Nem guide til et godt sygeplejestuderende CV

Det at arbejde som sygeplejerske er et af de vigtigste jobs, da du skal tage dig af alle de personer, der har brug for pleje om omsorg på hospitalet eller i hjemmet. Der er i nogle perioder mangel på sygeplejersker, hvilket er super ærgerligt.

Nota media para esta plantilla

Dog vil der altid være nogle jobs, som alle gerne vil have, og hvis du gerne vil have sådan et job, skal du gøre dig umage med selve jobsøgningen. Det betyder, at du skal lave et CV, der er super godt skrevet, og som viser tydeligt hvad du kan som person.

Sygeplejestuderende cv

Når du er sygeplejestuderende, så gælder det lige så meget om at få noget erfaring sideløbende med studiet. Heldigvis er der mange, der kan bruge dem der studerer til sygeplejerske. Det er en genial måde for dig at prøve kræfter med jobbet, der venter dig på den anden side.

Selvfølgelig er der også meget praktisk som en del af studiet, men et godt studiejob kan hjælpe dig rigtig meget med dine muligheder, efter at du er blevet færdig.

📌 Noget af det du allerede nu kan gøre, inden du læser resten af denne artikel er, at du kan tage et kig på vores CV skabeloner. Det er din genvej til at lave et flot og professionelt CV, der skiller dig ud fra alle de andre ansøgere.

Indholdsfortegnelse

Jobbet som sygeplejestuderende giver en alsidig og selvstændig hverdag

Du har helt sikkert en god ide om, hvordan din hverdag som sygeplejerske kommer til at blive, når du er færdig. Det kan være, at du lige er begyndt på studiet, men det kan også være, at du bliver færdig inden for kort tid.

Som sygeplejerske tilegner du dig med årene din specialiserede faglighed, hvor du bliver mere skarp på, hvad du specifikt kan. Det er de færreste, der kan det hele, når de kommer ud, men du bliver fagligt udfordret i alle årene.

Sygeplejestuderende cv

Mennesker har brug for pleje og behandling hele døgnet, så derfor kommer du højst sandsynligt til at komme ud for at arbejde skiftende tider. Det kan for mange være en attraktiv hverdag, da ingen dage så er ens, og ugen kan skifte meget.

Udover at det er en alsidig og selvstændig hverdag, der er fagligt udfordrende, så er det også et meget borgernært job. Du kommer til at have rigtig meget med mennesker at gøre, og det kan sågar være, at du kommer ud i borgernes hjem.

Sygehusene har brug for dygtige medarbejdere

Alle danske sygehuse har i den grad brug for høj faglighed, godt humør, og sygepleje er super vigtigt. Det er det, der gør, at vi kan have et højt fagligt niveau på sygehusene, så dem der bliver indlagt får en god behandling af nogle kompetente sygeplejersker.

Du kan komme ud for at få spændende opgaver indenfor rigtig mange områder. Typisk vil du blive ansat på en specifik afdeling, hvor dine arbejdsopgaver tager udgangspunkt i de samme slags sygdomme og sådan. Dog kan det være, at du arbejder på en afdeling, hvor der kommer mange forskellige patienter, der fejler forskelligt.

Lige meget hvad skal du arbejde med patienter, og da du er sygeplejersken, så er du medansvarlig for, at de får rette behandling. Derfor er det vigtigt, at du har fagligheden med dig i det nye job, som du kommer til at varetage.

Det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt

Noget af det der er super vigtigt, hvis du skal have et arbejde som sygeplejerske er, at du kan arbejde selvstændigt. Der kan pludselig komme run på, og så kan det være, at der ikke er tid til at rådføre sig med mange andre af ens kollegaer.

Sygeplejestuderende cv

Der vil selvfølgelig komme situationer, hvor du skal rådføre dig med dine kollegaer og bruge deres kompetencer. Dog skal du kune være tryg i at udføre dit arbejde alene og føle, at det er en tryg hverdag for dig.

Du kommer til at blive udsat for forskellige opgaver hele tiden, og det er både vigtigt, at du føler dig tryg i at søge hjælp men også være interesseret i at løse opgaverne selv.

Læs stillingsopslaget før at du laver CV’et

Inden vi går i gang med at fortælle, hvad CV’et skal indeholde, vil vi lige komme med et rigtig godt råd. Lige meget hvilket job du søger, er det vigtigt, at du læser selve stillingsopslaget før, at du går i gang, og det er der flere grunde til.

For det første skal du se, om du opfylder de fleste af de krav, som stillingen angiver. Det kan være, at kravet er, at du skal have gennemført din uddannelse som sygeplejerske. Har du 2 år tilbage, kan det være sværere for dig at få jobbet, da de søger en, der har mere viden end dig.

Når det er på plads, så skal du se på, hvad det er for nogle kompetencer de gerne vil have, at du som ansøger har. Det kan være, at de gerne vil have friske afløsere i Region Sjælland eller at du gerne må have erfaring på Regionshospitalet.

Vis at du er den rette til at arbejde hos dem

Hvis de oplister en række ting, som du føler, at du besidder, så har du en stor fordel. Det næste er så, at det er nogle af de ting, du gerne må flette ind i din ansøgning. På den måde viser du direkte, at du har læst opslaget, og at du besidder flere evner, som de godt kunne bruge. Her skal du selvfølgelig ikke bare skrive noget for at skrive noget, men det skal være rigtig.

Sygeplejestuderende cv

Du skal som en mulig ny kollega sælge dig selv, og det kan du bedre, hvis du ved, hvad de vil have. Se derfor altid på dit CV med fornyede øjne hver gang, at du skal søge et nyt job. De kvalifikationer de vil have er sjældent de samme.

