Nem guide til et godt sygeplejerskestuderende CV

Lige meget hvilket job man skal søge, så kan man være sikker på, at man skal sende sit CV afsted. Det gælder også, hvis du vil søge job som sygeplejerske. Det kan godt lyde meget nemt at skrive et CV, og det er det også, men det kræver, at man ved, hvad man skal ligge vægt på, når det skal skrives.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er heldigvis ikke noget, du behøver at tænke på, da du kan blive klædt på til at lave et master CV i denne her artikel. Vi tager dig igennem start til slut, så du kan sende dit sygeplejerske CV afsted allerede i dag.

Hvis du gerne vil lave et fremragende sygeplejerske CV, så kan du læse mere i denne her artikel, så du kan lave et CV, der passer lige til jobbet. Inden du går videre, kan det være godt for dig at vide, at du kan gøre det nemmere for dig selv ved at bruge vores CV skabeloner. Det er en nem måde at lave et flot og professionelt CV på.

Sygeplejerskestuderende cv

Du kan derinde også finde et CV eksempel, hvor du kan se, hvordan du måske kan stille dit CV op. Det er også i et CV eksempel, at du kan få inspiration til, hvad du kan skrive af referencer på dit eget sygeplejerske CV, og hvad der kan være afgørende for, om du kan blive indkaldt.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er et CV vigtigt?

Først og fremmest er vi nødt til at klarlægge, hvorfor det er så vigtigt, at man først og fremmest laver et CV, men lige så meget at man laver et CV, der er godt. Det er egentlig meget simpelt: når du søger et job, så er det CV du laver, din måde at sælge dig selv på. Det er formodentlig det eneste en kommende arbejdgiver kommer til at læse om dig, hvis du gerne vil arbejde som sygeplejerske.

Arbejdsgiveren får måske mange kandidater til jobbet som sygeplejerske, og derfor skal du på CV’et skille dig ud så meget, at du bliver kaldt til samtale, da de så har en interesse for dig. Rent faktisk er det sådan, at langt de fleste arbejdsgivere kun læser dit CV og ikke din ansøgning.

Og netop derfor er det meget relevant at lave et godt CV og understrege, hvad du kan have af ansvarsområder, og hvilke kvalifikationer du har.

Så kan den rekrutteringsansvarlige nemt vurdere dit CV og forhåbentlig komme frem til, at du skal indkaldes til jobsamtale. Og som vi alle ved så er vejen mod jobbet først og fremmest at komme til jobsamtale.

Hvad skal dit CV indeholde?

Lad os nu komme til det der rigtig gælder, for hvad pokker skal du skrive ind i dit CV, når du søger job som sygeplejerske? Hvad er vigtigt at have med, og hvad kan i bund og grund godt undlades eller først inkluderes i ansøgningen. Alt det og mere kommer vi ind på her, og hvilke praktikker du kan følge.

Dit master CV skal som sygeplejerske indeholde følgende ting:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Din tidligere erhvervserfaring
  • Dine personlige kompetencer

De ting er genvejen til det gode CV, hvor du best muligt kan sælge dig selv. Der findes desværre ikke et perfekt CV, men hvis du gør dig umage og viser, at du har høj faglighed, så er du bestemt godt på vej.

Personlige oplysninger om dig selv

Om du søger jobbet som sygeplejerske eller ej, så er det vigtigt, at du skriver nogle personlige oplysninger om dig selv. Det bør først og fremmest være dit fulde navn, dit telefonnummer og din e mail adresse.

Det er faktisk helt basalt, så de kan ringe eller skrive til dig, hvis de ser dig som værende deres kommende sygeplejerske. Der er nogen arbejdsgivere der foretrækker at ringe folk op, imens at andre heller vil sende en mail. Derfor er det god stil at skrive begge på, da du så er sikker på, at de kan komme i kontakt med dig.

