Nem guide til et godt tandlæge assistent CV

Lige meget hvilket job man gerne vil have, er det ofte sådan, at man skal sende et godt CV afsted for at blive taget i betragtning til jobbet. Det gælder også, hvis man gerne vil arbejde i en tandklinik som klinikassistent.

Nota media para esta plantilla

Som klinikassistent skal du assistere tandlægen, så personen kan udføre en ordentlig tandpleje. Du er tandlægens højre hånd, og du fungerer både som faglig sparring men også som en hjælpende hånd. Du vil ofte udføre nogle af de mest simple procedurer og assistere i de mere komplicerede sammen med en anden tandplejer.

Tandlæge assistent cv

For at få et job på en tandklinik, så skal du have skrevet et CV, der giver en arbejdsgiver et overblik over dine kompetencer. Du kan gøre det ekstra nemt for dig selve ved at bruge en af vores CV skabeloner.

Det kan være en god ide, hvis du ikke selv har mulighed for at sætte dit CV op på den flot måde. Det gør, at du kan skille dig en smule ud fra andre ansøgere, og klinikken vil kunne se, at du har gjort dig umage ved at lave det.

Læs med i denne artikel hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du laver et godt CV, så du kan blive kaldt til samtale og arbejde sammen med andre tandlæger. Hvem ved? Måske får du snarest et nyt job efter at have fået nogle nye færdigheder!

Indholdsfortegnelse

Hvor finder du et job?

Der er mange steder, du kan findet et job. Hvis du gerne vi arbejde i en kommune, så plejer den enkelte kommune at have en jobportal, hvor der bliver slået stillinger op, når der kommer nogen.

Du kan også vælge at være opsøgende og aktivt skrive ud til alle de klinikker, som du gerne vil arbejde på. Det kan godt være, at mange af dem vender tilbage og skriver, at de ikke har en stilling lige nu, men det kan også være, at du kommer til samtale. Hvis de ikke mangler en lige nu, så vil du stadig være i deres tanker, når de en dag står og mangler. Det er en mulighed for at blive indkaldt til en samtale i fremtiden.

Søg også gerne på større jobportaler, hvor der bliver slået mange forskellige stillinger op. Så kan du der danne dig et overblik over, om der er nogen, der søger i dit område.

Hvordan skal et CV se ud?

Der er mange måder at sætte et CV op på, men du skal lægge vægt på, at det skal se overskueligt ud. Det nytter ikke noget at lave et rodet layout, hvor der er fokus på alt det forkerte.

Tandlæge assistent cv

Start ud med at lav en helt simpel opstilling med overskrifter. Det kan være en overskrift, der hedder ‘Personlige oplysninger’, ‘Erhvervserfaring’, ‘Uddannelse’ eller andre lignende. Under hver underskrift skriver du så ganske kort, så det er nemt for læseren at navigere i.

Det er bedst, hvis du ikke skal gentage dig selv for meget undervejs, og det er derfor godt at dele det op i forskellige sektioner, der er med til at fortælle noget forskelligt om dig.

Hvis du er god, kan du på forhånd sende dit CV til en ven eller familie, der kan bidrage med noget feedback. Så kan du lave nogle rettelser, så du sikrer dig, at du kun sender det bedste afsted.

Hvad skal et CV indeholde som tandklinikassistent?

Det kan godt være lidt svært at finde rundt i, hvad et CV skal indeholde, når man gerne vil have et job enten i den kommunale tandpleje eller i den private tandpleje. Om det er det ene eller andet sted, så skal den stadig indeholde det samme, heldigvis. Du kan derfor tage udgangspunkt i det samme CV og samme ansøgning, når du skal søge.