Hvad skal et CV indeholde?

Indholdet på CV’et er det, der i sidste ende skal gøre, at du bliver kaldt til jobsamtale, og potentielt set får et job. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal skrive ind i det.

Dit CV skal indeholde følgende dele

  • Personlige oplysninger på dig selv
  • Din uddannelse
  • Din tidligere erhvervserfaring

De tre ovenstående ting er grundlæggende set det, som du skal have med, når du skal lave CV’et. Det er de mest basale ting, der fortæller noget om dig, og som viser, om du kan være den rette til at tage sig af patienterne.

Personlige oplysninger om dig selv

Det du kan starte med at udfylde er faktisk ganske enkelt. Du skal skrive dit navn ind, dit telefon nummer og din e mail adresse. Så ved de præcis, hvem det er, der har sendt dem en ansøgning, og hvordan de kan komme i kontakt med dig.

Det er nemlig vigtigt, at når du skal søge et job, at de kan komme i kontakt med dig. Det kan jo være, at de gerne vil invitere dig til samtale, eller måske har de et spørgsmål eller to til CV’et. Ved at skrive både e mail adresse og telefon nummer på, så kan du give dem flere muligheder for at komme i kontakt med dig.

Der er mange, der også vælger at tilføje et billede af dem selv. Det kan du helt selv bestemme, om du vil. Det kan også være, at der i selve stillingsopslaget står, at du gerne må gøre det.

Din uddannelse

Det næste punkt på listen er selvfølgelig uddannelse. Det er næsten umuligt at arbejde som sygeplejerske, hvis du ikke har taget en uddannelse inden for feltet. Hvis du har taget en uddannelse inden for det sundhedsfaglige feltet, så skal du skrive den uddannelse på.

Sygeplejestuderende cv

Der er også flere og flere der bliver uddannet SSH, hvilket også kan være en billet ind på at arbejde på et hospital. Er du eksempelvis sygeplejestuderende, så er du ikke helt færdig med din uddannelse endnu. Dog kan det være, at der kun er ganske kort tid til, at du bliver færdig, og så er det jo rigtig godt.

Skriv gerne dine uddannelser inden for sygepleje på, da sygepleje kan være meget bredt og vise, at du har et stort fokus på feltet.

Din tidligere erhvervserfaring

Som med så meget andet er det altid en fordel, hvis du har interesse for feltet, og har arbejdet med det før. Det kan være altid lige fra, at du har været i praktik, og den praktik foregik som sundhedshjælper. Det kan også være, at du har været en del af teamet på et sengeafsnit i et semester.

Hvis du gerne vil have en ansættelse, så er det godt at vise, at du kan tage deltagelse i flere type jobs, men erfaring er altid godt. Hvis du har erfaring, så ved du allerede mere, end dem der ikke har.

Skriv alt hvad du kan komme i tanke om, der kunne være en fordel for dig. Det kunne også være, at du har været med i et team om sammenhængende rehabiliteringsforløb.

Skriv en ansøgning og send det afsted sammen med dit CV

Det er langt fra altid, at det er nok, at du kun sender et CV afsted, når du skal søge et job. I selve stillingsopslaget vil der ofte stå, hvad du skal sende for at blive taget i betragtning til jobbet. Det kan være, at de beder dig om et billede, eller måske skal du både sende CV, billede og ansøgning til dem.

Det er altid en god ide lige at læse stillingsopslaget ekstra grundsigt, så du er helt sikker på, hvad det er de søger efter, og hvad du skal sende afsted til dem. Ofte vil du blive bedt om at sende en ansøgning afsted sammen med resten.

I en ansøgning kan du sætte flere ord på dig selv

En ansøgning skal være 1 side maks 2 sider. Det er her, at du kan sætte flere ord på, hvem du er som person, og hvorfor du ville være god til at varetage det job, som du søger. I CV’et skal meget stilles op i punktform, og du har derfor ikke så meget plads til at uddybe dig som person, og hvilke færdigheder du har.

Det er altid godt at starte en ansøgning med en god introduktion, hvor du skriver kort, hvem du er, og at du ønsker en fast stilling hos dem. Du kan med fordel skrive den præcise stilling ind i ansøgningen.

Gør det nemt for dig selv at lave et professionelt CV

Nu er du forhåbentlig blevet en smule klogere på, hvordan du kan lave et godt CV og ikke mindst en god ansøgning. Du har helt styr på, hvad selve CV’et skal indeholde, så du kan skille dig ud fra alle dem, der også søger samme job som dig.

Når alt kommer til alt, så er det din opgave at skille dig ud fra de andre, der også gerne vil have stillingen. Her er det først og fremmest indholdet i dit CV, der tæller. Det er teksten der fortæller, hvem du er som person, og hvorfor du vil være den rette til at tage jobbet.

Du kan dog gøre noget for at forbedre dine chancer, og det er, at du kan sørge for, at CV’et ser flot ud! Det er ikke alle, der er lige gode til at stille ting op på en flot måde på computeren, men det er der heldigvis råd for!

Du kan med fordel bruge vores CV skabeloner, der er lavet til dig, der ikke vil gå på kompromis med dit CV, men som heller ikke kan sidde og lave layout selv. Her kan vi hjælpe dig med at få en genvej til et flot CV!

Du skal blot udfylde de forskellige felter i CV’et, og så vil vore skabelon felt for felt blive udfyldt. Når alt er gjort, er du klar til at sende CV’et afsted.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]