Sådan laver du et godt softwaretekniker CV

Vi lever i en verden, hvor der er rigtig mange, der ansætter folk, der har en teknisk el profil, og som er god til at arbejde aktivt med computere og lignende enheder. Derfor er det et felt, hvor der hele tiden er mange jobannoncer.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Dog er der også rigtig mange, der interesserer sig for det felt, og der kan derfor være mange ansøgere til jobbet. Derfor skal du også gøre dig ekstra umage, når du sidder og laver dit CV for at søge en spændende og udfordrende stilling.

Software ingeniør cv

Hvis du allerede nu sidder og gerne vil i gang med at lave dit CV, kan du også gå direkte til at lave et CV med vores CV skabeloner. Her kan du finde en skabelon, der passer lige præcis dig og den branche, som du gerne vil arbejde i. Så er du sikker på, at du får et professionelt CV, der skiller sig ud.

Vil du gerne have lidt mere viden om, hvordan du søger job som en softwareteknikker, så kan du læse med her. Så lover jeg dig, at du kan blive en smule klogere. Det kan forhåbentlig hjælpe dig på vej mod at få et spændende job enten fuldtid eller deltid.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV så vigtigt?

Du hører det måske ofte: et CV er meget vigtigt! Men hvorfor er det overhovedet det? Grunden til det er ganske simpelt: det er det første, som arbejdsgiveren læser, når du søger et job. Ofte er det sådan, at der i en jobannonce står, at du skal sende dem et CV og en ansøgning for at komme i betragtning til jobbet.

CV’et er et ganske kort dokument på 1 allerhøjest 2 sider, som arbejdsgiveren skimter og læser for at vurdere, om du skal kaldes ind til en samtale eller ej. Det er faktisk sådan, at 2 ud af 3 arbejdsgivere kun læser CV’et og ikke din ansøgning.

Derfor er dit CV så vigtigt, at det ofte er det ene og alene, der skal være med til at vurdere, om du kan blive taget i betragtning til jobbet. Du kan derfor med fordel se det som et lille projekt, der skal have din energi. Det at skaffe et nyt job er et projekt i sig selv, og det starter med et godt CV.

Hvad skal et godt CV indeholde, hvis man vil arbejde med IT og software?

Det er langt fra ligegyldigt, hvad der står i sådan et CV. Det er jo det, der står i det, der skal vise, at du er den rette til det job, som du søger. Der er en del ting, der er de samme ting, der skal stå lige meget hvilken branche man gerne vil arbejde i.

Helt overordnet skal de personer, der læser dit CV have en god indikation af:

  • Hvem du er
  • Hvad du har arbejdet med før
  • Hvad du har taget af uddannelse
  • Hvad de kan forvente af dig som medarbejder

Skriv hvem du er

Den første del er hel basal. Du skal sørge for at dit navn, telefonnummer og email står skrevet tydeligt. Det er sådan så virksomheden kan komme i kontakt med dig, hvis de har spørgsmål eller forhåbentlig vil indkalde dig til en samtale.

Hvis du har en god og opdateret LinkedIn profil, så kan det være godt at smide et link ind til den. Det er der mange arbejdsgivere, der alligevel tjekker, så det kan være en god ide lige at smide linket ind til dem på forhånd.

P.S. halter din LinkedIn profil en smule kan du jo lige bruge en time eller to på at optimere den og gøre den bedre.

Skriv hvad du har arbejdet med før

Noget af det der skal skrives på er, hvad du har arbejdet med før. Det kan være en stor fordel, hvis du har arbejdet med noget lignende, som det job du søger. Skriv gerne stedet på arbejdspladsen, din stilling, hvad dit ansvar har været, og hvornår du har arbejdet der.

Det er en god ide at skrive, hvad du har lært det enkelte sted, og hvad dit primært arbejdsområde har været. Det er fordi, at selve din jobtitel ikke siger særligt meget om, hvad du har arbejdet med. Skriv derfor gerne en linje eller to omkring, hvad du lavede i den stilling. Det viser også lidt nærmere, hvad du har arbejdet med.

Det er altid godt at skrive det arbejde på, som er særligt godt i forbindelse med at arbejde med software.

Skriv hvad du har taget af uddannelse

Særligt inden for IT og software er det af stor betydning, at man har en relevant uddannelse. Der kan være rigtig mange forskellige måder at have fået en uddannelse inden for det felt på. Derfor er der mange muligheder for at have noget relevant, som virksomheden gerne vil kigge nærmere på.

Sådan får du et job i en international virksomhed

For mange kan det være det ultimative mål at få et job i en international virksomhed, hvor du kan arbejde og rejse til hele Europa. Det kan for mange være stillingen over dem alle. Stillingen som de arbejder hen imod i mange år. For nogen er det drømmen, mens det ikke er for andre.

Der kan være flere veje hen til en spændende stilling i en stor virksomhed, hvor du kan få ansvar og masser af sparring. Det første du kan gøre er helt basalt at kigge på diverse jobportaler, om der er nogle jobs, der taler til dig. Dem kan du søge og se, hvad der sker.

Noget af det næste du kan gøre er at se rundt i dit netværk. Kender du nogen, der har et arbejde i en stor virksomhed, hvor du kunne se dig selv? Eller er der en af dine venner, der måske kender nogen.

Start med at sig højt til alle venner og familie, hvad du gerne vil finde af job. Så ved de ihvertfald, at du leder, og så kan de tænke over, om de kender nogen i deres netværk.