Som klinikassistent skal du skrive følgende dele ind i dit CV

  • Oplysninger om dig selv
  • Din tidligere erfaring som klinikassistent
  • Om du er uddannet klinikassistent eller har anden uddannelse
  • Andet vigtigt for at tage din ansøgning og CV i betragtning

Oplysninger om dig selv

Det første du skal skrive ind på CV’et er nok også noget af det nemmeste. Du skal nemlig sørge for, at dit navn står tydeligt skrevet. Hernæst skal du skrive dit telefonnummer og gerne også din e mail adresse. Det er bare sådan så den tandplejer du søger hos kan kontakte dig, hvis de geren vil have dit ind til en jobsamtale.

Tandlæge assistent cv

Der er nogen, der foretrækker at ringe eller skrive en SMS til dig for at indkalde dig. Andre kan bedst lide at sende en mail. Derfor er det altid godt at skrive begge dele på, så du kan imødekomme arbejdspladsen.

Tilføj et billede af dig selv

Det er ofte at foretrække, at du vedhæfter et billede af dig selv. Du kan indsætte det i selve CV’et og på din jobsøgning eller som en vedhæftet fil. Det er en gode måde at vise, hvem du er, før du måske bliver indkaldt til jobsamtalen.

Der er dog nogen, der foretrækker ikke at sætte et billede på, da de før har oplevet at blive diskrimineret på baggrund af det. Det er altså helt op til dig selv, om du har lyst til at indsætte det eller ej.

Om du er uddannet klinikassistent eller har anden uddannelse

Næste punkt på listen er nok et af de vigtigste. Modsat mange andre jobs i andre brancher, så kræver det langt de fleste gange, at du er uddannet klinikassistent. I det arbejde arbejder du med alt fra tandregulering til røntgen af tænder. Det er derfor virkelig vigtigt, at du har en uddannelse i at ordne folks tænder.

Det er en uddannelse, der tager lang tid, og det er der en grund til. Der er utrolig meget at vide, når det kommer til tandpleje. Går du derfor og drømmer om at arbejde som klinikassistent og elsker de arbejdsopgaver, så kræver det, at du tager en uddannelse.

Af den grund er det super vigtigt, at du i CV’et skriver, at du har den uddannelse. Hvis du ikke skriver det, kan det være, at du bliver valgt fra i den stilling.

Din tidligere erfaring som klinikassistent

Når vi har fået lagt fast, om du er uddannet inden for feltet eller ej, kan vi gå videre til din erfaring. Rigtig mange der bliver uddannet inden for tandpleje arbejder i de løbende år inden for feltet. Her bliver de mere og mere erfarende inden for området, hvor de får brugt deres uddannelse i praksis.

Tandlæge assistent cv

I den forbindelse kan det være, at de bliver specialiseret inden for eksempelvis at arbejde med unge. Det kan også være et speciale inden for røntgen. Lige meget hvad så er erfaring rigtig godt, da det viser, at du har arbejdet inden for området og ikke “bare” har taget en uddannelse.

Du kan derfor med stor fordel skrive dine 2-3 tidligere arbejdspladser, hvor du eksempelvis har arbejdet inden for den kommunale tandpleje. Det er en del af både din professionelle udvikling lige så vel som en personlig udvikling. Skriv hvad du har haft af stilling det specifikke sted, og hvor længe du var der. Det kan se sådan her ud:

  • Klinikassistent
  • 2016-218
  • Sørgede for at alle medarbejdere fik den rette læring, og mit ansvar var at tage røntgen af alle patienter blandt andet.

Andet vigtigt for at tage din ansøgning og CV i betragtning

Det kan være, at du sidder lige nu og har noget i tankerne, der på en god måde kan forbedre dine chancer for at blive indkaldt til samtale. Men måske er det ikke noget, der passer ind i nogle af de emner, som vi allerede har gennemgået.

Hvis du synes, at det er noget, der gør dig bedre stillet, kan du sagtens skrive det ind på dit CV. Det kan også være, at du skal overveje at uddybe det i din ansøgning, hvis du allerede synes, at CV’et er langt.