Du kan også vælge at tilføje et billede af dig selv på CV’et. Det er, der rigtig mange der gør, og det er ofte også en god ide.

Sygeplejerskestuderende cv

Din uddannelse

Man kommer vist ikke uden om, at det er utrolig vigtigt at skrive sin uddannelse på sit sygeplejerske CV. Du skal gerne skrive al din uddannelse, men hvis du har rigtig mange, så skriv dem der har mest relevans for jobbet.

Sygeplejersker er langt hen af vejen uddannet i det, som de laver. Der kan måske være nogle smuthuller, men de fleste har taget sygeplejerskeuddannelsen, der tager 3,5 år.

I de år lærer de at arbejde med patienter inden for sygepleje, og får de helt rigtige kompetencer. Har dit studie været med fokus på sygeplejerske, så er det rigtig godt!

Det er selve stillingen der skal afgøre, hvad du skal ligge vægt på i din uddanelse, men hvis du er udlært sygeplejerske, skal det fremgå klart og tydeligt. Den skolegang er en form for blåstempling af dine kompetencer, der viser at du har erfaring med behandling både i teori og praksis.

Selvfølgelig er der stadig mange ting, du skal lære som nyuddannet, men din erfaring vil du tilegne dig løbende.

Din tidligere erhvervserfaring

Hvis du har taget sygeplejerskeuddannelsen, så er du som sagt rigtig godt på vej til at kunne varetage en patient. De modtager nok helt sikkert flere ansøgninger, hvor folk har dokumentation på deres evner i form af en uddannelse.

Derfor er der en måde, du bestemt kan adskille dig fra de andre, der gerne vil arbejde på afdelingen. Det kan være, at du kan skille dig ud på baggrund af dine erfaringer og den profil du har fået gennem årene.

Det er selvfølgelig nemmest, hvis du har haft flere år med patienterne og måske også har taget kurser. Det kan være kurser, hvor du har lært noget ekstra end det, som stillingsannoncen kræver.

Eksemplet på erhvervserfaring kunne være, at du før har arbejdet med læger, og at du har arbejdet med en særlig sygdom eller sådan. Det er igennem dine tidligere jobs, at du kan fremhæve dine færdigheder og vise, at du har erfaring, der kan gavne dem i den kommende stilling.

Det er en god ide kun at opliste relevante jobs, hvis du har mange forskellige. Tag dem der viser, at du kan arbejde med en patient, og evt. har nogle kurser dig gør dig oplagt.

Dine personlige kompetencer

Hvis du har plads, kan du også tilknytte nogle ord om dine personlige kompetencer. Hvis du ikke føler, at det passer ind, så kan du også sagtens lade være med at skrive noget der. Så kan du i stedet sætte nogle flere ord på det i selve ansøgningen, og det er der mange, der foretrækker at gøre.

Hvordan kan du stille dit CV op?

Du kan vælge at stille dit CV op som sygeplejerske på flere forskellige måder. Der er rigtig mange, der laver det kronologiske CV, hvor du øverst skriver dit først job inden for feltet. Jo længere ned man kommer jo mere nutidig og relevant bliver det.

Et kronlogisk CV bør ikke starte fra dit første fritidsjob, men du kan starte det der, hvor du føler, at du fik nogle kompetencer, du kan bruge i dit nye job. Det er nemlig lidt ligegyldigt, at du sad i kassen i 9. klasse.

Derimod er det lang mere relevant at skrive, hvis du har erfaring fra en relevant stilling som sygeplejerske eller andet pleje.

Et kronologisk CV er foretrukket af mange, men du kan også gøre det omvendt, hvor du skriver dit mest nutidige job og uddannelse øverst.

Sygeplejerskestuderende cv

Hvordan søger du job som nyuddannet sygeplejerske?

