Eksempel på et tandlæge-CV | Guide til opbygning af dit curriculum vitae

Hvordan strikker man et godt tandlæge cv sammen? Der er ikke en one-size-fits-all-løsning, da det afhænger af det specifikke job, du søger; men der er trods alt nogle retningslinjer, man kan basere sit CV på og dermed højne ens chancer for at få drømmejobbet.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 2 reseñas

Som tandlæge er man i den heldige position, at der er stor mangel på tandlæger i hele landet. Ledigheden ligger på under 2 %, så dine udsigter er rigtig gode.

Dog er der stadig konkurrence om de gode jobs, og derfor er det stadig vigtigt at have et godt CV. Desuden kan det godt være at ledigheden pludselig stiger og konkurrencen bliver hårdere, og så er det godt, at man enten har et godt tandlæge CV liggende eller i hvert fald kender principperne for, hvordan man udfærdiger et.

Nu til sagen selv.

Indholdsfortegnelse

Tandlæge CV eksempel

Ofte kan det give mening at bruge en skabelon, når man skal til at lave et curriculum vitae. Men det kan stadig godt betale sig, at vide, hvad der bør være på et CV til tandlæger – fx hvis den skabelon, man finder ikke lige er som man gerne ville ønske det.

Kontaktoplysinger

Tandlæge Miklos Pedersen | Miklos Pedersen, Tordenhjørnet 19, 6432 Vordingborg; tlf. 26251950, e-mail miklos.pedersen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/miklospedersen/

Profil

Hårdtarbejdende tandlæge med 12 års erfaring. Betydelig erfaring med alle typer af behandlinger men med særlig ekspertise udi implantater og kosmetisk tandbehandling. Jeg har fremragende kommunikations, samarbejde og patienthåndteringsfærdigheder. Jeg har betydelig ledelseserfaring og er vant til at lede mellemstore klinikker.

Erhvervserfaring

Praktiserende tandlæge, Gyldenløvsspringvandets tandlæger
2018 –

 • Mødtes med patienter for at disuetere og behandle tandproblemer, foretog rensninger og forebyggende indgreb og udfærdigede planer for at forbedre patienternes tandhygiejne.
 • Foretog en bred vifte af tandbehandlinger, herunder fjernelse af visdomstænder, rodbehandlinger og huludfyldninger.
 • Udskrev medicin for tandproblemer, herunder smertestillende medicin og antibiotika.

Praktiserende tandlæge, Tandlægerne på Als
2014-1016

 • Fortolkede og forklarede røntgenbilleder og diagnosticerede patienter
 • Klientkonsultation – besvarelse af spørgsmål, rådgav og afhjalp tandlægeskræk
 • Trænede børn i at børste deres tænder korrekt

Uddannelse

KA i odontologi, Odontologisk institut, Københavns Universitet
København 2020-2022

Relevante kurser: oral rehabilitering 1, oral rehabilitering 2, udvidet endodonti 1, cariologi, plastiske restaureringer 2 og udvidet endodonti 2, anæstesiologi, pædodonti og klinisk genetik 1, basale kirurgiske principper og metoder, basal ortodonti 2, udvidet parodontologi 1, oral kirurgi 1, basal ortodonti 1, oral patologi og medicin 1, udvidet plastiske restaureringer 1, udvidet parodontologi 2,  psykologi og adfærdsfag        dentalmaterialer, cariologi, plastiske restaureringer 2 og udvidet endodonti, psykologi og adfærdsfag+, parodontologi, klinisk fællesundervisning 1, klinisk fællesundervisning 2, pædodonti og klinisk genetik 2, oral kirurgi 3, basal ortodonti 3, oral patologi og medicin, oral kirurgi 2, samfunds- og retsodontologi, oral patologi og medicin 2, oral rehabilitering 3, odontologisk klinik, samfundsodontologi, oral kirurgi, oral patologi og medicin pædodonti og klinisk genetik, samfunds- og retsodontologi, ortodonti, oral rehabilitering

Gennemsnit: 11.4

BA i odontologi, Odontologisk institut, Københavns Universitet
København, 2018-2020

Relevante kurser:  medicinsk celle- og vævsbiologi, basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter, excitable celler, førstehjælpskursus, tændernes udvikling og struktur, medicinsk genetik, statistik, hovedets, halsens og centralnervesystemets anatomi, biokemi, organernes makroskopiske og mikroskopiske anatomi, oral mikrobiologi,  oral struktur og funktion, klinisk oral anatomi og hygiejne, præklinisk, materialelære og fyldningsterapi, klinisk introduktion, radiologi 1, studium generale, cariologisk grundkursus, plastiske restaureringer 2, basal parodontologi 1, indirekte enkelttandsrestaureringer, klinisk oral fysiologi 1, basal endodonti, oral Radiologi 2, farmakologi,  basal parodontologi 2 intern medicin og patologisk anatomi, lokalanalgesi, klinisk oral fysiologi 2, patientvisitation, plastiske restaureringer 1, præklinisk  indirekte enkelttandsrestaureringer