Skriv gerne dine personlige kompetencer

Du er heldigvis meget mere end din uddannelse og tidligere erhvervserfaring. Og når en klinik skal vælge at ansætte dig, ansætter de lige så meget dig som person. Du skal selvfølgelig have nogle kompetencer for at have jobbet, men hvordan du arbejder sammen med andre klinikassistenter og patienter er også vigtigt.

Tandlæge assistent cv

Du kan derfor vælge kort at opliste nogle af dine bedste personlige kompetencer. Det kan eksempelvis være det med, at du er særlig god til at indgå i et team med andre klinikassistenter. Det kan også være noget helt andet.

Send jobansøgning og CV afsted sammen når du søger stillingen

Det er ikke nok bare at sende et CV med, når du søger et job. Du skal også i de fleste tilfælde skrive en jobansøgning, der er med til at uddybe, hvem du er, og hvilke færdigheder du har. Det er her, at du har mulighed for at beskrive lidt mere om dig selv, og hvorfor du ser dig arbejde i tandplejen og være deres nye kollega.

Selvom det altid er en god ide at skrive begge dele, så er det rent faktisk sådan, at 2 ud af 3 arbejdsgivere kun læser CV’et. Det vil sige, at det langt fra er alle der både læser ansøgning og CV. Det kan være fordi, at der måske er flere hundrede ansøgere, og her er det bare nemmest at skimte CV’et igennem og ud fra det vurdere, om du kan være deres nye klinikassistent.

Af den grund er det jo endnu mere vigtigt, at du stiller skarpt på dig som klinikassistent, og hvordan du elsker at arbejde med tandpleje – ellers kan jobbet måske falde til en anden efter jobsamtalen.

Vedhæft anbefalinger

Din ansøgning skal vise, hvorfor klinikken skal ansætte netop dig som deres nye kollega og klinikassistent. Derudover hvis du har nogen anbefalinger fra tidligere en tidligere stilling, kan det være en fordel at vedhæfte det også.

Nogle skriver faktisk også deres referencer på tidligere arbejdsgivere ind på CV’et. Her kan du skrive et navn, telefonnummer og kort beskrive din reference. Så kan arbejdspladsen altid ringe og høre den gamle arbejdsplads om, hvordan du var at have ansat.

Lav dit CV på en nem og professionel måde

Nu har du efterhånden læst en masse om CV og andet ovenstående, og du ved forhåbentlig alt lige fra hvorfor et CV er vigtigt, og hvad det skal indeholde. Nu kommer du til den del, hvor du rent faktisk skal skrive dit CV.

Tandlæge assistent cv

Her kan du måske være fristet til blot at lave det helt plain i Word. Det kan du også sagtens, men så bliver det bare sort og hvidt, og du kommer ikke til at skille dig ud fra andre ansøgere. Vi skal huske på, at du med hjælp fra dit CV skal skille dig ud fra de andre, der også godt vil have jobbet.

Brug vores skabeloner til at lave CV

For at stille dig selv bedre kan du altså med fordel gøre brug af forskellige CV skabeloner. Det er en super måde for dig, der ikke har så meget teknisk snilde at lave et CV, der ser flot ud! Og bare rolig det er slet ikke særligt svært at lave noget, der har et professionelt layout.

Det fungerer på den måde, at når du har fundet en potentielt spændende arbejdsplads, så går du ind på linket og opretter et CV. Her udfylder du først nogle oplysninger om dig selv og din profil som tandklinikassistent. Hernæst bliver du bedt om at beskrive dine færdigheder og tidligere erfaring forud for denne ansættelse.

Det hele ender ud i, at du har oplistet alle dine kompetencer og tidligere erfaring fra jobs på en overskuelig måde. Når alt er indtastet, så er CV’et klar til at blive sendt afsted. Rigtig meget held og lykke med jobsøgningen om at blive tandklinikassistent.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]