Følgebrev til sælgere

Selvom rigtigt mange butikker og andre virksomheder bevæger sig online, så er der stadig brug for sælgere i fysiske butikker, som B2B og telefonisk. Sælgerstillinger er enormt vigtige og vidt forskellige alt efter hvad man sælger og for hvilken virksomhed eller organisation.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Der kan være rift om de bedste stillinger som sælger mange steder. Derfor bør du sørge for at have styr på dit CV og din ansøgning, der skal fremstå professionelt og give arbejdsgiver et godt førstehåndsindtryk.

Vores organisation har specialiseret sig i at vejlede og stille skabeloner til rådighed, der kan hjælpe dig med jobsøgning.

Indholdsfortegnelse

Ansøgningen/følgebrev for sælgere i Danmark

Der er en række guidelines og forventninger fra arbejdsgiver om hvad en ansøgning, den skal indeholde. Dette vil vi komme ind på i denne guide og vi vil også kigge på, hvordan man på en god måde kan opstille et godt layout.

Vi har taget udgangspunkt i, at man ansøger til en dansk stilling i Danmark og, at det er en stilling på fuldtid.

Ansøgninger i udlandet

Hvis man som sælger ansøger til en stilling i udlandet, kan der være ting, der skal lægges ekstra vægt på. Det kan være ens sprogevner selvom man er dansker og så bør man læse op på en ansøgningsformat i det pågældende land. Nogle steder er det f.eks. en uskreven regel ikke at tilføje billede til hverken CV eller ansøgning.

Sæt dig altid ind i regler og normer for det pågældende land, du ansøger til. Det kan i sidste ende komme til at betyde meget og det tager ikke lang tid at blive klog på.

Intro

Til mange af de mest eftertragtede stillinger som sælger kommer der hundredevis af ansøgninger. Det betyder, at arbejdsgiver læser rigtigt mange ansøgninger igennem. For at skille sig ud er det vigtigt at fange læseren, så personen får lyst til at læse videre og lære dig at kende.

Som sælger skal man trods alt kunne sælge – så brug alle de sælgerkneb du kan på skrift i din ansøgning. Hvis man ikke formår at sælge dig selv i en ansøgning, kan arbejdsgiver have svært ved at tro, at du kan sælge produkter eller ydelser i en stilling hos dem.

Der er mange måder hvorpå, man kan skrive en god ansøgning. Vi anbefaler, at man i første sætning bruger meget beskrivende og friske ord, der får en lyst til at læse resten af ansøgningen. Den skal ikke være for lang og ikke indeholde ligegyldige informationer.

Det kan være en god ide at skrive hvilken stilling, der er tale om i toppen af siden.

Til stort set alle stillinger laver man også et CV. I dit CV vil der stå informationer såsom erfaring, uddannelse, kontaktoplysninger mm. Det kan være en god ide ikke at nævne alt dette igen, da arbejdsgiver formentlig allerede har set dit CV igennem. Brug i stedet ansøgning til at forklare hvorfor du er den rette kandidat til stillingen.

Sidehoved

Sidehovedet på ansøgningen kan i tilfælde være oplagt at bruge, da det ikke tager noget af pladsen i selve ansøgningen. Her kan man med fordel skrive sit navn eller anden information såsom dato, som man finder relevant.

Kontaktoplysninger

Der er forskellige holdninger til hvad, der er det rigtige at gøre med hensyn til kontaktoplysninger i en ansøgning. I CV’et har man allerede angivet alle kontaktoplysninger, hvorfor man kan argumentere for, at man ikke behøver at tilføje alle i ansøgningen. Man kan dog godt gøre det for at sikre sig, at arbejdsgiver nemt kan kontakte dig.

Indhold

Indholdet i dit følgebrev er her, hvor du har mulighed for at skille dig ud. Som sælger er der udvalgte punkter, der kan være vigtige at have fokus på.

Når du skal skrive indholdet til dit følgebrev, er det vigtigt at have fokus på, at du skal vække arbejdsgiverens interesse. De skal kunne se hvad, du kan bruges til i virksomheden og hvorfor du kan gøre en betydelig forskel.

Derfor skal du i ansøgning understrege, hvorfor du søger jobbet, hvad du kan tilbyde og hvordan dine kompetencer og færdigheder vil løse problemer og udfordringer for virksomheden eller organisationen. Det skal være klart for dem, at du kan levere resultater.

Overskrifter

En ansøgning skal meget gerne udfylde en hel side, men det kan meget nemt godt blive lidt tungt at læse. Mange arbejdsgivere læser trods alt mange ansøgninger igennem og du er formentligt ikke den første.

Derfor kan det være en rigtigt god ide at benytte overskrifter, der kan bryde en del af den lange brødtekst, der nu engang udgør en ansøgning.

Sælger følgebrev – Afslutning

Det kan være enormt vigtigt at afslutte på en god måde i CV’et. Forsøg at afslutte på en professionel, rettidig og præcis måde, der lægger op til, at du skal til en jobsamtale. Det kan være oplagt at nævne, at de altid kan tage kontakt angående eventuelle spørgsmål. Det kan få dig til at virke åben og, at du ikke har noget at skjule.

Afslutningen af en ansøgning bør altid slutte af med en venlig hilsen efterfulgt af dit fulde navn.

Eksempel på et følgebrev som sælger

Nedenstående ses vores eksempel på, hvordan man kan skrive en ansøgning som sælger. Det er vigtgit at huske på, at der er forskellige måde vi gør det på.

Igen har vi taget udgangspunkt i en person, der ansøger til en dansk stilling.

