Nem guide til et godt scrum master CV

Hvis du gerne vil have et job inden for scrum herunder at være scrum master, så kræver det næsten altid, at du skal lave et godt CV og sende afsted.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Rollen som scrum master er eget populær for mange, og du kan derfor have stor konkurrence, hvis du vil have rollen som scrum master.

Indholdsfortegnelse

Lav et CV der skiller sig ud

Det gælder derfor om at lave et godt CV, som skiller sig ud, og som bedst mulig viser, hvor godt du kan arbejde som scrum master. Du skal vise alle dine gode evner, og at du er agil coach, at du kan lave effektiv scrum, at du kan understøtte teamets beslutninger og meget mere.

Hvilke ting der er vigtigt for scrum masters at have med på CV, kommer vi nærmere ind på længere nede.

Scrum Master cv

Brug CV værktøjer til at lave dit CV

Inden du kommer for godt i gang med at læse om rollen som scrum master, så skal du lige have et enkelt råd med herfra. Hvis du ved, at kreative evner ikke er i din værktøjskasse, så kan du. med fordel få lidt hjælp.

Når du skal lave et CV, så er det altid godt, hvis det også ser professionelt ud. Derfor kan du med fordel bruge vores CV skabeloner, der netop gør det nemt for dig at komme i gang med den store CV proces – uden at det er en uoverskuelig proces.

Hvorfor er et CV vigtigt?

Et CV er super vigtig og det er nok den vigtigste opgave, når du skal søge et job. Et CV er et dokument, der viser, hvem du er som person, hvad din erfaring er, og hvordan du kan varetage jobbet som scrum masteren i virksomheden.

Når du søger et job, så kan det være, at der er mange, der søger det. Der lige meget, om du søger jobbet som scrum master, product owner, agil coach eller noget helt fjerde. Du er i konkurrence med alle de andre ansøgere om at få stillingen.

Du skal sælge dig selv til teamet

Du skal altså sælge dig selv bedst muligt i CV’et, så virksomheden får lyst til at indkalde dig til samtale og senere hen ansætte dig. Dit CV er altså din måske eneste mulighed for at bevise, at du kan varetaget jobbet som scrum master.

Vedkommende indkalder kun de kandidater, som de kan se i teamet. Du skal altså være god som individ men også passet ind i et team, da du skal være med til at træffe teamets beslutninger. Det gælder om at varetage alles interessenter og have fokus på processen og den planlægning bag.

Hvad skal et scrum master CV indeholde?

Det er slet ikke lige meget, hvad et scrum master CV skal indeholde. Du skal jo sælge dig selv over for teamet, så det er vigtigt, at du skriver nogle ting på, der tiltaler dem.

Med det sagt skal du kun skrive ting på, der rent faktisk passer. Du skal ikke bare skrive noget, som du tror, at de kan lide. Det kan nemlig bide dig bagi, hvis du sælger dig selv på falske grundlag.

Du skal eksempelvis ikke skrive, at du har været product owner eller scrum master før, hvis du ikke har været det. Så skal du i stedet skrive dine andre jobs og evenuelt, hvad du har taget med dig derfra.

Scrum Master cv

Et scrum master CV skal indeholde følgende dele:

  • Personlige informationer om dig selv
  • Dine tidligere jobs
  • Dine uddannelser

Læs stillingsopslaget grundigt inden at du laver dit scrum master CV

Inden du går i gang med at skrive dit scrum master CV, så er der en vigtig ting, du skal gøre. Du skal læse stillingsopslaget grundigt, så du er helt sikker på, hvad det er, som virksomheden gerne vil have af deres kommende product owner eller scrum master.

Det kan være, at de ligger vægt på nogle specifike kompetencer, eller måske er det vigtigt for dem, at du har erfaring som agil coach eller scrum master. Læs om der er nogle kompetencer, som de ønsker, og som du har. Så kan det nemlig være en god ide at ligge vægt på netop disse i dit CV.

Lad dig ikke skræmme af et stillingsopslag

Du skal dog huske, at alt det der står i et stillingsopslag er nogle af de ting, som virksomheden ønsker, at du skal kunne. Der kan være rigtig mange krav, men du skal huske på, at det ikke er sådan, at du skal kunne det hele.

Har du derfor læst et stillingsopslag, hvor du kan over halvdelen af de forskellige ting, så kan du sagtens søge jobbet.

Skriv personlige oplysninger på dit CV

Noget af det du først og fremmest skal skrive på dit CV er nogle få basale informationer om dig selv. Det skal være sådan, at dit navn, et telefon nummer og din e mail adresse skal stå tydeligt på dit CV. Skriv det er sted, hvor det står tydeligt, og hvor det ikke bliver alt for rodet sammen med andre ting.

Skriv dine tidligere jobs på dit CV

Noget af det der fylder rigtig meget i jobbet som scrum master er, om du har arbejdet med noget lignende før. Hvis du kan skrive nogle tidligere jobs på, hvor du har arbejdet som scrum master, så er det en stor fordel.

Har ud ikke noget direkte erfaring med stillingen, kan det så være, at du alligevel har haft et job tidligere, hvor du har arbejdet med nogle af de dele, som jobbet kræver.

Tøv derfor ikke med at tænk lidt over, hvordan dine tidligere jobs gør, at du kan være rigtig god til det kommende job. Er der nogle ting, du har lært i det gamle job, som du kan bruge, hvis du bliver ansat?

