skimter altså ganske hurtigt dit CV og ser også på, om du har haft en lignende stilling før, som måske kan gavne dig i det her specifikke job.

Rekrutterer cv

Det er benhårdt, men de fleste arbejdsgivere har ikke tid til at gennemlæse både CV og ansøgning i dybden. Hvis de så vurderer, at du kunne være en af de kandidater de indkalder til samtale, læser de måske din ansøgning. Nogle vil gerne lige læse ansøgningen, imens at andre finder den mindre relevant at bruge tid på.

Hvad skal det gode CV indeholde?

Det kan godt være lidt svært at vide, hvad et godt CV skal indeholde. Nu hvor du arbejder med rekruttering eller gerne vil have et job inden for det, så har du nok en meget god viden om, hvad der er godt, at jobsøgere skriver deres CV. Dog gennemgår vi lige de vigtigste punkter, så du er helt opdateret.

Dit CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Dine tidligere stillinger (inkl. frivilligt arbejde)
  • Din uddannelse

De her tre ting er klart nogle af de ting, der skal vise, hvem du er, og hvad du kan. I de kommende afsnit vil vi gå lidt mere i dybden med de forskellige dele.

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det du lige så godt kan skrive på som det første er dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse. Det er helt basale oplysninger, der gør, at virksomheden bedre kan vide, hvem de læser om. De to kontaktformer er altid godt at skrive klart og tydeligt, så arbejdsgiveren ikke er i tvivl om, hvordan de kan kontakte dig.

Rekrutterer cv

Nogen arbejdsgivere kan godt finde på at ringe for at få afklaring på en ting eller to, hvis noget er uklart. Dog vil de fleste ringe eller skrive til dig, hvis du bliver indkaldt til jobsamtale. Det kan også være, at de ringer eller skriver med et afslag. Om det er godt eller skidt, de ringer eller skriver med, så er det meget vigtigt, at de nemt kan finde de informationer på dit CV. Skriv det derfor klart og tydeligt.

Dine tidligere stillinger (inkl. frivilligt arbejde)

Så kommer vi til noget af det, som rigtig mange ligger meget vægt på, når de skal ansætte en. Lad os sige at du ansøger en stilling som rekrutterer i en stor virksomhed. Du har før varetaget en lignenede stilling i en anden virksomhed. Det giver dig en stor fordel, da du så har vist, at du har arbejdet med noget, der minder meget om det, som virksomheden skal bruge hjælp til.

Det er ikke altid, at man har varetaget stillinger, der minder 100% om den, som man søger om, og det er helt okay. Så kan det være, at du har haft et job, hvor du har fået en anden type erfaring fra.

Det du så kan gøre er at ligge meget vægt på, hvad du så har taget med dig fra de andre stillinger. Det kan jo være, at ud har nogle gode kvalifikationer, som faktisk godt kan overføres til det nye job. Hvis man lige tænker sig om, har man næsten altid nogle erfaringer, man godt kan trække over på jobbet.

Rekrutterer cv

Din uddannelse

Noget af det man ikke kommer uden om er, om du har noget uddannelse i bagagen. Der er nogle jobs, hvor en uddannelse kan være et direkte krav til at varetage jobbet. Det kan være, hvis man søgte jobbet som sygeplejerske, så kræver det, at man har taget uddannelsen som sygeplejerske. Der har man nemlig fået nødvendige kompetencer.

Sådan er det dog ikke med jobbet som rekrutterer, da der ikke er en specifik uddannelse, der hedder det. Dog er der flere aspekter af jobbet, hvor man kan have fået relevante kompetencer gennem en anden uddannelse.

Når du arbejder med rekruttering af kandidater, så arbejder du typiske også med noget HR. Så kan det være, at du har taget en uddannelse inden for HR eller andet, der er relevant. Har du sådan en uddannelse, kan du have en god fordel, og du bør derfor også skrive det på. Er du ikke i den situation, at du har en uddannelse, der er meget relevant, så kan du stadig skrive en anden uddannelse på, da du også har fået kompetencer der.

Indsæt et vellignende billede på CV’et

Det der også er en god ide, når du skriver dit CV er, at du kan vælge at indsætte et billede af dig selv. Der er mange arbejdsgivere, der godt kan lide at få et billede af, hvem de potentielt indkalder til samtale.

Rekrutterer cv

Har du derfor lyst til det, så kan det være en god ide at gøre det. Sørg for at det er et billede, der ligner dig, og som er af god kvalitet. Dit billede skal være i overensstemmelse med, hvordan du også ser ud.