Det kan godt virke lidt uoverskueligt at søge et job, hvis man er helt ny i faget og ikke helt kender op og ned. Det gode er, at der er rigtig mange steder, hvor de mangler sygeplejersker. Derfor hvis du har uddannelsen, så står du ret stærkt. Hvis du har uddannelsen, så har du helt sikkert været i praktik undervejs, og det er meget god erfaring at have med.

Derfor må du ikke miste modet, hvis du er nyuddannet – alle starter et sted!

Vis dine faglige kompetencer og hårde færdigheder som sygeplejerske

Sørg for at være meget skarp i dit CV, når du skal skrive dine tidligere jobs og uddannelser. Under de forskellige dele bør du skrive, hvilke kompetencer du har taget med dig fra de forskellige dele. Det er vigtigt, at du ikke bare skriver din stilling, men også sætter ganske få ord på, hvad du har taget med derfra, og hvad du havde af ansvar.

Skriv en jobansøgning og send den sammen med dit CV

En god ide er ofte at skrive en jobansøgning og sende afsted sammen med CV’et. Det vil også ofte stå i stillingen, om du skal sende den ene del eller begge dele, men du går ofte ikke galt i byen, hvis du gør begge dele.

I ansøgningen har du lidt mere mulighed for at sætte flere ord på, hvem du er som person. Du kan eksempelvis skrive, hvordan du er i pressede situationer, om du har arbejdet med sygeplejersker og patienter før og meget andet.

Hav altid den specifikke stilling i baghovedet, når du skriver den. Det kan være, at du skal ligge vægt på, at du elsker at have en uforudsigelig hverdag, og at du gerne vil have en stilling hos dem.

Skriv også gerne hvis du er god til en særlig type behandling i afdelingen eller er særligt organiseret. Det kan gå i mange retninger, men det vigtige er, at du skrive nogle relevant afsnit.

Du skal ikke bare skrive noget for at skrive noget, da det så kan have modsatte effekt.

Sådan laver du nemt et professionelt sygeplejerske CV

Nu er du proppet op med informationer om alt inden for CV, og hvad en arbejdsgiver lægger vægt på. Det er selve stillingen, der afgør hvad du skal fokusere på, og hvad der er det mest relevante at have med.

Det er langt fra alle CV, der bliver læst fra ende til anden. Dog kan du gøre dit for, at chancen øges, og at der er fler, der vil læse dit fremfor nogle andres. Vi mennesker er meget simple, og hvis der er noget, der vækker vores opmærksomhed, så kigger vi ofte videre på det.

Sådan gælder det også med CV, og her spiller layout en vigtig rolle. Hvis du kan lave et CV, der for det første har noget godt indhold og samtidig ser professionelt ud, så er du langt. Dog er det ikke alle, der gider eller har evnerne til at sætte CV’et op.

Gør det nemt for dig selv at bevare overblikket

Heldigvis for dig har vi hos os udarbejdet en lang række CV skabeloner. Det er for at gøre det nemmere for dig at søge et job inden for sygepleje, hvor CV’et samtidig ser godt ud. Det eneste du skal gøre er at vælge den skabelon, som du bedst kan lide, og som du synes passer bedst til jobbet.

Dernæst skal du udfylde de forskellige oplysninger, der fortæller noget om dig, dine tidligere stillinger og uddannelse. I takt med at du udfylder de forskellige ting, så vil CV’et udfolde sig.

Når alt er udfyldt, så er CV’et klar til at blive sendt afsted, så du forhåbentlig kan få et job og arbejde med patienter og blive kollegaer med andre sygeplejersker.

Derinde kan du også finde et CV eksempel, der passer til din branche. Så kan du tage udgangspunkt i det CV eksempel, når du skal til at lave dit eget. Det er altid godt at få inspiration fra andre CV’er, når man skal lave sit eget.

Husk her at det kun er et CV eksempel, og det er altså ikke nødvendigt, at dit skal ligne. Det kommer helt an på din profil, og hvad der står i stillingsannoncen.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]