Stewardesse-CV – den komplette guide

Står du som stewardesse og er på udkig efter en ny stilling? Eller kommer du fra en anden branche og er blot interesseret i stewardesse-faget? Måske trænger du blot til at opdatere dit CV, stewardesse? I så fald er du kommet til det helt rette sted, for i denne guide giver vi dig et fuldstændigt og komplet indblik i resuméverdenen, herunder hvordan du giver dig selv de bedst mulige betingelser.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er desværre en almen kendt hemmelighed, at selvom den bedst kvalificerede til en given stilling vil gøre det bedst og skabe mest værdi for virksomheden, så er det ikke nødvendigvis den person, der bliver ansat. Formår man ikke at “sælge sig selv” på en letforståelig måde, så kan vejen til varig ansættelse være lang, hård og uretfærdig.

Som stewardesse er det derfor vigtigt med et præcist og relevant CV, hvis man gerne vil i betragtning hos de rette. I denne guide kommer vi med konkrete råd til hele ansøgningsprocessen, og derfor ikke mindst CV-skrivningen. Vi kommer desuden med talrige konkrete eksempler, så du hurtigst muligt kan omsætte tankerne til virkelighed – og det første får du allerede her 👇

Indholdsfortegnelse

CV til stewardesse, perfekt CV-eksempel

Birgitte Sørensen
Steward, fly

+45 12 34 56 78
birgitte.soerensen@eksempel.dk
København
linkedin.com/eksempel/birgittesoerensen

Erhvervserfaring
Professionel og erfaren stewardesse med 4 års erfaring fra flybranchen samt efteruddannelse og kompetencer inden for pædagogik og udvidet førstehjælp. I løbet har min karriere har jeg fra dag ét fokuseret på at effektivisere vores branche, og har i den forbindelse været med til lokalt at optimere arbejdsprocessen med ca. 20 %, uden at det er gået ud over arbejdsglæden.

Arbejdserfaring
Lufthansa
Flystewardesse
Februar 2020-nu

 • Roligt overblik trods højt tempo og let til smil, selv ved varierende og lange arbejdstider, gjorde mig kvalificeret til større ansvar allerede efter en måned.
 • Hovedansvarlig for sikkerheden for passagerer blandt ombordværende kabinepersonale samt vagtplanlægger.
 • Arbejdsmiljørepræsentant siden 2021, hvor jeg har været med til at løfte og bearbejde relevante problemstillinger.

Scandinavian Airlines
Junior flystewardesse (deltid)
Januar 2018-januar 2020

 • Startede min karriere i branchen og gennemførte min uddannelse på kortest normerede tid, som nummer 1 ud af 24.
 • Fik efter blot et halvt år tildelt ansvar og arbejdsopgaver normalt forbeholdt for ansatte med et års erfaring eller mere.

Uddannelse
Gymnasiel uddannelse, STX
Frederiksborg Gymnasium
2014-2017

Lønnen som stewardesse

Som stewardesse kan du se frem til en overenskomstbaseret grundløn, der stiger i takt med dit ansvar og din generelle anciennitet. På UddannelsesGuiden kan du finde tal fra Danmarks Statistik, der viser at inkl. pension, tillæg og værdi af personalegoder lyder den gennemsnitlige månedsløn på:

Flysteward:      33.049 kr.

Kabinechef:     32.555 kr.

De fleste stewardesser flyver i en fast turnus, og derfor kan du godt regne med, at ovenstående gennemsnitsløn er rimelig retvisende. Tager du ekstra tørner, kan du selvfølgelig regne med at tjene mere.

Layout, format og struktur

Det er naturligvis vigtigt, at dit stewardesse-CV er sat godt op, så de væsentligste detaljer fremgår tydelig ogal information bliver præsenteret på en overskuelig og professionel måde. Det er derfor vigtigt, at du starter med en kort opsummering, direkte efterfulgt af dit egentlige CV. Dette gør det nemt og hurtigt at forstå, hvad der gør dig kvalificeret til stillingen.

