Eksempel på et sygeplejerske-CV | Guide til opbygning af dit CV

Hvordan udfærdiger man det gode cv som sygeplejerske? Det kan der være mange meninger om, men der er dog nogle elementer, som de færreste vil bestride, at det bør indeholde. I denne guide kigger vi nærmere på cv til sygeplejersker og giver dig de informationer, du skal bruge for at lave et solidt og konkurrencedygtigt ét, der kan hjælpe dig med at lande drømmejobbet.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Selvom ledigheden er rekordtlav blandt sygeplejersker og sygeplejerske anses for værende en mangelvare i samfundet, er der alligevel god grund til at gøre sig umage, da man trods alt stadig skal kæmpe med andre sygeplejersker om lige præcis det job, man har i kikkerten – særligt hvis man søger på et hospital eller andet sted, der er meget populært.

Læs med videre og få værdifulde råd og god vejledning, så du er klar til at ace stillingsannoncen og lande drømmejobbet med dit nye cv.

Indholdsfortegnelse

Sygeplejerske CV eksempel

En skabelon kan det være  en endog rigtig god idé at bruge, da man så er sikker på mere eller mindre at få alt det med, som man bør få med. Men det giver alligevel også mening selv at prøve at udfærdige et CV, så man ved, hvordan man gør. Derudover så kan det være at skabelonen ikke er fleksibel nok til lige præcis det job, du søger, og så er det job godt ikke at være afhængig af sådanne en.

Lad os se eksempel på de forskellige dele et CV til sygeplejerske bør bestå af.

Kontaktoplysinger

Sygeplejerske Trine Nielsen | Trine Nielsen, Mågevej 19, 2420 Halsskov; tlf. 58501540, e-mail trine.nielsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/trinenielsen/

Profil

Hårdtarbejdende og omsorgsfuld sygeplejerske, der er god til at bevare overblikket i pressede situationer og angriber enhver situation på en professionel måde, med stor erfaring i at levere kvalitetspleje til alle typer af patienter  Professionel med mere end otte års praksis i særligt skadestuepleje. God viden om medicin, farmakologi og standarder for pleje på hospitaler, plejehjem og i forskellige privat praksisser. Pålidelig og ansvarlig person, der opbygge gode forhold til læger, andre sygeplejersker og og patienter.

Erhvervserfaring

Sygeplejerske, Herlev hospital
2016 –

 • Leverer akut og ambulant sygepleje til børn og vokse på hospitalets skadestuen
 • Koordinerer behandling med vores tværfaglige medicinske tema for at opnå den optimal behandling og pleje
 • Afholder en månedlig workshops, hvor effektiviseringstiltag præsenteres og vurderes

Sygeplejerske, Sæby hospital
2013-2016

 • Registrerede oplysninger om patienter, efterhånden som de kom sig efter sygdom på hospitalet, såsom kost, fysisk aktivitet, milepæle og mere.
 • Fulgte en behandlingsplan og medicinplan udfærdiget af afdelingens læge og vurderede patientens smerteniveau under indlæggelsen.
 • Ledte et initiativ på hospitalet, der gik ud på at forbedre kommunikationen mellem patienterne, deres familie og det medicinsk personale gennem bl.a. seminarer og workshops.

Uddannelse

Sygeplejerske, Københavns Professionshøjskole
Lyngby 2010-3013

Relevante kurser: Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge, klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje og behandlingsforløb, situationsbestemt kommunikation i samspil med patient/borger, pårørende og fagprofessionelle i og på tværs af sektorer, klinisk lederskab af patient- og borgerforløb, sygepleje i akutte og kritiske pleje- og behandlingsforløb i samspil med patienter, borgere og pårørende, selvstændig sygeplejepraksis, udvikling af sygeplejepraksis i det samlede sundhedsvæsen.

Gennemsnit: 7.6

Færdigheder

Faglige kompetencer (hårde færdigheder)

 • Akut pleje
 • Observation og vurdering af patienters tilstande
 • Patient- og familieuddannelse
 • Patientsikkerhed
 • Situationsbestemt kommunikation

Sprog

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed) 

Personlige kompetencer

 • Kommunikation
 • Beslutningstagning
 • Detaljeorienteret
 • Omstillingsparat (som sygeplejerske har man uforudsigelig hverdag)
 • Samarbejde

Beskæftigelsesfrekvens og lønninger for sygeplejerskeur

Vi har allerede set, at ledigheden blandt sygeplejersker er yderst lav og ligger på hele 0,3 %, hvilket er lidt lavere end andre professioner, der også siges at være en mangelvare, fx advokater (omkring 2 %) og tandlæger (også omkring 2 %). Det passer også godt med det billede, der har tegnet sig under corona, hvor der i den grad har været efterspørgsel efter sygeplejersker.