Skriv dine uddannelser på dit CV

Der vil altid være nogle jobs, der kræver, at du har en helt bestemt uddannelse. Det gælder eksempelvis, hvis du arbejder med medicin eller lignende. Dog er det ikke sådan med jobbet som scrub master.

Rigtig mange der arbejder med det, kan blive ansat til rollen som scrum master grundet deres tidligere erhvervserfaring. Med det sagt findes der faktisk en række private udbydere, hvor du kan tage en uddannelse som scrum master.

Det kan derfor være en mulighed for dig at blive taget i betragtning til et job, hvis du ikke har reel erhvervserfaring.

Har du ikke lige en scrum master uddannelse, så tøv endelig ikke med at skriv dine andre uddannelser på. Det kan være, at du har en uddannelse inden for handel eller noget helt andet. En uddannelse viser lige meget hvad, at du kan gennemføre noget, og det er aldrig en dum ting.

Har du ingen uddannelse, så kan det være, at du alligevel har taget et kursus eller to i noget andet.

Send en ansøgning sammen med dit scrum master CV

Når du skal søge et job, er det ofte sådan, at der i stillingsopslaget vil stå, hvad virksomheden kræver, at du skal sende dem. Ofte vil der ihvertfald stå, at du skal sende dit CV. Derudover vil de også nogle gange kræve, at du sender en tilhørende ansøgning.

Det kan ofte være en god ide at skrive en ansøgning, når du søger en scrum master stilling. Så kan du nemlig få mulighed for at sætte lidt flere ord på, hvem du er, og hvad du tidligere har af eventuel scrum master.

Scrum Master cv

Ikke alle læser ansøgningen

Det er faktisk sådan, at det er langt de færreste, der skal ansætte, der også vælger at læse ansøgningen i første runde. I stedet vil de læse dit CV som scrum master og så ud fra det vurdere, om du er en interessant kandidat eller ej.

Hvis de finder dig interessant, kan det så være, at de læser din ansøgningen. Med det i mængde skal du stadig gøre dig umage med ansøgningen, for det kan stadig være den, der afgør, om du bliver kaldt ind til at være den måske kommende scrum master eller product owner.

Jobbet som scrum master er en product owner højre hånd

Hvis du gerne vil arbejde som scrum master, så er en af de vigtigste opgaver at understøtte product owneren og teamet i teamets beslutninger. Som scrum master er du ansvarlig for, at dig og dit team er mest mulige effektive i en sprint.

Når noget skal udvikles og færdiggøres i en virksomhed, så er det en scrum masters opgave at lede hele projektet. Man arbejder som en form for projektleder, og det er din opgave at varetage alle interessenter og sikre sig, at den sprint bliver varetaget bedst muligt.

Der skal tages mange beslutninger

Der kan være en hel del beslutninger, der skal tages undervejs, og en effektiv scrum master ved præcis, hvilke ting der skal vælges til og fra. Det handler også meget om agile coach, og scrum masteren har generelt et bredt ansvar for at få projekter gennemført bedst muligt.

Planlægning, projektledelse, process, skabe løsninger og coache teamet er de mest essentielle dele af jobbet som scrum master.

En scrum master indkalder til mødet

Noget af det der er en af de primære opgaver for en scrum master er at indkalde til møder. I og med at det er scrum mastereren, der har overblikket over projektet, så er det også op til scrum masteren at indkalde til møder, når det er nødvendigt.

Det er her meget vigtigt, at der er et klart formål med mødet, ellers kan de indkaldte se sig lidt ondt på scrum masteren. Nogle gange skal man tænke over, om det virkelig er nødvendigt, at scrum master indkalder til et møde, eller om noget blot kunne blive diskuteret lidt over mail eller telefonen.

Fast møde eller ej

Det kan være, at I indkalder til møder, når der er forhindringer og mangler input, eller måske har i møde på et fast tidspunkt, hvis det er en projekt, hvor kommunikation er vigtigt at gøre kontinuerligt.

Scrum Master cv

En scrum master forbereder agendaen forud for mødet

Ud over at det er scrum masteren der indklader til mødet, så er det også scrum masteren, der skal forberede agendaen. Scrum master forbereder agendaen, da det er den person, der har indkaldt til mødet, og spm har bedst overblik over opgaven – sammen med product owner.

Det kan være, at i er flere scrum masters, der har en primære opgave, men det kan også være, at det blot er product owner og scrum master, der har den. Lige meget hvad er det scrum masterens opgave at lave en god agenda for mødet, så alle der skal med ved, hvad de går ind til.

Gør det nemt at søge forskellige scrum masters job

Nu ved du forhåbentlig mere om, hvad det vil sige at være scrum master, og hvordan man arbejder sammen med en product owner og andre scrum masters. Det er sjældent sådan, at man bare skal søge ét enkelt job for at få en stilling.

Ofte vil der være mange, der godt vil have stillingen som scrum master. Derfor skal du sørge for at din ansøgning og dit CV sidder lige i skabet. Hvis det ikke gør det, så kan du risikere ikke at blive kaldt til samtale, og så bliver det altså svært at få jobbet som scrum master.

Brug CV skabeloner

Hvis du ikke har de store kreative evner, så kan du bruge et af vores bedste værktøjer. Du kan nemlig få adgang til vores meget populære CV skabeloner, så du nemt og hurtigt kan lave det bedste scrum master CV.

Det fungerer på den måde, at du blot udfylder alle de forskellige felter, og så bliver dit CV lige så stille udviklet. Så er det klar til at blive sendt, så du forhåbentlig kan blive scrum masteren i en virksomhed.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]