Gennemsnit: 10.2

Færdigheder

Professionelle

 • Ortodonti
 • Dentofacial ortopædi
 • Pædiatrisk tandpleje
 • Protodonti
 • Oral og kæbekirurgi eller patologi
 • Endodonti
 • Folkesundhedstandpleje
 • Oral medicin

Sprog

 • Dansk (fuld professionel færdighed)
 • Engelsk (fuld professionel færdighed)
 • Tysk (begrænset professionel færdighed)

Personlige

 • Ledelse
 • Kritisk tænkning
 • Samarbejde
 • Kommunikation
 • Samarbejde

Beskæftigelsesfrekvens og lønninger for arkitektur

Vi har allerede set, at man som tandlæge er meget bedre stillet i forhold til at få et job end så mange andre. Aviserne skriver, at der mangler tandlæger over hele landet, og ledigheden er på under 2 %.

Men hvad med lønningerne? Hvordan ser de ud for tandlæger? De ser endog rigtig gode ud.

Område Gennemsnitsløn Alder Erfaring
Midtjylland 58.308 kr. 33 år 6 år
Syddanmark 51.500 kr. 34 år 6 år
Sjælland 57.500 kr. 39 år 13 år
Hovedstaden 52.023 kr. 33 år 7 år

tandlæge cv

De fleste vil nok bemærke, at lønnen for en tandlæge er ret god. Der er tale om et rigtig højt gennemsnit. Derudover kan man se, at størstedelen af de adspurgte tandlæger tjener mellem 64-89.999 tusinde kr. I 2013 skrev Tv2, at tandlæger får den bedste startløn.

Sådan skriver du et CV som tandlæge

Her ser vi på, hvordan du lavet et gedigent tandlæge CV. Vi har allerede præsenteret elementernes rækkefølge, så du skulle have en idé om, hvordan det hele ungefähr ser ud. Men nedenfor går vi lidt mere i detaljen, så du helt eksplicit ved, hvad de forskellige dele bør indeholde af informationer.

Vi har tidligere sagt, at der ikke er et CV, der passer til alle jobs, og det er sandt. Man er nødt til at skræddersy det efter, hvad der efterspørges i jobopslaget. Imidlertid kan man gøre tingene noget lettere for sig selv ved at have et “master” curriculum vitae, hvoraf al ens erhvervserfaring, uddannelse og alle ens færdigheder mv. fremgår. I så fald kan man bare tage de ting ud, man ikke skal bruge, skære det minimalt til og så sende det afsted.

Format, layout og struktur

Hvad er det ideelle format eller layout for et godt tandlæge CV?

 • Det funktionelle, der giver mest plads til og først præsenterer færdigheder?
 • Det kronologiske, der præsenterer fx erfaring og uddannelse baseret på, hvornår du har gjort dig dem?
 • En blanding af det funktionelle og kronologiske?

I langt de fleste tilfælde vil det omvendt kronologiske CV være det bedste. Har man ikke betydelig erhvervserfaring, kan man overveje at bruge det funktionelle CV, hvor man først præsenterer færdigheder, så uddannelse og så erhvervserfaring. Under uddannelse husker man at liste kurser.

Fordi der er betydelig mangel på tandlæger og alle ved, at man skal have et job for netop at få  erfaring, er det mindre nødvendigt at bruge et funktionelt CV som uerfaren tandlæge end det i forbindelse med mange andre professioner.

Titel og kontaktoplysninger

Det første, du skal gøre, er at præsentere hvem du er, hvad du laver og hvordan man kan få fat på dig. Med andre ord skal man altså først kunne finde din professionelle titel på CV’et og så dit navn. Derefter kommer dine kontaktoplysninger, hvor din adresse, dit telefonnummer, din e-mail skal være at finde, og mange vil i dag også tilføje et link til deres LinkedIn-profil.

🎁 – Bonustip: Tilpas URL’en på din LinkedIn-profil, så den reflekterer dit navn og evt. efternavn. Se hvordan her.
🎁 – Bonustip #2: Link til hjemmesider, hvor du fremviser, at du har god æstetisk sans eller erfaring med design. Det kunne fx være til behance.