Men hvordan ser det egentlig ud med lønnen blandt sygeplejersker? Det giver vi dig indsigt i her. Det er dog vigtigt at have i mente, at sygeplejerskernes løn har været til stor debat og der er mange måder at gøre op på, hvordan sygeplejerskerne tjener – måder, der giver vidt forskellige tal og som bruges i bl.a. politisk argumentationsførelse.

cv sygeplejerske

Der er altså nogen forskel på om man er ledende sygeplejerske eller ikke-ledende sygeplejerrske. Begge grupper har set en konstant lønstigning sidden 2011 frem til 2021. Hvor førstenævnte gruppe nu tjener lidt om 56.000 kr. pr. måned, tjener sidstnævnte gruppe nu lidt over 42.000 kr. Disse tal, der stammer fra Danske Regioner men som vi har fundet på DR, inkluderer alskens tillæg og pension – deraf de tilsyneladende høje beløb.

Sådan skriver du et CV som sygeplejerske

Her ser vi på, hvordan du laver et fremragende sygeplejerske CV. Du skulle gerne have fået en idé herom gennem eksemplet ovenfor, men her tager vi fat i de forskellige elementer, vi præsenterede der og kigger på deres bestanddele.

En ting er det vigtigt at huske på, og det er, at man som udgangspunkt skal målrette ens CV til det stillignsopslag, man søger. En stilling, et CV. Hvis to stillinger er tilstrækkeligt ens, kan man godt sende det samme CV med, men det vil være undtagelsen snarere end reglen.

For at gøre livet lettere for dig selv, kan du udfærdige et “master CV” (og ikke flere skabeloner), hvor du samler al din erfaring, al din uddannelse og alle dine færdigheder – kort sagt alt, der kunne være relevant i en arbejds- eller ansøgningssammenhæng – som du så kan skære til, så det passer til det jobopslag, du har i kikkerten og ønsker at sende din ansøgning og cv til.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et godt sygeplejerske CV?

 • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder?
 • Et kronologisk cv, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

Kort og godt kan man sige, at du som sygeplejerske bør vælge det omvendt kronologiske layout. Det er normen og det vil være det bedste for de fleste. Er du nyuddannet kan du imidlertid vælge det funktionelle, der i stedet for at fokusere på din erhvervserfaring, fokuserer på dine færdigheder og din uddannelse ved at præsentere disse først. Mere om dette senere.

Titel og kontaktoplysninger

Her fremsætter du de mest basale oplysninger, så du får den helt rigtige indledning: hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan få fat på dig. Med andre ord er det her, din professionelle titel, dine kontaktoplysninger mv. skal være at finde. I denne del skal du have dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mail være at finde, og de fleste vil nu til dags også tilføje et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Sygeplejerske Trine Nielsen | Trine Nielsen, Mågevej 19, 2420 Halsskov; tlf. 58501540, e-mail trine.nielsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/trinenielsen/
Ukorrekt
Sygeplejerske Trine Nielsen | Trine Nielsen, Mågevej 19, 2420 Halsskov, e-mail trine.nielsen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/trinenielsen/

I den ukorrekte version har Trine glemt at indsætte hendes telefonnummer. Det er en ærgerlig fejl, da hun derfor ikke giver den rekrutteringsansvarlige mulighed for at kontakte hende telefonisk. Det kunne være, at det var dennes foretrukne måde at kontakte kandidater på. Husk derfor telefonnummer, så den rekrutteringsansvarlige har flere måder at kontakte dig på.

Skal jeg inkludere et foto på mit sygeplejerske CV?

Som udgangspunkt er det en god idé at have et billede på ens CV. Det skyldes, at det i dag er blevet normen. Har man ikke et foto på sit CV afgiver man derfor fra normen. Og hvorfor gøre det? Hvis du har et billede på dit CV, kan den rekrutteringsansvarlige let se, at du er en helt normal kandidat. Har du ikke et billede på, kan denne begynde at stille sig selv spørgsmål: “Er der mon en grund til, at vedkommende ikke har et billede på, en grund, der ville få os til at tænke os om i forhold til at hyre denne kandidat?”

Vi skriver som udgangspunkt, da du kan overveje, om det er en god idé at have et billede på, hvis du er i den uheldige situation, at du mener, at du kan blive udsat for diskrimination.