Dog er det her vigtigt at overveje, i hvordan og i hvilken rækkefølge informationerne bør præsenteres i. Her er tre populære måder at gribe det an på:

 • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder
 • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske

Har du ikke mod på denne proces, finder du på vores hjemmeside mange gode CV-eksempler, men herunder præsenterer vi et eksempel, der er baseret på det omvendt kronologiske layout. Det omvendt kronologiske layout er klart det mest anvendte og anbefales i næsten alle tilfælde – med undtagelse af dem, hvor den jobsøgende ikke har betydelig erfaring.

Har man ikke betydelig erfaring anbefales det funktionelle layout, der fremhæver færdigheder før uddannelse og uddannelse før erhvervserfaring.

Husk, at du ikke kan bruge et CV til flere stillinger og at du skal bruge et til hvert job.

Titel og kontaktoplysninger

Først og fremmest skal det være helt klart, hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan få fat i dig. Her skal din titel være at finde. Desuden skal man også her kunne se dine kontaktoplysninger her. Her skal dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mail være fremgå, og mange vil i dag også tilføje et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Birgitte Sørensen
Flysteward

+45 12 34 56 78
birgitte.soerensen@eksempel.dk
København
linkedin.com/eksempel/birgittesoerensen

Ukorrekt
Birgitte Sørensen
Flysteward

+45 12 34 56 78
birgitte.soerensen@eksempel.dk
København
linkedin.com/eksempel/birgittes3242342

I det ukorrekte eksempel har Birgitte ikke ændret det navn, hendes profil har fået tildelt på LinkedIn. Det er ikke verdens største problem, men det er stadig ikke optimalt, og når vi skriver CV’er og ansøgning, er vi altid ude på at forbedre vores chancer med vores ansøgninger eller uopfordrede ansøgninger.

Derfor er det klogt at sørge for at strømline dette punkt, så der også står Birgittte Sørensen. Jo flere gange den rekrutteringsansvarlige ser “Birgitte Sørensen”, desto større chancer er der for at denne husker hende.

Skal jeg inkludere et foto på mit stewardesse CV?

Ja, efterhånden er det blevet normalt at inkludere et billede på CV’et, og inkluderer man derfor ikke et foto, så risikerer man at stå ud på en negativ måde. Det kan få den rekrutteringsansvarlige til at stille sig selv spørgsmålet: “Hvorfor har denne, blandt alle kandidater,  ikke et billede på sit CV?”, “hvad kan årsagerne være hertil?”. Måske går bekymringerne på, at du har et ansigt, der ikke egner sig til at være stewardesse – mange piercinger, tatoveringer eller lign. Eller måske er det noget helt tredje, der får den rekrutteringsansvarlige til at undre sig.

En grund til ikke at inkludere et billede på CV’et er diskrimination, som desværre stadig finder sted. Mener du, at du kunne blive udsat for diskrimination, ja så er det måske en god idé ikke at have et foto på CV’et. Dog skal du i den sammenhæng huske på ovenstående: nemlig, at det kan få den rekrutteringsansvarlige til at undre sig.

Sådan skriver du et CV som stewardesse

I den del af dit curriculum vitae, hvor du præsenterer din erhvervserfaring, skal du præsentere dine forskellige ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge. Du skal altså liste dit seneste eller nuværende ansættelsesforhold først.

Mere specifikt skal det fremgå:

 • hvad din position var
 • hvad din arbejdsplads var
 • hvornår du var ansat der

Du skal fortælle, hvad du lavede i den stilling, du havde. Hvilken opgaver varetog du eller hvad du ansvaret for? Kan du på en eller anden måde vise, hvilke bedrifter du opnåede, er det endnu bedre og bedre endnu er det, hvis du på en eller anden måde kan kvantificere dine bedrifter.

