Sådan laver du et godt tjener CV

Det er altid en god ide at gøre sig ekstra umage, når man laver et CV. Mange laver desværre den fejl, at de skynder sig at lave det, og så bruger de i stedet kræfter på at lave en god ansøgning. Begge dele er naturligvis vigtige, men hvis du skal bruge ekstra tid på ét af de to ting, så er det CV'et.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Det er nemlig sådan, at den arbejdsgiver, der kommer til at læse det kommer med stor sandsynlighed kun til at læse dit CV. Grunden til det er, at det giver et kort og hurtigt overblik over, hvem du er som person, hvor du har arbejdet, og hvilke kompetencer du har tillært dig i dine jobs og uddannelse.

Hvis arbejdsgivere så synes, at det er et godt CV, og at de er nysgerrige på dig som person, så kan det føre til, at de læser din ansøgning og så kalder dig til samtale, hvis de kan lide det, som de læser om dig.

tjener cv

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er dit CV så vigtigt?

Som du måske kan fornemme, så er det meget vigtigt, at du laver et godt CV. Det er den første og måske eneste mulighed for, at du kan præsentere dine kompetencer som tjener for en kommende arbejdsgiver.

Det er på baggrund af dit CV, at restauranten vil tage stilling til, om de vil kalde dig til samtale, så du kan blive en del af deres personale. Det siges, at 2 ud af 3 virksomheder og restauranter slet ikke læser andet end CV’et. Det vil sige, at de ikke kommer til at læse din ansøgning medmindre, at der er noget, de er særlig optagede af.

Det giver os et lille pres til, at CV’et skal laves godt. Dog må du ikke lade dig skræmme! I denne her artikel kan du blive klogere på alt om CV, så du kan få drømmejobbet.

Vil du øge dine chancer for at fremhæve dig selv bedst muligt over for arbejdsgiveren? Så kan du bruge en CV skabelon for tjenere til at lave det i. Det giver dig en mulighed for at skille dig lidt ud fra de andre ansøgere.

Hvad skal et CV indeholde?

Som tjener er der flere ting, som du bør have med på dit CV. Det at arbejde som tjener kræver, at du er hårdtarbejdende, og kan formå at arbejde godt i et team sammen med andre. Det er vigtigt, at du kan beskrive alle dine relevante kompetencer.

Det er ikke alle, der har evnen til at sætte ord på sig selv, men øvelse gør mester. Her er en liste over de ting, som du altid bør have med på dit CV. CV’er indeholder følgende:

  • Personlige informationer
  • Relevant uddannelse
  • Relevant joberfaring
  • Andre relevante kompetencer

Skriv personlige informationer på

Noget af det hele basale, når du skal sidde og skrive CV’et er, at du skriver dine personlige oplysninger. Det kan eksempelvis være dit navn, din e mail, telefonnummer og lignende. Det er udelukkende for, at hvis dine kvalifikationer vækker interesse hos arbejdsgiveren, så skal de kunne komme i kontakt med dig.

Der er nogen, der foretrækker at de kan komme i kontakt med dig enten på e mail eller via telefon. Nogen kan godt lide at sende en SMS, nogen foretrækker at ringe imens at andre gerne vil sende en e mail. Derfor er det en god ide at angive begge muligheder på CV’et.

Du behøver altså ikke at skrive mere end dit navn, e mail og telefonnummer. Dog er der mange, der linker direkte til deres LinkedIn profil. Det er vist ikke noget, der er så udbredt inden for tjenerbranchen. Du kan derfor godt sætte et link ind, hvis det er noget, som du gør brug af, og som du føler kan give dig en fordel igennem din jobansøgning.

Skal du sætte billede på?

Der er rigtig mange, der vælger at sætte et billede på. Det gør det nemmere for restauranten at se, hvem du er som person, og om du har en god udstråling. Det er nemlig super vigtigt, når man arbejder i restaurant, at man er smilende og imødekommende. Det kan du fokusere på, når du vælger et billede til CV’et.

Der er også nogen, der med vilje vælger ikke at tilføje et billede, når de søger en stilling. Det er ofte folk, der før er blevet diskrimineret, hvilket er en skam. Så vil de hellere blive indkaldt til samtale på baggrund af deres tidlige karriere og kompetencer og så bevise deres værd til samtalen.

Om du gør det ene eller det andet er helt op til dig. Det kan også være, at der i jobbeskrivelsen står, om du skal tilføje det, eller om det er valgfrit.

tjener cv

Skriv relevant uddannelse på

Der findes en tjeneruddannelse, hvilket der ikke er mange, der ved. Den uddanelse tager knap 2 år og giver dig al den viden og praktisk erfaring, du skal bruge for at arbejde på en restaurant som tjener.

Hvis du gerne vil arbejde som tjener på en specifik restaurant, så kan det være en god ide at have taget tjeneruddannelsen. Dog er det langt fra alle restauranter, hvor det er et krav, at du skal være uddannet tjener for at arbejde hos dem.

For mange gælder det også om, hvorvidt du har relevant erhvervserfaring fra andre lignende jobs som tjener. Du vil måske komme ud fra at blive valgt fra, hvis du ikke kan skrive tjeneruddannelsen på. Det vil ofte være, hvis du søger på nogle af de finere restauranter.

Det er derfor en god ide skrive din tjeneruddannelse på, hvis du har en. Måske har du en anden uddannelse, der også kan være relevant for tjenerbranchen. Det kan du også sagtens skrive på, selvom det ikke har direkte indflydelse på jobbet. Det kan være, hvis du har arbejdet med opgaver på et hotel, hvor du ofte har haft en god snak med kunden og gæster.