Sådan skriver du et godt CV som sygeplejerske

Tidligere kiggede vi på, hvordan et CV overordnet skal se ud, hvilke sektioner et CV består af. Her kigger vi nærmere på, hvad sektionerne består af.

Præsentér din erfaring som sygeplejerske

Under erhvervserfaring skal du præsentere dine ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge og derudover skal det fremgå

 • hvad din position var
 • hvilken organisation du var ansat i
 • hvornår du var ansat der

Du skal oplyse, hvad du egentlig foretog dig i den rolle, du var ansat i. Hvilken opgaver udførte du eller hvilke ansvarsområder havde du ansvaret for? Det er godt, hvis du har nogle bedrifter eller achievements du kan præsentere her og endnu bedre, hvis du kan kvantificere, hvordan du fx har sparet din arbejdsplads tid eller penge.

Fortvivl ej, hvis du ikke har nævneværdig erhvervserfaring. Vi har været lidt inde på det. Har du ikke erfaring, skal du bruge et funktionelt CV, hvor du ikke lægger vægt på, hvor du har været ansat men hvilke færdigheder du har.

Eksempel på en sygeplejerske

Sygeplejerske
Herlev hospital, 2016-
Herlev, Danmark

 • Leverer akut og ambulant sygepleje til børn og voksne på hospitalets skadestuen
 • Koordinerer behandling med vores tværfaglige medicinske tema for at opnå den optimal behandling og pleje
 • Afholder en månedlig workshops, hvor effektiviseringstiltag præsenteres og vurderes

Sygeplejerske,
Sæby hospital 2013-2016
Sæby, Danmark

 • Registrerede oplysninger om patienter, efterhånden som de kom sig efter sygdom på hospitalet, såsom kost, fysisk aktivitet, milepæle og mere.
 • Fulgte en behandlingsplan og medicinplan udfærdiget af afdelingens læge og vurderede patientens smerteniveau under indlæggelsen.
 • Ledte et initiativ på hospitalet, der gik ud på at forbedre kommunikationen mellem patienterne, deres familie og det medicinsk personale gennem bl.a. seminarer og workshops.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har nogen erfaring

Vi har allerede været lidt inde på det to gange, men her går vi mere i detaljen med et par konkrete råd.

Som sagt skal du bruge et funktionelt CV. Du skal fokusere på din kompetencer. Hvad lærte du på sygeplejerskeuddannelsen og hvad har du lavet af arbejde, inklusiv frivilligt arbejde, der indeholder hvor du har udført nogle af de opgaver, man udfører som sygeplejerske?

Man taler undertiden om overførbare færdigheder. Dem kan du lære mere om her. Overvej, hvilke af denne type af kompetencer eller færdigheder, du har opnået gennem de erfaringer, du har gjort dig i livet. Tænk dem så sammen med de hårdere færdigheder, du har fået vha. din tid uddannelsesinstitution.

Fremhæv din uddannelse inden for sygeplejerske

Her skal du præsentere dine uddannelse eller uddannelser. Det skal fremgå hvilken uddannelse, ud har taget, hvor du har taget den, hvornår du har taget den, også gerne hvilke kurser du har haft og hvilket gennemsnit du har opnået.

Eksempler

Sygeplejerske, Københavns Professionshøjskole
Lyngby 2010-3013

Relevante kurser: Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge, klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje og behandlingsforløb, situationsbestemt kommunikation i samspil med patient/borger, pårørende og fagprofessionelle i og på tværs af sektorer, klinisk lederskab af patient- og borgerforløb, sygepleje i akutte og kritiske pleje- og behandlingsforløb i samspil med patienter, borgere og pårørende, selvstændig sygeplejepraksis, udvikling af sygeplejepraksis i det samlede sundhedsvæsen.

Gennemsnit: 7.6

Anbefalede færdigheder på et CV for sygeplejersker

Der er nogle færdigheder eller særligt relevante kvalifikationer, som de fleste sygeplejersker forventes at have eller er rigtig gode at have som sygeplejerske, og dem præsenterer vi her.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Akut pleje
 • Observation og vurdering af patienters tilstande
 • Patient- og familieuddannelse
 • Patientsikkerhed
 • Situationsbestemt kommunikation

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Kommunikation
 • Beslutningstagning
 • Detaljeorienteret
 • Omstillingsparat (som sygeplejerske har man uforudsigelig hverdag)
 • Samarbejde

Sådan skriver du dit faglige resumé

Med det faglige resumé har du mulighed for at give den rekrutteringsansvarlige en kort oversigt over, hvem du er fagligt. Det er en bouillonterning af de oplysninger, der er i CV’et, hvis denne læser videre. Hvad er dine største bedrifter, hvad excellerer du i, hvor mange års erfaring har du, hvad har du opnået og hvad er du for en type person?