Korrekte og ukorrekte eksempler

Korrekt
Tandlæge Miklos Pedersen | Miklos Pedersen, Tordenhjørnet 19, 6432 Vordingborg; tlf. 26251950, e-mail miklos.pedersen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/miklospedersen/
Ukorrekt
Tandlæge Miklos Pedersen | Miklos Pedersen, Tordenhjørnet 19; tlf. 26251950, e-mail miklos.pedersen@gmail.com; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/miklospedersen/

I det ukorrekte eksempel har Miklos udeladt postnummer og by, og det er der ikke nogen grund til. Den rekrutteringsansvarlige ved i så fald ikke, om du bor tæt på arbejdspladsen eller ej eller om det måske er nødvendigt at du flytter, hvis du får jobbet.

Skal jeg inkludere et foto på mit tandlæge CV?

Med tiden er det blevet normalt at tilføje et foto på ens CV, og de fleste skabeloner, man finder online ligger som en konsekvens også op til det. Undlader man at tilføje et billede vil man, fordi det er blevet normen, kommer til at stå ud på en neutral til negativ måde, og det er der ingen grund til, hvis man kan lade være. Hvorfor risikere at rejse spørgsmål i den rekrutteringsansvarlige, hvis det kan undgås? Tilføj derfor som udgangspunkt et billede.

Vi skriver “som udgangspunkt”, da du kan overveje, om du skal sende et CV uden foto, hvis du mener, at du kan blive udsat for diskrimination eller lign.

Sådan skriver du et CV som tandlæge

I denne sektion skal du præsentere dine forskellige ansættelsesforhold i omvendt kronologisk rækkefølge. I forhold til hvert ansættelsesforhold, skal du oplyse

 • hvad din position var
 • hvilken organisation du var ansat i
 • hvornår du var ansat der

Desuden skal du beskrive, hvad du egentlig lavede i din stilling. Hvad var dine opgaver og hvad havde du ansvaret for? Hvis det er muligt, er det også en god idé at fokusere på bedriter, og gerne at kvantificere disse.

Tandlæge
Gyldenløvsspringvandets tandlæger 2018 –
København, Danmark

 • Mødtes med patienter for at disuetere og behandle tandproblemer, foretog rensninger og forebyggende indgreb og udfærdigede planer for at forbedre patienternes tandhygiejne.
 • Foretog en bred vifte af tandbehandlinger, herunder fjernelse af visdomstænder, rodbehandlinger og huludfyldninger.
 • Udskrev medicin for tandproblemer, herunder smertestillende medicin og antibiotika.

Skoletandlæge
Tandlægerne på Als 2014-1016

 • Fortolkede og forklarede røntgen billeder og diagnosticerede patienter
 • Klientkonsultation – besvarelse af spærgsmål og rådgivning
 • Lærte børn gode vaner i forhold til tandbørstning og hvordan man børster effektivt

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har nogen erfaring

Som sagt kan du overveje at benytte et funktionelt CV, hvis du ikke har nogen videre erfaring. Her fokuserer du på færdigheder. Hvilke fag havde du på tandlægeskolen og hvad har du lavet af arbejde, der indeholder nogle af de ting, man altid har brug for i et hvilken som helst arbejde? Fx kommunikation eller samarbejde.

Man taler om overførbare færdigheder, som du kan læse om her. Overvej, hvilke du har opnået gennem dine erfaringer (også gerne som frivillig), og kombinér dem så med de hårdere færdigheder du opnået under din uddannelse.

Men husk også, hvad vi skrev tidligere: Det er mindre nødvendigt at bruge et funktionelt CV som tandlæge, så gør det kun, hvis du føler, at det giver særlig godt mening i dit tilfælde.

Præsentér din uddannelse som tandlæge

I afsnittet om uddannelse på et arkitekt CV skal du beskriv arkitektuddannelsen i omvendt kronologisk rækkefølge. Du skal skrive, hvilken bachelor og hvilken kandidat du har, hvor du har den fra og i hvilken periode du har færddigjort dem. Derudover kan du tilføje information om kurser og gennemsnit. Sidste punkt er strengt taget ikke nødvendigt, men det er godt at have med, hvis kurserne fx direkte passer på nogle af de ting, der efterspørges i jobopslaget.

Eksempler

KA i odontologi, Odontologisk institut, Københavns Universitet
København 2020-2022

Relevante kurser: oral rehabilitering 1, oral rehabilitering 2, udvidet endodonti 1 …

Gennemsnit: 11.4

BA i odontologi, Odontologisk institut, Københavns Universitet
København, 2018-2020

Relevante kurser:  medicinsk celle- og vævsbiologi, basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter …

Gennemsnit 10.2

Anbefalede færdigheder på et CV for tandlæger

Nedenfor finder du en liste med nogle af de færdigheder, der kan være relevante at anføre på et tandlæge CV.

