Nem guide til et godt bygningsarbejder CV

Hvor er det bare fedt, at du har klikket dig ind på denne her artikel. Det betyder med stor sandsynlighed, at du står over for at skulle søge et job inden for byggebranchen som bygningsarbejder. Det er et job, hvor der altid er brug for kompetencer, og der er derfor ofte ledige stillinger rundt omkring i landet.

Nota media para esta plantilla

5.0
Rated 5 out of 5
De 1 reseñas

Ikke desto mindre så skal du som bygningsarbejder skrive dine kvalifikationer og kompetencer ned i et CV, som du kan sende til arbejdsgivere inden for byggeri, så de kan se, at du har en interesse i at arbejde med dem. Det er på baggrund af dit CV og tidligere erfaring som bygningsarbejder, at de kan vurdere dig.

Bygningsarbejder cv

Indholdsfortegnelse

Vis din interesse over for virksomheden

Hele ideen ved at søge et job og skrive et CV er, at du skal vise virksomheden, at du har en interesse i at arbejde med dem som bygningsarbejder. Du skal kunne fremhæve de vigtigste styrker, så de kan se dig som en oplagt kandidat til jobbet. Hvis du ikke formår det, så kan de bare gå videre med andre kandidater, hvilket ville være en skam.

Sådan laver du nemt et godt og professionelt CV

Måske har du siddet og lavet et CV før, eller måske er det første gang. Lige meget hvad så skal du lave et, da langt de fleste steder godt vil have, at man sender det for at kunne blive taget i betragtning til jobbet. Du kan også komme ud for, at de gerne vil modtage en ansøgning fra dig, men det vil typisk fremgå af stillingsopslaget.

Brug vores CV skabeloner

Om du har lavet et CV før eller ej, så er det altid rart at få et godt råd med på vejen. Hos os kan du nemlig søge ledige stillinger hurtigere end før. Vi har nemlig udarbejdet en lang række forskellige CV skabeloner, der gør det muligt for dig at lave et CV nemt og hurtigt.

Det fungerer på den måde, at du vælger en skabelon, der passer godt til dig, og så skal du egentlig bare udfylde den med de vigtigste punkter omkring dig som bygningsarbejder – dine kvalifikationer og færdigheder samt uddannelse. Du skal også skrive personlige oplysninger og erhvervserfaring på, men så er du også kommet godt igennem.

Bygningsarbejder cv

Hvorfor er det vigtigt at lave et godt CV som bygningsarbejder?

Måske er du lidt uforstående over for, hvor vi gør så meget ud af at forklare, hvor vigtigt et godt CV er. Forestil dig at du er bygningsarbejder, og du skal søge et job. Det job er der også andre bygningsarbejdere med samme profil som din, der godt vil søge. Alle bygningsarbejdere sender ansøgning og CV og virksomheden modtager 30 ansøgninger fra bygningsarbejdere.

Det er rigtig mange ansøgere, og derfor skal virksomheden finde en måde at gøre det nemmere for dem selv på. CV’et er ofte stillet op på en måde, hvor der er mange punkter og gjort brug af overskrifter. Det betyder, at det også er nemt at læse og skimte igennem.

Som virksomhed kan man ret hurtig danne sig et overblik over ansøgerens profil, uddannelse, forrige projekter osv. Og det er lige præcis dét, som et CV kan. Modsat er der ansøgningen, der er et dokument, hvor teksten kommer i en lang smøre. Der er det meget sværere at danne sig et overblik over en profil.

Knap 80% læser CV’et før de (måske) læser ansøgningen

Det er faktisk også sådan, at når du som bygningsarbejder sender dit CV sammen med en ansøgning, så er der ikke særlig stor chance for, at din ansøgning bliver læst. Rent faktisk er det sådan, at knap 80% af arbejdsgivere kun læser dit CV og ikke åbner ansøgningen.