Ansøgning vedrørende: B2B sælger for Maersk Shipping

Kære/til XXX (kun hvis du har information på den, der skal læse ansøgning)

I kraft med min viden om fragt på international plan samt erfaring som sælger, vil jeg skabe resultater og bringe nye langsigtede kunder til forretningen, der gavner shareholders og stakeholders på kort og lang sigt. Med flair for salg og det at skabe resultater, kan der forventes en person, der lever op til kravene og løfter i flok med teamet.

Relevante færdigheder og erfaring
Som værende sælger i branchen i mere end 10 år glæder det mig at se, at I nu har en ledig stilling. Som sælger har jeg solgt både serviceydelser og produkter B2C og B2B, så jeg har en bred viden om salg og forskellige tilgange.

Større B2B salg er min kernekompetence hvorfor denne stilling, ville passe bedre end noget andet.

Motivation for faget og salg
Jeg har altid været drevet af at skabe resultater og værdi for kunder samt virksomhed. Det er det, der driver mig og jeg trives godt i et team, hvor der er plads til en masse selvstændigt arbejde. Dette er grunden til, at der ansøges til denne stilling, da vi i teamet ville kunne se arbejdet blive implementeret og virke med det samme.

Jeg vil se frem til at udvikle, implementere og levere resultater og skabe værdi for virksomheden og kunder, der skal vare i mange år fremadrettet.

Ønsker I referencer, har spørgsmål til uddannelse, erfaring eller lignende kan I til enhver tid tage kontakt og I vil få et ærligt svar.

Med venlig hilsen

DIT NAVN HER

Hvorfor er det vigtigt med en ansøgning?

En ansøgning er nødvendigt af flere grunde. Først og fremmest er det et krav, som mange arbejdsgivere forventer i forbindelse med jobsøgning.

Derudover er det også en fantastisk mulighed for at kunne give et godt førstehåndsindtryk på flere ord end i CV’et. Det er her, hvor du virkelig kan skille dig ud og understrege, hvorfor du er den rette.

Gode tips og tricks som sælger

  • Mange virksomheder får hundrede ansøgninger og har derfor kun få minutter til hver i første omgang. Defor; frem det, der er unikt ved dig og gør dig special.
  • Sørg for at følge alle krav, der er for layout – det tager ikke lang tid at sikre sig.
  • Understreg og fremhæv hvorfor du er unik uden direkte at sige det
  • Udlad information, der ikke har nogen betydning og unødvendige fyldord
  • Hav gerne en formel tone, men sæt et personligt præg på ansøgningen
  • Undgå så vidt muligt at skrive “jeg”, “min”, “mit” for mange gange.

Opsummering

Som sælger skal du altid sørge for at skille dig ud og fange læseren hurtigt. På den måde kan du sikre dig, at der er større chance for, at du bliver kaldt til en jobsamtale. Det tager ikke arbejdsgiver mange sekunder at sortere dig fra, hvis du ikke fanger læseren indenfor få sekunder.

Sørg altid for at opfylde de krav, der er for layout. Det er enormt uprofessionelt ikke at gøre og mange bliver sorteret fra, hvis layoutet ikke er i orden. Sørg for at læse jobopslaget igennem flere gange, for at sikre dig, at du har alle deres krav på plads.

Som ansøgende sælger skal man også have et CV, for at kunne ansøge til en stilling. Du kan med fordel tage et kig på vores sælger CV guide, der tager dig igennem det vigtigste og hjælper dig videre med at lave et godt CV som sælger.

En CV-skabelon kan være et rigtigt godt værktøj at bruge, når det kommer til udformning af et godt CV. Ved at benytte en skabelon, kan du være sikker på at have et professionelt layout og få alt det nødvendige med.

CTA: Find den rette skabelon hos CV-skabelon.com idag

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang skal en ansøgning være?

En one-pager anses for at være det korrekte format for både en ansøgning, men også et CV. De skal dog være lavet i to forskellige filer, så de er adskildt. Med mere end en side, vil man ofte have for meget unødvendig information. En side burde være nok til at inddrage en masse vigtigt med, men stadig være kort og konkret.

Hvordan skal layoutet se ud i en ansøgning?

Layoutet i en ansøgning må gerne være meget simpel og gerne bare sort/hvid. Man kan godt benytte farver, men sort og hvid er det sikre valg og det, mange forventer at modtage. Brug en helt almindelig skrift såsom Arial og brug altid sort skrift. Skriftstørrelsen skal være 11 eller 12.

Hvorfor skal man skrive en ansøgning til hver jobopslag?

Det er vigtigt at skrive en ansøgning til hver jobopslag, da din ansøgning ellers vil blive alt for overfladisk. Hvis man ender med at skrive for generelt, vil man ikke skille sig ud og arbejdsgiver kan ikke se, hvorfor du skulle kunne gøre et bedre stykke arbejde end andre, der har ansøgt.

Hvis du søger to stillinger, der minder rigtigt meget om hinanden, kan det i nogle tilfælde være nok blot at tilpasse og rette lidt til i den første ansøgning, der skrives.

Er det bedst med sort/hvid farver?

Sort/hvid er et af de mest sikre valg, når det kommer til farver. Det vil være med til at få dit din til at fremstå mere enkelt og professionelt. Der har dog også den ulempe, at det kan gå hen og blive lidt for enkelt og kedeligt. Ved utraditionelt farvevalg kan det fremstå mere unikt og friskt. Dette kan gøre, at arbejdsgiver nemmere husker dig.

I ansøgningen anbefaler vi, at man ikke bliver alt for kreativ når man ansøger som sælger. Det skal ikke tage fokus væk fra det vigtigste. Det vigtigste er at fortælle, at du er dene rette kandidat og hvor du skiller dig ud som ansøger.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]