Professionelle færdigheder, eksempler:

 • Dentofacial ortopædi
 • Pædiatrisk tandpleje
 • Protodonti
 • Oral og kæbekirurgi eller patologi
 • Endodonti
 • Folkesundhedstandpleje
 • Oral medicin

Personlige færdigheder, eksempler:

 • Ledelse
 • Kritisk tænkning
 • Fingersnild
 • Kommunikation
 • Samarbejde

Sådan skriver du dit faglige resumé

Det faglige resumé er din mulighed for kort at præsentere dig selv professionelt og samtidig give en lille forsmag på, hvem du er som person. Dette afsnit skal være kort og koncist og indeholde nogle af de nøgleord, der er at finde i jopopslaget.

Denne del af dit tandlæge CV bør ikke underprioriteres, fordi den er det første, som den rekrutteringsansvarlige kommer på tværs af og er afgørende for om denne læser videre. Bliver denne ikke hooket her, risikerer du, at al den tid, du har brugt på de andre dele af dit Cv, er spildt.

Korrekt
Hårdtarbejdende tandlæge med 12 års erfaring. Stor erfaring med alle typer af behandlinger men med særlig ekspertise udi implantater og kosmetisk tandbehandling. Jeg har fremragende kommunikations, samarbejde og patienthåndteringsfærdigheder. Jeg har betydelig ledelseserfaring og er vant til at lede mellemstore klinikker.
Ukorrekt
Erfafren tandlæge med flere års erfaring med mange typer af behandlinger. Jeg er uddannet i udlandet og kommunikerer derfor godt på engelsk. Dertil kommer, at jeg har ledelseserfaring fra to forskellige klinikker. Jeg arbejder tæt sammen med klinikassistenter og tandplejere.

Der er flere problemer med den ukorrekte version. Først og fremmest er den ukonkret. Hvor mange års erfaring er “flere års erfaring”? Det kan jo i princippet blot være to, og det giver ikke mening at skrive det, hvis der i jobopslaget efterspørges end tandlæge med 5 års erfaring. Hvilken værdi har det desuden at Miklos er uddannet i udlandet? Det er ikke en blåstempling af ham som kandidat i sig selv, og der er mange uddannelsesinstitutioner i udlandet, der er værre end dem, der findes i Danmark. Sidst men ikke mindst: At Miklos arbejder tæt sammen med klinikassistenter og tandplejere er ikke noget, der udmærker ham; det forventes det, at man gør som tandlæge.

Yderligere afsnit på dit curriculum vitae

De afsnit, vi har anført ovenfor, er dem, som de fleste nok vil sige, at det er nødvendigt, at du har på dit CV. Så er der nogle der er mere valgfrie, og dem tager vi et kig på nu.

Sprogfærdigheder

Du kan vælge at have en sektion med sprogfærdigheder, hvor du præsenterer dine kompetencer i fx engelsk eller tysk. Har du et certifikat, der følger CEFR-standarden, kan du vælge at oplyse det CEFR-niveau i denne sektion.

Har du ikke et certifikat, kan du præsentere dit niveau vha. af en gængs standard såsom den, du finder på LinkedIn. Her skelner man fx mellem “full professional proficiency”, “limited professional proficiency” osv.

Tips til at forbedre dit tandlæge-CV

Der er et par tips, der hurtigt kan gøre en forskel, når det kommer til CV’et.

 • Fremfor dine professionelle færdigheder – er du specialiseret i implantater?
 • Glem ikke et foto af dig selv
 • Anvend samme design på din ansøgning som på dit CV
 • Gør noget ud af og prioritér din professionelle profil

Sammenfatning: At skrive et perfekt CV som arkitekt

På et godt arkitekt CV finder man som miminium:

 • Kontaktinformation
 • En professionel profil
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelse
 • Professionelle, personlige og tekniske færdigheder
 • Et foto

FAQ

Skal jeg have en professionel profil på mit CV?

Har du ikke en professionel profil på dit CV, står du dårligere. Det er en rigtig god – nødvendig – mulighed for kort og præcist at præsentere hvem du er og hvad du kan og en gedigen mulighed for at give læseren lyst til at læse mere om dig og det, du kan.

Skal man bruge et billede?

Igen er svaret nej. Det er muligt at få et job uden, men hvorfor ikke påhæfte et? Det er blevet normalt at gøre det, og du afviger fra denne normalitet ved ikke at have et billede på, og det kan få den rekrutteringssansvarlige til at stille spørgsmål.

Hvornår bør jeg overveje et andet layout end det omvendt kronologiske?

Det korte svar er næsten aldrig. Det lidt længere svar er, at du kan overveje det, hvis du ikke kan præsentere betydelig erhvervserfaring.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]