Har du ikke stor erhvervserfaring, så bare rolig. Vi har været lidt inde på det. Har du ikke erfaring, skal du bruge et funktionelt CV. På denne form for resumé er der fokus på færdigheder kompetencer og uddannelse snarere end erhvervserfaring.

Eksempel på en flystewardesse

Flystewardesse
Lufthansa, Februar 2020-nu
København, Danmark

 • Roligt overblik trods højt tempo og let til smil, selv ved varierende og lange arbejdstider, gjorde mig kvalificeret til større ansvar allerede efter en måned.
 • Hovedansvarlig for sikkerheden for passagerer blandt ombordværende kabinepersonale samt vagtplanlægger.
 • Arbejdsmiljørepræsentant siden 2021, hvor jeg har været med til at løfte og bearbejde relevante problemstillinger.

Junior flystewardesse (deltid)
Scandinavian Airlines, Januar 2018-januar 2020
København, Danmark

 • Startede min karriere i branchen hos SAS og gennemførte min uddannelse på kortest normerede tid, som nummer 1 ud af 24.
 • Specialiserede mig i den gode, dynamiske kundeservice
 • Fik efter blot et halvt år tildelt ansvar og arbejdsopgaver normalt forbeholdt for medarbejdere med et års erfaring eller mere

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har nogen erfaring

Du skal som tidligere nævnt bruge et funktionelt CV, hvis du har så meget erfaring. Her fokuserer du på færdigheder eller kompetencer. Hvad lavede du under uddannelsen hos flyselskabet? Og hvad har du lavet af arbejde, der indeholder nogle af de ting, man altid har brug for i mange former for erhverv – kommunikation, kundeservice osv.

Man taler om overførbare færdigheder, som du kan læse om her. Overvej, hvilke du har opnået gennem de erfaringer, du trods alt gjort dig professionelt, frivilligt eller i andre sammenhænge, og kombinér dem så med de hårdere færdigheder du har fået på den uddannelse, du har fået hos flyselskabet.

Fremhæv din uddannelse som stewardesse

I dette afsnit skal du fremhæve evt. uddannelse. Der findes ikke en separat uddannelse som steward eller stewardesse. Hvervet er ofte et, man bliver trænet i hos en flyselskab. Det er, som det beskrives på ug.dk, fordi

“Uddannelsen gennemføres i en skoleorganisation tilknyttet et dansk luftfartsselskab, idet mange uddannelseselementer baserer sig på udstyr og procedurer, der er specifikke for det enkelte luftfartsselskab og anvendte flytype(r).”

Denne sektion vil ikke være så lang på et stewardesse CV. Har du tidligere uddannelse er det imidlertid en god idé at anføre den, da det kan være med til at gøre dig en bedre kandidat.

Eksempler

Gymnasiel uddannelse, STX
Frederiksborg Gymnasium
2014-2017

Gennemsnit: 10.4

Anbefalede færdigheder på et CV for stewardesser

Der er nogle færdigheder, det er særligt godt at have på sit CV som stewardesse, fordi det er kompetencer, der næsten altid vil stille en bedre eller gøre at man er klædt bedre på til at varetaget jobbet, end hvis man ikke havde dem.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Kommunikation
 • Kulturel bevidsthed
 • Førstehjælp
 • Salg
 • Rengøring
 • Servicering

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Bestemthed
 • Selvkontrol
 • Fleksibel
 • Omstillingsparathed
 • Stresshåndtering
 • Teamwork
 • Organisering

Sådan skriver du dit faglige resumé

Med det faglige resumé har du mulighed for at give den rekrutteringsansvarlige et kort indblik i, hvad du har bedrevet fagligt og dine kvalifikationer. Det er en af de absolut bedste indledninger Det er et rids af de oplysninger, der er at finde i på dit CV. Skriv, hvad dine største bedrifter er, hvad excellerer du i, hvor mange års erfaring du, og hvad er du for en type person?