Desværre er der også nogen, der fravælger at indsætte et billede, da de før har oplevet deskrimination som jobsøgende.

Jobsøgning processen

Det er ofte sådan, at det er HR afdelingen i større virksomheder, der står for at ansætte kommende kandidater. Det er altså dem, der også læser de forskellige CV og ansøgninger igennem.

Det er ofte sådan i store virksomheder, at det ikke er lederen selv, der ansætter, men de bruger derimod HR til at gøre forarbejdet. Så er det til tider sådan, at du kommer til en indledende samtale med nogen fra HR, og så kan du efter blive interviewet af den leder, du skal arbejde for. De processer er meget forskelligt fra sted til sted.

Skriv en motiveret ansøgning og send sammen med dit CV

Noget af det der også er en god ide er at skrive en ansøgning, når man også sender sit CV afsted. I nogle stillingsopslag vil der stå, om de gerne vil have, at du sender det ene eller begge dele.

Rekrutterer cv

Dog er det næsten altid godt at skrive din motivation for at søge jobbet. Her kan du også få lov til at uddybe din erhvervserfaring, og specielt hvis du har erhvervserfaring fra noget, der umiddelbart ikke er et match med det kommende job. Så har du mulighed for at beskrive, hvordan det job alligevel har givet dig noget relevant erfaring.

Hvis du gerne vil lave den, skal du sørge for ikke at lave det alt for langt. Det er godt at holde det under 1 side, så arbejdsgiveren kort og hurtigt kan skimte og læse det og så vurdere dig ud fra det. Vælg derfor med omhu hvad du godt vil skrive og tag det fra, der er unødvendigt. Det er spild af plads, og det sælger nok ikke dig bedst.

Det er også her, at du endnu bedre kan skille dig ud fra de andre kandidater, der også måtte ligge i en database.

Du skal give samtykke til, at virksomheden må gemme dit CV

Før i tiden måtte virksomheder godt gemme dit CV og din ansøgning, hvis de finder dig interessant, men ikke kan give dig et job lige nu. Siden da er persondataloven, også kendt som GDPR, lavet om.

Hvis du søger et job, og ikke får det, skal du give samtykke til, at virksomheden godt må gemme dine oplysninger til senere hen. Det vil ofte være en god ide at skrive det i din mail, da det viser, at du har helt styr på persondataloven.

Det kan også være, at de spørger dig til jobsamtalen. Lige meget hvad kan det være en fordel for dig, hvis de må gemme dine informationer. For så selvom du ikke lige fik det her job, kan de måske ringe om nogle måneder, hvis der kommer en ny åben stilling.

Det er en måde at komme ind i CV databasen hos den enkelte virksomhed. De fleste større virksomheder har hver især CV databasen, hvor de opbevarer og gemmer diverse CV. Spørg altid ind til om du må komme i CV databasen.

Sådan imponerer du en potentiel arbejdsgiver

Nu er vi efterhånden ved at være ved slutningen af denne her lange artikel, og du sidder forhåbentlig tilbage med en masse god viden, som du kan bruge fremover. Der er jo flere måder, hvorpå du kan imponere en potentiel arbejdsgiver. For det første er det allervigtigst, at du bruger et godt sprog, når du skriver dine CV’er. Indholdet er først og fremmest det vigtigste.

Rekrutterer cv

Dernæst så kan du prøve at få lidt billige point ved at stille CV’et op på en måde, der ser flot og professionel ud. Her kan du med fordel bruge vores CV skabeloner. Det er en meget nem måde at lave et CV, der er i overensstemmelse med dit CV.

Det fungerer på den måde, at du udfylder skabelonen trin for trin, ligesom du selv ville have gjort. Jo længere du så når med at fylde den med relevant information, så bliver CV’et lavet. Du kan selvfølgelig godt sidde og sætte det hele op selv, men hvis du ikke har så mange kreative evner, kan du i stedet bruge vores skabeloner.

Tjek CV databasen

Det kan nogle gange være svært at vide, hvad man egentlig bør skrive helt konkret i de forskellige CV’er. Du skal jo huske, at du skal målrette hver enkelt CV til stillingen som du søger.

Der findes forskellige CV databaser, så du kan blive inspireret til, hvad du selv kan skrive på dine CV’er. Ellers er du forhåbentlig blevet en smule klogere på, hvad du kunne skrive på, efter at du har læst denne her artikel.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]