Nem guide til et godt social media manager CV

I vores tid er der stor fokus på de sociale medier, og vores brug af dem. Der er både positive og negative holdninger til dem, men vi kan vist ikke komme uden om, at de er kommet for at blive.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det gælder både for personer, men i høj grad er virksomhedens digitale marketing indsatser vigtige – også på de sociale medier. Man kan næsten ikke komme uden om, at langt de fleste virksomheder skal have en eller anden form for tilstedeværelse på de sociale medier.

Social Media Manager cv

Det er næsten pludselig mærkeligt, hvis den virksomhed, restaurant eller butik ikke er at finde på et af de mange medier.

Dog er det sådan, at det er langt fra alle virksomheder, der forstår værdien af det. Dertil er det langt fra alle, der gider at bruge kræfter på det. Det kan være, hvis de har meget andet at se til i virksomheden, ellers gider de måske bare ikke at bruge tid på det.

Og det er lige her, at du kommer ind i billedet! I en rolle som social media manager kan du hjælpe virksomhed med virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier samt digital marketing. Har du brug for hjælp til at lave et CV? Så prøv vores CV skabeloner lige her.

Indholdsfortegnelse

Minder om jobbet som digital marketing manager

I jobbet som social media manager varetager du primært virksomhedens digitale marketing indsatser på de sociale medier. Nogle gange vil de sociale medier blive varetaget af den person fra marketing, der generelt sidder med virksomhedens digitale marketing indsatser.

Jobbet som social media manager minder derfor meget om en digital marketing manager. Derfor kan du holde øje med begge typer for stillingsopslag, hvis du gerne vil arbejde som en form for digital projektleder på forskellige sociale medier.

Du skal elske de sociale medier og digital marketing

Det er næsten selvsagt, men at arbejde med sociale medier kræver, at du er vild med at arbejde professionelt med sociale medier. Alt lige fra social media manager, social media analyst til content marketing manager kræver, at du er vild med at arbejde med sociale medier og influencer marketing.

Social Media Manager cv

Det giver jo nok sig selv, at du skal have haft nogen erfaring med sociale medier, før du skal arbejde med dem. Det kan enten være, hvis du selv har brugt meget tid på dine sociale medier, ellers har du allerede stået for virksomhedens digitale marketing indsatser.

Hvorfor er et CV vigtigt?

Om du skal søge jobbet som social media manager eller søge et andet job som content marketing manager, så er et CV meget vigtigt. Når du søger et job, søger du typisk hos en virksomhed, der aldrig har hørt om dig før.

Du skal derfor starte helt fra bunden med at vise, hvem du er og hvilke konkrete værktøjer, som du kommer med som en forretningskritisk disciplin. Med andre ord skal du sælge dig selv så godt, at de tror, at du kan varetage virksomhedens tilstedeværelse på de sociale medier.

Når man søger et job, så vil man typisk sende både et CV og en ansøgning afsted. I det stillingsopslag som er lavet for jobbet, vil der typisk stå, hvad det er, som de vil have, at du sender til dem.

CV’et bliver læst før en ansøgning

Det er sådan, at når man søger et job og sender både CV og ansøgning, så vil de fleste arbejdsgivere først læse CV’et og så ansøgningen. CV’et fungerer som en form for referat af, hvem du er, og hvilke evner og erfaringer du kommer med i bagagen.

Social Media Manager cv

Der er ofte mange, der gerne vil arbejde med social media management, og derfor kan der være mange ansøgere til sådan et social media manager job. Du skal derfor konkurrere blandt mange.

Det er sådan, at langt de fleste virksomheder rent faktisk kun læser CV’et. Det er hurtigere for en virksomhed at læse et CV, da selve opstillingen af det gør, at det er hurtigt at danne sig et overblik over kandidaten.

Det er derfor meget vigtigt, at dit CV står helt skarpt, da det kan være din eneste mulighed for at sælge dig selv som social media analyst.

Hvad skal et CV indeholde?

Når man skal lave et CV som social media manager eller andet, så skal det helst bare være en side. Det må altså ikke være alt for langt, da du så derfor ender med at have for mange ligegyldige informationer med. Så kommer der ikke til at være fokus på det allervigtigste, og det kan være en stor ulempe for dig.

Overordnet set skal et CV indeholde følgende ting:

  • Oplysninger på dig selv
  • Tidligere erhvervserfaring
  • Uddannelse

Det vigtigste er, at du kun skriver de ting på, der gør dig til en god kandidat. Tænk meget over hvad job du søger og målret så dit CV efter det. Hvordan du gør dig mere tydelig som digital projektleder kommer vi ind på længere nede.

Oplysninger på dig selv

Noget af det første, og nemmeste, du kan starte med at skrive på dit CV er nogle basale oplysninger om dig selv. Du kan starte med at skrive dit fulde navn på, så virksomheden ved, hvem det er, der vil arbejde med deres social media.

Social Media Manager cv

Efter der kan du skrive dit telefon nummer samt din e mail adresse på. Det er helt simpelt sådan så virksomheden kan kontakte dig, hvis de gerne vil indkalde dig til en samtale. Det kan også være, så de kan kontakte dig, hvis der er noget på dit CV, som de gerne vil have uddybet.

Ved at skrive både dit telefon nummer og din e mail adresse på, så gør du det nemt for virksomheden at kunne komme i kontakt med dig. Nogen virksomheder foretrækker at ringe dig op for at høre, hvordan du er at tale med, inden at du bliver indkaldt til samtale.