Med det sagt så skal du altså stadig sende en ansøgning. Ofte er det faktisk et krav fra arbejdsgiverens side, at du sender det med. For det andet, så ville det være ærgerligt, hvis du søger nogle projekter, hvor man rent faktisk læser dem, og du så ikke har sendt det med.

Det skal dit CV indeholde som bygningsarbejder

Som bygningsarbejder er der en række ting, som dit CV skal indeholde. Du skal sørge for, at de ting der står skrevet i det er med til at vise dine evner som bygningsarbejder bedst muligt. Tænk over hvilket type job du søger og tænk så over hvilke ting du godt vil fremhæve om dig selv.

Dit CV skal indeholde følgende dele

  • Personlige oplysninger om dig selv
  • Dine tidligere jobs
  • Din uddannelse

De tre punkter vil blive uddybet i de kommende afsnit.

Personlige oplysninger om dig selv

Du kan starte med at skrive på dit CV, hvad du hedder, dit telefon nummer og din e mail adresse. På den måde kan virksomheden få en helt fin forståelse for, hvem du er, og så ved de også, hvordan de nemt kan komme i kontakt med dig.

Bygningsarbejder cv

Dine tidligere jobs

Den her del er en af de vigtigste dele af CV’et. Du skal nemlig skrive på, hvad du tidligere har arbejdet med. På den måde kan de også få et indblik i, hvad du kan, og hvilke arbejdsopgaver du før har haft. Du skal også gerne skrive konkrete eksempler på arbejde, så der ikke er tvivl om en forståelse af din evne i faget.

Din uddannelse

Der findes rigtig mange uddannelser inden for byggebranchen, og der er også mange forskellige, der kan have relevans for byggeriet. Det er altid en fordel, hvis de kan se, at du har noget konkret uddannelse inden for eksempelvis murerarbejde, konstruktion, tagdækning eller lignende.

Gør det nemt at vise ekspertise inden i dit CV

Nu er vi næsten ved vejs ende i denne her artikel, men derfor skal vi lige rundt en enkelt pointe, som vi fremhævede oppe i starten. Hvis noget er rigtig godt, så er det jo helt okay lige at understrege det igen.

Når du skal søge ledige stillinger som bygningsarbejder, så er det vigtigt, at du laver et godt CV, der indeholder alt fra dine færdigheder til din uddannelse inden for feltet. Der findes mange forskellige bygge projekter, men fælles for dem alle er, at du som bygningsarbejder skal skrive et CV for at søge jobbet.

Du kan derfor med fordel bruge vores CV skabeloner, der er lavet til dig, der ikke gider eller kan bruge meget tid på at lave CV’et. Når man laver et CV skal det nemlig sættes op på en bestemt måde, og hvis man ikke lige har prøvet det før, så kan det godt være en smule tidskrævende. Og det er sjældent, at man gider at bruge mere tid på noget end nødvendigt.

Få mere viden om det at skrive et CV

Du er muligvis fyldt godt op med information om det at skrive et CV, og alle de ting man skal have med i tankerne. Det kan være, at du nu har planlagt at sidde og skrive et CV efter denne her tekst. Det kan også være, at du ikke føler dig helt klar alligevel.

Bygningsarbejder cv

Vi kan anbefale dig at tage processen stille og rolig. Du kan sagtens starte med at lave dit CV i dag og så kigge igen på det om en par dage, når du er blevet lidt klogere. Det kan ofte være en god ide at gå til og fra den, så man ikke går helt kold i processen.

Artikler der kan gøre dig klogere

Hvis du mangler noget mere viden, så behøver du ikke at lede længe. Vi har en lang række artikler, der kan gøre dig endnu klogere på området. Du kan se dem her:

Otras plantillas 

[dgbm_blog_module posts_number=”3″ type=”3″ include_categories=”19″ show_excerpt=”off” show_categories=”off” show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” image_size=”default_image” image_margin=”||16px||false|false” content_margin=”||||false|false” _builder_version=”4.9.10″ _module_preset=”default” title_line_height=”1.3em” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”1.2.0.1″ /]