Skriv relevant erhvervserfaring på

Som nævnt er relevant erhvervserfaring en rigtig stor fordel. Det kræver en bred skare af erfaring, som du har tilegnet dig over mange år i jobbet på en anden restaurant. Som med så mange andre jobs, så er det en stor fordel, hvis du allerede har arbejdet med den type job, som du søger inden for.

Derfor er det en god ide at skrive hvilke færdigheder, du har tilegnet dig fra tidligere jobs. En god ide er altid at tænke over, hvilke jobs du har haft før, og hvordan de kan gavne dig i jobbet på en restaurant.

Skriv andre relevante kompetencer på

Vi mennesker er jo mere end blot vores uddannelse og tidligere jobs. Når du arbejder på en restaurant, har du et med ansvar for at kunder får en dejlig aften. Det kræver blandt andet, at du er særlig god til gode relationer.

Det kan også kræve, at du er en god sælger og nemt kan lave mersalg. Det opstår blandt andet, når du tager hovedretten af bordet, og du spørger dine kunder, om de skal have mere at spise eller drikke.

Særligt sprog kan også være en relevant kompetence at have. Særligt hvis du arbejder steder, hvor der kommer mange turister, skal du kunne navigere i mange sprog og accenter i løbet af en dag.

Derfor kan det være en stor fordel, hvis du før har haft sprogundervisning og eksempelvis er flydende i tysk og engelsk. Det kan være ting, der gør, at du skiller dig ud fra de andre, der har ansøgt. Fleksibilitet er også altid en af de egenskaber, der bliver sat pris på blandt en ledelse.

tjener cv

Hvor kan du finde et job som tjener?

Der er ofte stor udskiftning blandt tjenere på restauranter, og det kan være til din fordel! Der er rigtig mange restauranter, der skriver en seddel på deres dør, hvis de søger nye medarbejdere. Samtidig er det også en god ide, hvis du henvender dig direkte med dit CV og din ansøgning under armen. Så viser du dit ansigt direkte hos den pågældende restaurant.

Det kan også være en mulighed at søge via Jobindex. Det er en stor online jobportal, hvor du kan finde et job alt efter dine interesser og ønskede stilling. På Jobindex er det ofte nemt at filtrere de forskellige forslag til jobs, så du kan finde en masse relevante opslag til dig.

Jobindex er specielt et godt sted at starte, og der kan du nemt finde frem til restauranter. Hvis du ikke vil bruge Jobindex kan du også bare skrive eller ringe direkte til den enkelte restaurant.

Snak også gerne med familie og venner om de kender til et sted, hvor de har brug for en som dig. Ellers er sociale medier et genialt stede at skrive et opslag om, at du gerne vil arbejde på en god restaurant i dit nærområde, om nogen har set noget.

Dit studiejob kan give god erfaring

Der er nok mange af os, der har arbejdet som tjener under studiet. Sådan et studiejob som tjener kan være et rigtig godt springbræt til at arbejde med det andre steder. Selvom du måske kun havde dit studiejob i et års tid, så har du stadig nået at lære rigtig mange ting på det år. Det er alt sammen ting som du kan få stor gavn af at bruge i dit fremtiden

Send dit CV sammen med en ansøgning

Selvom at vi har påpeget, at 1 ud af 3 arbejdsgivere ikke læser ansøgningen, så er det stadig super godt at skrive en ansøgning og sende den med, når du sender dit CV afsted. Vi skal huske på, at selvom 66% ikke læser det, så er der stadig 33%, der gør. Og netop af den grund skal du altid skrive en ansøgning til arbejdsgiverne.

Det er nok forskelligt alt efter hvilke brancher man arbejder i. Nogle brancher er der mere tilbøjelighed til kun at læse CV’et, hvor at andre brancher læser begge. Det handler også mege tom, hvor mange der har har søgt jobbet. Hvis der er mange ansøgere om stillingen, så kan det være et stort arbejde at læse det hele igennem.

Så kan det være, at restauranten prøver at snævre de mange kandidater og jobsøgere ned til få forslag, som så bliver kaldt til samtale. Og det er netop i det felt, at du skal være med, så du kan få liv til at snakke om dine kompetencer og færdigheder til en jobsamtale.

tjener cv

Brug en CV skabelon til at lave et godt CV

Nu har du måske læst hele denne lang tekst, der i bund og grund klæder dig bedre på til at gøre det mere muligt for dig at blive indkaldt til jobsamtale og få jobbet. Udover indholdet i det, så er det også vigtigt, at selve CV’et er stillet flot op.

Det er ikke alle, der lige har tid, lyst eller overskud til at lave et pænt layout. Derfor har vi hos os udarbejdet en lang række flotte CV skabeloner. Det gør det meget nemmere for dig at lave en flot opstilling. Det eneste du så skal tænke over er, hvad du skriver ind i det. Alt det har du formodentlig lige læst om her i teksten, ellers kan du hurtig scrolle tilbage og se det.

Det er en meget nem måde for dig at lave et dokument, der både indeholder alle de rigtige oplysninger og ser virkelig flot ud. Layoutet betyder nemlig også en del, når du sender det afsted. Det er en måde hvorpå, at du kan skille dig ud fra de andre kandidater. Og det er altid en rigtig god ide at gøre!

Så kan det godt være, at du ikke selv har siddet og lavet skabelonen, men du har gjort dig umage ved at gøre det flot, og det er også en fordel! CV skabeloner er et af de værktøjer, der gør det meget nemmere for dig at få et job i branchen.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]