Denne del af stewardesse CV’et bør der ikke tages let på, da det er det første, som den rekrutteringsansvarlige kommer læser. Fænger dette ikke, læser den rekrutteringsansvarlige ikke videre. Dertil kommer, at der er meget software, der blot scanner for keywords, der matcher dem, der er i jobopslaget og stillingsbeskrivelser, og er der ikke et match med de oplysninger, der findes heri, så kommer man ikke i betragtning. Brug derfor nøgleord fra jobopslaget.

Korrekt
Professionel og erfaren stewardesse med 4 års erfaring fra flybranchen samt efteruddannelse og kompetencer inden for pædagogik og udvidet førstehjælp. I løbet har min karriere har jeg fra dag ét fokuseret på at effektivisere vores branche, og har i den forbindelse været med til lokalt at optimere arbejdsprocessen med ca. 20 %, uden at det er gået ud over arbejdsglæden.
Ukorrekt
Professionel og erfaren stewardesse med mange års erfaring fra flybranchen samt efteruddannelse og kompetencer. I løbet har min karriere har jeg fra dag ét fokuseret på at effektivisere vores branche, og har i den forbindelse været med til lokalt at optimere arbejdsprocessen med ca. 20 %, uden at det er gået ud over arbejdsglæden.

Problemet med den ukorrekte version er, at den er upræcis. Hvor mange års erfaring er “mange års erfaring”? For nogle er det måske tre år, for andre er det måske seks, og får stadig andre er det måske 11. Derudover så fremgår det ikke klart, hvilken type af efteruddannelse, der er tale om og hvilke kompetencer, der er blevet oparbejdet. Der er jo kun relevant, hvis det er uddannelse og kompetencer, der klæder en bedre på til jobbet som stewardesse.

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

Ovenstående er de primære afsnit. Det kan dog være en god idé at lave et par andre sektioner afhængig af, hvad der efterspørges i jobopslaget.

Sprogfærdigheder

Det er en oplagt sektion, da der altid er mange forskellige mennesker fra forskellige kulturer med ombord på et fly.

I denne sektion præsenterer du dine sprogfærdigheder. Det er vigtigt at du beskriver, hvilket niveau du er på, og gerne så præcis som mulig. Måske har du et certifikat, der beviser, at du fx har C1 i fransk.

Har du ikke et certifikat, giver det stadig mening at bruge en standard frem for at opfinde din egen. Her kan du f.eks. låne LinkedIns standarder, f.eks “full professional proficiency”. Så er der også overensstemmelse mellem din LinkedIn-profil og dit CV.

Tips til at forbedre dit stewardesse-CV

Her er et par ekstra råd, du kan bruge til at forbedre dit CV.

 • Brug et designer CV
 • Anvend det samme design på din ansøgning
 • Gør brug af et billede
 • Påfør dine sprogfærdigheder
 • Glem ikke en uddannelsesektion

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som stewardesse

På et godt stewardesse CV finder man som miminium:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle og personlige færdigheder
 • Et foto

FAQ

Skal man bruge et design CV?

Nej, ikke nødvendigvis, men det kan give en “wow-efffekt” og få dig til at ligne en kandidat, der har gjort lidt mere ud af din ansøgningsproces.

Skal man bruge et billede?

Nej, men det er en god idé. Ikke mindst fordi det er blevet normen og det i denne sammenhæng sjældent er en god idé at afvige fra normen. Dog bør man overveje, om man skal have et billede på sit CV, hvis der er chance for, at man bliver mødt med diskrimination.

Giver det mening at bruge det funktionelle layout?

Som udgangspunkt ikke. Hvis du ikke har betydelig erfaring, kan det dog være en god idé. men pga. den måde en stewardesses karriereforløb er sat sammen på, altså at man først bliver uddannet, når man får et job, giver det dårligt mening.

  skriv cv til stewardesse  

 

prøve cv til stewardesse cv til stewardesse
Stewardesse cv skabelon CV skabelon for stewardesse

 

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]