Denne del af sygeplejerske CV’et bør ikke underprioriteres, fordi den er det første, som den rekrutteringsansvarlige kommer på tværs af. Er der ikke interessante oplysninger her, læser denne nok ikke videre. Dertil kommer, at der er meget software, der blot scanner for keywords, der matcher dem, der er i jobopslaget, og forekommer de ikke her, bliver du slet og ret ikke taget i betragtning.

Korrekt
Hårdtarbejdende og omsorgsfuld sygeplejerske, der er god til at bevare overblikket i pressede situationer og angriber enhver situation på en professionel måde, med stor erfaring i at levere kvalitetspleje til alle typer af patienter  Professionel med mere end otte års praksis i særligt skadestuepleje. God viden om medicin, farmakologi og standarder for pleje på hospitaler, plejehjem og i forskellige privat praksisser. Pålidelig og ansvarlig person, der opbygge gode forhold til læger, andre sygeplejersker og og patienter.
Ukorrekt
Hårdtarbejdende og omsorgsfuld sygeplejerske. God viden om medicin, farmakologi og standarder for pleje på hospitaler, plejehjem og i forskellige privat praksisser. Pålidelig og ansvarlig person, der opbygge gode forhold til læger, andre sygeplejersker og og patienter.

Egentlig er den ukorrekte version ikke helt tosset. Der er bare en ret betydelig mangel, nemlig den, at der ikke står noget om, hvor meget erfaring sygeplejersken har. “God viden” indikerer, at vedkommende nok har nogen erfaring, men det er godt at få det frem – særligt fordi det også ofte er noget, der eksplicit efterspørges i et stillingsopslag: “vi søger en sygeplejerske med minimum 3 års erfaring…”

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

Ovenstående er de primære afsnit. Det kan dog være relevant at tilføje andre sektioner afhængig af det specifikke jobopslag.

Tekniske kompetencer

Det kan være en god idé at vise, at du har erfaring med forskellige typer af gængs software, der bruges i faget. Måske har du kendskab til Systematics, der hjælper med at optimere driften af hospitaler? Eller hvad med de programmer indeholder patienternes journaler? Kan du Word, måske Excel? I denne sektion anfører du disse.

Sprogfærdigheder

I denne sektion kan du præsentere eventuelle sprogfærdigheder, der rækker ud over det danske. Hvis du har et certifikat, fx fra CEFR, er det her du anfører det niveau, du er certificeret til.

Har du ikke er certifikat, kan du anvende en hyppigt anvendt standard såsom den, du finder på LinkedIn. Her skelner man mellem fx “full professional proficiency” eller “limited proficiency”.

Tips til at forbedre dit sygeplejerske-CV

Der er et par tips, der hurtigt kan gøre en forskel, når det kommer til CV’et.

 • Vis din tekniske kunnen
 • Lav en rigtig god faglig profil
 • Gør brug af et billede
 • Vær præcis i forhold til dine professionelle eller faglige kompetencer

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som sygeplejerske

På et godt sygeplejerske CV finder man som minimum:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle, personlige og tekniske færdigheder
 • Et foto

FAQ

Skal jeg anføre tekniske færdigheder?

Nej, det skal du ikke, og derfor har vi også gjort det valgfrit. Det er dog en god måde at fremstå ekstra kvalificeret på – særligt hvis der er tale om sygehus specifik software.

Skal man bruge et billede?

Igen er svaret nej. Du kan sagtens få et job som sygeplejerske uden. Men hvis du vil maksimere dine chancer er det en god idé at have et billede på.

Er det omvendt kronologiske CV altid bedst?

Ja, næsten altid. Har du ikke betydelig erhvervserfaring kan du overveje det funktionelle CV, men det er ikke så nødvendigt som nyuddannet sygeplejerske som det er, når man er nyuddannet inden for et andet fag. Det skyldes bl.a. det, at sygeplejersker er en mangelvare og ledigheden er meget lav.

Eksempler på CV som sygeplejerske

skrive sygeplejerske cv skabeloner til sygeplejerske cv
erfaren sygeplejerske cv-skabelon download sygeplejerske cv

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]