Nem guide til et godt omsorgsgiver CV

Når man skal til at søge et job inden for omsorgsgivere og det pædagogiske felt, så kræver det, at man skal igennem en ansøgningsproces, der forhåbentlig bliver til en ansættelsesproces på den lange bane. Til visse jobs kan der være rigtig mange ansøgere, så derfor er det vigtigt, at skiller sig ud fra andre og viser, at man kan arbejde selvstændigt og med alle aldre.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Jobbet som omsorgsgiver kan være meget bredt, og mange der er uddannet pædagog arbejder inden for det felt. Du skal som omsorgsgiver sørge for at andre har det godt, og at du med din egen praksis kan gøre deres liv bedre.

Indholdsfortegnelse

Brug CV skabeloner til at lave dit CV

For at du skal overbevise en arbejdsgiver om, at du kan være en af deres nye medarbejdere, så kræver det, at du skriver et godt CV og en god ansøgning. Ansøgning beder de fleste om sammen med et CV, hvorefter de holder ansættelsessamtaler løbende, når de har fået en god mængde ansøgere.

Omsorgsgiver cv

For at gøre det rigtig nemt for dig, har vi lavet en række CV skabeloner, som du kan bruge til at vise en ledelse og en arbejdsplads, at du er den rette til jobbet. De er lavet i tæt samarbejde med folk, der hver dag ansætter folk, så du kan lave dit CV bedste muligt.

Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV?

Du har sikkert hørt det mange gange før: et CV er super vigtigt, når du skal søge et job. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt? Og hvor er en traditionel ansøgning i denne her proces? Det skal vi forklare dig nu.

Det er sådan, at når du skal søge et job for at arbejde med borgere eksempelvis, så er du nok ikke den eneste, der gerne vil have det job. Du skal derfor have fokus på at fremhæve dig selv og vise, at du kan indgå i arbejdsfællesskabet med organisationen.

Det er sådan at knap 80% af alle arbejdsgivere starter med at læse CV’et. Det er altså på baggrund af det, at de vurderer, om du vil være en god kandidat til jobbet. Det er altså ikke ofte meget fordybelse, der bliver lagt i at gå i dybden med både CV og ansøgning. Du skal derfor sørge for, at gøre det første indblik rigtig godt, da det giver dig de bedst mulige chancher.

Skriv både en ansøgning og et CV

Nu har vi godt nok lige påpeget, at det vigtigste i sådan en proces er at lave et godt CV, da det giver mulighed for en videre dialog. Dog er det sådan, at en ansøgning langt fra er ligegyldigt. Der er stadig rigtig mange, der vælger at læse en ansøgning igennem. Det er ofte der, hvor der er sat meget tid af til at lave supervision af de forskellige ansøgere.

Du skal altså stadig sætte dig ned og bruge god tid på at lave begge dele. Det betyder, at du skal sørge for, at begge dele er velskrevet og indeholder dele der sælger dig over for en potentiel arbejdsgiver på den bedst mulige måde. Sørg for at dine bedste kvaliteter fremstår tydeligt. Det skal gerne være kvaliteter, der ligger sig lige op af jobbeskrivelsen, og hvor det er en stor fordel at du har det.

Hvad skal et CV indeholde?

Når du skal til at lave et CV, er det en god ide lige at vide, hvad det skal indeholde. Hvis du allerede er gået i gang med vores CV skabeloner, som du læste om længere oppe, så er denne her del mindre vigtig. I skabelonen får du nemlig oplistet alle de forskellige dele, som CV’et skal indeholde, og det er derfor bare op til dig, hvad der skal stå.

Omsorgsgiver cv

Dog kommer vi her til at gennemgå mere i dybden med, hvorfor de forskellige dele skal med, og det er meget godt at vide for at lave CV’et bedst muligt. Lad os komme til det!

Når du skal lave et CV, skal det indeholde følgende dele:

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Din uddannelse
  • Dine tidligere jobs

De tre dele er dem, som der overordnet skal være med, og de tre dele vil blive uddybet i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger om dig selv

Noget af det første du kan starte med at skrive på CV’et er også noget af det nemmeste. Ikke desto mindre er det meget vigtigt at få skrevet på. Du kan starte med at skrive dit navn, dit telefon nummer og din e mail adresse. Grunden til de tre ting er helt basalt for at arbejdsgiveren skal kunne se, hvem det er, som de har modtaget en ansøgning og CV fra.

Grunden til at du både skal skrive telefon nummer og din e mail adresse er, at så kan de komme i kontakt med dig lige meget hvad. Det er god stil. Det kan være, at de enten vil kalde dig til samtale eller har spørgsmål til noget i din ansøgning. Om det er det ene eller andet, så er det godt, hvis de kan få fat i dig.

Din uddannelse

Der er visse jobs, hvor det kan være et krav eller et meget højt ønske, at deres kommende ansatte har en vis uddannelse. Inden for det her felt, kan det være meget bredt, at du har en uddannelse inden for mennesker og pleje.

Det er en fordel, hvis du er uddannet pædagog

I mange tilfælde vil det være en rigtig stor fordel for dig, hvis du er uddannet pædagog, da du så har en række kompetencer inden for faget, der er rigtige gode. Det kan også være, at du måske er uddannet sygeplejerske, og der har man også fået en masse faglig viden.

Hvis du ikke har nogen direkte relevant uddannelse, så kan du stadig skrive en god uddannelse på. Så viser du stadig, at du har en høj faglighed inden for et felt.

Dine tidligere jobs

Er du en af dem, der ikke har en relevant uddannelse, så kan det være, at du kan vinde ind på, at du har arbejdet i et job, der minder om før. Derfor er der mange, der tager referencer med i deres ansøgning, da de så kan bevise, at de har noget erfaring fra et andet job, der minder om. Erfaring er en rigtig god måde at skille sig ud på, da du så viser, at du godt forstår, hvad jobbet indebærer socialt og fagligt.

Omsorgsgiver cv

Lav nemt et CV som engageret pædagog

Nu er du efterhånden blevet klogere på, hvordan du kan lave det bedste CV, så du kan vække arbejdsgiverens interesse for dig. Du kommer til at indgå i et arbejdsfællesskab i samspil med en masse skønne medarbejdere – hvis du altså får jobbet.

Der er en meget nem måde at lave et CV på, der ikke tager alverdens tid, men som samtidig kan vække en interesse for dig fra arbejdsgiverens side af. Vi har nemlig en lang række CV skabeloner, der gør det nemt for dig at vise din faglighed, fokus og uddannelse.

Det fungerer på den måde, at du vælger et CV, der passer til dig og den form for pædagogik, som du har i bagagen. Så

Bliv klog og få mere læring om CV her

Du har nok fået en hel del ny viden ind i dit hovede, eller måske har du blot fået opfriske en række vigtige ting. Hvis du har lyst til at læse mere om CV og få lidt flere tips og tricks, kan du finde noget viden i de her tre artikler:

Det er alle tre artikler om professioner, der ligger sig meget tæt op af den læring og ansvar, der kommer med jobbet som omsorgsgiver.

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]