Husk derfor altid at tag telefonen, når du er i gang med at søge job. Det kunne jo være, at det var din kommende arbejdsgiver, der kontaktede dig.

Tidligere erhvervserfaring

Nu kommer vi til det punkt, der har rigtig stor betydning, hvis man gerne vil arbejde som social media manageres, digital marketing technologist, influencer marketing, community management eller generelt med social media.

Det er sådan, at man i rigtig mange jobs lærer mest ved at have praktisk erfaring med det – og det gælder også, når man arbejder med sociale medier. Sociale medier ændrer sig hele tiden, og det er oftest ikke noget, man kan læse sig til. Det handler om at have fingeren på pulsen hele tiden, da de bliver ændret en del løbende.

Når vi taler om tidligere erhvervserfaring er det jo en klar fordel, hvis du har haft et job, hvor du før har arbejdet med nogle af de ting, som du skal arbejde med i dit kommende job.

Social Media Manager cv

Det er en fordel, hvis du har arbejdet med social media management eller som sociale media manager

Det kan næppe være en overraskelse for nogen, at det er en fordel, hvis man har erfaring med i bagagen. Det er altid nemmere at viderelære folk, end at lære dem op fra bunden. Det kan tage rigtig lang tid at lære nogen om lige meget hvad, så hvis man kommer med en masse god erfaring i bagagen er det en stor fordel.

Måske sidder du nu i et job som digital projektleder, hvor du varetager en virksomheds sociale medier. Så har du en stor fordel, hvis du skal ud og søge job, hvor en af opgaverne netop er styring af sociale medier.

Så ved virksomheden, at du ved, hvad det kræver at styre de sociale medier, og du har også erfaring med, hvad der virker og ikke virker. Skriv derfor endeligt flere af dine erhvervserfaring ned, hvis du har noget erfaring, der har relevans for det job, som du søger.

Hvad hvis du ikke har nogen relevant erhverserfaring?

Det kan godt være en ulempe, hvis du ikke har noget relevant erfaring fra et tidligere job. Dog kan du godt komme i betragning stadig til jobbet, men det kræver dog, at din erfaring kommer i spil på en anden måde.

Det kan være, at du har arbejdet meget med dine egne sociale medier, hvor du har arbejdet meget med dem i et privat regi. Det kan du også sagtens skrive på på dit CV, og det kan kompensere for din manglende erhvervserfaring.

Social Media Manager cv

Uddannelse

Nu er det sådan, at der ikke findes så mange uddannelser, der er direkte rettet imod læring om sociale medier. Som påpeget længere oppe kræver sociale medier også, at man arbejder med dem i praksis. Det er altså slet ikke nok, at man har læst en masse teori og fået viden på den måde.

Hvis du er en af dem, der har en uddannelse inden for sociale medier, digital marketing, kommunikation eller lignede, så kan du dog med fordel skrive det på. Det er jo altid et plus, at du har noget teori med i bagagen. Du må dog ikke tro, at det alene kan gøre, at du får jobbet.

Det kan være rigtig godt, hvis du formår at bygge det op sammen med en masse praktisk erfaring fra andre jobs. Så har du både en praktisk side og en teoretisk viden at koble på, og det kan skille dig ud fra mange andre kandidater.

Læs stillingsopslaget inden du skriver CV’et som social media manager

Noget af det der kan være virkelig godt at gøre, inden at du søger jobbet som social media manager er at læse stillingen grundigt. Det kan godt lyde meget basalt, men det er nu alligevel vigtigt at understrege.

Når du søger et job, har du nok læst et stillingsopslag inden og gjort opmærksom på, at det er et job, der kan søges. Det er langt fra alle, der læser stillingen virkelig nært, hvilket er super ærgerligt. Der står nemlig utrolig mange guldkorn i sådan et opslag – guldkorn du kan bruge i dit CV og ansøgning til jobbet som social media manager.

Social Media Manager cv

Hvis der i stillingen eksempelvis står noget ala “it’s a good idea for our social media manageres to be good at social selling, ecommerce sales manager, digital marketing technologist, community management and such”. De forskellige ting kan du bruge som keywords i dit CV.

Lad os antage at du før har arbejdet med social selling, ecommerce sales manager, digital marketing manager eller lignende – så skal det med på CV’et. Så viser du direkte, at du har nogle erfaringer, som de har brug for hjælp til.

Gør det nemt for dig selv at søge jobbet som social media manager eller digital marketing manager

Nu har du efterhånden lært en helt masse om, hvordan du kan søge et job inden for social media management som sociale media manager. Du ved nok nu, hvilke ting der er gode at have med på CV’et, og hvad du skal være opmærksom på – så langt så godt.

Inden vi runder helt af i denne her artikel, vil vi lige dele et tip med dig, som kan gøre din jobsøgning en del lettere! Når du skal lave et CV, er det jo også meget vigtigt, at det ser flot og professionelt ud.

Hvis du gerne vil arbejde med social media management, så er du nok allerede en smule kreativ. Dog kan du alligevel bruge det her tip. For at gøre det nemt at lave et flot og professionelt CV, kan du bruge vores nemme CV skabeloner.

Det fungerer på den måde, at du vælger lige den skabelon, der bedst muligt passer til dig. Når den er valgt indtaster du alle de forskellige oplysninger, som du har læst om i denne her artikel. Efter at alt er udfyldt, vil den være klar til at du sender den afsted til din måske kommende arbejdsgiver.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]