Software ingeniør cv

Brug LinkedIn

Noget tredje du kan gøre er at tjekke LinkedIn ud. Det er efterhånden blevet stedet, hvor du kan finde enhver jobannonce. Det er også her, at du kan arbejde aktivt med dit netværk og connecte med folk inden for din branche.

Det første du kan gøre der er at tjekke, hvilke jobopslag du kan se der. Der vil ofte være en hel del at vælge imellem. Udvælg nogle af dem som du godt kunne se dig arbejde enten fuldtid eller deltid i og søg de udvalgte jobs.

Noget fjerde er at du selv kan arbejde aktivt på at skabe dit job og en kontakt til at få et godt job. Det kan være, at du kan connecte med en, der arbejder inden for det felt og i en virksomhed, som du også gerne vil.

Skab din egen stilling

Der er heller aldrig noget galt i at lave en uopfordret ansøgning og sende den afsted. Der behøver ikke at være en jobannonce for, at der rent faktisk er et job at søge. Rent faktisk viser det sig, at op til 80% af alle jobs besættes uden at der har været indkaldt til jobsamtaler, og at jobbet er slået op på en portal.

Derfor kan du med fordel sende dit CV og en ansøgning afsted til en virksomhed, også selvom de ikke aktivt har søgt et job. Så kan det være, at de ikke leder efter nogen lige nu, men så har du vist flaget og de vil sandsynligvis huske dig, hvis de mangler en som dig. Så kan du nemt komme foran i køen, inden de evt. laver en jobannonce.

Når du så laver dit CV og ansøgning, er det vigtigt, at du gør dem opmærksom på, at det er en uopfordret ansøgning, du sender. Du kan med fordel skrive nogle af de stillinger eller arbejdsområder, som du ser dig selv arbejde med. Så gør du det nemt for dem at placere dig i de bedste rammer.

Søg et job som softwareteknikker uden erfaring

Det vil altid være en fordel lige meget, hvad job man søger, at man har noget erfaring med det job, som man søger. Det behøver ikke at være erfaring fra en 100% identisk stilling, men hvis der er en del arbejdsopgaver, der er ens, er det en fordel.

Dog betyder det ikke, at du du uden erfaring ikke godt kan få et job. Det kan jo eksempelvis være, at du har en uddannelse, hvor software har være en stor del af det. Det er svært, hvis du slet ikke har noget erfaring fra job eller uddannelse, da det så betyder, at virksomheden skal give dig al baggrund og viden om det. Det kan tage dem lang tid, end hvis de ansætter en, der ved en masse.

Søg et job som softwareteknikker med erfaring

Som du godt kan regne ud, så står du væsentlig bedre, hvis du har lavet noget lignende. Det er rigtig godt, hvis du har arbejdet med software, men det er også godt, hvis du har noget uddannelse i bagagen.

Der findes efterhånden en hel del forskellige uddannelser, der handler om alt inden for software og IT. Hvis du har taget en uddannelse inden for det, så er det en stor fordel. For så kender du til en masse basalt, som andre ikke nødvendigvis har som viden.

Her er både dine tidligere jobs og din uddannelse det gør, at du motiveres til at søge jobbet.

Målret dit CV til hver enkelt job

Noget af det der er rigtig godt at gøre er at skræddersy sit CV til hver enkelt jobopslag. Det kan kræve en smule planlægning, hvis man søger mange, men det er det hele værd.

Hver gang du søger et job, skal du formodentlig lave en optimering af CV’et. I alle jobannoncer står der oftest, hvad jobbet indebærer, men også hvad virksomheden forventer af dig som person. Det er ikke ligegyldig viden at have, når du skal lave CV’et.

Hvis virksomheden eksempelvis søger efter en, der kan indgå i et godt kollegaskab eller kan indgå i samarbejde med ledelse. Så kan du med fordel skrive det ind i dit CV, hvis det er noget, du kan se, der passer på din profil. Det kan være, at du før har arbejdet med en ledelse, så skriver du det på. Har du ikke erfaring med ledelse, så lader du være med at nævne noget.

Der er selvfølgelig mange dele, der kan genbruges til hver job, men sørg for lige at ændre lidt i det hver gang. Så er du samtidig helt skarp på, hvad du søger. Og du viser samtidig virksomheden, at du går målrettet efter stillingen.

Brug en CV skabelon til at søge en spændende og udfordrende stilling

Nu er vi ved at være ved vejs ende, og jeg tror vist ikke, at vi kan smide mere viden ind i din hjerne nu. Jeg har dog stadig lige en lille, men meget vigtig pointe og ide, som jeg gerne vil dele med dig.

Bare fordi at du arbejder med software, så er det ikke sikkert, at du er en haj til grafisk arbejde – og det er helt okay. Dog er det altid en fordel at gøre lidt ekstra ud af sit CV rent udseensmæssigt, da det kan gøre, at man bliver mere bemærket kontra andre kandidater til jobbet.

Her kan du med fordel bruge CV skabeloner, der helt basalt set er skabeloner, hvor du indtaster alt det, som du ellers ville skrive ind i et CV. I takt med at du udfylder alle de relevante felter, vil du stille og roligt kunne se et flot CV udfolde sig.

Så kan du downloade den skabelon og sende den afsted, når du skal søge en spændende stilling. Det kan give dig den fordel, at arbejdsgiveren kigger på dit CV først, da dit layout er med til at fange deres opmærksomhed.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]